«Hjerteegg» – sukkerfri Freia Påskeegg / kindermaxi

Påska nærmer seg med stormskitt!
I slutten av veka eller starten av neste veke kommer ett oppsummeringsinnlegg med mange varianter av sukkerfritt påskegodt – som kan vere ett alternativ innimellom alt det sukkerholdige 😉 Er det noke som virkelig hører påska med, så er det Freia sine påskeegg med melkekrem. Eg har fått mange spørsmål om eg kan lage desse sukkerfri, men det har jo eg allerede gjort her! Desse blei superpopulære på kort tid, og det er faktisk fleire som har sagt at dei er bedre enn originalen – noke som virkelig gleder mitt bakeglade hjerte 🙂 Dei blir på en måte en blanding mellom Freias påskeegg og kindermaxi sjokolade – og eg har derfor valt å kalle dei hjerteegg!

Eg har tatt litt freshere bilder og gjort oppskrifta meir konkret, så eg velger å poste den igjen! Leserantallet mitt har også gått betraktelig opp siden eg posta oppskrifta i starten av Februar – så no kan det hende oppskifta når ut til enda fleire. Det er enda litt tid til påske, men eg har mange fleire upubliserte oppskrifter på sukkerfritt påskegodt, så eg må rett og slett bere starte, og fordele det innimellom andre oppskrifter –

Anbefaler å bruke mjuke silikonformer så det blir lettere for deg å vende ut hjerteeggene uten at dei sprekker, slik som skjedde med mine her. Eg hadde fått nye former og ville prøve dei, men tenkte ikkje over før etterpå at dei var heilt harde. Silikonformer får du kjøpt billig på blant anna Panduro eller Jernia 🙂"Hjerteegg" 8-10 stk
60-70 g sukkerfri melkesjokolade
35 g sukkerfri kvit sjokolade
50 g philadelphia
3-4 ts sukrinmelis
4-5 dråper stevia vanilje, eller vaniljeessens
Evt. ett dryss ekte vaniljepulver, om du har

Framgangsmetode
1. Smelt sukkerfri sjokolade i en liten bolle over vannbad. Fordel ei teskei i bunnen av silikonform, 8-10 stk, og bruk baksida av skeia til å bre oppover heilt til kanten, slik at du kan fylle dei etterpå. Sett i fryseren i 5 minutter så sjokoladen stviner.
2. Smelt sukkerfri kvit sjokolade i en liten bolle over vannbad. Rør innimellom, kvit sjokolade kan vere litt seigt å smelte. Rør inn philadelphia, sukrinmelis, vaniljedråper og vaniljepulver og rør godt.
3. Smak gjerne på melkekremen om du ønsker den søtere eller friskere, og juster deretter. Fordel så melkekremen i sjokoladehjertene, la det vere igjen noken millimeter øverst.
4. Fordel resten av melkesjokoladen som ett topplokk over melkekremen. Sett kjølig til sjokoladen er stivna, det tar 5-10 minutter i fryseren.
5. Oppbevar hjerteeggene i kjøleskapet.

~ Eg halverte oppskriften på desse bildene ~
Mange spørr kor eg får kjøpt sukkerfri, kvit sjokolade. Det får du kjøpt på dei fleste helsekostbutikker. Dei er slutta å selge den nøytrale versjonen, men det går heilt fint å bruke kvit sjokolade med crisp som avbila ovenfor – eg tenkte ikkje over crispen i det ferdige resultatet!

Så er det berre å nyte ? Dei forsvinner nok før du veit ordet av det!

Klikk på bildet ovenfor om du ønsker å følge meg på facebook! Der kan det vere lettere å følge med på oppdateringer.

Da håper eg du har fått litt inspirasjon til sukkerfritt påskegodt! Som sagt – fleire oppskrifter i tillegg til oppsummeringsinnlegg kommer før påskedagane 🙂
Ønsker alle sammen en fin Tirsdagskveld!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

73 kommentarer

 1. Linda Marie Stuhaug

  dragonqueen: Det er mulig det er spor av nøtter i sjokoladen ja 😉

 2. silje b

  Jeg har laget dem (men uten sukrin, brukte hvit sjokolade søtet på fruktose, det ble mer enn søtt nok). Supegode! Takk for fantastiske oppskrifter, Linda!

 3. Linda Marie Stuhaug

  silje b: Så kjekt å høre, Silje! Tusen takk for tilbakemelding 🙂

 4. Dette ble kjempegodt! Om du har lyst til å se resultatet mitt kan du finne det her: http://signeshjemmelagede.blogspot.no/2014/04/hjerteegg-en-konfektfavoritt.html Tusen takk for at du deler oppskrifter, jeg er ofte innom deg og har testet ut flere av oppskriftene dine nå til påsken 🙂

 5. Julie @ WolfItDown

  Klarte ikke og dy meg og postet de i dag! Det ble mørk sjokolade med kokoskrem 😀 http://julesthenorweegie.blogspot.co.uk/2014/04/dark-creamy-coconut-eggs.html

 6. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Såå gode dei såg ut! Måtte inn å sjå med en gang 🙂 Tommel opp!

 7. Linda Marie Stuhaug

  Signe: Måtte inn og sjå med en gang – dei såg nydelige ut! Tusen takk for fine ord – utrulig kjekt å vere til inspirasjon 🙂

 8. Vet du ca kor mange ckal det er i ett hjerte? 🙂 Går på diett og skal ha spisekveld, så må prøve og ha litt kontroll 😀

 9. Kor mange ckal er det i disse hjertene ca pr stk ? 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  Carina: Teller ikkje kalorier 😉

 11. Linda Marie Stuhaug

  Carina: Nei, eg teller ikkje kalorier, så eg rekner heller ikkje på det 🙂

 12. Hei! Kan man bruke lys og hvit kokesjokolade istedenfor? 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  Sophie: Ja, så lenge det er kvit og «brun» sjokolade kan du bruke alle sorter 🙂

 14. Hei! Jeg har laget disse mange ganger (de er helt fantastiske!!), og nå tenker jeg på å lage disse og gi i julegaver! 🙂 så med det så lurte jeg på om du har en anelse om hvor lenge de holder seg i kjøleskap? 🙂 (slik om de ikke blir spist opp med en gang – selv om de som oftest er borte samme dag som de er laga) Du er virkelig inspirerende, har laget så mange gode ting jeg har funnet på bloggen din!! 🙂 <3

 15. Linda Marie Stuhaug

  Marthe: Heisann Marthe! Så kjekt at desse har falt i smak hos deg 🙂 Dei holder seg nok vekesvis i kjøleskapet, så lenge dei får stå kjølig så og sei heile tida. Heldig dei som får desse i julegave! Tusen takk for hyggelige ord, det setter eg stor pris på 🙂

 16. Åh nam! Er det mulig å ha mindre sjokolade og erstatte det med noe annet slik at det blir mest mulig kalorifattig? Og hvor mange hjerter fikk du ca?:)

 17. Linda Marie Stuhaug

  Vilde: Kor mange hjerter man får kommer an på formen, eg pleier å få mellom 10-20 om eg hugser riktig… No lager eg dei som små «kinderegg» istedenfor hjerter. Mengden sjokolade er nok viktig for å kunne lage dei komplett her altså 🙂

 18. Skjønner! Tusen takk for svar

 19. Linda Marie Stuhaug

  Vilde: Berre hyggelig 🙂

 20. Katrine

  Bloggen din er bare helt fantastisk. Du lager så mye godt og lekkert! Har prøvd ut endel, og har så lyst å lage disse til påske, men jeg får ikke tak i den hvite sjokoladen fra Cavalier. Har vært i maaange butikker, men ingen har dem. De sier de har gått ut av produksjon. Eneste de kunne tilby, var hvit sjokolade som inneholdt brunt sukker, og da faller poenget bort føler jeg.. Noen tips til hvordan lage sjokoladekremen når jeg ikke får tak i den hvite sjokoladen? Ev hvor man kan få tak i den? Takk igjen for bloggen din! Hilsen Katrine.

 21. Linda Marie Stuhaug

  Katrine: Hei! Visst du leser på mine nyere innlegg så bruker eg alltid kvit sjokolade med crisp, den er ikkje gått ut av produksjon. Går heilt fint å bruke den, crispen merker man knapt 🙂 Du får kjøpt den i små sjokolader på rundt 50 g 🙂

 22. Katrine

  Hei igjen. Jeg ser at du bruker den med crisp, og det er den jeg har lett etter. Jeg får ikke tak i den noen steder her i Oslo. Jeg har spurt de ansatte i forskjellige helsekost butikker, og de sier den er gått ut av produksjon, eller ihvertfall at de ikke lenger har den. Hvor kjøper du den? Den eneste hvite sjokoladen de hadde av merket Cavalier, er en med mango og bringebær, mener jeg det var. Og det blir jo ikke helt det samme.

 23. Linda Marie Stuhaug

  Katrine: Eg forstår! «White chocolate rice» finnes iallefall her eg bur på sunkost. Det er jo andre merker med kvit sjokolade som man kan få tak i på snopebutikker med godt utvalg, men det er jo andre merker og søta med unaturlige søtstoffer… Veldig synd du ikkje finner den :/