Tre sunne, raske og enkle middagstips

Heisann alle sammen!
Berre innom med to enkle lunsj / middagstips idag! Eg syns det er veldig viktig å presisere at det tar ikkje lang tid å lage til og spise sunne måltider. Kvardagsmiddagane heime er gjerne servert i løpet av 10-30 minutter, med unntak selfølgelig. Lun salat på 5 minutter er og forblir min favoritt middag på 1-2-3, som kan varieres i det uendelige. Men det er greit med iltt andre varianter innimellom også, som stekt kyllinglår med frisk salat & fetaost ~ fiskekaker med frisk salat & kvitløksdressing ~ omelett med grønnsaker!

Frisk og fargerik salat med ulike grønnsaker: crispysalat ~ agurk ~ cherrytomater ~ rødløk ~ mais ~ fetaost ~ mager kesam. Her er jo det berre å bruke akkurat det man har og liker! Salaten laga eg til mens eg stekte kyllinglåret, som eg satt i ovnen på 200 grader varmluft. Den skulle kun varmes, så det tok ikkje lange tida!

Sunn, rask, enkel og lite tidskrevande middag for en! Innimellom spiser man middag aleine, men å lage denne middag til fleire tar ikkje så masse lengre tid. Stekte også opp fleire kyllinglår som eg brukte i speltlompe-wraps og kyllingsalat kvelden/lunsjen dagen etterpå 🙂


Nei, eg kan ikkje fordra skinnet på kyllinglår, derfor eg fjerner det om noken hadde tenkt å spørre.

En frisk og fargerik salat med masse grønnsaker, fetaost og avokado.
Kvitløksdressing laga av mager kesam, pressa kviløk, salt, pepper og grasløk.
Fiskekaker er juks – Lofoten sine med 80% fisk er ufattelig gode! Eg ete dei gjerne kalde, eller varmer dei i mikroen.


Lofoten har også to forskjellige typer fiskekaker med 80% fisk som både er glutenfri og melkefri! Gledessmil 🙂

Omelett laga av egg, spekeskinke, skinke, sopp, spinat, paprika og masse krydder.
Plommetomater og agurk på sida!

Måltider som blei laga og spist for ei stund tilbake – men som sagt så har eg mange upubliserte tips og oppskrifter som skal ut på bloggen framover, i tillegg til alle glutenfri&melkefri varianter 🙂 Med unntak av tilbehøret er jo desse måltidene også "allergivennlige" og mat eg har spist masse av dei siste vekene!

Kom gjerne med tips til sunne, raske og enkle middager som er klare på kort tid etter man kommer inn døra! La meg inspirere av DEG 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

27 kommentarer

 1. prinsessen

  GUd så deilig! takk for herlig middagstips til min mamma og meg 🙂 Vinn MASSE sminkeprodukter på bloggen min nå, om du vil delta <3 Ha en fin, fin dag <3

 2. Marte Hopstad

  SÅ masse deilige farger! Herlig 🙂

 3. cathrinehenriksen

  Yum , Yum , elsker lettvint og sunn mat :)) Flotte tips alle tre , spesielt den første 😀

 4. Hej Linda, jeg har for nylig opdaget din blog og er allerede blevet vældig glad for den. Men må lige spørge: Hvad er det for en version af norsk du skriver på? Jeg læser andre norske blogs som er lette at forstå. Din er altså lidt svær for en dansker(!) … Jeg skal nok blive hængende, men det kræver en del anstrengelse;-) Hilsen Rosa

 5. Camilla

  Så utrolig godt ut 🙂 Over til noe helt annet, har du oppskrift på sukkerfri cookies ? Salat er det beste jeg kommer på til raske middager, de kan endres i smaker og varianter til det uendelige 🙂

 6. Elin Slåen

  Det så veldig godt ut 🙂 Takk for tips!

 7. theresekristina

  Mmm ser nydelig ut 🙂

 8. jenny margrethe goss dikkanen

  Så fristene ut, gode tips:)

 9. Linda Marie Stuhaug

  jenny margrethe goss dikkanen: Så kjekt å høre, takk for det 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  theresekristina: Tre gode middager! 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  Elin Slåen: Berre hyggelig, Elin 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Takk for det, Camilla 🙂 Kva tenker du på når du seier cookies? Eg har jo havrekjeks med sjokoladebiter, oreokjeks, havrekjeks (søte med pålegg), nøttekjeks (salte med pålegg). Dei eg kom på i farten, men kommer litt an på kva du tenker på 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  Rosa: Tusen takk, Rosa, så hyggelig! Eg visste ikkje at eg hadde danske lesere her inne 🙂 Det er sant som du skriver – eg har en anna dialekt enn mange andre norske bloggere. Eg snakker og skriver i hovedsak på nynorsk, og ikkje bokmål som er mest vanlig. Dette kommer eg til å fortsette med, så eg håper du forstår 🙂 Kjekt å lese at du vil følge meg videre!

 14. Linda Marie Stuhaug

  cathrinehenriksen: Då er vi to! Kylling er uten tvil godt, litt for lenge sida eg har spist det no 🙂

 15. Linda Marie Stuhaug

  Marte Hopstad: Tusen takk for det, Marte 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  prinsessen: Slike middager er perfekt når man kun skal lage til to 🙂 Ha en fin kveld videre!

 17. cathrinehenriksen

  Samme her ….er så lat når det kommer til å lage mat , skulle ønske jeg var litt flinkere der altså :p

 18. Nam nå ble jeg skikkelig sulten:) Må testes ut!

 19. Camilla

  Cookies noe Ala cafe bakeriet eller havrekjeks med sjokoladebiter i 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Søk på havrekjeks i søkefeltet, så kommer dei opp ei oppskrift på havrekjeks med sjokoladebiter eg la ut for ikkje så lenge sida 🙂

 21. Linda Marie Stuhaug

  Tina: Sunt, raskt, enkelt og godt 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  cathrinehenriksen: Haha, noke liker det, andre ikkje! Vi er rett og slett forskjellige 🙂

 23. cathrinehenriksen

  Sant det 😉

 24. Som du inspirerer! 🙂 Det gleder mitt ernæringshjerte! Har prøvd noen av oppskriftene dine og kommer garantert til å prøve flere 🙂

 25. Linda Marie Stuhaug

  Tora L: Tusen takk, Tora! Så utrulig hyggelig å høre, det betyr masse 🙂

 26. Da er du lagt til bloggrollen min 🙂 Takk for flotte oppskrifter 🙂 Bente

 27. Linda Marie Stuhaug

  Bente: Så hyggelig å lese! Håper du finner masse fristande her framover 🙂