Den store vaffeldagen – mi oppskrift på sunne vafler!

Det er den store vaffeldagen idag!
Då kan eg ikkje gjere noke anna enn å servere dere (oppskriften) på sukkerfri, grove og naturlig proteinrike vafler. Desse kan også lages glutenfri som dei som trenger det 🙂 Oppskrifta er kanskje kjent for mange, for den er nemlig posta før både her og her – men eg har fått så utrulig mange gode tilbakemeldinger på dei, så eg slår til igjen – kanskje eg treffer enda fleire på denne vaffeldagen! Oppskrifta gir 4 vaffelplater, med ca 125 mettende kalrorier per stk.

Tips! Tørr du prøve grønne vafler, slik som spinatpannekakene? Det har eg gjort – og det blei en slager! Tilsett en neve spinat i røra og kjør alt i en blender. Smaken er så og sei den samme, men den freshe grønnfargen gjer dei ekstra spennande! Du kan også tilsette litt smelta smør for meir "sprøtt" resultat!

Sunne vafler
2 egg
70 g mager kesam *
60 g havremel, havregryn malt til mel
20 g valgfri tørrvare, eg brukte vaniljeprotein*
1/2 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver
2 ts sukrin + *
Vatn til passe konsistens

* Istedenfor mager kesam kan du bruke kesam, gresk yoghurt eller anna naturellyoghurt. Du kan også fint bruke most banan, det vil gi en søtere smak. Som erstatning for vaniljeprotein kan du bruke den tørrvaren du foretrekker, som speltmel, bakeprotein, sesammel, meir havregryn, fiberfin etc. Eg bruker Proteinfabrikken sitt vaniljeproteinpulver, det fungerer utmerket i bakst. Du kan inutgangspunktet bruke det melet du foretrekker isteden for havremel også, som f.eks fibra fullkornskveite som kan får på vanlige matvarebutikker. Bruker du anna søtning enn sukrin +, vær obs på at det skal tilsvare 4 ts sukker. Du kan bruke sukringold, sukrinmelis, stivia etc.

Framgangsmetode
Bland sammen alle ingreidensene, juster med vatn til ei passelig vaffelrøre, litt tynn og rennande. La røra svelle litt før du steiker de til en gyllen farge. Eg har pleid å bruke 1kcal fettspray til å steike vaflene, men du kan også bruke litt smør / evt. droppe det. Server med det du måtte ønske, her har eg to forslag til deg –


~ Servert med cottage cheese og heimelaga, sukkerfritt jordbærsyltetøy ~


~ Servert med frisk frukt / bær, sukkerfri & mager sjokoladesaus som lages på10 minutter!

Anna deilig topping på sunne vafler kan vere brunost, kun syltetøy, rømme/kesam, sukrin gold og smør (nydelig- sukrin gold karamelliserer seg og det blir en kjempe god smak), sukkerfri karamellsaus, masse friske bær, næringsrik sjokado, vaniljekesam, sjokolade-kokoskrem – mulighetane er mange 🙂 Vinnarane av giveaway er kåra – innlegget kommer seinare.

Ha en fin "den store vaffeldagen" – dag! Rekner med det står vafler på menyen, enten til frukost, kvelds, lunsj, kaffimat eller mellomåltid. Desse kan vertfall nytes med den beste samvittighet 🙂

//sponsede lenker

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

38 kommentarer

 1. Karoline Johannesen

  Høres ut som et godt alternativ til de usunne dette her 🙂

 2. Evelynn Lone

  åee, det såg godt ut! tror det må bli dagens utfordring, har ikke spist vaffler på år! Men når det er den store vaffel dagen må jeg jo nesten det! Men jeg lurte litt på om du har smør eller lignende på vaffelhjernet slik at de ikke skal henge seg fast? 😀 ser utrolig godt ut! jeg gleder meg!

 3. Asbjörnsdottir -

  Nammis! Må desverre innrømme at jeg ikke tror det blir særlig godt motatt på jobb hvis jeg lager sunne vafler. Det blir nok ferdig pulver og vann i ei gammel saftkanne, ristet til passende konsistens! Ha en fin vaffeldag!

 4. Charlotte

  Super blogg? Blir det 2 stk vafler av røra, eller?

 5. Julie @ WolfItDown

  Hurra for Norge og vaffel dag! Disse hørtes gode ut, er så lett og pynte vafler, og vips, så har man et måltid «fit for Kings» 😀 Flink du er ^ ^ x

 6. Lovelylillers sunne oppskrifter

  SÅ nydelige ut! 😀 Nomnomnom

 7. Hei! Hvilket vaniljeprotein bruker du til baking? Har testet flere forskjellige, men finner ingen med god smak! Jeg lager vaflene nå 🙂 brukte bakepro, så er spent på resultatet 🙂 Takk for masse fine oppskrifter go inspo! Har testet så mange av oppskriftene dine, og de smaker alltid godt! Stå på ! 😀 Emma 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Emma: Heisann Emma 🙂 Dette skulle eg absolutt ha linka i oppskrifta, det skal eg gjere med en gang. Eg bruker proteinfabikken sitt Whey Tech vanilla – det er godt på smak og fungerer ypperlig til baking, vafler, proteinpannekaker! Håper vaflene faller i smak – gi meg gjerne en liten tilbakemelding – det er alltid så hyggelig 🙂 Ha en super kveld! Klem fra meg

 9. Linda Marie Stuhaug

  Lovelylillers sunne oppskrifte: Vafler er jo berre tipp topp 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Takk Julie 🙂 Vaflene er lette å pynte – nesten litt for lette! Så elsker eg å dille med maten då, det er min store «svakhet»… 😀

 11. Linda Marie Stuhaug

  Charlotte: Tusen takk 🙂 4 vaffelplater som det står i oppskrifta 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Asbjörnsdottir: Det er då du skal komme med sunne vafler uten å sei at dei er sunne, og overbevise kollegaene dine, eller kva? 🙂 Likevell må man selfølgelig få unne seg ekte varer på en slik dag 😉

 13. Linda Marie Stuhaug

  Evelynn Lone: Har du ikkje spist vafler på lenge, så er jo det den rette dagen å gjere noke med det 🙂 Oppdaterte innlegget – eg har brukt 1kcal fettspray, men smør eller lettmargarin kan også brukes! Håper det smakte 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  Karoline Johannesen: Så absolutt 🙂

 15. Hei! Kjempegod vaffeloppskrift, flinke du! 🙂 Prøvde meg på jordbærsyltetøy i dag, men ble noen klumper i. Kan dette være maisenna eller sukrin? Brukte vanlig sukrin, kan dette gi dårligere resultat? Kos deg videre i Gran Canaria 😀

 16. Tusen takk for svar! Da skal jeg kjøpe den og prøve 🙂 vaflene ble kjempe gode! Tjukke og fluffy 🙂 Elsker bloggen din! Ha en fin dag 🙂 Emma

 17. Linda Marie Stuhaug

  Emma: Berre hyggelig 🙂 Så kjekt å høre at vaflene falt i smak! Tusen takk for fine ord, Emma <3 Ha en fin lille-lørdag!

 18. Linda Marie Stuhaug

  Emilie: Takk for det, Emma 😀 Kjørte du sylta med stavmikser? For da forsvinner alle klumper, det skal vertfall gjere det 🙂 Eg tippe det er klumper av jordbær som var i sylta – eller var det kvite klumper? Sukrin skal i utgangspunktet ikkje gi dårligere resultat, anna enn at smak og ettersmak blir litt annleis. Eg personlig liker ikkje å bruke kun sukrin på grunn av det! Takk for det, eg storkoser meg virkelig 😀

 19. Kristiane

  Hei! Lurer på hvordan du maler havregrynene til mel? Tusen takk for svar 🙂 klem!

 20. Brukte stavmikser, ble hvite klumper tror jeg. Men skal prøve igjen å se hvordan det blir med annen søtning 🙂

 21. Heisann! Laga desse vaflene igår, og de var skikkelig gode på smak! Men dei blei litt harde ganske fort :-/ Blei dine og det?

 22. hvor mange kcal er det i en vaffel? 🙂

 23. Linda Marie Stuhaug

  emilie: Det står i innlegget 😉 Ca 125 kalorier per vaffelplate.

 24. Linda Marie Stuhaug

  Marita: Heisann! Nei, vaflene mine vart ikkje harde nei… kanskje du brukte litt lite væske? Fikk du 4 vaffelplater av oppskrifta? 🙂

 25. Linda Marie Stuhaug

  Emilie: Gjer det 🙂 og pass på at maisenna-jevninga er heilt klumpfri og rennande når du tilsetter i den kokande sylta!

 26. Linda Marie Stuhaug

  Kristiane: Du kan kjøpe havremel på butikken, eller så tar du berre havregryn i en blender / foodprosessor og maler til mel sjølv 🙂 Kan og bruke stavmikser, men pass på at det får en mel-konsistens!

 27. Pernille

  Disse så veldig gode ut 🙂 Lurte på hvor du får kjøpt denne 1kcal fettsprayen??

 28. Linda Marie Stuhaug

  Pernille: På vanlig matvarebutikk! Dei har det stort sett der det er godt utvalg 🙂 eg kjøpte på copp mega!

 29. Kjempegode! Prøvde denne oppskriften til pizzavaffler også, byttet bare ut kesam med litt mager smøreost, droppet vaniljeprotein, sukrin og kardemomme, og tilsatte skinke, pizzakrydder og grønnsaker (mais, tomat, squash) istedenfor! Ny favorittlunch!

 30. Linda Marie Stuhaug

  Stine: Mmm, høres skikkelig spennande ut! Berre ordet pizzavafler var fengende og gir meg vann i munn 😉 Flink du er 🙂

 31. Jeg fikk så vanvittig lyst på vafler i kveld, og stupte inn i bloggen din for å finne oppskrift. Knallgode!! 🙂 Skal snart ha tupperwareparty, og jeg skal helt klart servere disse vaflene 🙂 Jeg har også prøvd matmuffins og serverte smaksprøver på jobb. Bare gode tilbakemeldinger 😉

 32. Linda Marie Stuhaug

  Tone: Så hyggelig å høre, Tone – takk for tilbakemelding! Virkelig kjekt å lese at oppskriftene har falt i smak hos fleire, det gleder meg masse 🙂 Håper du får en fin helg!

 33. Juliane

  Nå har jeg laget disse, med kokosmel istedetfor proteinpulver. Ble veldig gode 🙂

 34. Linda Marie Stuhaug

  Juliane: Alle tomler opp! Har brukt kokosmel eit par ganger sjølv også i det siste 🙂

 35. Veronica

  De tørreste vaflene jeg noen ganger har smakt. Og uansett hvor mye smør jeg brukte så satt de fast øverst. Brukte 0% vanilje yougurt i stedet for kesam og fiberfin. Smaken var god, men de smuldret opp.

  1. Det er ikkje rart visst du brukte 0% yoghurt! Du må bruke kesam for litt fett og saftighet. Eg lover deg at resultatet blir bedre med kesam, prøv det neste gang 😉

 36. Elisabeth

  Hallo 🙂 Jeg elsker bloggen din!!
  Jeg lurte på om man kan bruke havregryn i stede for havremel i denne oppskriften?

  1. Hei!
   Ja, det går heilt fint, men vaflane vil bli kompakte då. Du kan fint male havregryn til havremel i en blender eller foodprosessor 🙂