Sukkerfri & proteinrik sjokolademousse

God Mandag, håper dere har fått en knall start på den nye veka!
Eg møter Mandagskvelden velkommen med en nydelig sjokolademousse til dere. Denne lagde eg tre dager på rad forrige veke, rett og slett fordi eg er blitt heilt hekta igjen! Denne er sukkerfri, glutenfri og naturlig proteinrik med lavt kaloriinnhold. Eg har posta en lignende variant før blant anna her og her, med mange gode tilbakemeldinger. Eg har endra litt på oppskrifta, gjort den meir konkret og tatt utgangspunkt i litt færre ingredienser slik at enda fleire kan lage denne fantastiske desserten 🙂

Heile oppskrifta på sjokolademousse inneholder ca. 280 kalorier. På bildet under forsynte eg meg med 1/4, som vil sei at om du deler på fire så blir det 70 proteinrike kalorier per porsjon! No forsynte eg meg to ganger da, så for min del blir det dobbelt. Eg kunne gjerne ha spist heile skåla om eg hadde våre aleine heime, SÅ godt er det faktisk 😉

Oppskrifta er faktisk ein av dei første som havna på bloggen for 1 år siden! Den har nemlig blitt laga i 4 år for min del, for det var ei av mine første egne oppskrifter på min tidligere, hemmelige og anonyme blogg.

Sukkerfri og proteinrik sjokolademousse
200 g gresk yoghurt *
30 g kakao, eg bruker freia originalkakao
Evt. 15 g sjokoladeproteinpulver, ikkje nødvendig
40 g sukrinmelis *
15 g sukringold*, evt. meir sukrinmelis
En klype salt
2 gelatinplater, bruk 3 om du ønsker sjokoladefromasje
2 eggekvitter
3 ss vatn*

* Eg brukte Synnøve Finden sin greske natuellyoghurt, men du kan også bruke mager kesam, kesam, vaniljekesam eller anna naturellyoghurt.
* Bruk søtning tilsvarande ca 55 g sukker, men helst en pulverisert versjon som sukrinmelis fordi den skal smelte inn i blandinga uten å korne seg. Vanlig sukrin vil ikkje fungere, men tagatesse, sukrin+ og stevia er gode eksempel.
* Bruk gjerne sterk kaffi istedenfor vatn for å få em mocca-sjokolademousse!

Framgangdmetode
1. Stivpisk eggekvittene. Du skal kunne snu bollen opp ned uten at dei faller ut.
2. Legg gelatinplatene i vatn i 5 minutter så dei blir mjuke.
3. Bland sammen gresk yoghurt, kakao, sukrinmelis, sukrin gold, en klype salt, gjerne med miksmaster.
4. Smelt dei mjuke gelatinplatene i 3 ss kokande vatn. Rør godt så det løyser seg opp, og hell i yoghurtblandinga mens miksmasteren går.
5. Vend deretter inn dei to stivpiska eggekvittene med en slikkepott. Vend godt, men forsiktig så alle små eggekvitte-"klumper" jevner seg ut, men likevell skal ikkje moussen mista for masse luft. Hell over i porsjonsformer eller ei større skål, og sett i kjøleskap i minst 3 timer før den er spiseklar (fryseren 1 time og kjøleskap 1/2 time for hurtigavkjøling!) Oppbevar i kjøleskap, den holder seg noken dager!

Kast for all del ikkje eggeplommene! Dei lager du nemlig heimelaga, sukkerfri vaniljesaus av – perfekt tilbehør til sjokolademousse. Denne sausen er fyldig med en djup, ekte vaniljesmak, og anbefales virkelig 🙂


Luftig, silkemjuk konsistens som smelter bort i munnen ? Like god kvardag som helg!

Veldig kjekt at gårsdagens oppskrift på eggemuffins blei tatt så godt imot! Lunsjtips er visst veldig populært – og med det så deler eg dette bildet av enda ett kommende, supert lunsjtips. Grove og proteinrike matmuffins er også supre å ha i lunsjboksen, eller kanskje som turmat på fjellet i påska –

Det er ingen tvil om at eg er ett sjokolademenneske og elsker sjokoladevarianter! Fortell meg gjerne om din største svakhet når det kommer til sjokoladevarianter, med unntak av den tradisjonelle sjokoladeplata 😉 Alltid kjekt å høre deres favoritter, og kunne få inspirasjon til å sunnifisere og dekke fleire sitt sjokoladebehov 🙂 Når det er sagt så komemr det også fleire oppskrifter som ikkje inneholder sjokolade – det er jo også godt med friske desserter på denne årstida!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

42 kommentarer

 1. Camilla Gilja

  Denne her skal jeg definitivt lage! 😀

 2. thesweetnessoflife

  Åh, så gøy! Dette er så og si akkurat slik jeg også har laget sjokolademousse i lang tid. Det er så godt 😀

 3. Sanne Skar

  ååå, det så sinnsykt godt ut!! NAM! 😀

 4. Det ser veldig fristende ut !

 5. ah… helledussen… dette skal jeg virkelig lage i påska! Kan man bruke rå kakao fra helsekosten i denne?

 6. For et sammentreff! Jeg sitter faktisk og nyyter fantastisk sjokolademousse akkurat nå (en av de tidligere variantene dine, vel og merke)! 🙂 NAM!

 7. Lovelylillers sunne oppskrifter

  Så hærlig ut 😀 nomnomnonomnom

 8. Kaisa Elise

  Det må jeg prøve 🙂

 9. Nam nam nam! Gleder meg til påsken, då skal eg lage mykje godt 😀

 10. Sjokolademoussen din er så så så god 😉 Eneste jeg har forandra er at jeg noen ganger lager en vaniljeversjon da uten kakao men med vaniljesukker og vaniljeproteinpulver, serveres gjerne med bringebærsaus (heimspøta selvfølgelig) kakaosjokolademoussen lager jeg nesten alltid med et dryss chilli – gir det lille ekstra… Eller som jeg gjorde nå i helga, serverte moussen ganske enkelt med et lite glass (shotteglassstørrelse) iskald bayleis som man da kunne helle over moussen rett før man skal spise den. Kansje ikke så sunt, men det er jo ikke det som alltid betyr noe 🙂 hjelpe meg så godt! Neste gang skal jeg prøve med kulinaris sin kokosis til 😀

 11. Audhild :) Mamma til lille William <3

  Nam 🙂

 12. Nina Bakke

  Du lager så mye lekkert 🙂

 13. Denne skal jeg definitivt prøve! Mine favoritter er kanskje sjokoladefondant og brownies. Men pleier å lage mousse av kokosmelk hvis jeg får sjokoladesug! 🙂

 14. Hei! Handlet inn ingredienser igår, så denne skal lages idag! Du aner ikke hvor mye jeg digger bloggen din! Har laget såå mange av oppskriftene dine, og alt er så godt! Ville bare gi deg litt skryt 🙂 Håper du får en fin dag! Emma 😀

 15. Linda Marie Stuhaug

  Emma: For en start på dagen å sjå denne kommentaren øverst på bloggen! Tusen takk Emma 🙂 Håper sjokolademoussen faller i smak, og at du får en strålende dag 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  Line: Sjokoladefondant er jo berre nydelig, og det er brownies også 🙂 Kokos-sjokolademousse er tipp topp for å dempe søtsug!

 17. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: Tusen takk for det, Nina 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  Audhild Mamma til lille Willi: Absolutt 🙂

 19. Linda Marie Stuhaug

  yvonne: Vaniljeversjon har eg faktisk laga sjølv også, ei oppskrift som ligger langt bak i arkivet på bloggen (sommeren trur eg)! Den er veldig god den også, men ingenting som slår sjokolademoussen i ganen min, hihi 🙂 Chilli gjer susen i oppskrifter med sjokolade, det er ingen tvil om! Høres nydelig ut med baileis-saus på toppen – det er sant som du skriver, det er ikkje alltid det sunne som skal bety 🙂 Håper du får en din dag, Yvonne 😀

 20. prinsessen

  NAM så utrooolig deilig! så flink du er! dette vil jeg prøve Klemmer fra Prinsessen <3

 21. Linda Marie Stuhaug

  Ida: Då er vi to! Hihi 😀

 22. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Det anbefales 🙂

 23. Linda Marie Stuhaug

  Lovelylillers sunne oppskrifte: Ja, dette er noke av det beste eg får om dagen!

 24. Linda Marie Stuhaug

  Renate: Snakk om sola 😀 Dei tidligere variantene er ganske så like, eg har egentlig berre kutta litt ned på ingredienser og gjort den meir konkret. Så bra du liker den 🙂

 25. Linda Marie Stuhaug

  Laila: Perfekt påskekos dette, innimellom alt påskegodtet 😉 Det kan du ja – det har samme nytten, men smaker jo litt annerledes uten at det betyr noke 🙂

 26. Linda Marie Stuhaug

  annebe: Det er nydelig 🙂

 27. Linda Marie Stuhaug

  Sanne Skar: Det er så godt! Eg er heilt hekta igen eg 🙂

 28. Linda Marie Stuhaug

  thesweetnessoflife: Ja, det er heilt nydelig! At den er så sunn og god er nesten ufattlig 😉

 29. Linda Marie Stuhaug

  Camilla Gilja: Det anbefales! Håper det smaker 🙂

 30. Linda Marie Stuhaug

  prinsessen: Tusen takk! Denne er fantastisk god, og så enkel 🙂 Håper du får en fin dag Prinsessen 🙂

 31. Julie @ WolfItDown

  Mmm dette så himmelsk godt ut! Jeg er ikke mye tess når det kommer til stivpisking av eggehviter og bruk av gelatin, meeeeen fikk utrolig lyst og utfordre nettopp disse egenskapene (eller mangel på de) nå! Gleder meg til muffins oppskrift! x

 32. Namm! Hvor kan man få kjøpt en slik hjerteformet skål? Så fin 🙂

 33. momoiro-chan

  Mmm, det ser kjempegodt ut! Jeg er litt sær, for jeg har egentlig aldri likt noe annet enn sjokolade i form av sjokoladeplater. Sjokolademousse, pudding, is eller brownies har jeg aldri brydd meg noe særlig om. Synes derfor det er litt morsomt at det er nettopp denne sunnifiserte versjonen som gjorde at jeg synes det var godt med sjokolademousse 😉 Tidligere i uka ble jeg inspirert av deg til å lage sjokoladekake (brukte bare kikerter i stedet for søtpotet), i går ble jeg inspirert til å lage omelettmuffins med blåmuggost og nå tror jeg jammen meg jeg skal slenge sammen en sjokolademousse jeg! Må jo ha dessert i dag og! 😀

 34. Er veldig svak på chips og kjeks/småkaker?så HIMMELSKgodt ut?

 35. Linda Marie Stuhaug

  Linnea: Takk for det! Kjeks og småkaker er snadder 😉 Chips er eg faktisk ikkje så veldig glad i sjølv!

 36. Linda Marie Stuhaug

  Stine: Her er det ingen hjerteforma skål – er det ett anna bilde/innlegg du sikta til? 🙂

 37. Linda Marie Stuhaug

  momoiro: Såpass ja! Det er jo rein sjokolade som er mest ekte, sjokoladevarianter blir jo på en måte berre en «bonus» 🙂 Så kjekt at sjokolademoussen min falt i smak hos deg likevell, og at eg har inspirert deg til både sjokoladekake og omelettmuffins! Tommel opp, det gleder meg virkelig 🙂

 38. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Det er veldig fort gjort å stivpiske ett par eggekvitter og smelte gelatin – ikkje minst utrulig enkelt! Håper du tar utfordringen, for denne sjokolademoussen er himmelsk god om eg kan få sei det sjølv 🙂 Håper du får en fin dag, Julie!

 39. Utrolig at noe så lite usunt kan smake så ekte og fantastisk godt! 🙂 Kreds, har du komponert oppskrifta selv? Digger bloggen din, forresten, dette blir nok ikke den første oppskrifta jeg prøver meg på 😉

 40. Linda Marie Stuhaug

  Inger: Det er heilt sant! Ja, som det står i innlegget så er det ei av dei første oppskriftene mine 4 år tilbake 😉 Denne har våre med meg gjennom mange stunder på kjøkkenet, eg lager den ofte enda! Tusen takk, så hyggelig å høre 😀

 41. Hei! Jeg har begynt å legge om kostholdet mitt, og ble så glad da jeg kom over bloggen din! Lurer på hvor lenge denne holder seg i kjøleskapet? Tenkte å lage dobbelt opp, ettersom jeg får besøk både fredag og søndag.

 42. Linda Marie Stuhaug

  Hanne: Hei! Så hyggelig 🙂 Den holder seg nok 3-4 dager, men etterkvart vil den falle litt sammen vil eg tru – så ville nok heller laga ny porsjon når helga nærmer seg!