«Hjerteegg» – sukkerfri Freia Påskeegg / kindermaxi

Påska nærmer seg med stormskitt!
I slutten av veka eller starten av neste veke kommer ett oppsummeringsinnlegg med mange varianter av sukkerfritt påskegodt – som kan vere ett alternativ innimellom alt det sukkerholdige 😉 Er det noke som virkelig hører påska med, så er det Freia sine påskeegg med melkekrem. Eg har fått mange spørsmål om eg kan lage desse sukkerfri, men det har jo eg allerede gjort her! Desse blei superpopulære på kort tid, og det er faktisk fleire som har sagt at dei er bedre enn originalen – noke som virkelig gleder mitt bakeglade hjerte 🙂 Dei blir på en måte en blanding mellom Freias påskeegg og kindermaxi sjokolade – og eg har derfor valt å kalle dei hjerteegg!

Eg har tatt litt freshere bilder og gjort oppskrifta meir konkret, så eg velger å poste den igjen! Leserantallet mitt har også gått betraktelig opp siden eg posta oppskrifta i starten av Februar – så no kan det hende oppskifta når ut til enda fleire. Det er enda litt tid til påske, men eg har mange fleire upubliserte oppskrifter på sukkerfritt påskegodt, så eg må rett og slett bere starte, og fordele det innimellom andre oppskrifter –

Anbefaler å bruke mjuke silikonformer så det blir lettere for deg å vende ut hjerteeggene uten at dei sprekker, slik som skjedde med mine her. Eg hadde fått nye former og ville prøve dei, men tenkte ikkje over før etterpå at dei var heilt harde. Silikonformer får du kjøpt billig på blant anna Panduro eller Jernia 🙂"Hjerteegg" 8-10 stk
60-70 g sukkerfri melkesjokolade
35 g sukkerfri kvit sjokolade
50 g philadelphia
3-4 ts sukrinmelis
4-5 dråper stevia vanilje, eller vaniljeessens
Evt. ett dryss ekte vaniljepulver, om du har

Framgangsmetode
1. Smelt sukkerfri sjokolade i en liten bolle over vannbad. Fordel ei teskei i bunnen av silikonform, 8-10 stk, og bruk baksida av skeia til å bre oppover heilt til kanten, slik at du kan fylle dei etterpå. Sett i fryseren i 5 minutter så sjokoladen stviner.
2. Smelt sukkerfri kvit sjokolade i en liten bolle over vannbad. Rør innimellom, kvit sjokolade kan vere litt seigt å smelte. Rør inn philadelphia, sukrinmelis, vaniljedråper og vaniljepulver og rør godt.
3. Smak gjerne på melkekremen om du ønsker den søtere eller friskere, og juster deretter. Fordel så melkekremen i sjokoladehjertene, la det vere igjen noken millimeter øverst.
4. Fordel resten av melkesjokoladen som ett topplokk over melkekremen. Sett kjølig til sjokoladen er stivna, det tar 5-10 minutter i fryseren.
5. Oppbevar hjerteeggene i kjøleskapet.

~ Eg halverte oppskriften på desse bildene ~
Mange spørr kor eg får kjøpt sukkerfri, kvit sjokolade. Det får du kjøpt på dei fleste helsekostbutikker. Dei er slutta å selge den nøytrale versjonen, men det går heilt fint å bruke kvit sjokolade med crisp som avbila ovenfor – eg tenkte ikkje over crispen i det ferdige resultatet!

Så er det berre å nyte ? Dei forsvinner nok før du veit ordet av det!

Klikk på bildet ovenfor om du ønsker å følge meg på facebook! Der kan det vere lettere å følge med på oppdateringer.

Da håper eg du har fått litt inspirasjon til sukkerfritt påskegodt! Som sagt – fleire oppskrifter i tillegg til oppsummeringsinnlegg kommer før påskedagane 🙂
Ønsker alle sammen en fin Tirsdagskveld!

73 kommentarer

 1. Thea Jolina Olsen

  Oi, så kreativt! 😀

 2. thefashionablemom

  Så flink! Det så godt ut! 🙂

 3. Cecilie Virik

  Så utrolig smart!!

 4. dragonqueen

  De så veldig gode ut, selv om jeg tror jeg ikke tåler dem =P

 5. Caroline

  Det så godt ut! Noen forslag til noe laktosefritt man kan bytte ut philidelfiaost med? 🙂

 6. Anja Karoline

  ahh, dette kan jo ikke være annet enn himmelen! – jeg bare lurer på de gangene du bruker proteinpulver, er det noe annet man kan bruke som erstatning om man ikke har slike produkter hjemme? 🙂

 7. Et sprekere liv

  Såå utrolig fristende 😉 skal lages her i heimen hvertfall 😉

 8. vilblifrisk

  Mmm^^ Nydelig!

 9. Kaisa Elise

  Det må jeg prøve 🙂

 10. Tar du deg et sjokoladekurs,så blir de enda lettere å lage:)Glede meg t å prøve disse,men droppe d med tskje når man ska fylle i hjertene.

 11. Sunnere hverdag

  Disse fikk jeg aldri testet sist gang du la ut oppskriften, men skal definitiv få laget dem i påska! Gleder meg, ser så gode ut :))

 12. Ida Charlotte

  æææh, det så sinnsky godt ut! takk for tips, det skal jeg definitivt prøve å lage 😀

 13. Hei! Først må jeg bare si at du har en utrolig inspirerende blogg! Jeg liker egentlig ikke å lage mat, men blir virkelig motivert av oppskriftene dine! For tiden finnes det så mange gode og sunne oppskrifter med speltlomper, men problemet mitt er at jeg har cøliaki så kan ikke spise spelt. Lurer derfor på om du har oppskrifter på sunne glutenfrie lefser? Eller andre alternativer til lefser?

 14. Tinashjerterom

  Mmm de så utrolig gode ut!! Og så enkel oppskrift!! Og sunt, det er et must i hverdagen 😀 Dette skal absolutt prøves!! Hvor kjøper du produktene dine?

 15. Nina Bakke

  mmmm

 16. Julie @ WolfItDown

  Mangler kun hvit sjokolade, så kan jeg lage de! Hmmm, kanskje jeg bare kunne laget dem med mørkt fyll også, lurer på mousse-konsistensen på kremen inni 😀 Verdt et forsøk! Om det blir vellykket kan jeg heller jakte ned litt skikkelig hvit sjokolade, har ikke sett sukkerfri variant i helsekosten her skjønner du. God onsdag og halvveis til helg 😀 x

 17. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: Absolutt 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  Tinashjerterom: Absolutt nydelig! Dei er også latterlig enkle å lage ja 😉 Produktene er linka i innlegget, http://www.funksjonellmat.no. Du kan også kjøpe på helsekostbutikker 🙂

 19. Linda Marie Stuhaug

  Anonym: Tusen takk for hyggelige ord! Så utrulig kjekt å lese at du blir inspirert av bloggen min 🙂 Eg har ingen oppskrift på lomper dessverre, men eg har tenkt lenge på å lage det. Det blir nok ikkje med det første, men eg har det i bakhodet og nedskrevet 🙂 Det finnes glutenfrie torrilla/lomper i frysedisken på helsekosten, eller dagligvarebutikker med godt utvalg! Det kan vere ett alternativ for deg? 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  Ida Charlotte: Berre hyggelig! Håper dei faller i smak 🙂

 21. Linda Marie Stuhaug

  Sunnere hverdag: Dette er jo perfekt, sukkerfri påskegodis! Meir ekte får man det ikkje 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  Navn: Om eg tar meg ett sjokoladekurs? Det skjønte eg ikkje heilt, hehe. Håper det smaker 🙂

 23. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Anbefales 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  vilblifrisk: Absolutt fantastisk 🙂

 25. Linda Marie Stuhaug

  Et sprekere liv: Så hyggelig! Dei faller nok i smak hos fleire 🙂

 26. Linda Marie Stuhaug

  Anja Karoline: Så absolutt 🙂 Eg skriver alltid erstaning for proteinpulver i innlegget når eg har oppskrifter med det! Eventuelt kan det droppes, men det også skriver eg alltid 🙂 Man kan stort sett bruke det meste av tørrvare som erstatning.

 27. Linda Marie Stuhaug

  Caroline: Finnes det ett laktosefritt alternativ til naturellyoghurt eller philadelphia? Visst du leser innlegget der eg posta oppskrifta første gang (link i dette innlegget) – så kan du bruke avrent naturellyoghurt – framgangsmetoden står i der 🙂

 28. Linda Marie Stuhaug

  dragonqueen: Huff, så kjedelig da!

 29. Linda Marie Stuhaug

  Cecilie U Virik: Ja, det gjelder å vere litt smart iblant.. 🙂

 30. Linda Marie Stuhaug

  thefashionablemom: Tusen hjertelig 🙂

 31. Linda Marie Stuhaug

  Thea Jolina Olsen: Ja, det er masse man kan lage med kreativiteten 😀

 32. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Kvit sjokolade er ett must – så det må du få tak i! Eg har laga enda en variant med nougatfyll som kommer også kommer før påske, virkelig godt med den mørke melkekremen også (sjølv om kvit melkekrem er favoritten!) 🙂 God Onsdag ja – nyt lillelørdagen Julie 😀

 33. Asbjörnsdottir -

  Åååh perfekt oppskrift for meg! Er håpløs påske-egg elsker, og legger alltid på meg i påsken fordi det er så godt.. Har silikonformer med barter i, så blir barte-figur-sjokolader på meg 😀 Gleder meg til å prøve! Men hva mener du med at du smeltet sjokoladen i bolle over vannbad? At du setter bollen i glovarmt vann eller noe?

 34. Tinashjerterom

  Takk for svar! Da er dette bare for meg og sønnen, perfekt i påsken med sukkerfri sjokolade! Synd for nanneb som ikke tåler sjokolade..

 35. Tinashjerterom

  Mannen*

 36. Linda Marie Stuhaug

  Asbjörnsdottir: Barte-egg høres ikkje feil ut det heller altså! Håper du tar bilder så eg kan sjå resultatet ditt 🙂 Visst du klikker innpå første linken så er det avbilda. Du tar sjokoladen i en liten bolle, plasserer over vatn i ei panne og lar vatnet koke. Da smelter sjokoladen uten å brenne seg 🙂

 37. Linda Marie Stuhaug

  Tinashjerterom: Såpass! Da blir det meir til deg og sønnen da 🙂 Håper du får en fin dag videre, Tina!

 38. Tinashjerterom

  Ja! Nesten litt synd på han, men sånn er det gitt! Fint for oss 🙂 Takk, det samme til deg! 🙂

 39. irisedvarda

  så deilig! 🙂 ha en fin dag!

 40. Linda Marie Stuhaug

  irisedvarda: Tusen takk, og det samme til deg 🙂

 41. Linda Marie Stuhaug

  Tinashjerterom: Sånn er det ja! Takk for det 🙂

 42. dragonqueen

  Ja, sånn er det å være allergiker. Mye jeg ikke tåler, men nøtter og soja er verst og det er det jo i nesten alle ting har jeg inntrykk av……

 43. Tanya Rosvold

  Disse passer jo helt perfekt til påska 😀 gleder meg til å teste de ut! De ser ihvertfall utrolig gode ut 😀 Ha en kjempefin torsdag!:)

 44. Linda Marie Stuhaug

  tanya rosvold og karoline leir: Det er heilt sant! Fokus på påskegodis no 😀 Takk det samme til dere!

 45. Linda Marie Stuhaug

  dragonqueen: Soja? Kva meiner du med det?

 46. julie Kippersund

  Åh, dette var en fantastisk oppskrift ! Har prøvd den ut og laget et lite innlegg om det 🙂 Ta gjerne en liten tur å se! Kjempe fornøyd :))

 47. Linda Marie Stuhaug

  julie Kippersund: Så hyggelig, Julie! Skal innom å sjå med en gang 😀

 48. dragonqueen

  Jeg mener at jeg ikke tåler soja som for eksempel soja saus men også andre ting som det står soja foran

 49. Linda Marie Stuhaug

  dragonqueen: Okei. Men da er jo det ikkje soja i denne oppskriften, er det det? 🙂

 50. dragonqueen

  Tror ikke det, men det er antagelig spor av nøtter i sjokoladen og det er jo like ille =)

 51. Linda Marie Stuhaug

  dragonqueen: Det er mulig det er spor av nøtter i sjokoladen ja 😉

 52. silje b

  Jeg har laget dem (men uten sukrin, brukte hvit sjokolade søtet på fruktose, det ble mer enn søtt nok). Supegode! Takk for fantastiske oppskrifter, Linda!

 53. Linda Marie Stuhaug

  silje b: Så kjekt å høre, Silje! Tusen takk for tilbakemelding 🙂

 54. Dette ble kjempegodt! Om du har lyst til å se resultatet mitt kan du finne det her: http://signeshjemmelagede.blogspot.no/2014/04/hjerteegg-en-konfektfavoritt.html Tusen takk for at du deler oppskrifter, jeg er ofte innom deg og har testet ut flere av oppskriftene dine nå til påsken 🙂

 55. Julie @ WolfItDown

  Klarte ikke og dy meg og postet de i dag! Det ble mørk sjokolade med kokoskrem 😀 http://julesthenorweegie.blogspot.co.uk/2014/04/dark-creamy-coconut-eggs.html

 56. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Såå gode dei såg ut! Måtte inn å sjå med en gang 🙂 Tommel opp!

 57. Linda Marie Stuhaug

  Signe: Måtte inn og sjå med en gang – dei såg nydelige ut! Tusen takk for fine ord – utrulig kjekt å vere til inspirasjon 🙂

 58. Vet du ca kor mange ckal det er i ett hjerte? 🙂 Går på diett og skal ha spisekveld, så må prøve og ha litt kontroll 😀

 59. Kor mange ckal er det i disse hjertene ca pr stk ? 🙂

 60. Linda Marie Stuhaug

  Carina: Teller ikkje kalorier 😉

 61. Linda Marie Stuhaug

  Carina: Nei, eg teller ikkje kalorier, så eg rekner heller ikkje på det 🙂

 62. Hei! Kan man bruke lys og hvit kokesjokolade istedenfor? 🙂

 63. Linda Marie Stuhaug

  Sophie: Ja, så lenge det er kvit og «brun» sjokolade kan du bruke alle sorter 🙂

 64. Hei! Jeg har laget disse mange ganger (de er helt fantastiske!!), og nå tenker jeg på å lage disse og gi i julegaver! 🙂 så med det så lurte jeg på om du har en anelse om hvor lenge de holder seg i kjøleskap? 🙂 (slik om de ikke blir spist opp med en gang – selv om de som oftest er borte samme dag som de er laga) Du er virkelig inspirerende, har laget så mange gode ting jeg har funnet på bloggen din!! 🙂 <3

 65. Linda Marie Stuhaug

  Marthe: Heisann Marthe! Så kjekt at desse har falt i smak hos deg 🙂 Dei holder seg nok vekesvis i kjøleskapet, så lenge dei får stå kjølig så og sei heile tida. Heldig dei som får desse i julegave! Tusen takk for hyggelige ord, det setter eg stor pris på 🙂

 66. Åh nam! Er det mulig å ha mindre sjokolade og erstatte det med noe annet slik at det blir mest mulig kalorifattig? Og hvor mange hjerter fikk du ca?:)

 67. Linda Marie Stuhaug

  Vilde: Kor mange hjerter man får kommer an på formen, eg pleier å få mellom 10-20 om eg hugser riktig… No lager eg dei som små «kinderegg» istedenfor hjerter. Mengden sjokolade er nok viktig for å kunne lage dei komplett her altså 🙂

 68. Skjønner! Tusen takk for svar

 69. Linda Marie Stuhaug

  Vilde: Berre hyggelig 🙂

 70. Katrine

  Bloggen din er bare helt fantastisk. Du lager så mye godt og lekkert! Har prøvd ut endel, og har så lyst å lage disse til påske, men jeg får ikke tak i den hvite sjokoladen fra Cavalier. Har vært i maaange butikker, men ingen har dem. De sier de har gått ut av produksjon. Eneste de kunne tilby, var hvit sjokolade som inneholdt brunt sukker, og da faller poenget bort føler jeg.. Noen tips til hvordan lage sjokoladekremen når jeg ikke får tak i den hvite sjokoladen? Ev hvor man kan få tak i den? Takk igjen for bloggen din! Hilsen Katrine.

 71. Linda Marie Stuhaug

  Katrine: Hei! Visst du leser på mine nyere innlegg så bruker eg alltid kvit sjokolade med crisp, den er ikkje gått ut av produksjon. Går heilt fint å bruke den, crispen merker man knapt 🙂 Du får kjøpt den i små sjokolader på rundt 50 g 🙂

 72. Katrine

  Hei igjen. Jeg ser at du bruker den med crisp, og det er den jeg har lett etter. Jeg får ikke tak i den noen steder her i Oslo. Jeg har spurt de ansatte i forskjellige helsekost butikker, og de sier den er gått ut av produksjon, eller ihvertfall at de ikke lenger har den. Hvor kjøper du den? Den eneste hvite sjokoladen de hadde av merket Cavalier, er en med mango og bringebær, mener jeg det var. Og det blir jo ikke helt det samme.

 73. Linda Marie Stuhaug

  Katrine: Eg forstår! «White chocolate rice» finnes iallefall her eg bur på sunkost. Det er jo andre merker med kvit sjokolade som man kan få tak i på snopebutikker med godt utvalg, men det er jo andre merker og søta med unaturlige søtstoffer… Veldig synd du ikkje finner den :/

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *