Linda Stuhaug

Annonse

Den store vaffeldagen – mi oppskrift på sunne vafler!

Den store vaffeldagen – mi oppskrift på sunne vafler!
Det er den store vaffeldagen idag! Då kan eg ikkje gjere noke anna enn å servere dere (oppskriften) på sukkerfri, grove og naturlig proteinrike vafler. Desse kan også lages glutenfri som dei som trenger det 🙂 Oppskrifta er kanskje kjent for mange, for den er nemlig posta før både her og her – men eg har fått så utrulig mange gode tilbakemeldinger på dei, så eg slår til igjen – kanskje eg treffer enda fleire på denne vaffeldagen! Oppskrifta gir 4 vaffelplater, med ca 125 mettende kalrorier per stk.
Tips! Tørr du prøve grønne vafler, slik som spinatpannekakene? Det har eg gjort – og det blei en slager! Tilsett en neve spinat i røra og kjør alt i en blender. Smaken er så og sei den samme, men den freshe grønnfargen gjer dei ekstra spennande! Du kan også tilsette litt smelta smør for meir "sprøtt" resultat!
Sunne vafler 2 egg 70 g mager kesam * 60 g havremel, havregryn malt til mel 20 g valgfri tørrvare, eg brukte vaniljeprotein* 1/2 ts kardemomme 1/2 ts bakepulver 2 ts sukrin + * Vatn til passe konsistens
* Istedenfor mager kesam kan du bruke kesam, gresk yoghurt eller anna naturellyoghurt. Du kan også fint bruke most banan, det vil gi en søtere smak. Som erstatning for vaniljeprotein kan du bruke den tørrvaren du foretrekker, som speltmel, bakeprotein, sesammel, meir havregryn, fiberfin etc. Eg bruker Proteinfabrikken sitt vaniljeproteinpulver, det fungerer utmerket i bakst. Du kan inutgangspunktet bruke det melet du foretrekker isteden for havremel også, som f.eks fibra fullkornskveite som kan får på vanlige matvarebutikker. Bruker du anna søtning enn sukrin +, vær obs på at det skal tilsvare 4 ts sukker. Du kan bruke sukringold, sukrinmelis, stivia etc.
Framgangsmetode Bland sammen alle ingreidensene, juster med vatn til ei passelig vaffelrøre, litt tynn og rennande. La røra svelle litt før du steiker de til en gyllen farge. Eg har pleid å bruke 1kcal fettspray til å steike vaflene, men du kan også bruke litt smør / evt. droppe det. Server med det du måtte ønske, her har eg to forslag til deg –
~ Servert med cottage cheese og heimelaga, sukkerfritt jordbærsyltetøy ~
~ Servert med frisk frukt / bær, sukkerfri & mager sjokoladesaus som lages på10 minutter!
Anna deilig topping på sunne vafler kan vere brunost, kun syltetøy, rømme/kesam, sukrin gold og smør (nydelig- sukrin gold karamelliserer seg og det blir en kjempe god smak), sukkerfri karamellsaus, masse friske bær, næringsrik sjokado, vaniljekesam, sjokolade-kokoskrem – mulighetane er mange 🙂 Vinnarane av giveaway er kåra – innlegget kommer seinare.
Ha en fin "den store vaffeldagen" – dag! Rekner med det står vafler på menyen, enten til frukost, kvelds, lunsj, kaffimat eller mellomåltid. Desse kan vertfall nytes med den beste samvittighet 🙂
//sponsede lenker

Det er den store vaffeldagen idag!
Då kan eg ikkje gjere noke anna enn å servere dere (oppskriften) på sukkerfri, grove og naturlig proteinrike vafler. Desse kan også lages glutenfri som dei som trenger det 🙂 Oppskrifta er kanskje kjent for mange, for den er nemlig posta før både her og her – men eg har fått så utrulig mange gode tilbakemeldinger på dei, så eg slår til igjen – kanskje eg treffer enda fleire på denne vaffeldagen! Oppskrifta gir 4 vaffelplater, med ca 125 mettende kalrorier per stk.

Tips! Tørr du prøve grønne vafler, slik som spinatpannekakene? Det har eg gjort – og det blei en slager! Tilsett en neve spinat i røra og kjør alt i en blender. Smaken er så og sei den samme, men den freshe grønnfargen gjer dei ekstra spennande! Du kan også tilsette litt smelta smør for meir "sprøtt" resultat!

Sunne vafler
2 egg
70 g mager kesam *
60 g havremel, havregryn malt til mel
20 g valgfri tørrvare, eg brukte vaniljeprotein*
1/2 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver
2 ts sukrin + *
Vatn til passe konsistens

* Istedenfor mager kesam kan du bruke kesam, gresk yoghurt eller anna naturellyoghurt. Du kan også fint bruke most banan, det vil gi en søtere smak. Som erstatning for vaniljeprotein kan du bruke den tørrvaren du foretrekker, som speltmel, bakeprotein, sesammel, meir havregryn, fiberfin etc. Eg bruker Proteinfabrikken sitt vaniljeproteinpulver, det fungerer utmerket i bakst. Du kan inutgangspunktet bruke det melet du foretrekker isteden for havremel også, som f.eks fibra fullkornskveite som kan får på vanlige matvarebutikker. Bruker du anna søtning enn sukrin +, vær obs på at det skal tilsvare 4 ts sukker. Du kan bruke sukringold, sukrinmelis, stivia etc.

Framgangsmetode
Bland sammen alle ingreidensene, juster med vatn til ei passelig vaffelrøre, litt tynn og rennande. La røra svelle litt før du steiker de til en gyllen farge. Eg har pleid å bruke 1kcal fettspray til å steike vaflene, men du kan også bruke litt smør / evt. droppe det. Server med det du måtte ønske, her har eg to forslag til deg –


~ Servert med cottage cheese og heimelaga, sukkerfritt jordbærsyltetøy ~


~ Servert med frisk frukt / bær, sukkerfri & mager sjokoladesaus som lages på10 minutter!

Anna deilig topping på sunne vafler kan vere brunost, kun syltetøy, rømme/kesam, sukrin gold og smør (nydelig- sukrin gold karamelliserer seg og det blir en kjempe god smak), sukkerfri karamellsaus, masse friske bær, næringsrik sjokado, vaniljekesam, sjokolade-kokoskrem – mulighetane er mange 🙂 Vinnarane av giveaway er kåra – innlegget kommer seinare.

Ha en fin "den store vaffeldagen" – dag! Rekner med det står vafler på menyen, enten til frukost, kvelds, lunsj, kaffimat eller mellomåltid. Desse kan vertfall nytes med den beste samvittighet 🙂

//sponsede lenker

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg