Vanilje-kokoskrem i syrlige bringebær

Heisann, og god Lørdag!
Håper dere har hatt en fin dag så langt. Sola stråler i vakre Bergen, og helga nytes til det fulle i godt selskap! No som temperaturen stiger og sommeren begynner å nærme seg, er det godt med litt friske desserter sjølv for meg som er er så glad i sjokoladevarianter. Bær smaker aller best på sommerstid, og fleire desserter og kaker framover vil absolutt ha ett sommerpreg med sommerfølelse i kroppen.

Dagens desserttips blei laga for mange veker siden, men det er da aldri for seint å dele! Sjokolade-kokoskremen er blitt en storfavoritt, og eg har også laga den i vanilje-kokoskrem fleire ganger i ettertid, som også er veldig godt. Fordelen med kokoskrem variantane er at dei er uten melk, og kokossmaken fra kokosmelka er jo berre fantastisk god ? Også sukkerfri, glutenfri, uten egg og nøtter – det er blitt standard å informere om dette i innleggene mine – og eg kommer til å forstsette med det!

~ Vanilje- kokoskrem lag for lag med syrlige bringebær ~

Til en person
100 g kokosmelk
10-20 g sukrinmelis, evt anna søtning
Ett dryss ekte vaniljepulver om du har,
eller bruk gjerne steviadråper vanilje / vaniljessens
~
100-150 g bringebebær
Litt limesaft
Søtning etter smak

? Ta ut 100 g av den stive delen av kokosmelka med ei skei. Den stive delen får man av at kokosmelka står kaldt i kjøleskap før bruk. Bland sammen med søtning og smak til kor søtt du vil ha det, bruk gjerne miksmaster.
? Du kan bruke både friske og frosne bringebær. Dei frosne må i tilfelle få tine litt, før du moser med en stavmikser sammen med limesaft og smaker til med søtning. Eg brukte sukrinmelis.
? Legg lag og lag i ett dessertglass – eller gjerne i ei skål kvar for seg. Kombinasjonen sammen er veldig god, og den får man jo uansett.
? La gjerne stå kaldt i kjøleskap/frys en times tid før servering, så smakane og kokoskremen får satt seg skikkelig. Er du utålmodig som meg, spiser du med en gang 🙂

Dessert laga på maks 10 miniutter!


Eg valgte å ikkje mose bringebærene skikkelig, men ha litt bærklumper. Det var veldig godt, men mos den gjerne heilt klumpfri. En frisk, søt, syrlig, mektig og nydelig dessert – passer jo også like godt som mellommåltid eller kveldskos også! Krever ikkje for mange ingredienser, du finner trossalt alt på en dagligvarebutikk med godt utvalg. Lag gjerne dobbel porsjon og del lykken 🙂

Fortsat god helg, alle sammen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

26 kommentarer

  1. Det så rett og slett helt fantastisk ut 🙂

  2. Lovelylillers sunne oppskrifter

    Så friskt ut! 😀

  3. Denne må prøves!! 😀 Elsker sjokolade-kokoskremen <3 <3 og kokosmelk er jo bare fantastisk i smak og kosistens 😀 Du er så flink, Linda :)) Setter virkelig pris på alle oppskriftene dine 😀

  4. Har du noen tips til hva man kan bruke resten av kokosmelken til eller?:)

  5. Hei! Jeg lurte på, hva kan man bruke den delen av kokosmelken som ikke er stiv til? Er det noen gode næringsstoffer i det? 🙂

  6. Fut Autobuyer

    Friskt innlegg! Det så kjempe godt ut:)

  7. måtte bare prøve det når jeg så det, å dette var jo heeelt fantastisk! NOMMI:D

  8. Så utrolig godt ut! Må prøves! Hva gjør du med resten av kokkosmelka, er jo for dont å kaste det? Har su noen tips?

  9. Lene Boltland

    Så nydelig ut og fint tilberedt 🙂

  10. Karoline

    hei, jeg skal bestille noe fra iherb, men aner ikker hva… jeg lurer på om du kunne laget et innlegg om produkter som er verdt å kjøpe og om dine favoritter på iherb. og at det du nevner ikke går over toll-grensa 😀

  11. Chatterboxen

    Oooo jammi – det så godt ut!! Gjett at æ komme til å få god bruk for den her bloggen din når æ fær hjem til kalde nord på sommerferie og ska sørge for at slekta spis sunnere 😉 ha en strålende uke fremover- håpe du har like fint vær som vi har i Bergen for tiden!

  12. Nina Bakke

    Ser lekkert ut 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    Nina Bakke: Takk for det, Nina 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Chatterboxen: Da håper eg det faller i smak hos både deg og slekta 😀 Tusen takk, håper du også får en strålande veke! Værmeldingane ser lyse ut, og det er jo berre heilt topp 🙂

  15. Linda Marie Stuhaug

    Karoline: Søk på Iherb guide i søkefelter, der har eg laga ett stort innlegg om akkurat dette 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    Lene Boltland: Tusen takk, Lene 🙂

  17. Linda Marie Stuhaug

    Maren: Resten av kokosmelka, meiner du da resten av sjølve melka eller vatnet som er igjen i boksen? 🙂

  18. Linda Marie Stuhaug

    maria: Så hyggelig, Maria! Tusen takk for tilbakemelding 🙂

  19. Linda Marie Stuhaug

    Fut Autobuyer: Takk for det! Det var absolutt nydelig 🙂

  20. Linda Marie Stuhaug

    Hanna: Eg bruker den av og til i smoothie, men ellers havner det dessverre i vasken hos meg! Næringsstoffene i vatnet veit eg ikkje noke om…

  21. Linda Marie Stuhaug

    Ann: Eg bruker det av og til som væske i smoothien, om den er veldig tjukk. Ellers har eg dessverre ingen gode tips!

  22. Linda Marie Stuhaug

    Monika: Ja, ikkje sant? Eg er heilt hekta på kokosmelk for tida, både i smak og konsistens! Også passer det til så utrulig masse 🙂 En reddende ingrediens i mitt tilfelle no, der eg må kutte meieriprodukter 😉 Tusen takk!

  23. Linda Marie Stuhaug

    Lovelylillers sunne oppskrifte: Det var det absolutt 🙂

  24. Linda Marie Stuhaug

    Irene: Takk for det, Irene! Det var absolutt nydelig 🙂

  25. Julie @ WolfItDown

    Bergen <3 Må hilse så masse fra meg! Denne desserten så himmelsk ut, lett og god, mmmm 😀 Kanskje jeg kan bruke kaffimelkeflufferen min til kokoskrem, worth a shot! x

  26. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Så absolutt 😀 Lett og god dessert ja, som man mikser sammen på null tid! Slik vi liker det på varme sommerdager 🙂