Linda Stuhaug

Annonse

5. april 2014

Seige karamelltrøfler – supersnacks!

Seige karamelltrøfler – supersnacks!
Desse karamelltrøflene er nesten for gode til å vere sanne (sunne!) Då snakker eg ikkje berre om smak og konsistens, men du trenger i utgangspunktet kun to ingredienser for å lage dei. Dei er også utrulig raske og enkle, i løpet av maks 10 minutter på kjøkkenet så har man snacksen klar 🙂 Hakket bedre er det når kosen både er naturlig sukkerfri, glutenfri, melkefri og uten egg – dei vanligeste intoleransene som mange må ta hensyn til. Dette er virkelig supersunn snacks av fleire grunner, med bakgrunn av hovedingredsiensene som er dadler og valnøtter –
Dadler er en god kilde til kostfiber, som gir god fordøyelse og forebygger forstoppelse. Dei inneholder også masse av mineralene magnesium og kalium, som er viktig for syre-balansen i kroppen og for at nerver, muskler og nyrer skal fungere normalt. Magnesium sørger for at skjelettmusklane og hjertemusklane fungerer, samt at mineralet deltar i omsetningen av karbohydrater og er nøgvendig når kroppen skal nydanne protein og feitt. Dadler inneholder også A- og B vitaminer, fosfor og jern.
Valnøtter er proppfulle av helsebringande stoffer og antioksidanter, som er kroppens forsvar mot frie radikaler. Dei inneholder polyphenoler som kan beskytte mot kreft, umetta fett og omega 3- fettsyrer som forebygger hjarte- og karsjukdommar. Valnøtter er rike på magnesium, styrker immunforsvaret og beinstrukturen, samt hormonet melatonin som bedrer søvnmønsteret.
Karamelltrøfler, 10 stk 4 dadler, store og saftige (fjern stein) 35 g valnøtter, evt. andre nøtter Evt. 15 g tørrvare* En klype salt
*Av tørrvare brukte eg vaniljeproteinpulver, men du kan bruke f.eks havregryn eller meltyper som mandelmel, kokosmelosv. Det er heller ikkje nødvendig med tørrvare.
Ha ingrediensene i en foodprosessor / kraftig blender og kjør til en seig, klumpfri masse. Du kan vende inn hakka nøtter, sukkerfri sjokoladebiter eller tørka bær om du ønsker det – men eg gjorde det ikkje denne gangen. Trill til passelig store kuler og la dei stå kaldt – gjerne fryser en times tid før servering, så dei blir seige og gode. Oppbevar i frys eller kjøleskap.
Du kan også trille kulene i kakaopulver, finhakka sjokolade, finhakka nøtter, kokos eller det du måtte ønske!
Seige browniestrøfler som eg tidligere har lagt ut oppskrift på er også en allergivennlig variant! Det er i utgangspunktet samme oppskrift som ovenfor, men med kakaopuler i tillegg. Eg er ett sjokolademenneske og desse er definitivt favoritten min 🙂 Supersnacks på mange måter, ingen grunn for å ikkje nyte browniestrøfler med de beste samvittighet!
Kakao inneholder masse antioksidanter, som igjen beskytter mot fleire sjukdommer som kreft, hjerte- og karsjukdom, diabetes type 2. Du får også mange sporstoffer og mineraler som blant anna magnesium, jern, kobber, sink, A-B-C-E og K- vitaminer.
Mange som prøvde seg på browniestrøflene forrige gang eg la ut oppskrift – og eg fekk kjempegode tilbakemeldinger! Mange av dere som lesere er skeptisk til ingredienser dere ikkje er vandt med, som dadler. Det gjelder å komme seg litt ut av komfortsona og prøve ut noke nytt, man får ikkje utvida seg på matfronten om man aldri tørr å prøve seg 😉

Desse karamelltrøflene er nesten for gode til å vere sanne (sunne!)
Då snakker eg ikkje berre om smak og konsistens, men du trenger i utgangspunktet kun to ingredienser for å lage dei. Dei er også utrulig raske og enkle, i løpet av maks 10 minutter på kjøkkenet så har man snacksen klar 🙂 Hakket bedre er det når kosen både er naturlig sukkerfri, glutenfri, melkefri og uten egg – dei vanligeste intoleransene som mange må ta hensyn til. Dette er virkelig supersunn snacks av fleire grunner, med bakgrunn av hovedingredsiensene som er dadler og valnøtter –

Dadler er en god kilde til kostfiber, som gir god fordøyelse og forebygger forstoppelse. Dei inneholder også masse av mineralene magnesium og kalium, som er viktig for syre-balansen i kroppen og for at nerver, muskler og nyrer skal fungere normalt. Magnesium sørger for at skjelettmusklane og hjertemusklane fungerer, samt at mineralet deltar i omsetningen av karbohydrater og er nøgvendig når kroppen skal nydanne protein og feitt. Dadler inneholder også A- og B vitaminer, fosfor og jern.

Valnøtter er proppfulle av helsebringande stoffer og antioksidanter, som er kroppens forsvar mot frie radikaler. Dei inneholder polyphenoler som kan beskytte mot kreft, umetta fett og omega 3- fettsyrer som forebygger hjarte- og karsjukdommar. Valnøtter er rike på magnesium, styrker immunforsvaret og beinstrukturen, samt hormonet melatonin som bedrer søvnmønsteret.

Karamelltrøfler, 10 stk
4 dadler, store og saftige (fjern stein)
35 g valnøtter, evt. andre nøtter
Evt. 15 g tørrvare*
En klype salt

*Av tørrvare brukte eg vaniljeproteinpulver, men du kan bruke f.eks havregryn eller meltyper som mandelmel, kokosmelosv. Det er heller ikkje nødvendig med tørrvare.

Ha ingrediensene i en foodprosessor / kraftig blender og kjør til en seig, klumpfri masse. Du kan vende inn hakka nøtter, sukkerfri sjokoladebiter eller tørka bær om du ønsker det – men eg gjorde det ikkje denne gangen. Trill til passelig store kuler og la dei stå kaldt – gjerne fryser en times tid før servering, så dei blir seige og gode. Oppbevar i frys eller kjøleskap.

Du kan også trille kulene i kakaopulver, finhakka sjokolade, finhakka nøtter, kokos eller det du måtte ønske!

Seige browniestrøfler som eg tidligere har lagt ut oppskrift på er også en allergivennlig variant! Det er i utgangspunktet samme oppskrift som ovenfor, men med kakaopuler i tillegg. Eg er ett sjokolademenneske og desse er definitivt favoritten min 🙂 Supersnacks på mange måter, ingen grunn for å ikkje nyte browniestrøfler med de beste samvittighet!

Kakao inneholder masse antioksidanter, som igjen beskytter mot fleire sjukdommer som kreft, hjerte- og karsjukdom, diabetes type 2. Du får også mange sporstoffer og mineraler som blant anna magnesium, jern, kobber, sink, A-B-C-E og K- vitaminer.

Mange som prøvde seg på browniestrøflene forrige gang eg la ut oppskrift – og eg fekk kjempegode tilbakemeldinger! Mange av dere som lesere er skeptisk til ingredienser dere ikkje er vandt med, som dadler. Det gjelder å komme seg litt ut av komfortsona og prøve ut noke nytt, man får ikkje utvida seg på matfronten om man aldri tørr å prøve seg 😉

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg