Heimelaga pistasjeis, sukkerfri og melkefri!

Heisann, og god tirsdagskveld!
Her kommer den meget etterspurte oppskrifta på heimelaga pistasjeis. Den er både sukkerfri og melkefri, men kan lages med vanlig melk for dei som tåler det. Frøken Stuhaug har gløymt vekk heile isen, heldigvis har eg lesere som etterspørr oppskrifter som eg legger ut bilder av i forkant 🙂

Etter mange oppskrifter på ulike varianter av is med vikingmelk – som har våre en suksess (!) – ville eg prøve meg på pistasjeis også. For å få fram den gode pistasje-smaken måtte eg endre måten å lage isen på. Det krevde både tenking og feiling før eg fekk til en smakfull is, og hakket bedre er det når det faktisk kan nytes av dei som ikkje tåler melk!

Nei – isen blir ikkje like grønn som den man får på butikken, men i gjengjeld gjer den godt for kroppen og smaker ekte pistasje!

Denne varianten blir ikkje like fyldig og krema som vikingmelk-variantane, sånn at dere veit det. Den blir litt isette – men ikkje masse – og det gjorde overhode ingenting når den blei så god på smak! Følg gjerne punkt 5 nedenfor og la den stå litt i kjøleskapet før servering, for den er ganske hard og trenger litt tid på seg for å mjukne opp 🙂

Sukkerfri og melkefri pistasjeis
70 g malte pistasjenøtter
1,5 dl valgfri melk, eg brukte soya for å få melkefri is
120 g fullfett kokosmelk, den stive delen
1 ts ekte vaniljepulver, evt. frø fra 2 vaniljestenger
3 eggeplommer
2-3 ss sukrin+, evt. anna tilsvarande søtning for 4-6 ss sukker

Framgangsmetode
1. Kok opp melk med malte pistasjenøtter og vaniljepulver på svak varme. La blandinga stå å trekke en times tid, så den trekker ut mest mulig smak.
2. Visp eggeplommer og sukrin+ sammen til en luftig eggedosis med handmikser.
3. Hell melkeblandinga over i en bolle og visp sammen med kokosmelka til en jevn blanding.
4. Vend blandingane inn i kvarandre med en slikkepott, og ha over i en boks. Sett i fryseren minst 3-4 timer.
5. Isen kan vere ganske hard rett fra fryseren, så eg fant ut at den var best etter 40 minutter i kjøleskapet før servering 🙂

Toppa med litt raspa sjokolade og ferske bringebær ?

Det er den sjette oppskrifta på sukkerfri iskrem i arkivet – men eg skal love dere at det kommer fleire!
Det blir gjerne meir fram mot sommeren når is smaker aller best ?

Imorra – DA kommer innlegget angående mine matintoleranser og nytt kosthold. Dagane har gått i ett og eg har knapt såtte på stumpen. Innlegget er halvskrevet og skal skrives ferdig i kveld, så eg får poste det imorra til dere!

Ha en fin kveld alle sammen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

34 kommentarer

 1. SYDETSELV

  Den så utrolig god ut!

 2. Liv Solveig

  Det så godt ut! Legg meg gjerne til som venn så jeg kan følge med på innleggene dine<3

 3. jenny margrethe goss dikkanen

  Så godt ut!:)

 4. thesweetnessoflife

  Dette så F.A.N.T.A.S.T.I.S.K ut! Takk for oppskrift 🙂

 5. Lovelylillers sunne oppskrifter

  Hehe så artig. Hadde tenkt å poste en oppskrift på pistasje is i morgen! Får ta det senere siden du postet en i dag! :d Så nydelig ut da. Pistasje er min favorittsmak 😀 MMMMMMM

 6. theresekristina

  Mmm 😀

 7. Linda Marie Stuhaug

  theresekristina: Nydelig 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Lovelylillers sunne oppskrifte: Neida – det må ha ikkje hindre deg i å poste din oppskrift, kjære deg 🙂 Vi som matbloggere må berre rekne med det! Sjokolade er fortsatt min favoritt (som vanlig…) – men pistasjeis var jammen godt det også 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  thesweetnessoflife: Så hyggelig! Takk tilbake til deg 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  jenny margrethe goss dikkanen: Takk for det! Pistasjeis blir definitivt laga igjen 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  Liv Solveig: Takk for det 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  SYDETSELV: Så bra! Det var veldig godt, ingen tvil om det 🙂

 13. Kjernesunn mat

  Denne må jeg prøve! 😀

 14. Linda Marie Stuhaug

  Kjernesunn mat: Så hyggelig å høre 🙂

 15. Så super godt ut:)

 16. Spinningqueen

  Hva kan man si annet enn: NAM NAM NAM!!!

 17. Martine

  Det ser himmelsk ut! Men du, tror du jeg kan la være og bruke egg? Siden jeg er veganer :/ Eller er det noe annet jeg kan bruke? Jeg må bare tipse deg om noe! Lag sjokolademousse av myk tofu <3 DET er godt! Bruker du foodprosessor el. l., så blir den kremet og skikkelig tykk. Du kan bruke kakaopulver, proteinpulver osv. Ha en fin kveld <3 Klem fra Martine

 18. Kaisa Elise

  elsker den isen, så dette må jeg prøve 🙂

 19. Nina Bakke

  Den så nydelig ut 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: Tusen takk for det, Nina 🙂

 21. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Det anbefalast 😀

 22. Linda Marie Stuhaug

  Spinningqueen: Så hyggelig! Eg seier også namnam 🙂

 23. Linda Marie Stuhaug

  Mona: Sunt og godt 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  Martine: Tusen takk for tipset med tofu som sjokolademousse! Eg har fått melkeintoleranse og trenger alle tips eg kan få 🙂 Det er nok ikkje mulig å erstatte eggeplommene med noke, ikkje som eg veit om iallefall. Den er jo en veldig viktig ingrediens i iskrem. Har du laga is uten egg før? 🙂

 25. Julie @ WolfItDown

  Mmmm pistasjeis! Det er noe som ikke er så vanlig her i the UK, er som oftest «mint choc chip» som er «grønn is» her borte (ble så skuffet første gangen jeg trodde jeg hadde kjøpt pistasjeis til og kose meg med…), men jeg tror noen italienske iskrem butikker selger den, OG nå kan jeg lage det selv også, hurra! Takk for finfin oppskrift 😀 Om du kommer over mandel- eller hasselnøtt melk, så er de fantastisk gode også 😀 x

 26. Clokken

  Denne skal jeg teste ut. Jeg tåler ikke laktose – og har store planer om å prøve å lage is! Takk for inspirasjon. Sjekk gjerne ut bloggen min også 🙂 clokken.blogg.no.

 27. Martine

  Åh, bare hyggelig, kjære deg <3 Uff, når du er glad i melkeprodukter så kan jeg tenke meg at dette ikke kom som en gledelig overraskelse. Jeg vil tipse deg om å se på veganske oppskrifter 😀 De inneholder jo verken laktose eller melk av noe slag 🙂 Chocolatecoveredkatie.com har mange fine oppskrifter for eksempel. Skjønner. Nei, har ikke laget iskrem uten egg, men har laget iskrem av frosne bananer. Det er veldig godt! Du har sikkert laget det selv? Ha en god kveld videre <3 Stor klem!

 28. Linda Marie Stuhaug

  Martine: Tusen takk for tips Martine 🙂 Ja, frossen bananis har eg laga masse i ulike varianter, det er jo kjempegodt! Du kan jo også ta en nærmare titt på sorbêt-isen eg ofte har lagt ut, den er kun med frossen frukt/bær, yoghurt og søtning 🙂 Bringebær, mano, ananas, kiwi, skogsbær – man kan lage mange varianter av den!

 29. Linda Marie Stuhaug

  Cathrine Løkken: Så hyggelig å høre! Ha en fin kveld 🙂 Skal ta en titt på bloggen din 🙂

 30. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Hurra for at du også får piastasjeis in the UK! Man finner som oftest sine favoritter til slutt 🙂 Takk for tipset, skal prøve meg litt fram med ulike melkevarianter (også lage min egen!) 😀

 31. Lise Marie

  Hei, Linda! Dette så utrolig godt ut! Så mange inspirerende oppskrifter her inne, gleder meg til å prøve! Jeg har tidligere prøvd å lage iskrem med eggedosis av sukrin men opplever at sukkeret ikke knuses i miksingen og at isen dermed inneholder hele sukkerkorn. Har du noen tips?

 32. Linda Marie Stuhaug

  Lise Marie: Heisann Lise 🙂 For meg høres det ut som du bruker vanlig sukrin? Det anbefaler eg ikkje. Den vil ikkje smelte inn i blandinga på samme måte som sukrinmelis eller sukrin+ som eg har brukt i denne oppsrifta 🙂 Prøv det neste gang!

 33. Caroline

  Kan man bruke vikingmelk isteden for soyamelk? 🙂

 34. Linda Marie Stuhaug

  Caroline: Ja, det skal nok gå fint 🙂 Men smaken blir litt annleis og fyldigere!