Linda Stuhaug

Annonse

14. april 2014

Gratinert lakseform – sunt, raskt og enkelt!

Gratinert lakseform – sunt, raskt og enkelt!
God Mandag alle sammen! Det er vell fleire som har påskeferie og fri idag? I tilfelle er jo det en perfekt anledning for å lage middag til familien! Igår lagde eg lakseform til min, en sunn, rask og enkel middag som så og sei lager seg sjølv i ovnen. 5-10 minutt forberedelser, så er det berre å gjere andre ting eller lage tilbehør mens lakseformen godgjer seg i ovnen. Så godt, så enkelt:
Laksegrateng serverte eg med fersk spinat og kesam, men resten av familien fekk ris og krema fiskesaus som du finner oppskrift på blant anna her.
Gratinert lakseform Juster mengdene etter kor mange som skal spise. Vi var 5 stykker, og denne formen holdt fint til oss. Eg brukte halvfrosne laksefileter og steiketida er ut fra det, gå litt ned på steiketida om du bruker tinte laksefileter.
1. Sett ovnen på 200 grader. Kutt valgfrie grønnsaker i passelig store biter i en form som tåler sterk varme. Bruk dei grønnsakene du liker/har tilgjengelig! Denne gangen brukte eg blomkål, brokkoli, gulerøtter, rødløk, løk, purreløk.
2. Del opp laksefileter i grove biter, og fordel over grønnsakene. Eg krydra godt med gorvkverna chilli, pepper og urtesalt, og hadde over en dæsj soyasaus (ikkje nødvendig)
3. Steik formen i ca 20 minutter. Ta den ut, legg over ost (eg brukte også litt spinat) og steik vidare til osten er smelta og gyllen. Server med det du måtte ønske!
TIPS! Ønsker du en krema, gratinert lakseform kan du gjerne lage sausen og helle den over formen når du tar den ut etter dei 20 minuttane. Hell då over sausen og avslutt med osten, før du tar den i ovnen til osten er smelta og gylllen! Det blir ett meir saftig resultat, og vil nok falle i smak hos mange.
God middag!

God Mandag alle sammen!

Det er vell fleire som har påskeferie og fri idag? I tilfelle er jo det en perfekt anledning for å lage middag til familien! Igår lagde eg lakseform til min, en sunn, rask og enkel middag som så og sei lager seg sjølv i ovnen. 5-10 minutt forberedelser, så er det berre å gjere andre ting eller lage tilbehør mens lakseformen godgjer seg i ovnen. Så godt, så enkelt:

Laksegrateng serverte eg med fersk spinat og kesam, men resten av familien fekk ris og krema fiskesaus som du finner oppskrift på blant anna her.

Gratinert lakseform
Juster mengdene etter kor mange som skal spise. Vi var 5 stykker, og denne formen holdt fint til oss. Eg brukte halvfrosne laksefileter og steiketida er ut fra det, gå litt ned på steiketida om du bruker tinte laksefileter.

1. Sett ovnen på 200 grader. Kutt valgfrie grønnsaker i passelig store biter i en form som tåler sterk varme. Bruk dei grønnsakene du liker/har tilgjengelig! Denne gangen brukte eg blomkål, brokkoli, gulerøtter, rødløk, løk, purreløk.

2. Del opp laksefileter i grove biter, og fordel over grønnsakene. Eg krydra godt med gorvkverna chilli, pepper og urtesalt, og hadde over en dæsj soyasaus (ikkje nødvendig)

3. Steik formen i ca 20 minutter. Ta den ut, legg over ost (eg brukte også litt spinat) og steik vidare til osten er smelta og gyllen. Server med det du måtte ønske!

TIPS!
Ønsker du en krema, gratinert lakseform kan du gjerne lage sausen og helle den over formen når du tar den ut etter dei 20 minuttane. Hell då over sausen og avslutt med osten, før du tar den i ovnen til osten er smelta og gylllen! Det blir ett meir saftig resultat, og vil nok falle i smak hos mange.

God middag!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg