12 sunne, enkle tips til lunsj & matpakker!

Det er Søndag og ei ny veke står for tur.
Det er mange som har etterspurt ett innlegg der eg kommer med sunne, raske, enkle tips til lunsj / mat i lunsjboksen. Lunsj er for veldig mange ett viktig måltid, ettersom man gjerne er halvveis på skulen eller jobben, og trenger ett godt påfyll for å holde ut resten av dagen. Å pakke med seg en sunn og næringsrik lunsj er viktig for humør, konsentrasjon og helse – og det er overhode ikkje vanskelig eller tidskrevande å lage til en slik lunsj heller. Da snakker eg ikkje lunsj i form av brødskiver og svett ost, da snakker eg lunsj i form av farger, gode næringsstoff, grønnsaker, metthetsfølelse, energi og eg kan fortsette og fortsette!

Her har eg alltså samla 12 tips og oppskrifter som eg håper kan vers til inspirasjon for dere! Nokre er nye, og nokre er linka til tidligere oppskrifter. Alt passer like godt som lunsj heime på tallerken, eller som matpakke i en boks på jobb/skule/i en hektisk kvardag.
~

? Omelettwraps


Denne varianten lagde eg forrige veke, og det blir nok en slager framover!
Eg lagde en tynn omelett av 2 egg, en skvett vatn og masse krydder. Lot den bli litt godt stekt, avkjølte den og deretter fylte eg den med pålegg. Rulla sammen som en wraps, pakka inn i folie og tok med i lunsjboksen sammen med litt grønnsaker. Av pålegg er det berre å bruke fantastien og variere fra gang til gang, i denne hadde eg serranoskinke, tomat og spinat.

? Lun salat


Lun salat finner du oppskrift, framgangsmetode og variasjoner av HER.
Ett eksempel er å fylle matboksen med grønnsaker, spekeskinke og skinke. Ta med valgfri tubeost og ha over salaten og lun den i mikroen på jobben. Topp til slutt med litt pinjekjerner og avokado. Luksussalat!

? Sukkerfri, grove og proteinrike vafler


Oppskrift på desse sunne vaflene finner du HER.
Ta med i lunsjboksen, og ha en egen boks med bær, syltetøy, cottage cheese eller kva pålegg du liker. Vaflene er jo også nydelige naturelle uten pålegg! Desse inneholder mange nyttige næringsstoffer, er mektige og mettande. Lunsj man virkelig gleder seg til!

? Matmuffins


Oppskrift, framgangsmetode go tips til variasjoner av matmuffins finner du HER.
Perfekt å fryse ned, og ta opp kvelden før. Ha med i lunsjboksen sammen med litt grønnsaker!

? Brokkolisalat og magert kjøtt


Oppskrift på brokkolisalat finner du blant anna HER.
Lag som lunsj eller tilbehør til middagen, men lag dobbelt opp – så har du også i lunsjboksen dagen etterpå. Passer ypperlig sammen med kylling, svin, rødt kjøtt og fisk, skalldyr.

? Overnight oats


Overnight oats finner du blant anna oppskrift på HER.
Lag i lunsjboksen og la stå i kjøleskapet på jobben. Kald havregrøt som man lager på minutter kvelden før!

? Fylte speltlomper som wraps


Heimelaga (glutenfri) lomper kan du finne oppskrift på HER.
Du kan også kjøpe lomper eller speltlomper på butikken. Fyll som en wraps med forskjellig pålegg, og ta med i lunsjboksen sammen med friske grønnsaker. Favorittpålegget mitt på lomper er røykt laks, avokado, rødløk, crispysalat / kalkunskinke, pesto, salat og paprika / røykt skinke, avokado og ulike grønnsaker. Gratinert speltlompewraps som du finner oppskrift på HER er også nydelig som lunsj!

? Proteinpannekaker


Oppskrift på proteinpannekaker finner du HER.
Sunne, mektige, mettande og full av nyttige næringsstoff! Like gode med som uten pålegg, ta gjerne med i en egen matboks. Vil du prøve deg på spennande varianter er både spinatpannekakene og søtpotetpannekaker populære.

? Heimelaga knekkebrød med pålegg


Heimelaga knekkebrød finner du oppskrift på HER.
Fantastiske med alt av pålegg!

? Smakfulle salater


En lunsjsalat trenger absolutt ikkje vere kjedelig!
Bruk ulike grønnsaker, varier proteinkilde, fettkilde og karbohydratkilde. Forslag til ingredienser som kan gjere salaten meir spennande er kikerter, bønner, fetaost, guacamole, avokado, nøtter og kjerner, ruccola, asparges, spekeskinke, kylling, skinke, egg, tunfisk, mango, jordbær, ulike dressinger, balsamico, middagsrester, tacokjøttdeig, ulike oster, røykt laks, laks.. you name it! Bruk kreativiteten og miks sammen gode smaker.

? Eggmuffins


Oppskrift på eggemuffins finner du HER.
Perfekt å lage opp en kveld og ha frukost/lunsj/middag/kvelds resten av veka, eller dele med familien. Ta med i lunsjboksen sammen med litt grønnsaker!

? Middagsrester


Lag alltid opp ekstra middag! Det er heilt ypperlig å ta med seg i lunsjboksen, og det er ingen grenser for kva man kan ta med seg. Oppskrift på krema wok som er avbilda finner du HER.


Klikk på bildet overfor eller HER om du ønsker å følge meg på facebook! Der er det lett å følge med på oppdateringer 😉

Håper innlegget er nyttig for dere, og at eg kanskje har inspirert til en lunsj den kommende veka! Det er jo Søndagskveld og god timing for å planlegge eller lage opp litt mat til dei neste dagane. Liker dere slike typer innlegg skal eg prøve å få det til oftare 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

45 kommentarer

 1. Tiffany Gnaly

  Tusen takk for superfine tips! 🙂

 2. Det var mange fristende forslag !

 3. Her var det mange gode tips:) Du får alt til å se veldig delikat og fristende ut:) Kanskje det blir omelettwraps til lunsj i morgen:) Ha en fin kveld!

 4. Pernille

  Hei Linda! Jeg er daglig innom bloggen din, og jeg virkelig digger slike innlegg som disse – med mange gode tips. Tusen takk for daglig inspirasjon og oppskrifter! Stå på videre, og ha en nyydelig uke 🙂

 5. Anja Karoline

  alt ser jo så godt ut! Omelettwrapsene skal i allefall jeg prøve meg på til matpakken når jeg kommer hjem igjen 🙂

 6. projectbride

  ALT du lager ser jo så fristende ut, likte virkelig dette innlegget – er det noe jeg sliter med, så er det lunsjen – den blir alltid så kjedelig :s

 7. Marte Hopstad

  Så mange herlige godsaker! Helt fantastiske tips 🙂

 8. Så mye lekker, friskt, sunt og lurt!! Har blitt ganske så glad i denne bloggen din jeg! 🙂

 9. Elisabeth Bentzen

  Så mye godt 😀

 10. Tusen tusen takk for de flotte tipsene! Jeg syns det er en kjempeutfordring med å finne ut hvilken mat jeg skal ta med på jobb. Særlig når jeg jobber fra 10-18. Nå gleder jeg meg til å prøve ut ALLE oppskriftene, hurra 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  Anette: Så hyggelig å høre, Anette! Da håper eg oppskriftene faller i smak 🙂 Det er fort gjort å havne i samme rutinene, men så enkelt å endre dei!

 12. Linda Marie Stuhaug

  Elisabeth Bentzen: Absolutt 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  Hanne: Tusen takk, Hanne – for en hyggelig kommentar å få 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  Marte Hopstad: Supert at innlegget falt i smak 😀

 15. Linda Marie Stuhaug

  projectbride: Takk for tilbakemelding! Supert at innlegget falt i smak 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  Anja Karoline: Omelettwraps er ny favoritt! Det blir nok ofte i lunsjboksen min framover 🙂

 17. Linda Marie Stuhaug

  Pernille: Så hyggelig å høre, Pernille! Tusen takk for fin tilbakemelding 🙂 Ønsker deg en strålande, kommande veke 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  Siv:

 19. Linda Marie Stuhaug

  Siv: Takk for det, Siv 🙂 Omelettwraps er genialt – man kan jo fylle med akkurat det man vil! Ha en super kveld du også 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  annebe: Så kjekt å høre 🙂

 21. Linda Marie Stuhaug

  Tiffany Gnaly: Berre hyggelig! Kjekt det kommer til nytte 🙂

 22. Alt sammen ser veldig godt! Tror jeg skal prøve omelettwrapsene! 😉

 23. Chatterboxen

  Mange gode tips her ja! Nu kom æ jo på at æ fikk sendt vaffeljernet nordfra- og det e brukt Altfor lite – kanskje det blir vafler med glutenfritt havremel til uka 😉 Ha en fin mandag!

 24. Nina Bakke

  Lekkert 🙂

 25. Tak for alle dine dejlige indlæg, Linda! Jeg er her dagligt (selv om jeg stadig kæmper lidt med sproget;) og nyder det hele. Lige præcis i dag var min morgenmad også en omeletwrap med lækker salat, pesto og rejer. Mums. God dag til dig!

 26. Kaisa Elise

  Flotte tips ;D

 27. Julie @ WolfItDown

  Mmm så masse flott og godt! Spreke farger attpåtil, kan jo ikke slå feil 😀 Takk for masse gode idêer Linda! x

 28. Audhild :) Mamma til lille William <3

  Nam, her var det mye godt 🙂

 29. Linda Marie Stuhaug

  Audhild Mamma til lille Willi: Takk for det 🙂

 30. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Eg elsker jo farger veit du, så farger må man ha 😀 Maten ser både meir fristande ut og smaker bedre!

 31. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Takk for det, Kaisa 🙂

 32. Linda Marie Stuhaug

  Rosa: Så hyggelig å lese, Rosa! Det er virkelig kjekt å vite at eg også har utenlandske lesere 🙂 Eg forstår du sikkert sliter litt med språket med tanke på at eg skriver på dialekt. Så hyggelig å inspirere 🙂

 33. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: Tusen takk, Nina 🙂

 34. Linda Marie Stuhaug

  Chatterboxen: Vafler er jo knallgodt til alle måltider! Det er berre å ta ibruk jernet veit du 🙂 Ha en sin Mandag du også!

 35. Linda Marie Stuhaug

  Elise: Omelettwraps er kjempegodt og veldig lettvint! Håper det smaker 🙂

 36. Jeg blir ordentlig inspirert altså!! 😀 Omeletten skal hvertfall prøves!! Jeg begynner på jobb igjen 10 juni etter nesten 4 sammenhengende år hjemme. jeg fikk to barn tett og var syk i svangerskapene… så matpakketips trenger jeg veldig, ellers blir det mye svett ost! *grøss*

 37. Linda Marie Stuhaug

  Maria: Så hyggelig å lese at du blei inspirert, Maria 🙂 Det er fort gjort å havne i «svett ost» fella, men det trenger man så absolutt ikkje når det er så mange andre, gode alternativer! Lykke til med å komme tilbake i jobben 🙂

 38. Elser det! Jeg bare E L S K E R det!! Med min glutenintoleranse har det vært spessielt vanskelig å finne alternativer til nistemat, spessielt siden de fleste glutenfrie knekkebrød/brød er stappet fullt av maismel/sukker, så det er da vanskelig å holde en sunn holdning. Det har alt for ofte bare blitt en kjedelig kyllingsalat med litt agurk og salat, eller så har jeg rett og slett bare droppet hele nisten. Not anymore! DU ROCKER! Tror aldri noen har fortjent «årets matblogger» så mye som du har! ALDRI SLUTT Å BLOGGE :DD

 39. Linda Marie Stuhaug

  Lucie: For en utrulig hyggelig tilbakemelding, Lucie – tusen takk! Det gleder meg virkelig å lese at du fant inspirasjon her på bloggen min 🙂 Eg lever så og sei glutenfritt sjølv og trives godt med det, så håper du får masse mattips her framover! Blogge skal eg absolutt fortsette med, vertfall med slike hyggelige ord 😀

 40. Takk for flotte tips! Skal prøve ut omelett wrappen idag 🙂

 41. Linda Marie Stuhaug

  Anonym: Så bra! Veldig kjekt å inspirere 🙂

 42. Takk, skal tipse venner mm! prøver wrapen i dag!!!

 43. Linda Marie Stuhaug

  Anonym: Så hyggelig! God lunsj 🙂

 44. Marion Fredriksen

  Tusen takk for at du deler gode oppskrifter! Mye interessant her??

 45. Linda Marie Stuhaug

  Marion Fredriksen: Det er en glede å dele, Marion! Kjekt du finner noke interessant 🙂