Oppskrift: Snickers energibar & en giveaway

Heisann, og god Søndag alle sammen!
Håper dere hadde en fin 17.Mai feiring i går! Det er første gang på mine 20 år (som eg kan huske) at eg ikkje har ete rømmegraut eller is på den store rømmegraut-og-is-dagen, og det var liksom noke som mangla. Men pyttsann, eg lagde ei fantasisk god melkefri sjokoladekake som gjorde opp for 17.Mai tradisjonane 🙂 Ei oppskrift eg gleder eg glugg ihjel til å dele, for den var bokstavligtalt nesten for god til å vere sunn!

Nok om det, og tilbake til dagens oppskrift: snickers energibar!
Eg er en person som synes det er greit med en "nødløsning" i veska om sulten plutselig melder sin ankomst. Eg har lagt min elsk på Questbarer det siste året, som er den beste proteinbaren eg noken gang har smakt. Når man får påvist melkeintoleranse og skal holde seg unna gluten i tillegg, er plutselig alle "nødløsninger" ikkje så lette å finne ut av lenger. Det er ikkje berre å gå på butikken og kjøpe seg en skyr, nøttemiks, proteinbar eller kva det måtte vere. Derfor har eg laga mine egne energibarer, og det beste med dei er at dei minner meg om mine kjære Questbarer! Minner ikkje om en konkret smak, men heller på konsistensen.

Eg har valgt å kalle dei for snickers energibar fordi dei smaker en blanding mellom sjokolade. peanøtter og karamell. Ingen flytende karamellsaus eller sjokoladetrekk, men heller en energibar som man enkelt kan ta med seg i veska når den er pakka inn i litt plast –

Snickers energibarer, 3 mellomstore
4 saftige dadler, ca 80 g uten stein
30 g peanøttmel*
20 g havregryn
1 stor ss kakao
25 g cashewnøtter, eg brukte usalta
En klype salt
1-2 ts smelta cocosa*
Evt.1 ss chiafrø, kan droppes

* Du kan bruke andre proteinrike meltyper enn peanøttmel, etter kva du har og liker. Kokosmel eller mandelmel er eksempel, men da vil du ikkje få den gode "snickersfeelingen". Du kan også bruke proteinpulver i sjokoladesmak om du ønsker det, da anbefaler eg DETTE fra x-life.
* Du kan bruke cocosa både med og uten smak. Evt. kan cocosa byttes med smelta smør eller vatn. Veska tilsettes så det blir enklere å forme dei.

Framgangsmetode
Mål opp alle ingrediensene utenom cocosa, og kjør klumpfri i en foodprosessor. Viktig: ta litt mellom fingrene, form til en liten kule og smak på blandinga. Ønsker du den søtere kan du tilsette litt valgfri søtning, ønsker du den med meir smak kan du justere med mel/nøtter/kakao. Tilsett coocsa til slutt og form til tre energibarer med hendene, eg toppa også med litt usalta cashewnøtter. Eg oppbevarer mine i fryseren så dei holde lenge, men du kan også oppbevare kjøleskapet. Dei burde få stå kaldt å sette seg ett par timer før servering uansett. Pakk dei inn i ett tynt lag med plast, så kan du ta med deg en energibar i farten!


Desse er altså naturlig sukkerfri, glutenfri, melkefri, uten egg.
Uten tilsetningsstoffer og heilt naturlige!

Energibar som er mektige og mettande. Passer perfekt som mellommåltid, før/etter trening, dessert, snacks, eller om sulten plutselig kommer. Så er det søte og og knallgode i tillegg!

Så over til en liten giveaway til en av dere!
Eg kan som sagt ikkje ete Questbarer lengre, og har alvolig mange av dei i hus. Derfor ønsker eg å gi igjen en giveaway som en takk til dere. Eg har sagt det så mange ganger før, og kommer til å sei det så mange ganger til: eg setter sånn pris på kvar og en av dere! Tenk at det er fleire tusen som klikker seg inn her kvar einaste dag. Mange av dere legger igjen hyggelige ord, tilbakemeldinger, ris, konstruktiv kritikk eller rett og slett berre vil ønske meg en god dag. Deler lidenskapen min videre til andre. Forteller at eg gjer kvardagen enklare for ein, at eg har våre til hjelp for å komme ut av en form for spiseforstyrrelser. Eg innser det egenlig ikkje sjølv, men eg veit eg påvirker enormt i ulike retninger med denne bloggen. Og eg håper dei alle er positive!

Eg trekker ut en heldig vinner som får en eske med den nye Questbaren "Cookies&cream" – i tillegg til sju enkeltbarer i forskjellige smaker. Her får man sjangsen til å smake litt forskjellige typer, for ingen smak er lik – og det er ikkje sikkert alle faller i smak. Questbarer er glutenfri, har kun 1 g sukker, lite karbohydrat og er veldig proteinrike. Sunne og fantasisk gode.

For å vere med på giveaway:
Legg igjen en kommentar i dette innlegget. Skriv gjerne kvifor du ønsker denne giveawayen med Questbarer! Husk mailadresse (det er kun eg som ser den). Om du vil, skriv gjerne noken ord om kva du savner på denne bloggen. Er det noke du vil eg skal fokusere meir på?


Klikk HER eller på bildet ovenfor for å komme direkte til facebook-sida mi. Der er det enkelt å følge med på oppdateringer!

Ha en finfin Søndag!
EDIT: giveaway er avslutta.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

378 kommentarer

 1. Dipakshi

  Hei Linda. Jeg ønsker veldig gjerne å bli introdusert til disse populære g uerstattelige questsbarene. De vil være utmerket for en student under eksamensperioden som lesesnacks:).

 2. Lotte Guthe

  Har utrolig lenge hatt lyst å prøve ut questbarene, men har dessverre ikke økonomien til det ettersom jeg må betale mitt eget medlemskap på treningssenteret i nærheten. Ellers savner jeg ingenting egentlig, har allerede prøvd mange av oppskriftene som sorbene, gelen med funsaft, karamellene og tunfisk pizzaen. Sistnevnte ELSKET jeg

 3. Marlene

  Hei ! Jeg vil veldig gjerne være med i trekningen av giveawayen din ! Syntes questbars er en av de beste proteinbarene, både på grunn av smak og innhold ! Syntes bloggen din er super, er innom hele tiden for inspirasjon til matretter og sunn(ere) desserter! Vil veldig gjerne se mer av middagstips ! og fortsett med å bruke rå, naturlige matvarer som du gjør =)

 4. Tonje W

  Her vil jeg gjerne være med også 🙂 Har hørt mye positivt om de cookies ‘n cream-barene, men ikke fått prøvd dem selv ennå, så jeg er spent på om de kan danke ut cookie dough-barene 😀 Har ingen spesifikke tips til hvordan du kan gjøre bloggen enda bedre. Har bare fulgt bloggen din fast i noen uker, så da er det litt vanskelig å få skikkelig oversikt. Men jeg har satt pris på mange av oppskriftene dine hittil i hvert fall! 🙂

 5. Hei kjære, inspirerende Linda! Først og fremst: tusen, tusen takk for alt du deler, den positive energien og alle de inspirerende oppskriftene du legger ut! Jeg kan med hånden på hjertet si at du har bidratt til en ekstrem livsstilendring hos meg. Jeg har hatt et par trøblete 4 år, grunnet anoreksi – og jeg har nå den siste tiden sakte men sikkert funnet tilbake til matgleder igjen. MYE takket være deg!! Mat var SÅ kjedelig før jeg fant alle de morsomme og spennende oppskriftene dine:-) Så TUSEN TAKK. Angående Questbarene; det er noe jeg er avhengig av å få i meg iløpet av en dag. Bruker de som tillegg til måltider nå som jeg er i vektøkning, og det er jo en suveren måte å øke vekten på og samtidig kose seg! Midt i strevet er det alltid min daglige questbar som gjør dagen fullverdig (hvor klissete det enn høres ut, haha). Derfor vil jeg vinne! Nettopp fordi questbarer generelt bringer meg nærmere et normalt liv igjen:-) Jeg ønsker imidlertid IKKE at du endrer bloggen din på noen måte! Den er suveren akkurat som den er. Som sagt: du har hjulpet meg på lang vei!

 6. Josefine

  åå har hørt så mye positivt om questbars men har ikke fått prøvd dem enda! jeg har nok ikke noen bedre grunn enn at jeg aldri har prøvd dem, men har kjempe lyst til å smake på de! selv er jeg veldig aktiv og ofte sliter jeg med å få påfyll etter trenngene, derfor tror jeg at det hadde vært supert kjekt å ha noen sånne som jeg kan spise etter trening 😀

 7. Takker ja til questbar-smak! Har vurdert å kjøpe noen selv, men er ikke såå morro å bruke mye penger (som man kanskje ikke har..) på noe man kaanskje liker. Er på slankern akkurat nå, så sånne hadde vært perfekt som et lite mellommåltid istede for noe annet usunnt. Får jeg smaken på de, sitter det nok ikke så langt inne å kjøpe en del selv 🙂 Ble anbefalt å like facebook siden din av en venninne, å takka ja selv om jeg tenkte at dette sikkert bare var en av de mange matsidene jeg ikek kom til å lese på. Der tok jeg feil! Er veldig inspirerende å lese oppskriftene dine. Har mild (ku)melkeintoleranse, så er deilig å se at man faktisk kan bruke andre ting for å ikke bli dårlig i hverdagen 🙂 Takk for at du deler dette med så mange! Du er flink! 🙂

 8. Rita Samdal

  For en flott blogg du har ! Mange gode tips som skal prøves ut tusen takk. Eg vil også gjerne være med i trekningen av barene. Mvh Rita

 9. Tone KS

  Blir alltid så glad av å klikke innom bloggen din, du virka virkelig som ei sprudlande og god jente! Oppskriftene dine e magiske og dei søte fristelsane blir ofte laga på jentekvelda og kosekvelda! Faller alltid i smak 😀 Gleda meg til oppskrifter der ein ikkje treng å bruke egg, då eg dessverre som den eggelskaren eg e, har fått vite at eg ikkje tåler det lenger .. :/ Ellers e det midt i eksamenstida her, og det hadde vore supert med noke quest-snack som motivasjon! 😀 Ha en fin kveld!

 10. ingunn sandåker

  Hei! jeg vil veldig gjerne vinne disse! har aldri smakt di før, kun hørt om di! elsker oppskriftene dine, du gir veldig mye ispirasjon for «sånne som oss» Jeg har selv cøliaki, og sønnen min har melkeallergi, så her tas alt av inspirasjon imot:):) mvh ingunn

 11. Du er så flink og inspirerende! Pleier å bla nedover i oppskriftene dine får tips og ideer 🙂 Jeg vil gjerne vinne, sammen med min kjære, fordi vi endelig har klart å kutte ut det meste av sukker, alikevell melder søtsuget seg, så questbarer ville virkelig vært fantastisk! Har kun prøvd en smak, ønsker derfor gjerne å kunne smake på flere! Ha en fin kveld!

 12. Madeleine

  Har nylig smakt min første quest, og det smakte som en fest. I eksamensinnspurten kan jeg lett bli furten, men kos kan det bli med den baren som er best! Vil gjerne se at du fortsetter med kreative og fristende oppskrifter slik du gjør nå. Minner meg på å prøve meg litt mer frem selv også. Takk for fin blogg!

 13. Veronica

  Hei! Jeg håper å vinne fordi jeg har såå lyst å smake questbars. Har enda ikke fått smakt, ettersom kortet mitt merkelig nok ikke fungerer hos i-herb. Har sett de selger hos gymgrosissten også nå, men synes det er grådig dyrt med 400,- for en eske! Trenger noe å knaske på nå i eksamenstiden, så jeg hadde blitt superglad 😀 Det er vel ikke så lett å savne noe på bloggen din, ettersom du er imponerende kreativ. Kanskje flere alternativer til brødmat? Selv elsker jeg brød, men tåler det ikke. Syns ofte glutenfri mat man kjøper på butikken er ganske tørt og seigt, med en litt rar smak. Husker at vanlig brød er 1000 ganger bedre. Ha en fin dag videre 😀

 14. Jeg er student og har ikke all verdens med penger, derfor hadde passet perfekt å få disse i postkassen min 🙂

 15. Eg har vore veldig plaga med matintoleranse i maaange år og trudde aldri eg kunne tilbakeføre egg og melk i kostholdet, men plutseleg gjekk det fint og det er berre heilt fantastisk 😉 Eg gleder meg stort over å kunne ete proteinbarer som quest igjen og har derfor superlyst på denne!!!

 16. Fordi jeg trenger noe å spise på når jeg ikke har røyk!!

 17. Bente Therese Tovås

  Har faktisk aldri smakt questbarene så det hadde vært spennende 🙂

 18. Jag är trött på att bara spisa banan för/efter träning, så detta hade vart kul att testa! 🙂

 19. fitnessprosjektet

  Jeg synes det hadde vært utrolig gøy å vinne questbarene, da hele stipendet mitt går med på egg og kylling. Hadde vært utrolig godt med noe variasjon 😛

 20. Questbarene virker veldig interessante og ser ut som noe jeg ville likt å prøve og noe jeg kanskje ville trengt 🙂

 21. Vet ikke om jeg er altfor sein med å kommentere her, men det skader vel ikke å prøve! 😀 Jeg har aldri smakt questbarer før, men har lenge hatt utrolig lyst til å prøve dem. Men så har studentlommeboken gjort at det ikke har blitt helt prioritert, dessverre! Har sagt det før og sier det igjen; bloggen din er helt fantastisk!! Aldri før har jeg blitt så inspirert på kjøkkenet som etter jeg fant dine oppskrifter – og både skoleboller, vafler og påskesnop har blitt laget (alt med stort hell!!) Lagde påskeegg til kjæresten som bestod av hjerteegg, bounty, karamelltrøffel og smil, og det ble så populært at jeg måtte lage en ny runde 🙂 Tenkte å lage ostekaken i morgen, og det gleder jeg meg stort til! 😀 Uansett, fortsett med den gode jobben og vit at du inspirerer! 🙂

 22. Ååå, questbarer <3<3 Er det noe jeg elsker her i denne verden så må det være disse, matnerd som jeg er! Haha! Utrolig trist for deg at slike matvarer på kuttes fra kostholdet. Når det er sagt tror jeg nok ikke det er noen som klarer denne utfordringen så godt som deg! Tusen takk for at du motiverer, inspirerer og legger ut så mange fantastiske oppskrifter. Du har virkelig et stort talent, og har vært gøy å fulgt med på utviklingen din! Jeg har selv hatt et anstrengt forhold til mat, og vært flau over å ha interesse for sunn baking. Men det er jo så gøy å eksperimentere og kunne servere sunnere alternativer. Både syltetøyet, karamellene dine, søtpotetkaker og tunfiskpizza har blitt godt mottatt av alle i min familie. Mitt tips er: FORTSETT AKKURAT SLIK DU GJØR! Så krysser jeg fingre og tær for at en fattig student får noe å kose seg med i eksamenslesingen, hihi! Ha en strålende dag 🙂

 23. Hei, vet heller ikke om det er forsent, men HÅPER virkelig ikke det!!???? Jeg bare ELSLER bloggen din, og du har flere spennende oppskrifter som er veldig inspirerende!! Ønsker VELDIG de barene rett og slett fordi de er så sykt gode, og ikke minst sunne!! Er også veldig interessert i å teste ut flere smaker!!???? Pga. DEG har jeg blitt inspirert til å lage mer variert mat, så fortsett med bloggingen!!????

 24. gro kåsmoli

  Så flott blogg og masse inspirasjon, hiver meg på her og krysser fingre 🙂 questbarene ser både gode og sunne, har aldri prøvd de men gjør det gjerne, flott etter trening og ikke mins hvis man er søthungrig og prøver å gå ned i vekt 🙂 Hilsen fra Gro grokaas@gmail.com

 25. Kristina

  Jeg elsker bloggen og alle oppskriftene dine, virkelig. Har blitt så motivert til å lage sunn og god bakst, mat og snacks etter at jeg ble fast leser av bloggen din. Har aldri funnet en blogg med sunn mat som har hatt så gode smaker som det er på din mat. Jeg forteller daglig om bloggen din til venner og kjente for at de skal kunne bli like inspirert som jeg blir. Synes også det er veldig koselig at du kommenterer når jeg legger ut bilder av det jeg lager av dine oppskrifter på instagram. Ikke alle toppbloggere gjør det 😉 En dose med questbars i postkassa ville vært helt fantastisk for en student som har dårlig råd mot sommeren og gjerne vil kose seg med god samvittghet. Jeg har heller ikke fått prøvd ut så mange smaker enda så det ville vært kjempe fint å fått testet ut flere. Uansett om jeg vinner eller ikke, så elsker jeg bloggen din og gleder meg til nye oppskrifter hver dag 🙂

 26. Kjære Linda! Du er en kjempeinspirasjon for å leve et sunnere hverdagsliv. Du har mange gode oppskrifter og jeg liker veldig godt at du legger ved alternative ingredienser for oss som kanskje ikke eier alle ingrediensene. Vet du trener mye også, og hadde vært gøy å se litt mer av det på bloggen. Jeg kan godt tenke meg å vinne barene, disse passer perfekt som et sunnere alternativ til eksamenssnacks. Stå på videre. Hilsen Frida

 27. Jeg kunne tenke meg disse barene, fordi jeg aldri har smakt dem før. Jeg har hørt utrolig mye bra om dem, og har veldig lyst til å prøve. Akkurat nå, så har jeg ikke penger til å bestille, så derfor ville det vært kjempeflott for meg å vinne disse. Jeg er også veldig opptatt av kosthold og trening, så disse ville vært veldig fine til meg. Samtidig driver jeg med eksamen nå, så kunne trengt noe godt å øve med. Jeg liker veldig godt bloggen sin og alle oppskriftene. så kommer ikke på noe du kunne gjort annerledes. m.blekastad@hotmail.com

 28. Kristine Vaage

  Jeg har hørt disse barene er kjempegode og jeg gleder meg til å prøve flere varianter og bruke dem på forskjellige måter som du har vist på bloggen. Håper du på bloggen kan lage oppskrifter med få ingredienser og gjerne ingredienser som er lette å få tak i på de fleste dagligvarebutikkene. Jeg er veldig fornøyd til nå med oppskriftene som kommer og gjør stadig et forsøk på dem selv. Med vennlig hilsen