Sunne vafler i nye variasjoner!

Sukkerfri, grove og proteinrike vafler.
Like godt til frukost som kvelds, mellommåltid eller sammen med kaffien. Dei er mektige og næringsrike, og full av ingredienser kroppen blir glad av! Bytt ut den halvgrove brødskiva med kvitost, go’morgen yoghurten, sukkerholdige muslien eller kva det måtte vere med desse vaflene. Ikkje berre smaker det bedre, men du vil også merke forskjell på metthet og snikende sultfølelse 🙂

Oppskrifta har dere sett før fleire ganger, men no har eg to nye varianter til dere! Grønne spinatvafler blant anna, høres ikkje det sunt og godt ut vell?

~ Vafler smurt med den stive delen av kokosmelk, toppa med kanel, sukrin gold og friske bær ~
Du verden så godt! Dette anbefaler eg virkelig å prøve, kokosmelka er nydelig som topping på ferske vafler. Alfa omega at du bruker fullfett kokosmelk som har står i kjøleskap, så den stive delen skiller seg. Er vaflene varme smelter kokosmelka litt… mmm ?

125 mettende kalorier per plate om noken lurer!

Den øverste delen av oppskrifta har dere sett før, som gir nøytrale vafler. Tilsett neven med spinat om du ønsker grønne spinatvafler!

Sunne vafler ~ spinatvafler
2 egg
70 g mager kesam, evt. gresk yoghurt
60 g havremel, kan male havregryn til mel
20 g valgfri tørrvare – eg bruker vaniljeprotein
1/2 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver
2 ts sukrin + *
Vatn til passe konsistens
~
1 neve spinat

Som erstatning for vaniljeprotein kan du bruke den tørrvaren du foretrekker, som speltmel, bakeprotein, sesammel, meir havregryn, fiberfin etc. Du kan inutgangspunktet bruke det melet du foretrekker isteden for havremel også, som f.eks fibra fullkornskveite som kan får på vanlige matvarebutikker. Bruker du anna søtning enn sukrin +, vær obs på at det skal tilsvare 4 ts sukker. Du kan bruke sukringold, sukrinmelis, stivia etc.

Framgangsmetode
Bland sammen alle ingreidensene, juster med vatn til ei passelig vaffelrøre, litt tynn og rennande. La røra svelle litt før du steiker de til en gyllen farge. Eg har pleid å bruke 1kcal fettspray til å steike vaflene, men du kan også bruke litt smør eller kokosolje. Bruker du spinat kjører du heile røra i blender / foodprosessor.

~ Grønt vaffeltårn til frukost ~
Ikkje la deg skremme av grønnfargen, det er nesten som den berre er der. Beveg deg ut av komfortona av og til!


Eg brukte Nanox Varcil Proteinpulver (link) i røra, og det løfta dei enda ett hakk opp! Det gav en nydelig vaniljesmak og konsistensen blei enda bedre. Dette passer ypperlig i pannekakerøra og baksten også 🙂

Det er lille-lørdag idag, og en god grunn for å kose seg med sunne vafler til kveldsmat!

Eg må igjen berre takke alle som titter innom, legger igjen kommentarer og tilbakemeldinger på oppskrifter, tips, råd, ris, konstruktiv kritikk. Eg kan ikkje få sagt det nok, men eg setter sånn pris på dere, og eg får enorm motivasjon til å fortsette i samme løpet 🙂

Håper dere får en strålende Onsdag!

//sponsede lenker


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

57 kommentarer

 1. Linda Marie Stuhaug

  Heidi: Neida, det står jo i oppskrifta at eg har brukt vaniljeprotein, så det er i hovedsak det en anbefaler. 20 g proteinpulver whey tech går går heilt fint i denne oppskirfta 🙂 Tusen takk, så hyggelig å høre! Håper eg inspirerer deg framover 🙂

 2. Heisan. Eg lurer på om ein kan bruke FiberHusk i røra?

 3. Linda Marie Stuhaug

  Nelly: Fiberhusk har jo en heilt anna egenskap enn mel, så da må du nesten prøve deg fram med mengde mel/væske. Koffor vil du bruke fiberhusk i røra? 🙂

 4. Hei Linda! Så mange flotte lunsj oppskrifter! 🙂 Har du oversikt over kor mange kcal det fins i denne vaffeloppskrifta, pr vaffel?

 5. Linda Marie Stuhaug

  Hilde: Hei! Takk for det 🙂 Det står i innlegget, ca. 125 kalorier per vaffel om du får 4 stk av røra.

 6. Eg har ein lit enklare variant. 1 pose lettkokte havregryn 9 egg litt sukker litt smør 1 ts bakepulver Ha i havrergryn, egg og ca 0,5 liter mjølk, bruk stavmiksaren og mos/kvern alt. Det vil nokså rask svelle og spe derfor ut med mjøl til passeleg konsistes. Fr veldig gode ha i litt meir sukker og smør

 7. Linda Marie Stuhaug

  Knut: Tommel opp 🙂