Linda Stuhaug

Annonse

31. mars 2014

Fargefest til middag & raskt desserttips!

Fargefest til middag & raskt desserttips!
Hei, og god Mandag! Har dere fått en bra start på veka? Eg er tilbake for fullt etter ferie og det føles veldig godt. Eg er ett rutinemenneske og på sikt trives eg best i den A4-prega kvardagen. No håper eg berre den fæle forskjølelsen eg fikk allerede andre dag i Syden forsvinner ut av kroppen så fort som mulig 😉
Idag serverer eg dere middag og desserttips for en. En sunn, rask, enkel og lite tidskrevande meny – som gjerne passer best i en hektisk kvardag. Det er berre å justere opp mengdene om fleire skal spise selfølgelig. La oss starte med middagen!
Smakfull karbonadedeig på en seng av blomkålmos, toppa med guacamole og litt friske grønnsaker –
Fargefest til middag for en – 1 – Start med å sette på kok blomkålbuketter. Til denne porsjonen brukte eg 2/3 hode. 2 – Steik karbonadedeig med løk og og masse krydder – eg brukte pepper, chilli, kvitløk og grillkrydder. Som en siste "finish" tilsatte eg litt soyasaus, fordi eg syns det gir en utrulig god smak. 3 – Guacamole lagde eg ved å mose 1/2 avokado med litt finhakka chilli, pressa kvitløk, salt og pepper. 4 – Når blomkålbukettene var møre silte eg godt av vatnet, moste med stavmikser sammen med en klatt kesam, urtesalt og pepper.
Voilâ! Eg toppa heile tallerken med finhakka paprika & rødløk – man spise jo trossalt litt med augene også 😉 Men dette er ingen nøgvendighet, eller du kan bruke andre grønnsaker.
Du kan med fordel bruke litt poteter i blomkålmosen – for konsistensen blir litt "dvassen" om du er vant med potetmos. Ved å bruke 50/50 mellom blomkål og poteter så får mosen en enda bedre konsistens, og man får også karbohydrater i måltidet 🙂 Ett anna alternativ er søtpotetmos som lages på akkurat samme måten, og her kan du også bruke 50/50 mellom søtpotet og gulerøtter/kålrot for enda meir grønnsaker.
Så over til ett desserttips eg har gitt dere før, men som eg bokstavligtalt aldri blir lei av – Sukkerfri, karamelliserte epler!
Kutt epler i mindre biter og ha i en liten bolle. Strø over masse kanel og sukrin gold du kan også bruke sukrin eller andre typer søtninger – og vend godt. Hakk gjerne over litt nøtter, eg syns mandler er godt og det gir en god crunch i desserten. Sett i mikroen 3-4 minutter så eplene blir saftige, varme og møre. Eg synes dei er best når dei er heilt møre, men det er litt smak og behag.
Server med en gang mens dei er lune! Her toppa eg med søtet cottage cheese / gresk yoghurt og litt sukkerfri karamellsaus. Du kan også bruke vaniljeyoghurt, vaniljekesam, kokosmelk eller det du måtte ønske 🙂
Karamelliserte epler er nydelig å toppe på havregrøten eller overnight oats også. Eg pleier også å spise det som ett eget måltid der en bruker det som topping på en seng av cottage cheese og/eller gresk yoghurt – då bruker eg alltid masse mandler og kanskje litt havregryn i tillegg.
Håper dere fikk litt matinspirasjon denne Mandagen! Imorra er det 1.April – og det kommer stort oppsummeringsinnlegg av oppskrifter fra Mars her på bloggen. Ha en fortsatt fin dag 🙂

Hei, og god Mandag!
Har dere fått en bra start på veka? Eg er tilbake for fullt etter ferie og det føles veldig godt. Eg er ett rutinemenneske og på sikt trives eg best i den A4-prega kvardagen. No håper eg berre den fæle forskjølelsen eg fikk allerede andre dag i Syden forsvinner ut av kroppen så fort som mulig 😉

Idag serverer eg dere middag og desserttips for en. En sunn, rask, enkel og lite tidskrevande meny – som gjerne passer best i en hektisk kvardag. Det er berre å justere opp mengdene om fleire skal spise selfølgelig. La oss starte med middagen!

Smakfull karbonadedeig på en seng av blomkålmos, toppa med guacamole og litt friske grønnsaker –

Fargefest til middag for en –
1 – Start med å sette på kok blomkålbuketter. Til denne porsjonen brukte eg 2/3 hode.
2 – Steik karbonadedeig med løk og og masse krydder – eg brukte pepper, chilli, kvitløk og grillkrydder. Som en siste "finish" tilsatte eg litt soyasaus, fordi eg syns det gir en utrulig god smak.
3 – Guacamole lagde eg ved å mose 1/2 avokado med litt finhakka chilli, pressa kvitløk, salt og pepper.
4 – Når blomkålbukettene var møre silte eg godt av vatnet, moste med stavmikser sammen med en klatt kesam, urtesalt og pepper.

Voilâ! Eg toppa heile tallerken med finhakka paprika & rødløk – man spise jo trossalt litt med augene også 😉 Men dette er ingen nøgvendighet, eller du kan bruke andre grønnsaker.

Du kan med fordel bruke litt poteter i blomkålmosen – for konsistensen blir litt "dvassen" om du er vant med potetmos. Ved å bruke 50/50 mellom blomkål og poteter så får mosen en enda bedre konsistens, og man får også karbohydrater i måltidet 🙂 Ett anna alternativ er søtpotetmos som lages på akkurat samme måten, og her kan du også bruke 50/50 mellom søtpotet og gulerøtter/kålrot for enda meir grønnsaker.

Så over til ett desserttips eg har gitt dere før, men som eg bokstavligtalt aldri blir lei av –
Sukkerfri, karamelliserte epler!

Kutt epler i mindre biter og ha i en liten bolle. Strø over masse kanel og sukrin gold du kan også bruke sukrin eller andre typer søtninger – og vend godt. Hakk gjerne over litt nøtter, eg syns mandler er godt og det gir en god crunch i desserten. Sett i mikroen 3-4 minutter så eplene blir saftige, varme og møre. Eg synes dei er best når dei er heilt møre, men det er litt smak og behag.

Server med en gang mens dei er lune! Her toppa eg med søtet cottage cheese / gresk yoghurt og litt sukkerfri karamellsaus. Du kan også bruke vaniljeyoghurt, vaniljekesam, kokosmelk eller det du måtte ønske 🙂

Karamelliserte epler er nydelig å toppe på havregrøten eller overnight oats også. Eg pleier også å spise det som ett eget måltid der en bruker det som topping på en seng av cottage cheese og/eller gresk yoghurt – då bruker eg alltid masse mandler og kanskje litt havregryn i tillegg.

Håper dere fikk litt matinspirasjon denne Mandagen!
Imorra er det 1.April – og det kommer stort oppsummeringsinnlegg av oppskrifter fra Mars her på bloggen. Ha en fortsatt fin dag 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg