Linda Stuhaug

Annonse

16. mai 2014

Ekte, heimelaga marengskake

Ekte, heimelaga marengskake
Heisann, og god Fredag alle sammen! Klare for helg og 17.Mai feiring?
Idag vil eg komme med en oppskrift litt utenom det vanlige – nemlig en ekte, heimelaga marengskake. Marengskake med vanilje-og kremfyll toppa med masse frisk frukt og bær er en av mine absolutt favorittkaker, og har blitt laga i åresvis. Det er også ei utrulig enkel kake som ikkje krever for masse tid på kjøkkenet, einaste er marengsbunnen som tar litt tid i ovnen, men da gjer jo man berre andre ting imens! Legg merke til at dette er marengskake som betyr sprø bunn tvers gjennom, og ikkje pavlova som har en seig kjerne.
Marengskake er naturlig glutenfri, og kan lages melkefri ved å justere fyllet litt. Det kan du lese om i oppskrifta som eg posta på Onsdag på sukkerfri marengskake 🙂
Pynt kaka helst før servering, eller nokre timer i forveien så marengsbunnen holder seg sprø og god!
Marengsbunn 4 eggekvitter 200 g sukker En klype salt
Pisk eggekvittene stive, og pisk inn litt og litt sukker. Pisk til du får en stiv marengs – dette vil ta ca. 10 minutt med miksmaster. Tilsett deretter litt salt og pisk videre i 10 minutter til, så marengsen er heilt stiv. Fordel marengsmassen over en bakepapirkledd langpanne – du bestemmer sjølv om du vil ha den firkanta eller rund. Som rund passer det perfekt med en kake på 26 cm i diameter. Steik marengsbunnen på midterste rille på 125 grader i to timer. Slå av ovnen , slipp ut varmen og la marengsbunnen stå i ettervarmen minst 1 time til. Da sikrer du deg en lett, tørr og gjennomsprø marengsbunn.
PS! Det er veldig viktig at miksmasteren og bakebollen er heilt reine og fettfrie, ellers vil du ikkje få stiv marengs. Marengsunnen kan lages vekesvis i forveien, og oppbevares tørt i romtemperatur.
Som kremfyll har eg alltid brukt en blanding mellom vaniljekrem og piska kremfløte. Da lager eg sukkerfri vaniljekrem etter DENNE oppskrifta og lar den avkjøle seg. Pisker krem av 2-3 dl fløte, og vender desse inn i kvarandre før eg brer utover den avkjølte marengsbunnen. Eg lager min vaniljekrem som er sukkerfri fordi eg synes den er hundre ganger bedre enn alle andre vaniljekremer eg har smakt, men lag med sukker eller bruk ferdigboks om du ønsker det. Du kan også kun fylle med krem, men etter mi meining er blandinga masse bedre!
Pynt deretter med frisk frukt og bær etter smak. MASSE frisk frukt og bær, det er knallgodt! Eg varierer for kvar gang etter kva eg har tilgjengelig, men jordbær, kiwi og banan får alltid en plass på kaka uansett. Strø gjerne over hakkede nøtter, sjokoladebiter, daimkuler eller det du måtte ønske på toppen.
Rund marengskake med sprøytekant kan også lages –
Eg har enda ikkje bestemt meg for kva kake eg skal lage til imorra – men det tar eg på feelingen når eg skal bake seinare idag.
Då vil eg ønske alle en super Fredag, god helg og ikkje minst en strålende 17.Mai feiring imorra! Nyt dagen 🙂

Heisann, og god Fredag alle sammen!
Klare for helg og 17.Mai feiring?

Idag vil eg komme med en oppskrift litt utenom det vanlige – nemlig en ekte, heimelaga marengskake. Marengskake med vanilje-og kremfyll toppa med masse frisk frukt og bær er en av mine absolutt favorittkaker, og har blitt laga i åresvis. Det er også ei utrulig enkel kake som ikkje krever for masse tid på kjøkkenet, einaste er marengsbunnen som tar litt tid i ovnen, men da gjer jo man berre andre ting imens! Legg merke til at dette er marengskake som betyr sprø bunn tvers gjennom, og ikkje pavlova som har en seig kjerne.

Marengskake er naturlig glutenfri, og kan lages melkefri ved å justere fyllet litt. Det kan du lese om i oppskrifta som eg posta på Onsdag på sukkerfri marengskake 🙂

Pynt kaka helst før servering, eller nokre timer i forveien så marengsbunnen holder seg sprø og god!

Marengsbunn
4 eggekvitter
200 g sukker
En klype salt

Pisk eggekvittene stive, og pisk inn litt og litt sukker. Pisk til du får en stiv marengs – dette vil ta ca. 10 minutt med miksmaster. Tilsett deretter litt salt og pisk videre i 10 minutter til, så marengsen er heilt stiv. Fordel marengsmassen over en bakepapirkledd langpanne – du bestemmer sjølv om du vil ha den firkanta eller rund. Som rund passer det perfekt med en kake på 26 cm i diameter. Steik marengsbunnen på midterste rille på 125 grader i to timer. Slå av ovnen , slipp ut varmen og la marengsbunnen stå i ettervarmen minst 1 time til. Da sikrer du deg en lett, tørr og gjennomsprø marengsbunn.

PS! Det er veldig viktig at miksmasteren og bakebollen er heilt reine og fettfrie, ellers vil du ikkje få stiv marengs. Marengsunnen kan lages vekesvis i forveien, og oppbevares tørt i romtemperatur.

Som kremfyll har eg alltid brukt en blanding mellom vaniljekrem og piska kremfløte.
Da lager eg sukkerfri vaniljekrem etter DENNE oppskrifta og lar den avkjøle seg. Pisker krem av 2-3 dl fløte, og vender desse inn i kvarandre før eg brer utover den avkjølte marengsbunnen. Eg lager min vaniljekrem som er sukkerfri fordi eg synes den er hundre ganger bedre enn alle andre vaniljekremer eg har smakt, men lag med sukker eller bruk ferdigboks om du ønsker det. Du kan også kun fylle med krem, men etter mi meining er blandinga masse bedre!

Pynt deretter med frisk frukt og bær etter smak.
MASSE frisk frukt og bær, det er knallgodt! Eg varierer for kvar gang etter kva eg har tilgjengelig, men jordbær, kiwi og banan får alltid en plass på kaka uansett. Strø gjerne over hakkede nøtter, sjokoladebiter, daimkuler eller det du måtte ønske på toppen.

Rund marengskake med sprøytekant kan også lages –


Eg har enda ikkje bestemt meg for kva kake eg skal lage til imorra – men det tar eg på feelingen når eg skal bake seinare idag.

Då vil eg ønske alle en super Fredag, god helg og ikkje minst en strålende 17.Mai feiring imorra! Nyt dagen 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg