Gratinert lakseform – sunt, raskt og enkelt!

God Mandag alle sammen!

Det er vell fleire som har påskeferie og fri idag? I tilfelle er jo det en perfekt anledning for å lage middag til familien! Igår lagde eg lakseform til min, en sunn, rask og enkel middag som så og sei lager seg sjølv i ovnen. 5-10 minutt forberedelser, så er det berre å gjere andre ting eller lage tilbehør mens lakseformen godgjer seg i ovnen. Så godt, så enkelt:

Laksegrateng serverte eg med fersk spinat og kesam, men resten av familien fekk ris og krema fiskesaus som du finner oppskrift på blant anna her.

Gratinert lakseform
Juster mengdene etter kor mange som skal spise. Vi var 5 stykker, og denne formen holdt fint til oss. Eg brukte halvfrosne laksefileter og steiketida er ut fra det, gå litt ned på steiketida om du bruker tinte laksefileter.

1. Sett ovnen på 200 grader. Kutt valgfrie grønnsaker i passelig store biter i en form som tåler sterk varme. Bruk dei grønnsakene du liker/har tilgjengelig! Denne gangen brukte eg blomkål, brokkoli, gulerøtter, rødløk, løk, purreløk.

2. Del opp laksefileter i grove biter, og fordel over grønnsakene. Eg krydra godt med gorvkverna chilli, pepper og urtesalt, og hadde over en dæsj soyasaus (ikkje nødvendig)

3. Steik formen i ca 20 minutter. Ta den ut, legg over ost (eg brukte også litt spinat) og steik vidare til osten er smelta og gyllen. Server med det du måtte ønske!

TIPS!
Ønsker du en krema, gratinert lakseform kan du gjerne lage sausen og helle den over formen når du tar den ut etter dei 20 minuttane. Hell då over sausen og avslutt med osten, før du tar den i ovnen til osten er smelta og gylllen! Det blir ett meir saftig resultat, og vil nok falle i smak hos mange.

God middag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

32 kommentarer

 1. theresekristina

  Eg er blitt heilt hekta på fersk spinat sjølv, det er jo så godt! Middagen såg skikkelig god ut 🙂

 2. Julie @ WolfItDown

  Nydelig! Laks er alltid en sikker vinner! Laget faktisk kylling med ris og Toro bernaise saus hin dagen (…haha ser på det som «luksus» for det minner meg om Norge og barndom 😛 Har jo ikke Toro i Skottland 😛 ) Hmmm får kanskje prøve opg lage saus fra skrætsj neste gang, utfordring! 😀 Gooood påske! x

 3. Camilla

  Så smart, har sett på denne Niger diverse selv, men aldri kommet så langt at jeg har kjøpt den, går fort og man får fine oppkuttede biter. Det så skikkelig sunt ut, perfekt midt mellom all godteri spisingen i påsken 🙂

 4. Kaisa Elise

  Laks er verdens beste fisk 😀

 5. Hvorfor spiser du ikke ris og saus?

 6. Her finner jeg det jeg leter etter! Var på jakt etter torsk i form, men det kan jo brukes det samme som du har brukt her regner jeg med. Er vel egentlig stort sett å putte oppi det man har og krydre litt så blir det godt.

 7. Audhild :) Mamma til lille William <3

  Så digg 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  theresekristina: Ja, knallgodt! Eg ete det på alt fra knekkebrød til lomper, middag og salt, i smoothie og det aller meste 🙂 Sunt, godt og næringsrikt!

 9. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Laks er alltid en sikker vinner, det er ingen tvil om 🙂 Toro i Scottland er nok vanskelig å få tak i, men bedre smaker kan man lage sjølv! Heimelaga bearnesaus er jo veldig enkelt i grunn, så det må du prøvde deg på! God påske til deg også 😀

 10. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Den er så grei når man skal større mengder, spesielt når det kommer til løk, haha! Det er sant 😉 Eg har ikkje tatt påskeferie enda da, Onsdag klokka 15 er tida 😀

 11. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Det er ingen tvil om 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Mari: Eg liker ikkje ris, og er heller ikkje fan av saus – spesielt ikkje til laks som er favorittfisken min 😉 For min del ødelegger det smaken.

 13. Linda Marie Stuhaug

  Laila: Denne kan fint lages med torsk istedenfor ja! Man kan egentlig bruke alt av kjøtt, grønnsaker og krydder i slike former – godt blir det uansett 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  Audhild Mamma til lille Willi: Absolutt 🙂

 15. Heidi's Matkrok

  Dette såg virkelig godt ut 🙂 Skal garantert prøves !! Så digg når en kan blande sammen sunne gode ting og så rett i ovnen 🙂 Riktig god påske til deg du flinke :)))

 16. momoiro-chan (@jannemnaess)

  Mmm, dette så nydelig ut! Spinat og laks er alltid en vinner! Fikk lyst til å lage en slik form til middag i påsken! Sikker på at det vil falle i smak hos hele familien 🙂 Takk for nok en inspirerende oppskrift! God påske 😀

 17. Linda Marie Stuhaug

  momoiro: Eg har aldri vert noke fan av spinat (eller eg har egentlig aldri prøvd det skikkelig) – men no i det siste så hører det med til ett eller fleire av mine daglige måltider 🙂 Berre hyggelig, Janne! God påske til deg og dine 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  Heidi’s Matkrok: Ja, eg er storfan av mat som lager seg sjølv i ovnen, spesielt i kvardagen 🙂 Riktig god påske til deg også, Heidi!

 19. christinestrening

  NAM! Elsker mat som lager seg selv. Jeg håper du får en fantastisk påske

 20. Kan ikke du lage en bok snart? 😀 elsker oppskriftene du legger ut !!

 21. Oda Karina

  Dette såg utrolig godt ut! Må definitivt prøves:)

 22. Linda Marie Stuhaug

  Oda Karina: Sunt, godt og enkelt 🙂

 23. Linda Marie Stuhaug

  Elise: Tusen takk, så hyggelig sagt av deg 🙂 Det er en drøm eg håper går i oppfyllelse, ingen tvil om det!

 24. Linda Marie Stuhaug

  christinestrening: Då er vi to! Tommel opp for sunn, rask og enkel kvardagsmiddag 🙂

 25. Nydelig oppskrift. laget en variant av denne i dag. men søtpotet, gulrot, løk, squash, blomlål. stekte grønnsakene først 20 min alene. så helte jeg på fløte, la på laks og ost, gratinerte videre til ferdig 🙂 ble helt nydelig. Ti og med mannen digget det 😉 Takk for inspirasjon. har lagget karamellene opg trøflene siste dagene og de er fantatsiske !!

 26. Linda Marie Stuhaug

  kikki: Så kjekt å vere til inspirasjon, Kikki! Det er mange måter å lage en grateng på, det er berre å slå fantasien laus 😉 Karamellene og trøflene er to favoritter hos meg også – så kjekt dei falt i smak 🙂 God påske til deg!

 27. Christina

  Jeg prøvde å lage denne i går, og den var suuuper god! Siden jeg har laktoseallergi byttet jeg ut creme fraishe i sausen med et par skjeer laktosefri kesam. Og så helte jeg sausen over som anvist, uten ris/poteter. Det var virkelig god :):)

 28. Linda Marie Stuhaug

  Christina: Så hyggelig, Christina! Det er ikkje så store justeringer som skal til for å få det allergivennlig 🙂 God helg til deg 😀

 29. Denne var supergod, skal absolutt prøve ut med sausen neste gang! Kommer til å bli en fast middag i uken dette. 🙂

 30. Linda Marie Stuhaug

  Aina: Så kjekt å lese, Aina! Heilt topp at den falt i smak – perfekt vekemiddag dette her 🙂 Ha en superfin dag vidare!

 31. Denne må prøves 🙂
  Bruker du fersk chili, eller fins det som krydder? 🙂

  1. Her har eg brukt chilikrydder, men eg foretrekker fersk chili om eg har det tilgjengelig 🙂