Sukkerfri jordbæriskrem

… med frisk jordbærsaus!
Eg slår til med enda ei oppskrift på heimelaga, sukkerfri og fettfattig iskrem! Dei alle sammen er jo så enkle å lage, og krever kun 4-5 ingredienser. Sola skinner fortsatt her på Vestlandet – temperaturen er litt lavere, men vi har likevell sol og blå himmel. Å då nyte en kalorilett porsjon med is i kvardagen med den beste samvittighet kan vi ikkje sei noke på 😉


En frisk, men samtidig søt kremis med smak av rørte jordbær. Krema og fyldig i konsistensen, men den blir en smule «isette» på grunn av jordbærsausen som tilsettes – sånn at dere veit det! Bytt gjerne jordbærene med bringebær eller skogsbær for bringebæriskrem eller skogsbæriskrem –

Sukkerfri jordbæsiskrem alâ Linda
3 eggeplommer
2 -2,5 ss sukrin+*
1 ts ekte vaniljepulver, ikkje nødvendig *
2 dl vikingmelk*
~
200 g frosne jordbær
2-3 ss sukrinmelis (smak til)

*Du kan bruke anna søtningsstoff enn sukrin+, men husk at det skal tilsvare mengda av ca. 4- 5 ss sukker. Anbefaler ikkje å bruke kun vanlig sukrin. Juster gjerne mengden etter kor søt du ønsker den, eg liker det litt ekstra søtt. Vikingmelk kan byttes med fløte eller soyafløte/laktosefri fløte for melkefri/laktosefri variant. Du kan droppe vaniljepulver, eller erstatte det med 5-6 dråper stevia vanilje/vaniljeessens.



Framgangsmetode

1. La fryste jordbær tine opp litt på kjøkkenbenken, eller ta dei ett minutt i mikroen med 2 ss vatn. Mos sammen med sukrinmelis med en stavmikser til en jevn purê. Sett til side.
2.. Pisk eggeplommer, vaniljepulver og sukrin+ sammen med en handmikser til en eggedosis.
2. I en bolle for seg pisker du vikingmelk til en luftig krem med handmikseren. Den blir litt meir rennande enn ekte krem, men skal likevell være luftig.
3. Vend inn eggedosisen i blandinga med en slikkepott. Bland så alt er godt blanda, før du vender inn ca 2-3/4 av jordbærsausen (prøv deg litt fram og smak til). Vend godt, men forsiktig – jordbærsausen skal vere heile vendt inn i blandinga.
4. Hell blandinga over i en boks – eg hadde over litt av jordbærsausen på toppen som sank litt ned i isen, men det er ikkje nødvendig – og sett i fryseren i 3-4 timer. Du kan vende om en gang i timen, men det gjorde ikkje eg. Kan også lages i ismaskin om man har det. La den tine litt i romtemperatur før du spiser den!

Som dere sikkert ser, så hadde eg over litt av restene av jordbærsausen på toppen –
Det hadde nok våre godt å hatt små biter med jordbær i isen også, så om du vil ha det kan du kjøre jordbærsausen halvveis sånn at den er litt klumper i.

Eg har tatt utgangspunk i den samme oppskrifta som eg har posta fleire kremis-varianter med fra før! Dei er alle sukkerfri og magre:
~ Vaniljeis ~
~ Oreois ~
~ Sjokoladeis ~


Krema, fyldig sjokoladeis med peanøtter ? Denne er og forblir favoritten!

Ei oppskrift, mange muligheter!
Lag is ikveld, så har du noke å kose deg med ute i sola imorra – da er det trossalt lillelørdag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

30 kommentarer

  1. Kristina Skarbø

    Naam!

  2. Rikke95

    Fy søren dette må jeg jo bare prøve! Ser helt himmelsk ut!

  3. Nam! D kjempe godt ut flinke deg 🙂

  4. Victoria Wisløff

    Utrolig flott blogg du har! Ønsker deg en fortsatt super uke 🙂

  5. Camilla

    Det så skikkelig god ut, jeg elsker jordbær og is og med den sausen ble det toppen på iskaken! Så utrolig frisk og god ut 😀

  6. Kaisa Elise

    Så herlig ut 🙂

  7. theresekristina

    Det såg nydelig ut 🙂

  8. Lovelylillers sunne oppskrifter

    Deilig 😀

  9. maybritt Bråthen

    Nam nam 🙂 Blir alltid så sulten og inspirert av innleggene dine 🙂 Skal ha svinekjøtt og brokkolisalat til middag i morgen :)) Veldig spent 🙂

  10. Nam skal jeg prøve :))

  11. Nina Bakke

    Lekkert som vanlig 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Nina Bakke: Takk Nina – så hyggelig 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    Mona: Jordbæris er også veldig godt med friske bær! Håper det smaker 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    maybritt Bråthen: Så hyggelig, tusen takk May Britt! Det er akkurat det eg ønsker med bloggen og innleggene mine – inspirere 🙂 Brokkolisalat er en stor favoritt hos meg og passer perfekt til svin. God middag 🙂

  15. Linda Marie Stuhaug

    Lovelylillers sunne oppskrifte: Så absolutt 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    theresekristina: Takk for det, Therese!

  17. Linda Marie Stuhaug

    Kaisa Elise: Så bra! Ha en fin Onsdag 🙂

  18. Linda Marie Stuhaug

    Camilla: Ja, det er ikkje så masse som skal til for å piffe den opp litt ekstra! Søt, frisk og god 🙂

  19. Linda Marie Stuhaug

    Victoria Wisløff: Tusen hjertelig takk, Victoria 🙂 Ha en super Onsdag!

  20. Linda Marie Stuhaug

    Line H: Tusen takk, Lise 🙂

  21. Linda Marie Stuhaug

    rikke95: Takk for det! Det var veldig friskt og godt 🙂

  22. Linda Marie Stuhaug

    Kristina Skarbø: Så absolutt 🙂

  23. Veronica Myhra Hvambsal

    Denne må jeg prøve meg på!! 😀 Du er jo så flink! Ha en super dag 🙂

  24. Linda Marie Stuhaug

    Veronica Myhra Hvambsal: Tusen takk, Veronica 🙂 Ha en super lille-lørdag!

  25. Jeg sliter litt med at isen jeg lager skiller seg i løpet av frysetiden! Jeg gjør eksakt det som står i oppskriften, og har til og med prøvd å røre litt i boksen gjennom frysetiden.. Men når jeg spent skal åpne isboksen så ligger det et kremet(og veldig godt) lag med is oppå, og et hardt lag som smaker for mye under. Hva har jeg gjort feil?Har prøvd både sjokoladeis og vaniljeis..

  26. Linda Marie Stuhaug

    Malin: Eg har ikkje opplevd det sjølv, og det er litt vanskelig å vite kva som er gjort feil når du har gjort som det står i oppskriften… Er isen god? Eller blir den uspiselig? 😉

  27. Det harde laget under blir hardt og krystallisert, men det laget oppå smaker som god, luftig is. Kan det være jeg ikke pisker vikingmelken nok? Hvor lenge skal det piskes? Eller kanskje jeg ikke pisker eggedosisen lenge nok? I vaniljeisen så skilte det seg i et hvitt lag og et gult lag. 1 vaniljestang er dessuten alt for mye i vaniljeisen fant jeg ut, hehe *kvalm*

  28. Linda Marie Stuhaug

    Malin: Kan hende det er eggedosisen som ikkje er skikkelig piska opp. Den skal bli en luftig, lys eggedosis, som tar litt tid å piske opp – sikkert 10 minutter med miksmaster. Kan det vere der problemet ligger? 🙂

  29. Denne blei ganske så god 🙂 Men har et par tips til dine lesere som jeg oppdaget! 1) vikingmelken lar seg ikke piske når det er varmt. helst skal den stå kjølig i forkant også(sjekk vikingmelk.no). 2) Om man er vant med å lage eggedosis med egg og vanlig sukker, så vil det føles som at denne eggedosisen aaaaldri kommer i gang. men den gjør det! 🙂 piske piske i 15 minutter så er den bra! Så slipper kanskje andre å lure på det samme som meg 🙂

  30. Linda Marie Stuhaug

    Maria: Heisann 🙂 Takk for kommentar, Maria! Eg har kunne piske opp vikingmelka uten at den har stått kjølig, men selfølgelig en fordel om det er kaldt. Å piske eggedosis med sukrinvariantene tar lengre tid, det er ingen tvil om – men eggedosis blir det etterkvart heldigvis 😀 Kjekt å lese at den falt i smak!