Supert og sunt lunsjtips: eggemuffins!

Heisann, og god Søndag alle sammen 🙂

Først og fremst over til dagens oppskrift, nemlig eggemuffins! Det er veldig mange som spørr om eg kan komme med fleire sunne, raske og enkle lunsjtips. Desse eggemuffinsene er geniale å lage opp en kveld og ta med i lunsjboksen utover veka, gjerne sammen med en frisk salat, knaskegrønt eller andre grønnsaker. Det går kjempefort å lage dei, og det som egentlig tar tid er steikinga i ovnen.

Eggemuffins blir på en måte omelett i muffinsformer. Det som er så utrulig greit er at man kan variere dei i det uendelige etter kva man liker og har tilgjengelig av kjøtt, grønnsaker og anna tilbehør. Her får dere oppskiften på dagens variant, det er ingen tvil om at eg skal prøve meg fram med andre typer seinare –

Eggemuffins, 6-8 stk
Grønnsaker – eg bruke brokkolibuketter, hakka paprika og spinat
120 g Skinke – eg brukte bogskinke
5 egg
2 ss kesam – bruk gjerne kokosmelk for melkefri variant
Krydder – eg brukte salt, pepper, aromat, grovkverna chilli og kvitløk
0,5 ts bakepulver
Evt. en skvett vatn/melk

Framgangsmetode
Spray gjerne muffinsformer / silikonformer. Visp sammen egg, kesam, krydder, bakepulver og spinat i en bolle. Fordel skinke og resten av grønnsakene i formene, hell over eggeblandinga og strø over siste resten av skinke og grønnsaker på toppen. Steik midt i ovnen på 175 grader i 20-25 minutt, litt ettersom kor store dei er. Mine stod 25 minutt og dei heva og stod høgt over formene når eg tok dei ut av ovnen, men når dei hadde fått avkjølt seg litt så satte dei seg skikkelig.

Tips til variasjon:
Prøv deg fram med ulike grønnsaker, kjøtt, krydder for å få andre smaker: spekeskinke, stekt bacon, paprika i alle farger, blomkål, mais, sopp, bønner eller kikerter, asparges, pressa kvitløk, hakka chilli, røykt skinke, røykt laks, vårløk, purreløk, urter, fetaost, kremost, smelta ost på toppen, parmesan… mulighetane er mange for å få en smaksopplevelse, det er berre å bruke kreativiteten.

Oppbevar eggemuffins i tett boks i kjøleskap, dei står seg vertfall 3-4 dager.

Eggemuffinsene er like gode kalde som varme, og passer like godt som frukost, kveldsmat og middag som i lunsjboksen!

Håper det var ett nyttig lunsjtips for noken av dere! Lag i kveld og ha lunsjen klar til dei kommende dagene, Søndag er jo perfekt tid å gjere det på 🙂

70 kommentarer

 1. inawinther

  ååå, dette så kjempegodt ut! Skal uten tvil testes. 😀

 2. Kristine Einang

  NAM!!!! Det ska eg garantert prøva! 🙂 De var jo så søte óg!

 3. Dette skal jeg lage i morgen! Dette såg kjempegodt ut! Jeg har selv eksperimentert litt i dag, laget muffins der jeg brukte sukrilett og så byttet jeg ut noe av melet med havregryn og rå kakao. Har en som har nøtteallergi så jeg sliter med å bytte ut alt mel med mandelmel etc.. Du har så uendelig mye godt! Du kunne ikke tenkt deg å hatt et matkurs da?

 4. Frida Catrin Karlsson

  så godt ut!!

 5. miastorp

  Supert tips! Veldig kjekt å ha en grunnoppskrift som man kan variere med fyll 🙂 selv har vi hatt eggemiddagskake. Det er en slags pai.

 6. projectbride

  Nam, det ser jo så godt ut når du lager 😛 Prøvd på en variant, men de er vel best rett etter de er laget? Eller har du noen gode tips om man vil lage de kvelden før jobb?

 7. Heidi's Matkrok

  Har du en formening om hvor mange kalorier pr stk ? De ser virkelig gode ut :))) Klem H

 8. Kjernesunn mat

  Det skal absolutt prøves! Takk for tipset 😀

 9. thesweetnessoflife

  Nam! Dette blir med i lunsjboksen min en gang til uken 😀

 10. silje moan

  nam, ser så godt ut!

 11. Linda Marie Stuhaug

  silje moan: Virkelig knallgodt! Det blei kveldmaten her idag 😉

 12. Linda Marie Stuhaug

  thesweetnessoflife: Det er supert å ha i lunsjboksen! Desse blei kveldsmat idag, men eg har spart fleire stykker som eg kan ha som lunsj til veka 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  Kjernesunn mat: Berre hyggelig 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  Heidi’s Matkrok: Takk for det Heidi 🙂 Nei, eg rekner ikkje kalorier med mindre det står i innlegget!

 15. Linda Marie Stuhaug

  projectbride: Det er ikkje så vanskelig å få det til å sjå litt godt ut – farger er hemmeligheten 😉 Dei er gode når dei kommer rett fra ovnen, men også gode kalde, som det står i innlegget 🙂 Berre å ta i lunsjboksen å spise dei som er er! Kan også varmes i mikro om man har det på jobben.

 16. Linda Marie Stuhaug

  miastorp: Ja, det er greit å kunne variere etter smak og behag 🙂 Eg har planer om å lage desse i en slags pai til veka – middagspai. Blir spennande å sjå korleis resultatet blir 🙂

 17. Linda Marie Stuhaug

  Frida Catrin Karlsson: Fantastisk godt! Og så enkelt 😉

 18. Linda Marie Stuhaug

  Laila: Takk for det, Laila 😀 Høres ut som noken spennande muffinser – det er absolutt ikkje nødvendig å bruke mandelmjøl o.l – sjølv bruker eg det sjelden. Eg tenker masse på dette med kursing og får støtt og stadig forespørsler og kommerntarer angående dette – men det blir ikkje med det første. Kanskje til høsten igjen, eg er vertfall veldig gira på det 🙂

 19. Linda Marie Stuhaug

  Kristine Einang: Ikkje sant? Hjerteforma eggemuffins må man berre bli sjarmert av 😀

 20. Linda Marie Stuhaug

  inawinther: Hååper dei faller i smak hos deg 🙂

 21. Julie @ WolfItDown

  Nydelig! Perfekt som frokost, lunsj, middag og snacks 😀 Har laget noe lignende før men de hadde litt færre ingredienser 🙂

 22. Dette var en god ide:) ser kjempegodt og delikat ut:) Må prøve!!!!

 23. Kaisa Elise

  Det skal jeg prøve !! Begynner et sunnere liv imorgen så da kommer jeg til og stjele oppskriftene dine og prøve de her hjemme 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Så hyggelig, Kaisa! Lykke til med ny, sunnere livsstl 🙂

 25. Linda Marie Stuhaug

  Siv: Takk for det, Siv! Det var veldig godt, og er jo så genialt 🙂

 26. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Ja, det passer i utgangspunktet til alle måltider! Eggemuffins skal eg definitivt lage i fleire varianter framover 🙂

 27. Nina Bakke

  Freshe og fine 🙂

 28. Tanya Rosvold

  Utrolig enkelt og supersmart lunsjtips! 🙂 passer jo perfekt å ha i matboksen 😀 Håper du får en kjempefin start på uken, Linda 😀

 29. Linda Marie Stuhaug

  tanya rosvold og karoline leir: Ja, det er utrulig greit å lage opp en slik porsjon og ta med i lunsjboksen 🙂 Tusentakk, og det samme til dere jenter 😀

 30. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: Tusen takk for det 🙂

 31. Tror du det fungerer å fryse disse?:-)

 32. Linda Marie Stuhaug

  Linn: Eg har tenkt på det – men eg veit faktisk ikkje! Det blir jo som å fryse omelett, og eg er ikkje sikker på om det blir så bra. Men eg skal prøve å finne ut av det 🙂

 33. Går det bra å bruke vanlige muffinsformer av papir til å lagge disse?

 34. Dette ble jo kjempegodt:) Det ble eggemuffins med salat og grov focaccia i heimen i dag, smakte utrolig godt:) Laga en stor porsjon muffins, så nå står restene i boks i kjøleskapet klar til morgendagens lunsj:) Takk for godt tips:) Hadde forresten reker i noen muffins, det ble også godt!

 35. Linda Marie Stuhaug

  Siv: Så hyggelig med tilbakemelding, Siv! Høres deilig ut med eggemuffins, salat og focaccia 🙂 Eg tenkte eg skulle prøve meg på en sjømat-versjon med laks, kanskje eg skal prøve meg fram med reker i samme slengen! Takk for tipset 🙂

 36. Linda Marie Stuhaug

  Elin: Jada 🙂 Ville kanskje brukt 2 muffinsformer oppi kvarandre. Og ikkje overfyll formene før dei steikes 🙂

 37. Lagde disse til kveldsmat i går, og har enda noen igjen jeg tenkte å spise til lunsj nå. De ble veldig gode! Supert med inspirasjon når man er litt matlei!

 38. Stine Andrea

  Så herlig 🙂 Hvor er hjerteskålen fra? Har lett etter en slil lenge, uten å lykkes.

 39. Nam, har handlet inn, så disse skal prøves i kveld! Gleder meg;)

 40. Martine Grorud

  Lagde de i sta, de ble kjempegode! Takk for super blogg 😀

 41. Nam, så flink du er! Hvor får du tak i formene? Dette må prøves :))

 42. Vilde Juul

  Lagde disse i går, helt supre!

 43. Linda Marie Stuhaug

  Line H: Formene trur eg at eg har kjøpt på Jernia, men eg er dessverre ikkje heilt sikker!

 44. Linda Marie Stuhaug

  Martine Grorud: Så hyggelig! Takk for tilbakemelding 🙂

 45. Linda Marie Stuhaug

  Andrea: Så kjekt! Håper resultatet blir bra 🙂

 46. Linda Marie Stuhaug

  Stine Andrea: Silikonformene i hjerter trur eg at eg har kjøpt på Jernia, men eg er ikkje heilt sikker dessverre :/

 47. Linda Marie Stuhaug

  makrol: Så hyggelig å inspirere ei matlei sjel! Det er ikkje så masse som skal til for litt endringer 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere deg 🙂

 48. Linda Marie Stuhaug

  Vilde Juul: Ja, det er jo ett supert lunsjtips! Hihi, så bra dei falt i smak, Vilde 🙂

 49. hvor mye calorier er det i en? 🙂

 50. Linda Marie Stuhaug

  celin: Har ikkje peilig, teller ikkje kalorier 😉

 51. Har du prøvd å lage dem i mikroen? Er en utålmodig sjel, og etter vellykket forsøk på å lage eggerøre i mikroen, prøvde jeg å lage omelettmuffins også – det ble suksess! Brukte mindre enn i oppskrifta og helte blandingen i «creme brulee» ovnfaste former. Lot de godtgjøre seg i to min i mikroen før jeg kunne hive innpå 🙂

 52. Linda Marie Stuhaug

  Celina: Nei, eg har ikkje prøvd å laga den i mikroen – men det fungerer nok heilt fint 🙂 Spesielt når du allerede har hatt suksess med fleire eggevarianter! Så det er ikkje noke å kvi seg på vil eg tru 😉

 53. De så veldig gode ut! Hva tror du om å fryse de ned, ta de opp på morgenen og ta de med som lunsj?

 54. Linda Marie Stuhaug

  Silje: Eg veit dessverre ikkje, har ingen erfaring sjølv med å fryse egg… Men eg trur det skal gå greit 🙂

 55. Hvor mange kalorier tror du ca. at det er i en slik ? 🙂

  1. Amalile

   Jeg har regnet ut for deg (og Linda) 🙂
   Lager du 6, som på bildet, blir det ca. 700 kcal i hele oppskriften og ca. 116 kcal per eggemuffins 🙂

   1. Tommel opp for det 🙂

 56. Linda Marie Stuhaug

  MT: Rekner ikkje kalorier, dessuten kjem det heilt an på kva man bruker og størrelse 🙂

 57. Hei Hvor er hjertemuffinsformene kjøpt??? Ser deilig ut …vil prøve 🙂

 58. Linda Marie Stuhaug

  Siv: Hei! Det hugser eg dessverre ikkje… eg kjøper kjøkkenutstyr i hytt og pine, så eg klarer ikkje hugse kor ting er fra. Men du får nok lignande på ulike kjøkkenbutikker, iallefall runde 🙂 Det er berre å prøve seg, veldig godt 🙂

 59. Christine

  Kan man ta bort kesamen uten å erstatte det med noe? Hva kan jeg eventuelt erstatte kesam med i denne oppskriften?

  1. Hei! Kesam er ingen nødvendighet – du kan fint droppe det, eller bruke en skvett med kokosmelk eller anna valgfri melk 🙂

 60. WencheS

  Hvor mange er passende til lunch for å bli mett tror du? Sånn omtrent;-)

  1. Det er heilt individuelt og kommer an på mange faktorer, blant anna om man har anna tilbehør 🙂

 61. Fantastisk gode og enkle! Jeg har blitt helt oppslukt av bloggen din, mye god inspirasjon til både middag og dessert!

  1. Så hyggelig Amelia! Det setter eg pris på å lese, tusen takk 🙂

 62. Sera Madeleine Elstad

  ser velig godt ut, men kan de fryses ned?

 63. Hei … disse lunch muffins er berre så god og kan anbefales

  1. Så kjekt å lese, Gudrun 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *