Ekte, heimelaga marengskake

Heisann, og god Fredag alle sammen!
Klare for helg og 17.Mai feiring?

Idag vil eg komme med en oppskrift litt utenom det vanlige – nemlig en ekte, heimelaga marengskake. Marengskake med vanilje-og kremfyll toppa med masse frisk frukt og bær er en av mine absolutt favorittkaker, og har blitt laga i åresvis. Det er også ei utrulig enkel kake som ikkje krever for masse tid på kjøkkenet, einaste er marengsbunnen som tar litt tid i ovnen, men da gjer jo man berre andre ting imens! Legg merke til at dette er marengskake som betyr sprø bunn tvers gjennom, og ikkje pavlova som har en seig kjerne.

Marengskake er naturlig glutenfri, og kan lages melkefri ved å justere fyllet litt. Det kan du lese om i oppskrifta som eg posta på Onsdag på sukkerfri marengskake 🙂

Pynt kaka helst før servering, eller nokre timer i forveien så marengsbunnen holder seg sprø og god!

Marengsbunn
4 eggekvitter
200 g sukker
En klype salt

Pisk eggekvittene stive, og pisk inn litt og litt sukker. Pisk til du får en stiv marengs – dette vil ta ca. 10 minutt med miksmaster. Tilsett deretter litt salt og pisk videre i 10 minutter til, så marengsen er heilt stiv. Fordel marengsmassen over en bakepapirkledd langpanne – du bestemmer sjølv om du vil ha den firkanta eller rund. Som rund passer det perfekt med en kake på 26 cm i diameter. Steik marengsbunnen på midterste rille på 125 grader i to timer. Slå av ovnen , slipp ut varmen og la marengsbunnen stå i ettervarmen minst 1 time til. Da sikrer du deg en lett, tørr og gjennomsprø marengsbunn.

PS! Det er veldig viktig at miksmasteren og bakebollen er heilt reine og fettfrie, ellers vil du ikkje få stiv marengs. Marengsunnen kan lages vekesvis i forveien, og oppbevares tørt i romtemperatur.

Som kremfyll har eg alltid brukt en blanding mellom vaniljekrem og piska kremfløte.
Da lager eg sukkerfri vaniljekrem etter DENNE oppskrifta og lar den avkjøle seg. Pisker krem av 2-3 dl fløte, og vender desse inn i kvarandre før eg brer utover den avkjølte marengsbunnen. Eg lager min vaniljekrem som er sukkerfri fordi eg synes den er hundre ganger bedre enn alle andre vaniljekremer eg har smakt, men lag med sukker eller bruk ferdigboks om du ønsker det. Du kan også kun fylle med krem, men etter mi meining er blandinga masse bedre!

Pynt deretter med frisk frukt og bær etter smak.
MASSE frisk frukt og bær, det er knallgodt! Eg varierer for kvar gang etter kva eg har tilgjengelig, men jordbær, kiwi og banan får alltid en plass på kaka uansett. Strø gjerne over hakkede nøtter, sjokoladebiter, daimkuler eller det du måtte ønske på toppen.

Rund marengskake med sprøytekant kan også lages –


Eg har enda ikkje bestemt meg for kva kake eg skal lage til imorra – men det tar eg på feelingen når eg skal bake seinare idag.

Då vil eg ønske alle en super Fredag, god helg og ikkje minst en strålende 17.Mai feiring imorra! Nyt dagen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

21 kommentarer

  1. Kristi Pedersen

    åh, så fristende! 😀

  2. prinsessen

    dette må jeg prøve å lage» eller mamma. haha <3 Ha en flott dag <3

  3. Skikkelig lekker 🙂

  4. momoiro-chan (@jannemnaess)

    Ekte kake med sukker og det hele! Jeg tror du har blitt gal jeg?! Haha. Det synes jeg hører hjemme på 17.mai. Den ser veldig god ut ;D Kos deg i morgen! Gratulerer med dagen! ;D

  5. Denne må testes ut 🙂

  6. Åhh du er så flink, og dette frista så alt for mykje nett no! Markengs og verdens beste kaker er nok mine absolutte favorittar..:D

  7. Kan du legge ut bilde av oljesprayen??:) finner den ikkje på Coop obs!!:/

  8. Linda Marie Stuhaug

    Navn: Eg googla den eg: https://matforminimagen.wordpress.com/tag/stekespray/ Der har du den 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    Ida: Tusentakk, Ida 🙂 Det er absolutt to gode kaker!

  10. Linda Marie Stuhaug

    Tina: Det anbefales! Det er få kaker som slår ekte marengskake.. 🙂

  11. Linda Marie Stuhaug

    momoiro: Det stemmer! Eg spiste ikkje denne sjølv da, pga. melka. Men eg har spist enormt masse av den mange ganger før 🙂 Lurer på å lage ekte marengsbunn med sukkerfritt og melkefritt fyll til imorra! Tusen takk, og det samme til deg Janne 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Nina: Takk for det, Nina 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    prinsessen: Godt å få servert kake, det skal eg sei meg enig i 🙂 Ha en fin Fredagskveld!

  14. Linda Marie Stuhaug

    Kristi Pedersen: Så hyggelig å høre! Kaka er en favoritt 🙂

  15. projectbride

    Får helt vann i munnen av denne – skal lages i morgen og gleder meg 😉

  16. Marianne

    Vil bare ønske deg en super 17.mai-feiring!! Her skal det bakes marengskake, og så er alt klart for dagen i morgen!! 🙂

  17. Linda Marie Stuhaug

    Marianne: Tusen takk, Marianne – så hyggelig! Håper du hadde en fin feiring 🙂

  18. Linda Marie Stuhaug

    projectbride: Håper det smakte! 🙂

  19. projectbride

    Det gjorde den 😉

  20. Julie @ WolfItDown

    Heeeerlig! Skikkelig festkake! Håper du hadde en aldeles nydelig 17. mai 😀 x

  21. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Tusen takk, Julie – håper du hadde en hyggelig feiring sjølv om du ikkje var i Norge 🙂