Linda Stuhaug

Annonse

27. mars 2014

Søt, frisk ostekake – sukkerfri & glutenfri

Søt, frisk ostekake – sukkerfri & glutenfri
Dette er ei av dei bedre kakene eg har laga opp gjennom årene. Det som i utgangspunktet blei mislykka ostekake, blei en suksess når eg lagde den første gangen. Kakebunnen har en søt, karamellaktig smak og en fantastisk konsistens. Bakgrunnen for dette resultatet er store, saftige dadler som en av ingrediensene – blei du skeptisk no? 😉 Fyllet på kaka smaker en blanding mellom vanilje og frisk sitron, og når heile herligheten blir toppa med masse friske bær kan eg ikkje sei noke anna enn fest i ganen!
Ikkje vær skeptisk til dadlene, det gjer virkelig heile kakebunnen med smak og konsistens! Visst noken lurer på om det går an å bytte med for eksempel svisker, så er det godt mulig – men resultatet vil bli heilt noke anna, og eg har ikkje prøvd det sjølv. Eg anbefaler deg å kjøpe store, saftige dadler i lausvekt og bruke desse!
Ostekake- karamellbunn 1,5 dl havregryn, bruk glutenfrie for glutenfri kake 1 dl mandler, eller anna type nøtter 7 store dadler, husk å fjerne stein 30-40 g smelta smør
Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor til en jevn masse. Kjenn på blandinga om den går an å forme, visst den er litt tørr må du ha litt meir smør eller en skvett vatn. Trykk bunnen ut i bakepapirkledd form, passer til rund kakeform 22 cm diameter.
Friskt vaniljefyll 3 dl melk, eg brukte ekstra lett 1 boks, 300 g mager kesam, kan og bruke gresk yoghurt 200 g philadelphia, eg brukte light 3-4 ss sukrin+, eller anna tilsvarande søtning for 6-8 ss sukker 1 vaniljestang 1 ts ekte vaniljepulver, evt. en ekstra vaniljestang 6 plater gelatin Safta fra 1 sitron
1. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene. Ha både frøene og stanga i en kjele sammen med melk og sukrin+. Kok opp på svak varme. 2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn i minst 5 minutter. Knip ut vatnet, smelt i den varme melkeblandinga (ta ut vaniljestanga) 3. I en bolle for seg mikser du sammen mager kesam, philadelphia, ekte vaniljepulver, safta fra 1 sitron. 4. Avkjøl den varme melkeblandinga litt før du blander den sammen med yoghurtblandinga. Smak på den om du evt. ønsker den søtere eller friskere – og juster etter behov med søtning eller meir sitronsaft. Hell deretter blandinga over kakebunnen. 5. Sett kaka kjølig noken timer så den stivner, gjerne natta over. Eg lot den stå 2 timer i fryseren, og då var den faktisk klar – så det er en mulighet det også. Pynt gjerne med friske bær, og oppvebar kaka i kjøleskap.
Så er det berre å nyte ett kakestykke eller tre med den beste samvittighet ? Fordelen med denne i forhold til andre ostekaker er at den ikkje er så mektig – på bagrunn av magert og proteinrikt ostefyll.
Ei kake som vil falle i smak hos liten og stor! Eg lagde den i familieselskapet mitt når eg blei 20 år – men ingen visste at den var av den sunnere typen. Trur heller ikkje at noken merka det, utenom at den var litt "lettere" og ikkje så mektig, som nevnt ovenfor. Eg fekk masse skryt av den – og den blir nok laga mange ganger framover, i fleire varianter!
Kva er di favoritt- ostekake?

Dette er ei av dei bedre kakene eg har laga opp gjennom årene.
Det som i utgangspunktet blei mislykka ostekake, blei en suksess når eg lagde den første gangen. Kakebunnen har en søt, karamellaktig smak og en fantastisk konsistens. Bakgrunnen for dette resultatet er store, saftige dadler som en av ingrediensene – blei du skeptisk no? 😉 Fyllet på kaka smaker en blanding mellom vanilje og frisk sitron, og når heile herligheten blir toppa med masse friske bær kan eg ikkje sei noke anna enn fest i ganen!

Ikkje vær skeptisk til dadlene, det gjer virkelig heile kakebunnen med smak og konsistens! Visst noken lurer på om det går an å bytte med for eksempel svisker, så er det godt mulig – men resultatet vil bli heilt noke anna, og eg har ikkje prøvd det sjølv. Eg anbefaler deg å kjøpe store, saftige dadler i lausvekt og bruke desse!



Ostekake- karamellbunn
1,5 dl havregryn, bruk glutenfrie for glutenfri kake
1 dl mandler, eller anna type nøtter
7 store dadler, husk å fjerne stein
30-40 g smelta smør

Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor til en jevn masse. Kjenn på blandinga om den går an å forme, visst den er litt tørr må du ha litt meir smør eller en skvett vatn. Trykk bunnen ut i bakepapirkledd form, passer til rund kakeform 22 cm diameter.

Friskt vaniljefyll
3 dl melk, eg brukte ekstra lett
1 boks, 300 g mager kesam, kan og bruke gresk yoghurt
200 g philadelphia, eg brukte light
3-4 ss sukrin+, eller anna tilsvarande søtning for 6-8 ss sukker
1 vaniljestang
1 ts ekte vaniljepulver, evt. en ekstra vaniljestang
6 plater gelatin
Safta fra 1 sitron

1. Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene. Ha både frøene og stanga i en kjele sammen med melk og sukrin+. Kok opp på svak varme.
2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn i minst 5 minutter. Knip ut vatnet, smelt i den varme melkeblandinga (ta ut vaniljestanga)
3. I en bolle for seg mikser du sammen mager kesam, philadelphia, ekte vaniljepulver, safta fra 1 sitron.
4. Avkjøl den varme melkeblandinga litt før du blander den sammen med yoghurtblandinga. Smak på den om du evt. ønsker den søtere eller friskere – og juster etter behov med søtning eller meir sitronsaft. Hell deretter blandinga over kakebunnen.
5. Sett kaka kjølig noken timer så den stivner, gjerne natta over. Eg lot den stå 2 timer i fryseren, og då var den faktisk klar – så det er en mulighet det også. Pynt gjerne med friske bær, og oppvebar kaka i kjøleskap.

Så er det berre å nyte ett kakestykke eller tre med den beste samvittighet ?
Fordelen med denne i forhold til andre ostekaker er at den ikkje er så mektig – på bagrunn av magert og proteinrikt ostefyll.


Ei kake som vil falle i smak hos liten og stor! Eg lagde den i familieselskapet mitt når eg blei 20 år – men ingen visste at den var av den sunnere typen. Trur heller ikkje at noken merka det, utenom at den var litt "lettere" og ikkje så mektig, som nevnt ovenfor. Eg fekk masse skryt av den – og den blir nok laga mange ganger framover, i fleire varianter!

Kva er di favoritt- ostekake?


Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg