Linda Stuhaug

Annonse

11. april 2014

Allergivennlig kokos-bringebærmousse!

Allergivennlig kokos-bringebærmousse!
Denne kan lages og nytes av mange! Med allergivennlig så meiner eg sukkerfri ~ glutenfri ~ melkefri / laktosefri ~ uten nøtter ~ kan lages uten egg. Som nevnt før eg eg ett periodemenneske, og no er eg inni en allergivennlig fase. Eg synes det er så spennande og fascinerande å eksprimentere med litt nye ingredienser, tenke litt ut av komfortsonen og lage spesielt kaker, desserter og anna snacks på en litt anna måte enn eg vanligvis pleier. Sluttresultatet blir jo like bra, og bedre i mange tilfeller – så sjølv om dei er allergivennige så kan dei lages av alle uansett! Eg har jo i bunn og grunn laga masse allergivennlig før på fleire måter, men eg er blitt meir obs på å informere om det også.
Kokos-bringebærmousse har en nydelig, fyldig kokossmak i kombinasjon med søt&frisk bringebær. Det er en litt friskere dessert som kan lages på to måter, smaken er masse den samme – men konsistensen er litt annleis. Oppskrifta er veldig enkel, og krever få ingredienser –
Bringebærcoulis, ca 5 dl 350 g frosne bringebær 0,5 dl vatn 40 g sukrin+, evt. søtning tilsvarande 80 g sukker
Ha alle ingrediendensene i en kjele og la bærene tine. Hjelp til underveis med å røre og knuse bærene med tresleiv, etterkvart vil blanding koke lett opp. Rør underveis og la den koke ett minutt før du trekker kjelen til side. Ha over i en bolle og kjør med stavmikser så du får en jevn saus. Juster evt. med litt vatn som du ønsker den mindre fyldig.
Kokos-bringebærmousse 200 g bringebærcoulis 2 gelatinplater 220 g kokosmelk, den stive delen man får av boksen når den har stått kaldt 1 stivpiska eggekvitte for luftigere resultat
Bløtlegg gelatinplatene i 5 minutter i kaldt vatn. Smelt dei i 2 ss kokande vatn, og rør inn i bringebærcoulisen. Visp opp kokosmelka med en miksmaster, og visp deretter inn bringebærcoulisen til du får en jevn røre. Eg har laga to varianter av denne: med og uten eggekvitte. Den blir meir luftig som en mousse med eggekvitter, slik som bildene viser. Den er også veldig god når den er meir kompakt uten all lufta – det blir likevell kokos-bringebærmousse! Sett kjølig 3-4 timer så moussen får satt seg – evt. hurtigavkjøling med 1 time i frys og 1 time kjøleskap. Oppbevar i kjøleskapet!
Resten av sausen bruker man som topping på moussen! Server gjerne med friske bær i tillegg, eg hadde litt blåbær som var veldig god kombinasjon 🙂
Du kan med fordel bruke 3 gelatinplater for ett litt stivere resultat, eller 2,5 som en plass midt imellom. Som nevnt er viser desse bildene av lufitg mousse med stivpiska eggekvitte, men begge to er like gode!
Eg har ei til lignende oppskrift på mousse laga med kokosmelk, med med anna smak, konsistens og utseende. Kokosmelk er ett fantastisk alternativ for dei med melk/laktoseintoleranse – og det er jo så godt også! For å ikkje snakke om innholdet av sunt fett som kroppen har nytte av:
Kokosfeitt er lett fordøyelig og stimulerende for fettforbrenningen. Det viser å ha god effekt på skjoldbrusskkjertelen, som styrer stoffskiftet. Kokosfeitt kan også vere vere betennelsesdempande og styrkande for immunforsvaret, på bakgrunn av innholdet av laurinsyre som er kjent for sin immunstyrkende evne. Laurinsyre er ein mellomlang feittsyre som blir raskt absorbert i kroppen og brukes til energi, og sjelden lagra som kroppsfeitt. Kokosfeittet gir energi som varer, og ved å tilføye kokosmelk i måltider vil man merke at mettheten vil vare lengre.
Sjokolade-kokoskremen er jo også blitt en slager – og denne er virkelig fest i munn!
Ny oppskirft kommer imorgen, spørst om det blir sukkerfri bountuy! Den kan også lages allergivennlig på samme måte 🙂 Det er Fredag! God helg til dere alle sammen ?

Denne kan lages og nytes av mange!
Med allergivennlig så meiner eg sukkerfri ~ glutenfri ~ melkefri / laktosefri ~ uten nøtter ~ kan lages uten egg.
Som nevnt før eg eg ett periodemenneske, og no er eg inni en allergivennlig fase. Eg synes det er så spennande og fascinerande å eksprimentere med litt nye ingredienser, tenke litt ut av komfortsonen og lage spesielt kaker, desserter og anna snacks på en litt anna måte enn eg vanligvis pleier. Sluttresultatet blir jo like bra, og bedre i mange tilfeller – så sjølv om dei er allergivennige så kan dei lages av alle uansett! Eg har jo i bunn og grunn laga masse allergivennlig før på fleire måter, men eg er blitt meir obs på å informere om det også.

Kokos-bringebærmousse har en nydelig, fyldig kokossmak i kombinasjon med søt&frisk bringebær. Det er en litt friskere dessert som kan lages på to måter, smaken er masse den samme – men konsistensen er litt annleis. Oppskrifta er veldig enkel, og krever få ingredienser –

Bringebærcoulis, ca 5 dl
350 g frosne bringebær
0,5 dl vatn
40 g sukrin+, evt. søtning tilsvarande 80 g sukker

Ha alle ingrediendensene i en kjele og la bærene tine. Hjelp til underveis med å røre og knuse bærene med tresleiv, etterkvart vil blanding koke lett opp. Rør underveis og la den koke ett minutt før du trekker kjelen til side. Ha over i en bolle og kjør med stavmikser så du får en jevn saus. Juster evt. med litt vatn som du ønsker den mindre fyldig.

Kokos-bringebærmousse
200 g bringebærcoulis
2 gelatinplater
220 g kokosmelk, den stive delen man får av boksen når den har stått kaldt
1 stivpiska eggekvitte for luftigere resultat

Bløtlegg gelatinplatene i 5 minutter i kaldt vatn. Smelt dei i 2 ss kokande vatn, og rør inn i bringebærcoulisen. Visp opp kokosmelka med en miksmaster, og visp deretter inn bringebærcoulisen til du får en jevn røre. Eg har laga to varianter av denne: med og uten eggekvitte. Den blir meir luftig som en mousse med eggekvitter, slik som bildene viser. Den er også veldig god når den er meir kompakt uten all lufta – det blir likevell kokos-bringebærmousse! Sett kjølig 3-4 timer så moussen får satt seg – evt. hurtigavkjøling med 1 time i frys og 1 time kjøleskap. Oppbevar i kjøleskapet!

Resten av sausen bruker man som topping på moussen! Server gjerne med friske bær i tillegg, eg hadde litt blåbær som var veldig god kombinasjon 🙂

Du kan med fordel bruke 3 gelatinplater for ett litt stivere resultat, eller 2,5 som en plass midt imellom. Som nevnt er viser desse bildene av lufitg mousse med stivpiska eggekvitte, men begge to er like gode!

Eg har ei til lignende oppskrift på mousse laga med kokosmelk, med med anna smak, konsistens og utseende. Kokosmelk er ett fantastisk alternativ for dei med melk/laktoseintoleranse – og det er jo så godt også! For å ikkje snakke om innholdet av sunt fett som kroppen har nytte av:

Kokosfeitt er lett fordøyelig og stimulerende for fettforbrenningen. Det viser å ha god effekt på skjoldbrusskkjertelen, som styrer stoffskiftet. Kokosfeitt kan også vere vere betennelsesdempande og styrkande for immunforsvaret, på bakgrunn av innholdet av laurinsyre som er kjent for sin immunstyrkende evne. Laurinsyre er ein mellomlang feittsyre som blir raskt absorbert i kroppen og brukes til energi, og sjelden lagra som kroppsfeitt. Kokosfeittet gir energi som varer, og ved å tilføye kokosmelk i måltider vil man merke at mettheten vil vare lengre.


Sjokolade-kokoskremen er jo også blitt en slager – og denne er virkelig fest i munn!

Ny oppskirft kommer imorgen, spørst om det blir sukkerfri bountuy! Den kan også lages allergivennlig på samme måte 🙂
Det er Fredag! God helg til dere alle sammen ?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg