17 tips til sunne kaker & desserter til 17.Mai!

God Torsdag!
17.Mai er som nevnt rett rundt hjørnet, og dagen nærmer seg fortere enn eg klarer å henge med. Eg må jo nesten komme med ett oppsummeringsinnlegg på ulike sunne oppskrifter som kan vere ett alternativ til den store dagen! Alle oppskriftene er sukkerfri og derfor ett supert alternativ til dei med diabetes, eller dei som rett og slett ønsker det sukkerfritt. Eg tenker også på dere med matintoleranser/allergier i forhold til gluten, melk, egg og nøtter, så eg har merka alle oppskriftene under bildet.

Dette er oppskrifter som alle kan lage, og alle kan spise! Eg lar verken sukkerfritt eller andre hensyn på på bekostning av smak, næringsinnhold eller utseende. Ønsker dere verken kake eller desserter til 17.Mai, kan du kanskje ta en titt på DETTE innlegget med 17 tips til sukkefri og allergivennlig godterier! I ett av desse innleggene må det vere noke for en kvar smak 🙂 Eg har mange fleire oppskrifter i arkivet, men eg må rett og slett velge og vrake. Søk gjerne i søkefeltet om du er på utkikk etter andre kaker/desserter.

Klikk på bildene for å komme direkte til oppskriftene!

Snickerskake –


Sukkerfri ~ glutenfri ~ uten egg ~ kan lages melkefri.

Ostekake –


Sukkerfri ~ glutenfri ~ uten egg ~ kan lages uten nøtter (bruk kjerner)

Ekte vaniljepudding –


Sukkerfri ~ glutenfri ~uten nøtter ~ kan lages melkefri (bruk alternativ melk).

Kokos-sjokoladepudding –


Sukkerfri ~ glutenfri ~ melkefri ~ uten egg ~ uten nøtter.

Skuleboller –


Sukkerfri ~ fiberrike ~ uten nøtter.

Marengskake –


Sukkerfri ~ glutenfri ~ melkefri ~ uten nøtter.

Saftig sjokoladekake –


Sukkerfri ~ glutenfri ~ melkefri ~ uten nøtter.

Panna cotta med bringebærcoulis –


Sukkerfri ~ gutenfri ~ uten egg ~ uten nøtter.

Sjokolademousse med vaniljesaus –


Sukkerfri ~ glutenfri ~ uten nøtter.

Bringebær-ostekake –


Sukkerfri ~ kan lages glutenfri ~ uten egg.

Blåbær smuldrepai med vaniljekrem –


Sukkerfri ~ glutenfri ~ kan lages uten nøtter (bruk kjerner)

Sjokoladedrøm –


Sukkerfri ~ glutenfri ~ mekefri ~ uten nøtter.

Krema, fyldig vaniljeis –


Sukkerfri ~ mager ~ glutenfri ~ uten nøtter.

Krema, fyldig sjokoladeis –


Sukkerfri ~ mager ~ glutenfri ~ uten nøtter.

Bringebær og lime panna cotta –


Sukkerfri ~ glutenfri ~ uten egg ~ uten nøtter.

Brownies –


Sukkerfri ~ kan lages glutenfri.

Bringebærmousse –


Sukkerfri ~ glutenfri ~ uten nøtter.

Eg prioriterte dette innlegget framfor den ekte marengskaka no – men den kommer seinare ikveld om tida strekker til!


Håper det var til inspirasjon, og at du fant ei oppskrift eller fleire du ønsker å lage. Det må jo ikkje vere knytta til 17.Mai, kan lages kvardag som helg også 🙂 Ha en fin dag alle sammen!



Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

28 kommentarer

  1. SYDETSELV

    Alt så supergodt ut!

  2. Julie @ WolfItDown

    Så lurt med 17 tips til den 17. *blink blink* Maks inspirasjon her ja, tusen takk for et flott innlegg søte! Håper diett-endringen din går som en drøm så langt 🙂 Ønsker deg alt det beste! x

  3. Rikke Næss

    Du lager såå masse godt!! Nam 😀

  4. Dorthea Olsson

    Så urtrolig mye digg! Skulle gjerne lagd alt sammen, men da vet jeg ikke hvordan jeg skulle få spist opp alt. Kanskje jeg går for snickerskaken 😀

  5. Marie-Elise Eriksen

    Så flink du er! Virkelig hen herlig blogg og en herlig jente 🙂 Panna cotta er ikke noe problem å lage melkefri. Bruk enten soya følte, eller kokos melk! Den blir faktisk mye bedre, etter min smak hvertfall, og ikke så mektig 😀

  6. Linda Marie Stuhaug

    Marie: Tusen hjertelig, Marie-Elise, så hyggelig å høre 🙂 Nei, eg veit panna cotta er enkel å lage melkefri – men denne oppskriften er basert på kesam og melk så da blir den ikkje melkefri. Eg har tenkt å lage en panna cotta med kokosmelk, er blitt så glad i den smaken!

  7. Linda Marie Stuhaug

    Dorthea Olsson: Tusen takk, så hyggelig 🙂 Snickerskaka trur eg faktisk er favoritten min, så den anbefaler eg om du skal lage kun en!

  8. Linda Marie Stuhaug

    Rikke Næss: Tusen takk, Rikke 😀

  9. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Ja, det var faktisk ganske tilfeldig – tenkte ikkje over det før etterpå! Tusen takk, så utrulig hyggelig sagt av deg 🙂 Det går veldig bra hittil mtp. kosten, men magen henger ikkje heilt med enda. Det tar litt tid før det stabiliserer seg 🙂 Ha en super dag!

  10. Linda Marie Stuhaug

    SYDETSELV: Takk for det 🙂

  11. Hei! Jeg trenger en laktosefri kremost til 17 mai. Vet du hvor jeg kan få tak i dette? 🙂

  12. Fy filler, du er flink!! Ha en superduper syttende mai!

  13. Camilla

    Bringebær og like panna cotta ser jo bare helt fantastisk ut, men syns det tar så lang tid når man må stå å røre hele tiden..

  14. Jeanette LA

    OMG! Jeg sitter å sikler på tastaturet omtrent! Det så bare helt nydelig ut!

  15. Marianne de Bourg

    WOHO! Så bra! Jeg er ennå ikke i mål når det gjelder hva slags kake jeg skal servere 17. mai, men selvsagt blir det sunnere varianter. Takk for inspo! :0)

  16. Lovelylillers sunne oppskrifter

    Utrolig mye fristendre XD

  17. Du er så utrolig flink!! 😀 setter såå stor pris på alle oppskriftene dine :))

  18. Linda Marie Stuhaug

    Monika: Tusen hjertelig, Monika! Det betyr masse å få høre 🙂

  19. Linda Marie Stuhaug

    Lovelylillers sunne oppskrifte: Så hyggelig, takk for det 🙂

  20. Linda Marie Stuhaug

    Marianne de Bourg: Berre hyggelig, Marianne! Eg har heller ikkje bestemt meg enda, og no er dagen her plutselig imorra gitt. Blir en bakerunde på kjøkkenet seinare 🙂

  21. Linda Marie Stuhaug

    Jeanette: Så hyggelig! Det tar eg som ett kompliment 😀

  22. Linda Marie Stuhaug

    Camilla: Røre heile tida? Det trenger du ikkje i denne oppskrifta 😉

  23. Linda Marie Stuhaug

    Chassi: Tusen hjertelig takk, Chassi! Du gleder ett bakeglad hjerte 🙂 Ha en stålende 17.Mai du også!

  24. Linda Marie Stuhaug

    Iama: Eg veit ikkje om de finnes laktosefri kremost 😉 Det finnes en melkefri kremost som er laga av soya, men den er overhode ikkje noke god etter mi meining. Kva du skal bruke det til? 🙂

  25. Camilla

    Jeg tenker at det alltid blir så brent i bunn ellers, Hehe, men da får jeg prøve denne da 😀

  26. Linda Marie Stuhaug

    Camilla: Hehe, neida. Denne trenger berre ett lite oppkok 🙂

  27. Caroline

    Dette innlegget er helt fantastisk!

  28. Linda Marie Stuhaug

    Caroline: Så kjekt at du synes det! Kommer eit nytt imorgen med kaker til 17.mai 🙂