Oppskrift på sukkerfri oreokuler!

Det er tid for fredagsoppskrift –
og med det tenkte eg at desse sukkerfi oreokulene passa midt i blinken no til helga!

Oreovarianter er populære og mange sine favoritter, og oreokuler er nok ikkje noke unntak. Det er fullt mulig å lage desse sukkerfrie og magrere enn oroginalen, som likevell smaker godt 🙂 Det var mange som lagde sukkerfri oreokjeks forrige helg, og som eg skreiv i innlegget har eg mange oreovarianter på lur med den grunnoppskrifta. Oreokjeksene – kun kjeks uten fyll – må altså lages og avkjøles på forhånd. Ett tips er å lage oppskrifta, gjerne dobbel porsjon, uten å fylle kjeksene med ostefyll. Oppbevar i glass / tett boks i romtemperatur, dei holder seg vertfall 1,5 veke. Fyll med ostefyllet etterkvart som dei blir spist, eller bruk kjeksene til blant anna denne oppskrifta –



Sukkerfri oreokuler
50 g oreokjeks, uten fyll
50 g philadelphia light
20-25 g sukrinmelis
10-15 g kakao
Sukkerfri sjokolade

Knus oreokjeksa i en foodprosessor / blender til dei er smuler. Evt. kan du ha litt småbiter igjen om du ønsker små kjeksbiter i oreokulene. Bland inn kakao og sukrinmelis, etterfulgt av philadelphia. Miks til en jevn, tjukk masse (kan og bruke miksmaster eller ha alt i foodprosessoren).

Du kan gjerne sette massen litt til nedkjøling i frys eller kjøleskap, då vil det vere litt lettere å forme til kuler – men det er ikkje nødvendig. Trill massen til kuler og dypp i smelta sjokolade – eg anbefaler å smelte sjokoladen over kokande vannbad. Sett kulene i til avkjøling og oppbevaring i kjøleskapet. La dei stå minst en times tid kaldt før servering så oreokulene får sette seg skikkelig.

Eg brukte denne lyse sjokoladen som sjokoladetrekk, men du kan også bruke mørk om du foretrekker det. 70% kakao sjokolade som man får på vanlig matvarebutikk er en god erstatning, men då blir ikkje oreokulene heilt sukkerfrie.

Jafs! Konsistensen blei magisk ?

Oppskrifta gir ca 7-9 oreokuler, litt ettsom kva størrelse du lager dei i. Det var først og fremst ett prøveprosjekt – men anbefaler å doble eller tredoble oppskirfta når man først er i gang og kjeksene er ferdiglaga. Dei forsvinner nok før man veit ordet av det, skjønner du… 🙂

Siste dag av ferien er komt, og idag tar vi turen til Mogan og marknad! Det er overskya, men det gjer ingenting – for både eg og mor er solbrent etter en lang dag på stranda igår… No gleder eg meg meir og meir til å komme tilbake til eget kjøkken, ei veke uten eksprimentering samler opp mange ideer!

Ha en strålende Fredag og god helg, alle sammen 🙂

//sponsede lenker

24 kommentarer

  1. Julie @ WolfItDown

    Nammis! Disse så bedre ut enn oreo kjeks 😀 Oreo trøffel! Håper du har en finfin helg frøken! x

  2. Mari Thorsberg Andreassen

    Nam! Nå sliter jeg litt, du har altfor mange oppskrifter jeg vil prøve på en gang!

  3. Charlotte

    Bruker du raw kakao :)? Uten sukker altså.

  4. NAmnam! god helg 🙂

  5. Mona Therese

    Det så utrolig godt ut :))

  6. Camilla

    Nam nam 🙂

  7. Linda Marie Stuhaug

    Camilla: Virkelig nydelige!

  8. Linda Marie Stuhaug

    Mona Therese: Fantastisk gode .. 😉

  9. Linda Marie Stuhaug

    Ida: God helg til deg også 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Charlotte: Brukte vanlig originalkakao i denne oppskiften 😉 Den er 100% kakao og uten sukker.

  11. Linda Marie Stuhaug

    Mari Thorsberg Andreassen: Så hyggelig, Mari! Det er berre å starte ett sted 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Ja, det blir på en måte det! Etter min smak MASSE bedre enn oreokjeksene, mmm 🙂 God helg til deg og, Julie 😀

  13. Men er de oreokjeksene du kjøper og bruker i oppskriften sukkerfrie da?

  14. Linda Marie Stuhaug

    Navn: Seløflgelig. Oppskrifta er jo linka til i innlegget 😉

  15. Hvilke oreokjeks bruker du da? For de man kjøper i butikken inneholder jo sukker… Eller lager du kjeksen selv?

  16. Linda Marie Stuhaug

    Navn: Ja, det står ganske tydelig i innlegget 😛

  17. sorry, så det nå….

  18. Linda Marie Stuhaug

    Navn: 🙂

  19. Hei! Skulle gjerne laget disse, men er laktose intolerant! Tror du det går å bytte Philadelphia med laktosefri gresk yoghurt :)?

  20. Linda Marie Stuhaug

    Lisa: Det vil bli en veldig rennande krem som sikkert ikkje holder i kjeksen når du biter, men det går jo selfølgelig an 🙂

  21. Takk for svar! Kanskje kokoskrem vil bli mindre rennende. ..jeg får prøve :)!

  22. Linda Marie Stuhaug

    Lisa: Kokoskrem var lurt! Lykke til 🙂

  23. Disse er så gode! Er det best å lage dem samme dag som de skal spises, eller holder de noen dager i kjøleskapet?

    1. Holde seg fint i kjøleskapet 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *