Super ostekake – sukkerfri, glutenfri og melkefri!

Halleluja!
Ei ostekake som både er sukkerfri, glutenfri, melkefri, uten egg og kan lages uten nøtter – samtidig en smaksfest! Mi kjære bestevenninne fylte 20 år forrige veke, og selfølgelig må eg varte opp med kake då. Favorittkaka hennes er ostekake, og planen var egentlig å lage varianten eg har lagt ut før HER, som er blitt en ostekake-suksess for mange, mange av mine lesere. Det er en fantastisk kombinasjon mellom en karamellaktig bunn og søt, men samtidig friskt fyll. Ikkje så mektig som typiske ostekaker, men en litt lettere versjon både når det kommer til smak, konsistens og kalorier. Eg har fått så mange gode tilbakemeldinger på den, som gleder mi bakeglade sjel!

For å sei det sånn: eg utnytta anledningen med ostekake i fokus, tok en råsjangs, slo på stortromma med å eksprimentere fram ostekaka i en melkefri versjon! Og jammen blei det ikkje en super-suksess og ei kake som falt i smak hos heile venninnegjengen (det inkluderer blant anna kresne venninner som er særs skeptiske til sunnere versjoner, og gir så ærlige tilbameldinger eg kunne fått!) Smak og konsistens er ganske lik forrige versjon, men med en rundere smak av kokos.

På engelsk seier eg healthy coconut-lime cheesecake, men det høres litt rart ut med sunn kokos-lime ostekake på norsk. Eg velger likevell å kalle den for nemlig kokos-lime ostekake

Sjølv om den er så allergivennlig og kan nytes av mange med intoleranser/allergier, så kan selfølgelig alle som er opptatt av sunnhet eller sukkerfri oppskrifter lage denne! Er du glad i ostekake så er den absolutt til å anbefale, enten denne versjonen eller den tidligere versjonen. Eg har laga den mange ganger, og den har falt i smak hos både venner, familie, kjæreste, bekjente – samt mange lesere som gir meg gode tilbakemeldinger ?

Kokos-lime ostekake
1,5 dl havregryn
40 g cashewnøtter, evt. andre nøtter/kjerner
6 store, saftige dadler, 120 g uten stein
25 g cocosa, evt. ekte smør
Eg brukte cocosa med smak, denne
~
3 dl valgfri melk
200 g kokosmelk, den stive delen av fullfett variant du får når den boksen står kaldt
150 g kokosmelk light
3 ss sukrin pluss*
1 vaniljestang
1 ts ekte vaniljepulver, evt. ekstra vaniljestang
Safta fra 1,5 lime
5 plater gelatin

*Bruk evt. anna søtning, tilsvarande 6 ss sukker.

Framgangsmetode
? Ha havregryn, nøtter og dadler i en foodprosessor og kjør til en klumpfri, smuldrette masse. Tilsett smelta cocosa og la den gå litt til. Trykk bunnen ut i en bakepapirkledd, rund form (20 cm, evt. 22 cm) Sett i fryseren mens du lager fyllet.
? Kok opp melk, sukrin+, vaniljestang og vaniljepulver i en kjele på svak varme. Vaniljestanga må du dele på langs, skrape ut frøene på – og ha både frø og stang i melkeblandinga.
? Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn minst 5 minutter.
? Fjern vaniljestengene fra melkeblandinga, og smelt dei bløtlagde gelatinplatene inn i blandinga.
? I en egen bolle mikser du sammen kokosmelk, kokosmelk light, safta fra 1,5 lime til en jevn røre.
? Bland deretter melkeblandinga inn, hell over kakebunnen og sett kaldt i minimum 4 timer. Lag gjerne dagen før!
? Oppbevar kaka i kjøleskapet og pynt gjerne med friske bær.


Søt & frisk på samme tid, med mange gode smaker og en fantastisk konsistens på bunn og fyll ?
Eg er latterlig fornøgd med denne oppskrifta. Litt skryt til meg sjølv på denne Torsdagen, det må da vere lov… 😉

Ei anna kakeoppskrift eg gleder meg veldig til å dele er denne herligheten:


Jepp, også uten sukker, gluten og melk. Fantasisk, eg har ikkje ord. La meg leve på kake! Neida. Joda…

Med fokus på litt fleire melkefri oppskrifter håper eg at eg når ut til enda fleire! Eg elsker det eg driver med, ikkje minst spre lidenskapen min videre til dere. Håper også at oppskrifta på ostekaka faller i smak hos dere 🙂

Ha en strålende Torsdag! Eg har tatt helg, og seinare drar eg avgårde til Bergen for å besøke bestevenninna mi og blir der i helga. Vi snakker shopping, kos, kvalitetstid, trening, god mat, sushi (!) og det som hører med. Eg har ett par forhåndsskrevede innlegg, så heilt stille blir det ikkje her desse dagane 🙂

// innlegget inneholder adlinks

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

38 kommentarer

 1. Catrine

  hadde aldri trudd at sunn ostekake kunne vere så godt!:D nammii :D:D

 2. Maren Kvalvaag

  Nam! Den så kjempegod ut 🙂 Men det er jo en ostekake uten ost da egentlig? hehe eller er det jeg som overser noe? 🙂 Håper du får en nydelig dag!

 3. Lovelylillers sunne oppskrifter

  Ostekake går helt fint å lage melkefri. Det er jo knallgodt 😀 Nomnomnom 😀 Håper du har hadd en fin dag så langt!

 4. Camilla

  Er ikke så glade ostekake, men elsker bunnen da, så utrolig god ut forde da 🙂

 5. Lord have mercy! Den så god ut!!

 6. Julie @ WolfItDown

  Såååå frisk og god denne så ut da! Elsker kokosmelk, og er sikker på den gikk hånd i hånd med lime saften 😀 Flink du er! Gleder meg til oppskrift på sjokoladekake også 🙂 God torsdag til deg også Linda! x

 7. Oioioi enda ei oppskrift som må prøvast så fort eksamener er overstått! Men eg blir litt nyskjerrig på kva melk du har brukt? (I oppskrifta skriv du 3dl valfri melk) Eg er heilt imponert over alt du klarer å mekke ihop. Øvst på lista over oppskrifter som ska testast ut e lompene. Har jo laga og likt potetlompe sia eg va lita jente, va min og morfars favoritt, men har no aldri komt på tanken å bytte ut mjølet for å få ein sunnare variant…. Tusen takk for at du dela oppskriftene, erfaringane og tankane dine med oss andre, fortsett med d 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Stine: Så hyggelig kommentar, Stine – takk for det 🙂 Eg har brukt havremelk i oppskrifta, eg skreiv det ikkje fordi det er avbilda på kolasj-bildet. Man kan også bruke soyamelk eller nøttemelk om man ikkje tåler vanlig melk! Så kjekt å lese at du vil prøve lompene! Mitt neste prosjekt blir søtpotetlomper, eg er sikker på det blir en slager!

 9. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Den var absolutt frisk og god, og eg elsker hintet av kokosmelk i kaka 🙂 Tusen takk, Julie! Sjokoladekaka kommer nok til neste helg – Torsdag er blitt litt fast «kakadag-oppskrift» 😀

 10. Linda Marie Stuhaug

  Hanne: Virkelig en smaksfest 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Bunnen på ostekaka er god den også 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Lovelylillers sunne oppskrifte: Ja, det var overraskande lett! Trudde aldri melkefri ostekake kom til å stå i mitt kjøleskap 😉 Takk for det, ha en fin kveld vidare Liller 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  Maren Kvalvaag: Jepp – ostekake uten ost! Sånn blir det når man må lage det alternativt 😉 Takk det samme Maren 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  Catrine: Hihi, så koselig å høre Bursdagsbarnet <3

 15. Ser deilig ut! Gleder meg til oppskrift på sjokoladekaken – den skal nok bakes i helgen:)

 16. Karoline S

  Du imponerer stadig vekk! Til sommeren når eg er ferdig med eksamen, skal eg starte baking med dine oppskrifter 🙂 Masse god tur til Bergen! Er dessverre ikkje så mykje som minner om sommer her, men kos deg 🙂

  1. hei,
   Ja det kan jo være det var for varmt! Men jeg ser nå fra kommentarene over at det var kokoskremen fra kokosmelken jeg skulle bruke 😉 jeg blandet alt så det er mulig der alt dette «vannet» kommer fra 😉

   1. Åja, så du brukte ikkje den stive delen? Da er det ikkje rart, for da holder det ikkje med mengden gelatin 😉 Håper på bedre resultat neste gang da 🙂

 17. Marianne

  Du er utrolig flink ? Ha en strålende helg!!!!

 18. Å den ser herlig ut! Du er virkelig flink 🙂 Bruker du usaltede eller saltede cashewnøtter?

 19. Superflinke Linda! Det skal ikke stå på pågangsmot, – du er virkelig inspirerende! Ü Den sjokoladekaka ser heelt fantastisk ut! Du har ikke anledning til å legge ut oppskrifta allerede i dag eller i morgen? Lillebroren min har nemlig konfirmasjon på søndag, så det hadde vært helt ypperlig å ha den som et sunnere og allergivennlig alternativ til alle de andre fristelsene på kakebordet. (Evt. blir jeg hoppende glad om du kan sende en ca-oppskrift på mail ;)) Uansett, stå på videre! Jeg gleder meg til mange nye oppskrifter og matbilder i tiden som kommer 🙂

 20. Julie @ WolfItDown

  Hah, så kult med ukentlig kakedag 😀 x

 21. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Så absolutt 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  Renate: Tusen takk, Renate – så hyggelig kommentar! Eg er i Bergen i helga og blogging blir ikkje høgt prioritert, så oppskriften på kaka får eg dessevrre ikkje lagt ut enda. Du kan evt. sende meg en mail også skal eg sjå om eg får tid å sende den til deg på privaten 🙂

 23. Linda Marie Stuhaug

  Marie: Tusen takk, Marie! Eg brukte usaltede cashewnøtter 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  Marianne: Tusen takk 🙂 Ha en strålende helg du også, Marianne!

 25. Linda Marie Stuhaug

  Karoline S: Så hyggelig å høre, Karoline 🙂 Håper fleire av oppskriftene faller i smak! Tusen takk, helga er godt i gang og eg storkoser meg 🙂

 26. Linda Marie Stuhaug

  HL: Eg gleder meg absolutt til å dele oppskriften også 🙂

 27. Hei! Denne må prøves! Men stusser litt på kokosmelka, kan man ikke bare bruke en hel vanlig boks med kokosmelk i stedet for bare kremen til en vanlig og en light i tillegg? Aldri prøvd light, så vet ikke konsistensen på den, derfor jeg må spørre:) Fantastisk blogg altså! Du får alt til å virke så lettvint, det er knallbra!

 28. Linda Marie Stuhaug

  Lill: Heisann Lill 🙂 200 g fullfett kokosmelk er en boks, så da må man i tilfelle ha to stykker. Og da må man nok redusere gelatinplatene siden fullfett kokosmelk er stivere enn light 🙂 Tusen takk for fine ord! Det setter eg pris på 🙂

 29. Charlotte

  Sååå lenge eg har gått og prøvd å tenke ut koss eg sku lage ostekake uten alle mine 14 allergier, og så finner eg denne oppskriften her! 🙂 Har lenge lurt på å gjøre med kokos melk som du har gjort meg ikkje klart å komme frem til kor mye gelantin kontra melk osv! Så- TUSEN TAKK for at du kommer med alle disse flotte oppskriftene dine! No har eg to typer ostekaker som skal konverteres og då blir eg å bruke din «ostemasse» som mal! 🙂

 30. Linda Marie Stuhaug

  Charlotte: Åh, så utrulig hyggelig tilbakemelding, Charlotte! Det gleder meg virkelig at du fant fram til denne ostekaka som du kan nyte med dine mange allergier 🙂 Eg blir stadig fascinert over denne allergiverden og elsker å eksprimentere med oppskrifter som «alle» kan spise – og kommer garantert med mange fleire framover! Ha en fin kveld 🙂

 31. Vart litt forvirra her:) skal man bare bruke den stive delen av kokosmelken?:) Denne skal prøvast:) såg fantastisk god ut:) Du er bare kjempe flink:)

 32. Linda Marie Stuhaug

  Ana: Ja, når en boks vanlig kokosmelk står i kjøleskapet skiller den seg, så du får en stiv kokoskrem. Det er kremen du skal bruke 🙂

 33. Hei
  Jeg lagte denne kaken i går og fyllet ble helt rennende og hadde skilt seg 🙁 hva kan jeg ha gjort feil?
  Mvh Jenny

  1. Hei Jenny.
   Så synd at kaka blei mislykka! Det kan vere fleire ting, visst melkeblandinga var veldig varm når du blanda alt sammen kan det ha gjort til at den har skilt seg, eller om gelatinen ikkje var godt nok oppløyst. Ellers fulgte du oppskrifta slik som står? 🙂

 34. Den så veldig god ut!
  Hva kan man bruke istedenfor nøtter til bunnen?
  Og kan man bruke gelatinpulver istedenfor plater?:)

  1. Ja, det går nok fint.
   Du kan bruke valgfri kjerner, for eksempel solsikkerkjerner? 🙂