Kikertburger med guacamole&mangosalat

Hallo igjen, kjøttfri Mandag!
Idag serverer eg dere heimelaga kikertburger/kikertkarbonader, guacamole og frisk mangosalat.

Kikerter er en svært næringsrik belgfrukt med både proteiner og karbohydrater. Kikerter har lav GI som er positivt i forhold til blodsukkerstigning og forebygging av diabetes. En god kilde til både kostfiber, jern, kalsium, sink, magnesium og folat. Svært sunn og billig supermat som bør spises meir av!

Eg er generelt veldig glad i kikerter, og spiser det gjerne med skei rett fra boksen. Eg er blitt bedre på å bruke kikerter i oppskrifter, som snacks, middagstilbehør eller idag som sjølve middagen. Kikertburger er noke eg lenge har hatt lyst å prøve, og det er ingen tvil om at det blir laga mange ganger framover, for dette var virkelig godt!

Kikertkarbonader er raske, enkle og lite krevande å lage.
Det finnes nok mange måter å lage det på med tanke på tilleggsingredienser og smaktilsetning, eg berre prøvde meg fram og kikertburgerene blei saftige og smakfulle!

Kikertkarbonader, 5-6 medium store
1 boks kikerter, ca 230 g avrent
1 kvitløksfedd
1 egg
2 ss havremel, evt. anna mel
1/3 hakka rødløk
1 stor neve hakka spinat
Krydder: eg brukte salt, pepper, grovkverna chilli
En dæsj soyasaus, kan droppes men gir god smak

Framgangsmetode
Ha kikerter, kvitløk, egg og krydder i en foodprosessor og kjør til en jevn masse. Vend inn havremel, rødløk, spinat og evt. soyasaus. La stå kaldt i kjøleskap i 10-20 minutter (gjerne lenger!), form til burgere og steik på middels varme til en gyllen farge. Eg stekte mine i litt cocosa, du kan også bruke ekte smør. Oppskrifta gir 5-6 medium store kikertkarbonader.

Cocosa kan du blant anna kjøpe HER.

Servert med guacamole og en frisk mangosalat –

Eg er totalt hekta på mango i salaten! Det gir en nydelig, frisk smak og setter virkelig prikken over I-en. Passer i tacosalat, middagssalat og salattilbehør der den tradisjonelle, friske salaten hører til. Prøvprøv! Guacamolen er laga av 1/2 moden avokado, litt pressa kvitløk, salt, pepper og grovkverna chilli.

Håper fleire prøver seg på kikertburger/kikertkarbonader!
For å få den virkelige feelingen på "burger" kan jo man lage seg hamburgerbrød og fylle med salaten og guacamolen, eller kanskje en anna type dressing. For min del hadde det berre blitt i veien, så eg droppa det 🙂

Ha en fin Mandag og god start på den nye veka!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

44 kommentarer

 1. Du slutter aldri å imponere med gode oppskrifter, denne gleder jeg meg til å prøve, kjøttfri mandag eller ikke :- D kikerter er jo fantastisk!

 2. Tanja Helen

  nam!

 3. Rakel Lysø Drage

  Mmm, det så utolig deilig ut 🙂

 4. så deilig! Er litt skeptisk på om mannen i huset hadde godtatt desse burgerane, men er jo lov å prøva ein gang! 🙂

 5. Kristin

  Denne gleder jeg meg til å teste ut! I det siste har jeg nærmest levd som en vegeterianer. Elsker kikerter!:D

 6. Camilla

  Har ikke vært så flink til å bruke Kikerter, men syns de blir tørre hvis man bruker dem hele i eks pastasaus som jeg har brukt dem til 🙂 Lagde bringebær og lime panna cotta i helgen, suksess, men glemte selvfølgelig å ta bilde, på toppen brukte jeg vanilje kesam med most stjernefrukt 🙂

 7. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Kikerter er noke eg sjølv skal bli flinkere til å bruke 🙂 Så hyggelig da! Høres vertfall kjempegodt ut, og eg ser for meg at det blei en suksess 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Kristin: Kikerter er jo super vegetarmat! Og det er jammen masse forskjellig man kan lage med dei også 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  Ida: Er ikkje alle som er like «begeistra» for oppskrifter som dette – men mange dømmer før man egentlig har smakt! Det er ikkje meir enn ett år siden eg overhode ikkje likte kikerter (hadde smakt kikerter), men det er jo så godt 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  Rakel Lysø Drage: Fest i munn, fest for kropp 😀

 11. Linda Marie Stuhaug

  Tanja Helen: Så absolutt 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Mari: Eg er så gira på kjøttfri måltider om dagane at det blir spist fleire ganger i veka! Kikerter er hovedingrediensen i mange av dei, det er jo så godt 🙂

 13. Får en inspirerende blogg:-) Dette skal prøves!

 14. Suzanne

  Oh, dette blir middagen her i kveld 🙂 gleder meg til å prøve det ut. Ser kjempegodt ut 🙂

 15. Lovelylillers sunne oppskrifter

  MMm kikerter og falafel er nydelig 😀

 16. Kamilla Haaland

  Så utrolig godt ut!

 17. royalzinthecity

  Du er en fantastisk inspirasjon når det kommer til sunn og god mat! Vi er fast leser av bloggen din! Stå på! du er helt herlig! 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  royalzinthecity: Tusen hjertelig takk, så utrulig hyggelig å høre! 🙂

 19. Linda Marie Stuhaug

  Kamilla Haaland: Det var knallgodt! Kikerter er ikkje så dumt altså 😉

 20. Linda Marie Stuhaug

  Lovelylillers sunne oppskrifte: Falafel er neste prosjekt 😀

 21. Linda Marie Stuhaug

  Suzanne: Så hyggelig, Suzanne! Håper middagen smakte 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  Aud: Tusen takk, så kjekt å høre Aud! Kikertburger anbefales 🙂

 23. Idag hadde jeg aaaalt for lyst på laks til å la meg friste, men i morgen.. Da er dette på planen 🙂 nam!

 24. Linda Marie Stuhaug

  Lena B: Laks er absolutt innafor på en Mandag det også! Kjøttfri Tirsdag då 😀

 25. Nina Bakke

  Kikerter er veldig godt, liker godt falafler, men det gjør ikke resten av familien… så blir ikke så ofte jeg lager det…

 26. anjasfitnessfigth

  Du er så oppfinnsom og flink!:D Skal ha laksefilet selv i dag,tirsdag er fast fiskedag her:D

 27. kunne du ha laget sunne pizzaboller? 😀

 28. Julie @ WolfItDown

  Hah, husker jeg levde på falafel burgere noen måneder når jeg oppdaget hvor godt det var, fantastisk! Kan tenke meg mango chutney ville smakt nydelig sammen med det også, en utrolig god oppskrift 😀 x

 29. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Falafel er neste prosjekt! Det er vell masse av det samme som kikertkarbonader 🙂 Dilla på kikerter for tida så det blir nok ikkje mange dagane til! Og Mango Chutney hørtes utrulig spennande ut… 🙂

 30. Linda Marie Stuhaug

  linea: Tja – det kan hende. Men det er litt vanskelig akkurat no når eg verken kan ete mjøl eller ost, så det må vente litt 🙂 Men kjekt du kommer med forslag!

 31. Linda Marie Stuhaug

  anjasfitnessfigth: Tusen takk, Anja – så hyggelig sagt av deg 🙂 Fisk på menyen idag hos oss også – torskeform smakte nettopp nydelig!

 32. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: Falafler gleder eg meg til å lage og smake 🙂 Det er en typisk Linda-middag som eg lager dei dagane eg kun lager middag til meg sjølv, litt usikker på om det hadde blitt så populært hos familien 😉

 33. Suzanne

  Det var fantastisk godt 🙂 lagde de igjen i går til tapaskveld, der de ble veeeldig godt mottatt:)

 34. Denne må prøves ut i morgen! Jeg tror jeg skal prøve å bruke eggerstatningen «no egg» for en vegan-vennlig oppskrift! Håper det blir like bra. Takk for masse supre oppskrifter 🙂

 35. Linda Marie Stuhaug

  Julie: Korleis blei resultatet? 🙂 Berre hyggelig å inspirere, Julie! Ha en super kveld 🙂

 36. Linda Marie Stuhaug

  Suzanne: Knall tips fra deg til meg! Dette passer jo ypperlig på tapasbordet 🙂 Kjekt å lese at dei falt i smak hos fleire 🙂

 37. Det ble faktisk veldig bra med «no egg» isteden for egg! Skal lages flere ganger 😀

 38. Linda Marie Stuhaug

  Julie: Så kjekt å høre! «No egg» er, etter det eg har hørt, en god erstatning for egg i oppskrifter 🙂

 39. Benedicte

  gleder meg til idag, for da står denne på menyen 🙂 som tidligere veggis elsker jeg kikerter og ønsker at familien min skal bli like glad i det som meg 🙂 Og har nå innført kjøttfri mandag. Takk for masse flott inspirasjon, super blogg som følges fast.

 40. Linda Marie Stuhaug

  Benedicte: Så kjekt å høre, Benedicte! Veldig hyggelig å inspirere, og eg setter pris på slike tilbakemeldinger 🙂 Håper middagen smakte for både deg og familien din! Ha en fin Mandag vidare 🙂

 41. Hei LInda! Har lenge tenkt å prøve ulike oppskrifter frå bloggen din men det første blei faktisk kikerteburger! Overraskande godt og blir nok ikkje siste gangen det blir laga. Tusen takk for inspirasjon og matglede

 42. Linda Marie Stuhaug

  Ingrid: Så hyggelig at kikertburgeren falt i smak! Takk for hyggelig tilbakemelding 🙂 En glede å dele når det blir tatt så godt imot. Ha en super kveld 🙂

 43. Erik Vu Pham

  Hi Linda, Jeg har lest en oppskrift :Perfekt vegansk marengs I oppskrift er det Kikert-laken . Jeg vet ikke hvordan man kan få laget Kikert laken. Kikert er det nytt for meg. Ha en fin kveld. http://www.veganeren.com/2015/03/perfekt-vegansk-marengs.html?showComment=1434569961010#c5376018717835065578

 44. Linda Marie Stuhaug

  Erik Vu Pham: Hei! Takk for tips 🙂