Linda Stuhaug

Annonse

12. mai 2014

Heimelaga, smakfull tomatsuppe

Heimelaga, smakfull tomatsuppe
Det er kjøttfri Mandag igjen! Eg starta ikkje med denne internasjonale kampanjen før forrige veke, men som eg skreiv då – bedre seint enn aldri. Idag er det krema tomatsuppe på menyen, servert med kokt egg. Tomatsuppe skal, etter mi meining, ha en ordentlig smak av tomat og gjerne vere litt spicy. Samtidig er det viktig å med en balanse mellom fylde og sødme, som er grunnen til en teskei søtning i oppskrifta.
Oppskrifta gir 3-4 middels skåler med suppe – så kor mange personer som skal spise er avhengig av tilbehøret. Her i hus blei det kveldsmat til meg, samt ei skål til overs. Doble gjerne oppskriften når du først er i gang! PS: Synes du suppa er for tjukk, spe med litt ekstra vatn eller melk på slutten. Synes du den er for tynn, bruk litt maisennajevning for å få den fyldigere.
Smakfull tomatsuppe 2 ss tomatpurê 4-5 store ss hakkede tomater på hermetikk, eg brukte med smak av basillikum 1/3 hakka løk 1 ts finhakka chilli 1 lite fedd finhakka kvitløk 5 dl vatn 1 grønnsaksbuljong 2 ss kokosmelk, eg brukte 50 g light du velger sjølv om du vil ha light eller vanlig Litt olje Salt&pepper 1 ts sukrin ~ Egg
Framgangsmetode Fres løk og chilli i litt olje i en panne til løken er blank. Tilsett tomatpurê, fres ett minutts tid, før du tar oppi hakkede tomater. La det stå å godgjere seg litt før du tilsetter vatn og grønnsaksbuljong. La det småkoke 5 minutter før du moser suppa jevn og klumpfri med en stavmikser. Bruk kokosmelk til å kreme suppa, tilsett sukrin og smak til med salt og pepper. Du kan gjerne bruke andre typer krydder eller urter å smakstilsette suppa med, fersk basillikum er jo en klassiker i sammen med tomatsmaken!
Server gjerne med kokt egg, det er nydelig i tomatsuppe og øker næringsinnholdet. Andre alternativer kan vere bønner, linser, makaroni, kikerter!
Forrige kjøttfri Mandag blei det krema blomkål- og spinatsuppe. Neste Mandag lover eg å komme med anna enn suppetips!
Når det er sagt så er dette min favorittsuppe hittil. Og eg har laga suppe nesten kvar dag i 2 veker! Suppedilla 😉
Kokosmelk egner seg veldig godt til kreming av supper. Det er også godt på smak og inneholder sunt fett som kroppen trenger. En superingrediens som gjer suppa melkefri – men du kan også bruke ulike fløtevarianter som vanlig fløte, havrefløte, laktosefri fløte osv.
Så – kva står på din meny idag? Fleire med kjøttfri Mandag? 🙂 Fortell meg!

Det er kjøttfri Mandag igjen!
Eg starta ikkje med denne internasjonale kampanjen før forrige veke, men som eg skreiv då – bedre seint enn aldri. Idag er det krema tomatsuppe på menyen, servert med kokt egg. Tomatsuppe skal, etter mi meining, ha en ordentlig smak av tomat og gjerne vere litt spicy. Samtidig er det viktig å med en balanse mellom fylde og sødme, som er grunnen til en teskei søtning i oppskrifta.

Oppskrifta gir 3-4 middels skåler med suppe – så kor mange personer som skal spise er avhengig av tilbehøret. Her i hus blei det kveldsmat til meg, samt ei skål til overs. Doble gjerne oppskriften når du først er i gang! PS: Synes du suppa er for tjukk, spe med litt ekstra vatn eller melk på slutten. Synes du den er for tynn, bruk litt maisennajevning for å få den fyldigere.

Smakfull tomatsuppe
2 ss tomatpurê
4-5 store ss hakkede tomater på hermetikk,
eg brukte med smak av basillikum
1/3 hakka løk
1 ts finhakka chilli
1 lite fedd finhakka kvitløk
5 dl vatn
1 grønnsaksbuljong
2 ss kokosmelk, eg brukte 50 g light
du velger sjølv om du vil ha light eller vanlig
Litt olje
Salt&pepper
1 ts sukrin
~
Egg

Framgangsmetode
Fres løk og chilli i litt olje i en panne til løken er blank. Tilsett tomatpurê, fres ett minutts tid, før du tar oppi hakkede tomater. La det stå å godgjere seg litt før du tilsetter vatn og grønnsaksbuljong. La det småkoke 5 minutter før du moser suppa jevn og klumpfri med en stavmikser. Bruk kokosmelk til å kreme suppa, tilsett sukrin og smak til med salt og pepper. Du kan gjerne bruke andre typer krydder eller urter å smakstilsette suppa med, fersk basillikum er jo en klassiker i sammen med tomatsmaken!

Server gjerne med kokt egg, det er nydelig i tomatsuppe og øker næringsinnholdet. Andre alternativer kan vere bønner, linser, makaroni, kikerter!

Forrige kjøttfri Mandag blei det krema blomkål- og spinatsuppe. Neste Mandag lover eg å komme med anna enn suppetips!


Når det er sagt så er dette min favorittsuppe hittil. Og eg har laga suppe nesten kvar dag i 2 veker! Suppedilla 😉

Kokosmelk egner seg veldig godt til kreming av supper. Det er også godt på smak og inneholder sunt fett som kroppen trenger. En superingrediens som gjer suppa melkefri – men du kan også bruke ulike fløtevarianter som vanlig fløte, havrefløte, laktosefri fløte osv.

Så – kva står på din meny idag?
Fleire med kjøttfri Mandag? 🙂 Fortell meg!

Annonse

2 Kommentarer

C

Caroline

1. mai 2018

Hei Linda! Vet at dette er et veldig gammelt innlegg, men fant bloggen din først i høst. Da prøvde jeg denne oppskriften. Dette er blitt livretten min, og jeg har laget den til alle vennene og familien min og alle synes at det er så godt at de ikke klarer å stoppe å spise. Tusen tusen takk for en så fantastisk oppskrift.

Linda Stuhaug

1. mai 2018

Såå kjekt å lese Caroline! No blei eg veldig glad! Håper eg kan fortsette å inspirere deg, så både venner og familie får smake på fleire oppskrifter også 🙂 Klem!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg