Fargefest til middag & raskt desserttips!

Hei, og god Mandag!
Har dere fått en bra start på veka? Eg er tilbake for fullt etter ferie og det føles veldig godt. Eg er ett rutinemenneske og på sikt trives eg best i den A4-prega kvardagen. No håper eg berre den fæle forskjølelsen eg fikk allerede andre dag i Syden forsvinner ut av kroppen så fort som mulig 😉

Idag serverer eg dere middag og desserttips for en. En sunn, rask, enkel og lite tidskrevande meny – som gjerne passer best i en hektisk kvardag. Det er berre å justere opp mengdene om fleire skal spise selfølgelig. La oss starte med middagen!

Smakfull karbonadedeig på en seng av blomkålmos, toppa med guacamole og litt friske grønnsaker –

Fargefest til middag for en –
1 – Start med å sette på kok blomkålbuketter. Til denne porsjonen brukte eg 2/3 hode.
2 – Steik karbonadedeig med løk og og masse krydder – eg brukte pepper, chilli, kvitløk og grillkrydder. Som en siste "finish" tilsatte eg litt soyasaus, fordi eg syns det gir en utrulig god smak.
3 – Guacamole lagde eg ved å mose 1/2 avokado med litt finhakka chilli, pressa kvitløk, salt og pepper.
4 – Når blomkålbukettene var møre silte eg godt av vatnet, moste med stavmikser sammen med en klatt kesam, urtesalt og pepper.

Voilâ! Eg toppa heile tallerken med finhakka paprika & rødløk – man spise jo trossalt litt med augene også 😉 Men dette er ingen nøgvendighet, eller du kan bruke andre grønnsaker.

Du kan med fordel bruke litt poteter i blomkålmosen – for konsistensen blir litt "dvassen" om du er vant med potetmos. Ved å bruke 50/50 mellom blomkål og poteter så får mosen en enda bedre konsistens, og man får også karbohydrater i måltidet 🙂 Ett anna alternativ er søtpotetmos som lages på akkurat samme måten, og her kan du også bruke 50/50 mellom søtpotet og gulerøtter/kålrot for enda meir grønnsaker.

Så over til ett desserttips eg har gitt dere før, men som eg bokstavligtalt aldri blir lei av –
Sukkerfri, karamelliserte epler!

Kutt epler i mindre biter og ha i en liten bolle. Strø over masse kanel og sukrin gold du kan også bruke sukrin eller andre typer søtninger – og vend godt. Hakk gjerne over litt nøtter, eg syns mandler er godt og det gir en god crunch i desserten. Sett i mikroen 3-4 minutter så eplene blir saftige, varme og møre. Eg synes dei er best når dei er heilt møre, men det er litt smak og behag.

Server med en gang mens dei er lune! Her toppa eg med søtet cottage cheese / gresk yoghurt og litt sukkerfri karamellsaus. Du kan også bruke vaniljeyoghurt, vaniljekesam, kokosmelk eller det du måtte ønske 🙂

Karamelliserte epler er nydelig å toppe på havregrøten eller overnight oats også. Eg pleier også å spise det som ett eget måltid der en bruker det som topping på en seng av cottage cheese og/eller gresk yoghurt – då bruker eg alltid masse mandler og kanskje litt havregryn i tillegg.

Håper dere fikk litt matinspirasjon denne Mandagen!
Imorra er det 1.April – og det kommer stort oppsummeringsinnlegg av oppskrifter fra Mars her på bloggen. Ha en fortsatt fin dag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

26 kommentarer

 1. Ingrid Vik

  Jeg er sååå glad for at jeg klikket innom bloggen min, er nemlig heelt tom for ideer til middag, og skal absolutt lete gjennom bloggen din etter noe å lage!

 2. Karamelliserte epler er alltid en vinner hos mine smaksløker! gjelder forøvrig alt av mash også.Supert innlegg! Kom forresten over denne http://www.godt.no/#!/oppskrift/1566/ostebroedet-som-hele-norge-baker-dommerne-elsket. Tar du utfordringen om å lage en sunn, mer næringsrik versjon? 😀

 3. Lovelylillers sunne oppskrifter

  Skikkelig konfetti 😀 sikkert godt 😀 Ha en fin ny uke!

 4. Camilla

  Nam, syns det er så spennende når det er masse farger i maten, kjedelig å spise når det er jordfarger. Jeg som elsker epler, jej skal prøves når jeg har juksedag 😀

 5. Chatterboxen

  Ooo det så skikkelig godt ut!:) Tror jeg skal la meg inspirere til middagen i dag.

 6. ser nydelig ut begge deler 🙂 jeg spise sjokoladekokoskremen din til frokost i dag, nam! det smakte akuratt som sjokolademousse, helt nydelig. men jeg har et spørsmål, har du noen andre tips til melkefrie produkter jeg kan bytte ut vikingmelk med i både vaniljefudge og sjokolade-/karamellsausen din? utenom følte, helst noe for å holde det litt magert 🙂 (eller tror du kokosmelk f.eks. ville funket?)

 7. Nam, det såg godt ut 😉 Dei eplene skal eg prøve. Eg starta veka med jobb, spinning, fiskekaker og bananis til dessert 🙂

 8. tinastrening

  Det så virkelig godt ut! 🙂 Startet uka med to økter og skikkelig deilig tacosalat til middag.

 9. Linda Marie Stuhaug

  tinastrening: For en pangstart på veka, bra jobba 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  Frida: Høres ut som en herlig Mandag, Frida 🙂 Eplene anbefales, sunt, raskt og enkelt!

 11. Linda Marie Stuhaug

  Marie: Takk for det, Marie 🙂 Så kjekt å lese at sjokoladekremen falt i smak! Eg har dessverre ikkje noke alternativ til vikingmelka i dei oppskriftene, men eg har tenkt på å prøve meg på melkefrie varianter med kokosmelk sjølv. Det må nok litt justeringer til for å få godt resultat, men eg deler selfølgelig oppskrift når den tid kommer 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Nordgenserne: Nydelig godt! Så kjekt å vere til inspirasjon 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Ja, eg elsker mat med masse farger 🙂 Karamelliserte epler er en sunn, søt juksedessert 😉

 14. Linda Marie Stuhaug

  Lovelylillers sunne oppskrifte: Så absolutt! Takk for det, ha en strålende uke du også 🙂

 15. Linda Marie Stuhaug

  Linda: Takk for det, Linda 🙂 Karamelliserte epler er nok en sikker vinner hos fleire av oss! Tja – brødet høres spennande ut! Skal ha det i bakhodet og prøve å gjere det til en meir næringsrik variant 🙂 No ete eg aldri/sjelden brød sjølv, men mamma og pappa elsker jo det 😉

 16. Linda Marie Stuhaug

  Ingrid Vik: Så hyggelig, Ingrid 😀 håper du fekk litt middagsinspirasjon!

 17. Til Marie som kommenterte over: Jeg har prøvd å lage karameller med kokosmelk, og det fungerer fint!:-) det eneste er at de må koke/stå i mikroen en del lenger enn de måtte da jeg lagde med kokosmelk, pluss at smaken selvfølgelig blir litt annerledes 🙂 med det ble absolutt et godt resultat!

 18. Linda Marie Stuhaug

  Linn: Meiner du mine karamellier, Linn? 🙂 Fungerte det å berre bytte vikingmelk med kokosmelk? Supert at du kommenterer – det er sikkert fleire som lurer på dette!

 19. Hei! Hva slags kakao bruker du når du baker? F. eks i sjokolade-kokoskrem eller oreokjeks.

 20. Linda Marie Stuhaug

  Sigrid: Eg bruker berre vanlig originalkakao fra matvarebutikken 😉 Pass på at det er 100% kakao uten tilsatt sukker. Dei fleste er det 🙂

 21. Ja, jeg brukte de samme ingrediensene som i oppskrifta di, men tok alt litt på slump så jeg vet ikke om det var helt de samme mengdene da:-) og så bruker jeg walden farms pancake syrup i steden for yacon/agavesirup:-) den første gangen tok jeg de ut av mikroen litt tidlig, så de stivnet ikke.. Men den andre gangen jeg lage ble de bra! Men de måtte altså stå veldig lenge (tok desverre ikke tiden) før de ble ferdige!:-)

 22. Linda Marie Stuhaug

  Linn: Heisann Linn 🙂 Du skriver ikkje kva oppskrift du lagde? Er det karamellene du sikter til? I tilfelle tar det litt tid før dei blir ferdige i mikroen ja – men det varierer fra mikro til mikro. Hos noken tar det berre 5 minutter, hos andre tar det 20 minutter 🙂

 23. Ja, endelig er vi i april, nærmer seg Hellas. Alltid en glede å gå inn på bloggen din <3 utrolig mange gode retter du har lagt ut og bilder, beste maten jeg har smakt 😀 du kommer til å nå langt på å fortsette slik 😉 klem!

 24. Linda Marie Stuhaug

  Line: Så utrulig hyggelig sagt av deg, Line 🙂 Tusen takk! Klem tilbake 🙂

 25. Herligheet dette va godt! Suuper middag, og resten av kjøttdeigen ska bli brukt til lunsj imåro ilag med fullkornpasta og grønnsaker. Bloggen din gir så mykje inspirasjon, og det beste er at det er meget overkommelige porsjoner for ei so bur aleine. Ender ikkje opp med å måtte ete det samme heile veka 🙂

 26. Linda Marie Stuhaug

  Ida: Fantastisk, Ida 😀 Virkelig kjekt å lese at bloggen min inspirerer deg! Eg prøver å formulere meg og tenke både at personer kan lage maten aleine, men også til familien. Håper eg kan inspirere deg vidare 🙂