Linda Stuhaug

Annonse

4. april 2014

Sunn og rask Fredagspizza med allergivennlig pizzabunn!

Sunn og rask Fredagspizza med allergivennlig pizzabunn!
Kva passer bedre enn Fredagspizza idag? Denne pizzabunnen går igjen og igjen her på bloggen, men det er selfølgelig ikkje uten grunn. Tunfiskpizzabunn er en rask, enkel, fantastisk god pizzabunn som verken trenger heving eller knaing. Den er også allergivennlig i forhold til gluten og melkeallergi, men sistnevnte må selfølgelig ha anna alternativ til fyllet.
Eg har fått så enormt mange gode tilbakemeldinger på skeptikere som har laga denne pizzabunnnen. Enten liker dei ikkje tunfisk, eller så er det berre tanken som er ufyselig. Men dei gjorde ett forsøk og blei overbeviste, så gjer det samme du vell! Denne pizzabunnen er ganske liten som dere kan sjå på bildene, så er det fleire som skal spise kan den dobles. I blant anna dette innlegget har eg posta denne oppskrifta før, og der finner du også en oppskrift på sunn pizzabunn uten tunfisk, som heller ikkje trenger heving. Tommel opp for raske og enkle alternativer!
Tunfiskpizzabunn, liten pizza til 1-2 personer 70 g havregryn 1 boks tunfisk i vatn 1 egg Masse krydder
Miks sammen ingrediensene, du skal også bruke vatnet av tunfiskboksen. Bruk en del krydder for å sette smak på pizzabunnen – pizzakrydder, urtesalt, pepper, chilli, kvitløk pleie eg å bruke. Miks godt så alt blander seg skikkelig, du kan gjerne bruke en miksmaster. Bruk en slikkepott for å bre bunnen over bakepapirkledd langpanne, ettersom kor tjukk du ønsker den. Forsteik på 200 grader i 15 minutter før du avkjøler litt, og tar på fyll.
Min favorittpizza er definitivt denne på bildene, kvit pizza med pesto: Smør bunnen med tynt lag philadelphia light, deretter ett tynt lag med grønn pesto. Strø over en kutta bokskinke og fordel skiver med spekeskinke over der igjen. Over med valgfrie grønnsaker, denne gangen brukte eg purreløk, mais og rødløk – før du topper med ost og pizzakrydder. Inn i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen.
Du kan selfølgelig bruke det fyllet du ønsker, men denne varianten anbefales virkelig!
Servert med en frisk salat & mager kesam – som eg spiser til ALT ?
Seinare eller imorra kommer oppskrift på desse seige karamelltrøflene! Dei er også svært så allergivennlige – uten sukker, melk, gluten og egg 🙂
Ønsker du å følge meg på facebook – svært enkelt å følge med på oppdateringer. Kom direkte til sida ved å trykke på bildet ovenfor!
Veldig kjekt med så mange tilbakemeldinger på innlegget angående matallergier / intoleranser igår! Dette er virkelig spennande for meg – og gir med utfordringer i forhold til kreativitet og oppskrifter for å kunne lage noke for alle. Eg skal svare dere alle i løpet av dagen 🙂
Ha en strålende Fredag og god helg ?

Kva passer bedre enn Fredagspizza idag?
Denne pizzabunnen går igjen og igjen her på bloggen, men det er selfølgelig ikkje uten grunn. Tunfiskpizzabunn er en rask, enkel, fantastisk god pizzabunn som verken trenger heving eller knaing. Den er også allergivennlig i forhold til gluten og melkeallergi, men sistnevnte må selfølgelig ha anna alternativ til fyllet.

Eg har fått så enormt mange gode tilbakemeldinger på skeptikere som har laga denne pizzabunnnen. Enten liker dei ikkje tunfisk, eller så er det berre tanken som er ufyselig. Men dei gjorde ett forsøk og blei overbeviste, så gjer det samme du vell! Denne pizzabunnen er ganske liten som dere kan sjå på bildene, så er det fleire som skal spise kan den dobles. I blant anna dette innlegget har eg posta denne oppskrifta før, og der finner du også en oppskrift på sunn pizzabunn uten tunfisk, som heller ikkje trenger heving. Tommel opp for raske og enkle alternativer!



Tunfiskpizzabunn, liten pizza til 1-2 personer
70 g havregryn
1 boks tunfisk i vatn
1 egg
Masse krydder

Miks sammen ingrediensene, du skal også bruke vatnet av tunfiskboksen. Bruk en del krydder for å sette smak på pizzabunnen – pizzakrydder, urtesalt, pepper, chilli, kvitløk pleie eg å bruke. Miks godt så alt blander seg skikkelig, du kan gjerne bruke en miksmaster. Bruk en slikkepott for å bre bunnen over bakepapirkledd langpanne, ettersom kor tjukk du ønsker den. Forsteik på 200 grader i 15 minutter før du avkjøler litt, og tar på fyll.



Min favorittpizza er definitivt denne på bildene, kvit pizza med pesto:
Smør bunnen med tynt lag philadelphia light, deretter ett tynt lag med grønn pesto. Strø over en kutta bokskinke og fordel skiver med spekeskinke over der igjen. Over med valgfrie grønnsaker, denne gangen brukte eg purreløk, mais og rødløk – før du topper med ost og pizzakrydder. Inn i ovnen på 200 grader til osten er smelta og gyllen.

Du kan selfølgelig bruke det fyllet du ønsker, men denne varianten anbefales virkelig!


Servert med en frisk salat & mager kesam – som eg spiser til ALT ?


Seinare eller imorra kommer oppskrift på desse seige karamelltrøflene! Dei er også svært så allergivennlige – uten sukker, melk, gluten og egg 🙂


Ønsker du å følge meg på facebook – svært enkelt å følge med på oppdateringer. Kom direkte til sida ved å trykke på bildet ovenfor!

Veldig kjekt med så mange tilbakemeldinger på innlegget angående matallergier / intoleranser igår! Dette er virkelig spennande for meg – og gir med utfordringer i forhold til kreativitet og oppskrifter for å kunne lage noke for alle. Eg skal svare dere alle i løpet av dagen 🙂

Ha en strålende Fredag og god helg ?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg