Middagspai med grov bunn

God Mandag!
Idag kommer eg med middagstoppskrift til dere, nemlig middagspai som blei laga i helga. Eg har faktisk aldri laga eller smakt middagspai før, men det blir garantert ikkje første og siste gangen! Eg gleda meg til å prøve fleire varianter og med ulike smakskombinasjoner.

Eg lagde en grov paibunn med kesam, og denne kan fint lages glutenfri. Som fyll brukte eg kjøtt og grønnsaker som eg hadde tilgjengelig i kjøleskapet – her er det berre å bruke fantasien og det man liker/har lyst på, alle slags typer kjøtt og grønnsaker kan brukes. Eggeblandingen kommer selfølgelig i tillegg, og man kan toppe med ost om man ønsker det!


Paien før den hadde satt eg skikkelig, når eg tok på osten.

Sunt, godt, enkelt, mettande, næringsrikt!

Grov paibunn
2 dl havregryn
1,5 dl valgfritt mel, eg brukte spelt
150 g kesam
1/2 ts salt
Vatn til passe konsistens

Sett ovnen på 200 grader. Ha havregrynene i en foodprosessor og mal dei til mel. Tilsett deretter valgfrittmel, kesam og salt, og kjør til en jevn paideig. Juster med litt og litt vatn om det er behov for det. Trykk deiga ut i en smurt paiform, eg brukte kokosolje, og stikk deretter hol med en gaffel over heile overflata. Forsteik midt i ovnen i 15 minutter.

Paifyll
5 egg
1,5 dl melk
100 g gresk matyoghurt / kesam
1 ts salt
1 ts oregano
~
150 g skinke
Paprika, spinat, fersk asparges
Ost

Miks sammen ingrediensene til eggeblandingen. Strø skinke over den forstekte paibunnen, hell over eggeblandingen og topp med grønnsakene. Sett inn i ovnen igjen til eggeblandinga har satt seg, dette tok meg 35 minutter, men det vil variere litt fra ovn til ovn. Når det var ca. 10 minutter igjen toppa eg med lettost, men det er som sagt ikkje nødvendig.

Eg serverte middagspaien med en frisk salat og kvitløksdressing.
Kvitløksdressing laga eg av mager kesam, pressa kvitløk, salt, pepper og grassløk – enkelt og godt!

Tenk på kva kombinasjoner som kan vere gode sammen med eggeblandingen i paiskallet.
Bacon, spekeskinke, fetaost, parmesan, stekt sopp, stekt løk, ulike urter, røykt skinke, kjøttrester etter middagen (tackokjøttdeig, stekt kylling, svin…) brokkoli og andre gode grønnsaker, pressa kvitløk eller finhakka chilli i eggeblandingen. Mulighetane er mange, berre finn dei!

Har du prøvd middagspai før?
Fortell meg gjerne om din favorittpai!

Idag skal eg rydde alle skap, skuffer, hyller, kjøleskap. Kaste og gi vekk en haug med matvarer. Handle inn nye varer å fylle opp med… Eg skal til med en ekstremt stor omvendig i kostholdet fra og med idag. Eg kommer til å skrive ett eget innlegg om det der eg forklarer situasjonen og korleis det vil prege bloggen og oppskriftene mine.

Håper alle får en strålende Mandag og god start på den nye veka 🙂


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

65 kommentarer

 1. Linda Marie Stuhaug

  Ingvild Sætherbø: Så hyggelig å høre, Ingvild 😀 Skal prøve meg på en slik middagspai igjen, men den må da vere melkefri! Blir spenannde 🙂

 2. Denne gleder jeg meg til å prøve ?

 3. Linda Marie Stuhaug

  Synne: Håper den faller i smak, Synne 😀

 4. Det gjorde den absolutt! Sykt god!! Prøv med stekt hvitløk og rødløk også!

 5. Linda Marie Stuhaug

  Synne: Det hørtes godt ut! Skal definitivt prøvast ein gang 🙂

 6. Solfrid

  Anbefaler laks, purre og brokkoli i pai. Det er kjempe godt og undervurdert 😉

 7. Linda Marie Stuhaug

  Solfrid: Pai med laks og purre har eg laga fleire ganger, men takk for tips 🙂

 8. Hvor mange pers holder denne oppskriften til?:) Eline

  1. Tja, ca. 4, kommer litt an på kor storspiste man er 🙂

 9. Trude Rosnes

  Hei, kan paiskallet forstekes og fylles noen timer senere, for så å steke videre?

  1. Hei! Absolutt 🙂 Eg pleier av og til å lage klar bunne kvelden i forveien!

 10. Ellinor

  Hei:) Takk for inspirasjon i hverdagen 🙂 Lurer på hvilken paiform dette er? Evt: hvilken størrelse på paiform er passende foor dine pai-oppskrifter? Vennlig hilsen Ellinor Victoria

  1. Hei!
   Vil anbefale deg å sjå på dei nyare innlegga, for eksempel dette: https://www.lindastuhaug.no/2017/08/29/grov-middagspai-med-skinke-bacon/
   Bruker der ca. 30 cm paiform.

 11. Hei. Tror du det funker med mager kesam, 1%fett? Og om jeg bruker havremel istedenfor havregryn, ville du brukt 2 dl av det da? 3,5 dl mel tilsammen?

  1. Eg anbefaler ikkje mager kesam. Den tåler i utgangspunktet ikkje oppvarming og gir eit tørt resultat 😉
   Du må bruke 3,5 dl mjøl tilsammen uansett kva type det er 🙂 Korleis du vrir og vender på mengden havre/spelt kan du velge sjølv 🙂