Linda Stuhaug

Annonse

22. mai 2014

Super ostekake – sukkerfri, glutenfri og melkefri!

Super ostekake – sukkerfri, glutenfri og melkefri!
Halleluja! Ei ostekake som både er sukkerfri, glutenfri, melkefri, uten egg og kan lages uten nøtter – samtidig en smaksfest! Mi kjære bestevenninne fylte 20 år forrige veke, og selfølgelig må eg varte opp med kake då. Favorittkaka hennes er ostekake, og planen var egentlig å lage varianten eg har lagt ut før HER, som er blitt en ostekake-suksess for mange, mange av mine lesere. Det er en fantastisk kombinasjon mellom en karamellaktig bunn og søt, men samtidig friskt fyll. Ikkje så mektig som typiske ostekaker, men en litt lettere versjon både når det kommer til smak, konsistens og kalorier. Eg har fått så mange gode tilbakemeldinger på den, som gleder mi bakeglade sjel!
For å sei det sånn: eg utnytta anledningen med ostekake i fokus, tok en råsjangs, slo på stortromma med å eksprimentere fram ostekaka i en melkefri versjon! Og jammen blei det ikkje en super-suksess og ei kake som falt i smak hos heile venninnegjengen (det inkluderer blant anna kresne venninner som er særs skeptiske til sunnere versjoner, og gir så ærlige tilbameldinger eg kunne fått!) Smak og konsistens er ganske lik forrige versjon, men med en rundere smak av kokos.
På engelsk seier eg healthy coconut-lime cheesecake, men det høres litt rart ut med sunn kokos-lime ostekake på norsk. Eg velger likevell å kalle den for nemlig kokos-lime ostekake
Sjølv om den er så allergivennlig og kan nytes av mange med intoleranser/allergier, så kan selfølgelig alle som er opptatt av sunnhet eller sukkerfri oppskrifter lage denne! Er du glad i ostekake så er den absolutt til å anbefale, enten denne versjonen eller den tidligere versjonen. Eg har laga den mange ganger, og den har falt i smak hos både venner, familie, kjæreste, bekjente – samt mange lesere som gir meg gode tilbakemeldinger ?
Kokos-lime ostekake 1,5 dl havregryn 40 g cashewnøtter, evt. andre nøtter/kjerner 6 store, saftige dadler, 120 g uten stein 25 g cocosa, evt. ekte smør Eg brukte cocosa med smak, denne ~ 3 dl valgfri melk 200 g kokosmelk, den stive delen av fullfett variant du får når den boksen står kaldt 150 g kokosmelk light 3 ss sukrin pluss* 1 vaniljestang 1 ts ekte vaniljepulver, evt. ekstra vaniljestang Safta fra 1,5 lime 5 plater gelatin
*Bruk evt. anna søtning, tilsvarande 6 ss sukker.
Framgangsmetode ? Ha havregryn, nøtter og dadler i en foodprosessor og kjør til en klumpfri, smuldrette masse. Tilsett smelta cocosa og la den gå litt til. Trykk bunnen ut i en bakepapirkledd, rund form (20 cm, evt. 22 cm) Sett i fryseren mens du lager fyllet. ? Kok opp melk, sukrin+, vaniljestang og vaniljepulver i en kjele på svak varme. Vaniljestanga må du dele på langs, skrape ut frøene på – og ha både frø og stang i melkeblandinga. ? Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn minst 5 minutter. ? Fjern vaniljestengene fra melkeblandinga, og smelt dei bløtlagde gelatinplatene inn i blandinga. ? I en egen bolle mikser du sammen kokosmelk, kokosmelk light, safta fra 1,5 lime til en jevn røre. ? Bland deretter melkeblandinga inn, hell over kakebunnen og sett kaldt i minimum 4 timer. Lag gjerne dagen før! ? Oppbevar kaka i kjøleskapet og pynt gjerne med friske bær.
Søt & frisk på samme tid, med mange gode smaker og en fantastisk konsistens på bunn og fyll ? Eg er latterlig fornøgd med denne oppskrifta. Litt skryt til meg sjølv på denne Torsdagen, det må da vere lov… 😉
Ei anna kakeoppskrift eg gleder meg veldig til å dele er denne herligheten:
Jepp, også uten sukker, gluten og melk. Fantasisk, eg har ikkje ord. La meg leve på kake! Neida. Joda…
Med fokus på litt fleire melkefri oppskrifter håper eg at eg når ut til enda fleire! Eg elsker det eg driver med, ikkje minst spre lidenskapen min videre til dere. Håper også at oppskrifta på ostekaka faller i smak hos dere 🙂
Ha en strålende Torsdag! Eg har tatt helg, og seinare drar eg avgårde til Bergen for å besøke bestevenninna mi og blir der i helga. Vi snakker shopping, kos, kvalitetstid, trening, god mat, sushi (!) og det som hører med. Eg har ett par forhåndsskrevede innlegg, så heilt stille blir det ikkje her desse dagane 🙂
// innlegget inneholder adlinks

Halleluja!
Ei ostekake som både er sukkerfri, glutenfri, melkefri, uten egg og kan lages uten nøtter – samtidig en smaksfest! Mi kjære bestevenninne fylte 20 år forrige veke, og selfølgelig må eg varte opp med kake då. Favorittkaka hennes er ostekake, og planen var egentlig å lage varianten eg har lagt ut før HER, som er blitt en ostekake-suksess for mange, mange av mine lesere. Det er en fantastisk kombinasjon mellom en karamellaktig bunn og søt, men samtidig friskt fyll. Ikkje så mektig som typiske ostekaker, men en litt lettere versjon både når det kommer til smak, konsistens og kalorier. Eg har fått så mange gode tilbakemeldinger på den, som gleder mi bakeglade sjel!

For å sei det sånn: eg utnytta anledningen med ostekake i fokus, tok en råsjangs, slo på stortromma med å eksprimentere fram ostekaka i en melkefri versjon! Og jammen blei det ikkje en super-suksess og ei kake som falt i smak hos heile venninnegjengen (det inkluderer blant anna kresne venninner som er særs skeptiske til sunnere versjoner, og gir så ærlige tilbameldinger eg kunne fått!) Smak og konsistens er ganske lik forrige versjon, men med en rundere smak av kokos.

På engelsk seier eg healthy coconut-lime cheesecake, men det høres litt rart ut med sunn kokos-lime ostekake på norsk. Eg velger likevell å kalle den for nemlig kokos-lime ostekake

Sjølv om den er så allergivennlig og kan nytes av mange med intoleranser/allergier, så kan selfølgelig alle som er opptatt av sunnhet eller sukkerfri oppskrifter lage denne! Er du glad i ostekake så er den absolutt til å anbefale, enten denne versjonen eller den tidligere versjonen. Eg har laga den mange ganger, og den har falt i smak hos både venner, familie, kjæreste, bekjente – samt mange lesere som gir meg gode tilbakemeldinger ?

Kokos-lime ostekake
1,5 dl havregryn
40 g cashewnøtter, evt. andre nøtter/kjerner
6 store, saftige dadler, 120 g uten stein
25 g cocosa, evt. ekte smør
Eg brukte cocosa med smak, denne
~
3 dl valgfri melk
200 g kokosmelk, den stive delen av fullfett variant du får når den boksen står kaldt
150 g kokosmelk light
3 ss sukrin pluss*
1 vaniljestang
1 ts ekte vaniljepulver, evt. ekstra vaniljestang
Safta fra 1,5 lime
5 plater gelatin

*Bruk evt. anna søtning, tilsvarande 6 ss sukker.

Framgangsmetode
? Ha havregryn, nøtter og dadler i en foodprosessor og kjør til en klumpfri, smuldrette masse. Tilsett smelta cocosa og la den gå litt til. Trykk bunnen ut i en bakepapirkledd, rund form (20 cm, evt. 22 cm) Sett i fryseren mens du lager fyllet.
? Kok opp melk, sukrin+, vaniljestang og vaniljepulver i en kjele på svak varme. Vaniljestanga må du dele på langs, skrape ut frøene på – og ha både frø og stang i melkeblandinga.
? Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn minst 5 minutter.
? Fjern vaniljestengene fra melkeblandinga, og smelt dei bløtlagde gelatinplatene inn i blandinga.
? I en egen bolle mikser du sammen kokosmelk, kokosmelk light, safta fra 1,5 lime til en jevn røre.
? Bland deretter melkeblandinga inn, hell over kakebunnen og sett kaldt i minimum 4 timer. Lag gjerne dagen før!
? Oppbevar kaka i kjøleskapet og pynt gjerne med friske bær.


Søt & frisk på samme tid, med mange gode smaker og en fantastisk konsistens på bunn og fyll ?
Eg er latterlig fornøgd med denne oppskrifta. Litt skryt til meg sjølv på denne Torsdagen, det må da vere lov… 😉

Ei anna kakeoppskrift eg gleder meg veldig til å dele er denne herligheten:


Jepp, også uten sukker, gluten og melk. Fantasisk, eg har ikkje ord. La meg leve på kake! Neida. Joda…

Med fokus på litt fleire melkefri oppskrifter håper eg at eg når ut til enda fleire! Eg elsker det eg driver med, ikkje minst spre lidenskapen min videre til dere. Håper også at oppskrifta på ostekaka faller i smak hos dere 🙂

Ha en strålende Torsdag! Eg har tatt helg, og seinare drar eg avgårde til Bergen for å besøke bestevenninna mi og blir der i helga. Vi snakker shopping, kos, kvalitetstid, trening, god mat, sushi (!) og det som hører med. Eg har ett par forhåndsskrevede innlegg, så heilt stille blir det ikkje her desse dagane 🙂

// innlegget inneholder adlinks

Annonse

4 Kommentarer

E

Elin

16. mai 2021

Hei! Jeg har nå laget den Går det bra når den «smelter?» fordi kokosen er vel bare hard rett etter den har vært i kjøleskapet? Skal ta den med meg til noen venninner og måtte bare høre med deg

Linda Stuhaug

17. mai 2021

Jepp 😀

H

Helle

8. april 2019

Den så veldig god ut! Hva kan man bruke istedenfor nøtter til bunnen? Og kan man bruke gelatinpulver istedenfor plater?:)

Linda Stuhaug

8. april 2019

Ja, det går nok fint. Du kan bruke valgfri kjerner, for eksempel solsikkerkjerner? 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg