Linda Stuhaug

Annonse

Vanilje-kokoskrem i syrlige bringebær

Vanilje-kokoskrem i syrlige bringebær
Heisann, og god Lørdag! Håper dere har hatt en fin dag så langt. Sola stråler i vakre Bergen, og helga nytes til det fulle i godt selskap! No som temperaturen stiger og sommeren begynner å nærme seg, er det godt med litt friske desserter sjølv for meg som er er så glad i sjokoladevarianter. Bær smaker aller best på sommerstid, og fleire desserter og kaker framover vil absolutt ha ett sommerpreg med sommerfølelse i kroppen.
Dagens desserttips blei laga for mange veker siden, men det er da aldri for seint å dele! Sjokolade-kokoskremen er blitt en storfavoritt, og eg har også laga den i vanilje-kokoskrem fleire ganger i ettertid, som også er veldig godt. Fordelen med kokoskrem variantane er at dei er uten melk, og kokossmaken fra kokosmelka er jo berre fantastisk god ? Også sukkerfri, glutenfri, uten egg og nøtter – det er blitt standard å informere om dette i innleggene mine – og eg kommer til å forstsette med det!
~ Vanilje- kokoskrem lag for lag med syrlige bringebær ~
Til en person 100 g kokosmelk 10-20 g sukrinmelis, evt anna søtning Ett dryss ekte vaniljepulver om du har, eller bruk gjerne steviadråper vanilje / vaniljessens ~ 100-150 g bringebebær Litt limesaft Søtning etter smak
? Ta ut 100 g av den stive delen av kokosmelka med ei skei. Den stive delen får man av at kokosmelka står kaldt i kjøleskap før bruk. Bland sammen med søtning og smak til kor søtt du vil ha det, bruk gjerne miksmaster. ? Du kan bruke både friske og frosne bringebær. Dei frosne må i tilfelle få tine litt, før du moser med en stavmikser sammen med limesaft og smaker til med søtning. Eg brukte sukrinmelis. ? Legg lag og lag i ett dessertglass – eller gjerne i ei skål kvar for seg. Kombinasjonen sammen er veldig god, og den får man jo uansett. ? La gjerne stå kaldt i kjøleskap/frys en times tid før servering, så smakane og kokoskremen får satt seg skikkelig. Er du utålmodig som meg, spiser du med en gang 🙂
Dessert laga på maks 10 miniutter!
Eg valgte å ikkje mose bringebærene skikkelig, men ha litt bærklumper. Det var veldig godt, men mos den gjerne heilt klumpfri. En frisk, søt, syrlig, mektig og nydelig dessert – passer jo også like godt som mellommåltid eller kveldskos også! Krever ikkje for mange ingredienser, du finner trossalt alt på en dagligvarebutikk med godt utvalg. Lag gjerne dobbel porsjon og del lykken 🙂
Fortsat god helg, alle sammen 🙂

Heisann, og god Lørdag!
Håper dere har hatt en fin dag så langt. Sola stråler i vakre Bergen, og helga nytes til det fulle i godt selskap! No som temperaturen stiger og sommeren begynner å nærme seg, er det godt med litt friske desserter sjølv for meg som er er så glad i sjokoladevarianter. Bær smaker aller best på sommerstid, og fleire desserter og kaker framover vil absolutt ha ett sommerpreg med sommerfølelse i kroppen.

Dagens desserttips blei laga for mange veker siden, men det er da aldri for seint å dele! Sjokolade-kokoskremen er blitt en storfavoritt, og eg har også laga den i vanilje-kokoskrem fleire ganger i ettertid, som også er veldig godt. Fordelen med kokoskrem variantane er at dei er uten melk, og kokossmaken fra kokosmelka er jo berre fantastisk god ? Også sukkerfri, glutenfri, uten egg og nøtter – det er blitt standard å informere om dette i innleggene mine – og eg kommer til å forstsette med det!

~ Vanilje- kokoskrem lag for lag med syrlige bringebær ~

Til en person
100 g kokosmelk
10-20 g sukrinmelis, evt anna søtning
Ett dryss ekte vaniljepulver om du har,
eller bruk gjerne steviadråper vanilje / vaniljessens
~
100-150 g bringebebær
Litt limesaft
Søtning etter smak

? Ta ut 100 g av den stive delen av kokosmelka med ei skei. Den stive delen får man av at kokosmelka står kaldt i kjøleskap før bruk. Bland sammen med søtning og smak til kor søtt du vil ha det, bruk gjerne miksmaster.
? Du kan bruke både friske og frosne bringebær. Dei frosne må i tilfelle få tine litt, før du moser med en stavmikser sammen med limesaft og smaker til med søtning. Eg brukte sukrinmelis.
? Legg lag og lag i ett dessertglass – eller gjerne i ei skål kvar for seg. Kombinasjonen sammen er veldig god, og den får man jo uansett.
? La gjerne stå kaldt i kjøleskap/frys en times tid før servering, så smakane og kokoskremen får satt seg skikkelig. Er du utålmodig som meg, spiser du med en gang 🙂

Dessert laga på maks 10 miniutter!


Eg valgte å ikkje mose bringebærene skikkelig, men ha litt bærklumper. Det var veldig godt, men mos den gjerne heilt klumpfri. En frisk, søt, syrlig, mektig og nydelig dessert – passer jo også like godt som mellommåltid eller kveldskos også! Krever ikkje for mange ingredienser, du finner trossalt alt på en dagligvarebutikk med godt utvalg. Lag gjerne dobbel porsjon og del lykken 🙂

Fortsat god helg, alle sammen 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg