Linda Stuhaug

Annonse

5. mai 2014

Krema blomkål- og spinatsupppe

Krema blomkål- og spinatsupppe
Dere har sikkert hørt begrepet kjøttfri Mandag – eller meat free Monday. Dette er en internasjonal kampanje som oppfordrer til å spise Mandagsmiddagen uten kjøtt, fisk eller fjærkve. Det er fleire ulike grunner til at man burde begrense kjøttforbruket – blant anna dyrevelferd, miljø og helse. Om DU bytter en kjøttmiddag i veka med en vegetarrett, kan dine CO2 utslipp reduserast med 170 kilo i året!
Eg spiser ubevisst mange kjøttfri måltider til lunsj/middag i løpet av ei veke, men da går det masse i pannekaker, eggevarianter, salater med egg og bønner – typiske måltider eg sjelden tar bilder av. No har eg lyst å innføre kjøttfri Mandag og prøve å få dere lesere til å gjere det samme! Eg har masse som for forbedring og skal bruke kreativiteten for det den er verdt, og prøve å få fram mange gode kjøttfri middager framover 🙂
Første oppskrift ut er krema blåmkål- og spinatsuppe, som er glutenfri og melkefri. I går kveld klarte eg ikkje bestemme meg om eg skulle lage blomkål eller spinatsuppe, så eg slo dei like gjerne sammen! Sunt, raskt, enkelt, smakfullt og nydelig måltid.
Oppskrifta er til en person – to store skåler med suppe. Du kan selfølgelig både doble og triple oppskirfta om dere ønsker det!
Krema blomkål- og spinatsuppe 1/2 liter vatn 1 grønnsaksbuljong 1/2 blomkål 1/3 hakka løk En stor neve spinat 2 ss kokosmelk* Krydder
*Du kan bruke både den kokosmelka du foretrekker, light eller fullfett. Fullfett gir en meir fyldig, rundere smak og konsistens, og vil mette meir. Du bruker da den stive delen av kokosmelka som man får etter den har stått i kjøleskap ei stund.
Kok opp vatn, buljong, løk og blomkål i en kjele med lokk. La det småkoke i 10-15 minutter til blomkålen er blitt mør. Tilsett en neve spinat og la det småkoke noken minutter til. Mos deretter med stavmikser til en jevn og klumpfri suppe, ha over i kjelen igjen og rør inn 2 ss kokosmelk. Smak til med krydder – f.eks salt&pepper om du ønsker det. Server!
OBS: er suppa for tjukk for deg, spe med litt meir vatn. Er suppa for tunn for deg, bruk litt maisennajevning og rør inn mens suppa koker til du får den konsistensen du ønsker.
Eg kokte små blomkålbuketter og hadde i suppa ved servering. Kokt egg i båter er fantatsisk godt i supper, så det er ett alternativ om dere ønsker ett meir mettande og næringsrikt måltid! Som tilbehør kan eg også anbefale spelt-scones eller gratinert speltlompewraps med ost&pesto. Ved meir topping eller tilbehør vil suppa holde til fleire personer også.
Trykk på bildet om dere ønsker å følge meg på facebook! Der er det lettere å følge med på oppdateringer 🙂
Eg har mange ideer til kva eg skal lage til mine kjøttfri middager framover – eg gleder meg! Har du innført kjøttfri Mandag?

Dere har sikkert hørt begrepet kjøttfri Mandag – eller meat free Monday.
Dette er en internasjonal kampanje som oppfordrer til å spise Mandagsmiddagen uten kjøtt, fisk eller fjærkve. Det er fleire ulike grunner til at man burde begrense kjøttforbruket – blant anna dyrevelferd, miljø og helse. Om DU bytter en kjøttmiddag i veka med en vegetarrett, kan dine CO2 utslipp reduserast med 170 kilo i året!

Eg spiser ubevisst mange kjøttfri måltider til lunsj/middag i løpet av ei veke, men da går det masse i pannekaker, eggevarianter, salater med egg og bønner – typiske måltider eg sjelden tar bilder av. No har eg lyst å innføre kjøttfri Mandag og prøve å få dere lesere til å gjere det samme! Eg har masse som for forbedring og skal bruke kreativiteten for det den er verdt, og prøve å få fram mange gode kjøttfri middager framover 🙂

Første oppskrift ut er krema blåmkål- og spinatsuppe, som er glutenfri og melkefri.
I går kveld klarte eg ikkje bestemme meg om eg skulle lage blomkål eller spinatsuppe, så eg slo dei like gjerne sammen! Sunt, raskt, enkelt, smakfullt og nydelig måltid.

Oppskrifta er til en person – to store skåler med suppe.
Du kan selfølgelig både doble og triple oppskirfta om dere ønsker det!

Krema blomkål- og spinatsuppe
1/2 liter vatn
1 grønnsaksbuljong
1/2 blomkål
1/3 hakka løk
En stor neve spinat
2 ss kokosmelk*
Krydder

*Du kan bruke både den kokosmelka du foretrekker, light eller fullfett. Fullfett gir en meir fyldig, rundere smak og konsistens, og vil mette meir. Du bruker da den stive delen av kokosmelka som man får etter den har stått i kjøleskap ei stund.

Kok opp vatn, buljong, løk og blomkål i en kjele med lokk. La det småkoke i 10-15 minutter til blomkålen er blitt mør. Tilsett en neve spinat og la det småkoke noken minutter til. Mos deretter med stavmikser til en jevn og klumpfri suppe, ha over i kjelen igjen og rør inn 2 ss kokosmelk. Smak til med krydder – f.eks salt&pepper om du ønsker det. Server!

OBS: er suppa for tjukk for deg, spe med litt meir vatn. Er suppa for tunn for deg, bruk litt maisennajevning og rør inn mens suppa koker til du får den konsistensen du ønsker.

Eg kokte små blomkålbuketter og hadde i suppa ved servering.
Kokt egg i båter er fantatsisk godt i supper, så det er ett alternativ om dere ønsker ett meir mettande og næringsrikt måltid! Som tilbehør kan eg også anbefale spelt-scones eller gratinert speltlompewraps med ost&pesto. Ved meir topping eller tilbehør vil suppa holde til fleire personer også.


Trykk på bildet om dere ønsker å følge meg på facebook! Der er det lettere å følge med på oppdateringer 🙂

Eg har mange ideer til kva eg skal lage til mine kjøttfri middager framover – eg gleder meg!
Har du innført kjøttfri Mandag?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg