17 oppskrifter på sukkerfri & allergivennlig påskegodt!

Det er Tirsdag og dagen rett før påska starter for fullt!
Eg hadde egentlig tenkt å poste dette innlegget imorra kveld, men da er jo plutselig muligheten for å handle inn nødvendige varer ikkje tilgjengelig på noken dager. Derfor kommer innlegget idag, så dere har mulighet å handle inn om dere finner en eller fleire oppskrifter som frister! Eg ville gjerne ha med både desserter, kaker og anna snacks i tillegg – men eg måtte prioritere litt og da valgte eg å fokusere på påskegodterier. Altså sunnere alternativ til populære godsaker i påsketider som mange fyller påskeegget med – konfekt, smågodt, sjokoladevarianter og anna som passer til en munnfull.

Alle oppskriftene er sukkerfri, og mange er også allergivennlige i forhold til gluten, melk, laktose, nøtter og egg. Under kvart bilde har eg skreve noken ord om det. Link til innleggene der oppskriftene står er tittelen og bilde på kvar av godsakene. Dei fleste oppskriftene er raske og enkle, og krever ikkje for mange ingredienser som man ikkje finner på vanlig dagligvarebutikk (med unntak av søtningene og sukkerfri sjokolade, som du får tak i på helsekostbutikker eller på nett her). Håper du finner noke som frister!

~ Vaniljefudge ~


Sukkerfri, glutenfri, uten nøtter, uten egg, kan lages melkefri/laktosefri. Magre og kalorilette.

~ Saftig Bounty ~


Sukkerfri, glutenfri, uten egg, uten nøtter, kan lages melkefri/laktosefri.

~ Yoghurtnøtter ~


Sukkerfri, glutenfri, uten egg.

~ Freia påskeegg/ kindermaxi – "Hjerteegg" ~


Sukkerfri, glutenfri, uten egg, uten nøtter.

~ Lakrisfudge ~


Sukkerfri, glutenfri, uten nøtter, uten egg, kan lages melkefri/laktosefri. Magre og kalorilette.

~ Seige karamelltrøfler ~


Sukkerfri, glutenfri, melkefri/laktosefri, uten egg, kan lages uten nøtter ved å bruke solsikkekjerner/ gresskarkjerner.

~ Oreokjeks ~


Sukkerfri, kan lages glutenfri. Uten nøtter.

~ Oreokuler ~


Sukkerfri, kan lages glutenfri. Uten nøtter.

~ Sjokoladefudge ~


Sukkerfri, glutenfri, uten nøtter, uten egg, kan lages melkefri/laktosefri. Magre og kalorilette.

~ Cookie dough ~


Sukkerfri, glutenfri, melkefri/laktosefri ved alterntiv ingrediens, uten egg, kan lages uten nøtter ved å bruke solsikkekjerner/ gresskarkjerner.

~ Peanøttfudge ~


Sukkerfri, glutenfri, uten egg, kan lages melkefri/laktosefri. Magre.

~ Nøttebar / nøttekuler med sjokolade ~


Nesten sukkerfri, glutenfri, uten egg, kan lages melkefri/laktosefri.

~ Seige browniestrøfler ~


Sukkerfri, glutenfri, melkefri/laktosefri, uten egg, kan lages uten nøtter ved å bruke solsikkekjerner/ gresskarkjerner.

~ Questbar-oreo ~


Sukkerfri og glutenfri.

~ Karamellfylte sjokolader / smil sjokolade ~


Sukkerfri, glutenfri, uten nøtter, uten egg.

~ Karamellfylte sjokolade / smil sjokolade ~ enklere variant med kun 3 ingredienser.


Sukkerfri, glutenfri, uten nøtter, uten egg.

~ Kransekakestenger ~


Sukkerfri, glutenfri, melkefri/laktosefri.

Mange av dere kjenner nok til fleire av oppskriftene fra før, ettersom dei alle er tidligere publiserte. Men det kan vere greit å få dei samla på ett og samme innlegg, rett og slett som en oppfriskning! Eg har enda fleire alternativer til påskegodt i arkivet "sunn bakst og dessert" – for å ikkje snakke om både kaker og desserter også. Det er jo hundrevis av oppskrifter på denne bloggen no, og dette innlegget viser berre 17 av dei – så kan hende du finner noken fleire fristelser ved å bla litt i kategoriene 🙂

Når det er sagt så har eg også ufattelig mange upuliserte oppskrifter som eg gleder meg til å dele! Det kommer i alle kategorier – men med litt fokus på kake, dessert, snacks og andre søtsaker siden det er påsketid.


Denne fantastiske snickerskaka er ein av dei – både sukkerfri, glutenfri og kan enkelt lages melkefri/laktosefri. Milde himmel for en smaksopplevelse!

Håper innlegget var nyttig for noken av dere!
Det blei ganske langt, men sånn er det når frøken ubesluttsom skal oppsummere oppskrifter. Eg veit veldig godt at påska ikkje handler om sukkerfritt snop, men det kan vere greit som alternativ inni all kosen. For å ikkje snakke om dei med matallergier eller diabetes, som eg håper eg kan vere til inspirasjon for.

Ha en fin dag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

38 kommentarer

 1. jentamotverden

  namnamnam<3

 2. Maren Kvalvaag

  Så mye godt! 🙂

 3. Julie @ WolfItDown

  Kjempeflott innlegg 😀 Masse gode ideer, liker s’rlig de som har n;tter i seg 😀 H[per du har en finfin ferie imøte 🙂 x

 4. Kaisa Elise

  Mange flotte oppskrifter 😀

 5. Heidi's Matkrok

  Herlige oppskrifter du deler 🙂 Gleder meg til snickerskaken kommer, den såg virkelig god ut. Riktig god påske til deg !! Klem Heidi

 6. Lovelylillers sunne oppskrifter

  MMMmmmmm 😀

 7. Camilla

  Tror både kindemaxi og questbar skal prøves ut i påsken, da er det lov med godt uten dårlig samvittighet 🙂 jeg spiser med øya, og hver gang jeg klikker meg inn her vil jeg bare løpe innom butikken og kjøpe alle ingredienser og bake til jeg stuper, ser så fantastisk godt ut! Superfine bilder og måten alt er lagd på, herlig <3 ha en superfin dag skjønne deg 🙂

 8. Korleis er det med kcal i dei forskjellige? 🙂

 9. stianrangvaldjonassen

  til høsten så kommer jeg nok til å saumfare arkivet ditt etter matoppskrifter 🙂 det meste her så jo unektelig DIGG ut 🙂 ha en flott dag videre 🙂

 10. Caroline

  Så fantastisk flink du er! Tenker å være sukkerfri i hele mai, så da kommer dette godt med!

 11. Solveig

  Hei Linda. For en tid tilbake siden så jeg at du hadde bestilt non-fat dry milk fra iherb. Har du testet å lage fudge/karamell med denne melka? Forresten mange deilige fristelser 🙂 Kan tipse deg om Kung Markatta økologisk lakritspulver som man får kjøpt I Sverige. Skal teste å lage lakrisfudge med dette pulveret snart. God påske!

 12. theresekristina

  Ååå så mykje godt 😀

 13. Dette ser kjempe godt ut!! Men hvor får jeg tak i sånne hjerteformer….har kjøpt noen, men de er så grunne at jeg får ingenting oppi….blir bare gris:-)

 14. Caroline

  Du er helt genial, takk for at du deler! Gleder meg til å fylle opp familiens påskeegg i morgen 🙂 Hvordan tror du det går å erstatte vikingmelk/fløte med kokosfløte («coconut cream») i vaniljefudgen? Smaken blir vel litt annerledes, men lurer på om konsistensen blir riktig? Tenker altså på den type kokoskrem som blir relativt fast i kjøleskapet og kan piskes til krem 🙂

 15. Linda Marie Stuhaug

  Caroline: Heisann 🙂 Tusen takk for det, Caroline! Veldig kjekt å vere til inspirasjon 🙂 Eg har ingen erfaring med kokosfløte, og visste ikkje engang at det fantes for å vere ærlig Derfor kan eg ikkje garantere deg at det går å bytte vikingmelk med kokosfløte, men det er jo berre å gjere ett forsøk 🙂 Fungerer kokosfløte på samme måte som vanlig fløte, så skal det nok gå greit – men smak og konistens kan bli litt annerledes uten at det gjer noke. God påske 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  Dun: Eg kjøper silikonformer på Ebay, Panurdo eller Jernia 🙂

 17. Linda Marie Stuhaug

  theresekristina: Absolutt! Gleder meg til påskedagane, hihi 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  Solveig: Heisann Solveig! Nei, dette melkepulveret står fortsatt uåpna for å vere heilt ærlig. Men eg har noken bakeplaner med den, og det å prøve å lage fudge var ikkje en dum ide 🙂 Tusen takk for tipsene! No bur eg ganske lang fra Sverige og får nok ikkje tak i pulveret med mindre dei tar bstillinger via nett. Det er nok knallgodt å lage fudge med det 🙂 Ønsker deg en super påske!

 19. Linda Marie Stuhaug

  Caroline: Tusen hjertelig, Caroline 🙂 Da håper eg at eg kan vere til inspirasjon for deg!

 20. Linda Marie Stuhaug

  stianrangvaldjonassen: Tusen takk for det 😀 Arkivet er åpent heile tida, så det er berre å finne oppskrifter som frister 😉 God påske!

 21. Linda Marie Stuhaug

  Lene: Eg har rekna kalorier i noken av oppskriftene – då må du klikke deg innpå innleggene for å lese 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Det er heilt sant! «Hjerteegg» hører jo påska med – så den må du absolutt lage 🙂 Fått så mange gode tilbakemeldinger på dei også! Tusen hjertelig takk for fine ord, så utrulig kjekt å høre! Ha en superfin påske 😀

 23. Linda Marie Stuhaug

  Lovelylillers sunne oppskrifte: Oh yes 😀

 24. Linda Marie Stuhaug

  Heidi’s Matkrok: Tusen takk, Heidi 🙂 Snickerskaken trur eg må vere den beste, sukkerfri kaka eg noken gang har smakt! God påske til deg også – nyt dagane 🙂

 25. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Så kjekt å høre 🙂

 26. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Tusen takk, Julie 🙂 Ferien blir heilt kanon – det er ingen tvil om God påske til deg 🙂

 27. Linda Marie Stuhaug

  Maren Kvalvaag: Så absolutt! 🙂

 28. Linda Marie Stuhaug

  jentamotverden: Det kan du godt sei 🙂

 29. Caroline

  Hei igjen, og takk for svar! Ville bare si at jeg nettopp har laget vaniljefudgen med kokosfløte, og det ble veldig vellykket både i konsistens og smak! Hadde jeg ikke visst at det er kokos i ville jeg aldri ha gjettet det – det smaker faktisk ikke et snev av kokos. Har laget dem med lett dessertfløte tidligere, og disse smakte helt likt 🙂 Så det er absolutt å anbefale hvis noen vil ha dem melke/soyafrie 🙂 God påske!

 30. Marte Hopstad

  Dette innlegget likte jeg virkelig!! Hehe. Masse godsaker å prøve seg på her altså 🙂

 31. Lise Løvlid

  Så masse deilige godsaker, hjerte egga ska ihverfall prøves;) gleder meg te snickers oppskrifta kommer;) veldig lyst å lage den;) er innom bloggen din nesten hver dag, så masse godt som du lager;)

 32. Linda Marie Stuhaug

  Lise Løvlid: Hjerteegga er blitt utrulig populær på kort tid! Anbefaler å prøve den ja 🙂 Så hyggelig Lise – håper eg kan fortsette å inspirere deg! God påske 🙂

 33. Linda Marie Stuhaug

  Marte Hopstad: Så hyggelig 😀 Ja, det er mange godsaker man kan unne seg!

 34. Linda Marie Stuhaug

  Caroline: Tusen takk for tilbakemelding, Caroline! Da skal eg skrive det neste gang eg publiserer oppskriften, tenkte å gjere det for å få bedre oversikt over ingrediensbytting både i forhold til allergier og det man har tilgjengelig 🙂 Får man kjøpt kokosfløte på dagligvarebutikker? Trur nesten eg må prøve meg sjølv også… 🙂

 35. Julie @ WolfItDown

  Laget to av disse i dag! Det ble hjerteegg med et litt annet fyll, kommer nok snart opp på bloggen, men må poste et par middagsposter til først, tihi, to gikk ned innen et par minutter, fantastisk gode!

 36. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Så hyggelig, Julie! Har sett resultatet ditt no, eg seier berre NAM 😀

 37. Såå mye å lage! hihi 😀 Hva er dine favoritter blant disse da? 🙂

 38. Linda Marie Stuhaug

  Guro: Åh, det var litt for vanskelig! Men eg holder en knapp på snickerskaka, den er rett og slett heilt fantastsik god 🙂