Proteinrike pannekaker med sjokado

Det er Mandag igjen – kjøttfri Mandag!
Eg må nesten spørre, las dere i VG i går? "Stopp søtsuget med kveldsmat" var nemlig en reportasje der eg stod for oppskriftene. Veldig kjekt å få en slik forespørsel, og eg er veldig fornøgd med resultatet! Du kan også lese den på nett HER!

Tilbake til maten, idag vil eg komme med ett søtt middagstips, nemlig søte, proteinrike pannekaker som for mange sikkert minner om lapper. Både pannekakene og tilbehøret er sunt, næringsrikt og mektig – og eg ser ingen grunn for å ikkje spise en slik luksusmiddag innimellom! Proteinpannekaker kan jo nytes til dei fleste måltider, for det er like godt til frukost, lunsj og kveldsmat også. Det kryr av innlegg på pannekaker på denne bloggen, men oppskrifta har så og sei våre den samme heile veien med små justeringer for å få variasjoner.

Oppskrifta er for søtpotetpannekaker, for søtpotet i pannekakerøra gir ett smakfullt, saftig resultat. En superingrediens som gjer oppskrifter enda meir spennande, og noke eg virkelig anbefaler å prøve! Liker du ikkje søtpotet eller har andre grunner for at du ikkje vil prøve det, så kan du bruke alternativ ingrediens. Oppskrifta gav meg 4-5 mellomstore, halvtjukke pannekaker, men det vil variere med væskemengden.

Proteinrike søtpotetpannekaker
1 egg + evt. en eggekvitte
35-40 g valgfri tørrvare*
2 ss søtpotetmos – evt. kesam/gresk yoghurt
1 ts sukrin pluss*
Kanel og kardemomme
En klype salt
Vatn til passelig konsistens
0,5 ts bakepulver om du ønsker dei "fluffy"

*Av valgfri tørrvare kan du bruke det du har og foretrekker. Eg brukte en blanding av glutenfritt havremel og bokhvetemel, og fekk glutenfri pannekaker. Speltmel, fiberfin, proteinpulver, mandelmel er eksempel på anna tørrvare. Har du ikkje sukrin pluss kan du erstatte med anna søtning tilsvarande ca. 2 ts sukker. Dropp søtning, kanel og kardemomme for å få nøytrale pannekaker om du ikkje ønsker dei søte.

Framgangsmetode
Miks sammen ingrediensene og juster med vatn til passe konsistens. Jo meir vatn, jo tynnere og fleire pannekaker. Jo mindre vatn, jo fyldigere og færre pannekaker. Størrelse, tjukkelse og fyldighet går altså på væskemengden. La gjerne røra svelle litt før du steiker på middels varme og topper med det du måtte ønske!

Eg lagde ett pannekaketårn med litt bananskiver mellom lagene, og toppa med nydelig sjokado.

Sjokado er noke eg lager veldig ofte, både som en egen dessert, dip, tilbehør til sunne pannekaker&vafler, som en yoghurt til frisk frukt og bær. "Sjokado" har eg sjølv, med bakgrunn av ingrediensene – nemlig sjokolade og avokado! Ikkje la deg skremme av avokado på denne måten, det gir en krema, kompakt, fyldig og nydelig konsistens.Tidligere har eg posta oppskrift med utfyllande informasjon angående bytting og tilleggsingredienser HER!Sjokado er utrulig sunt og næringsrikt, og det er fleire grunner til at man burde spise meir avokado:

Avokado er rik på den emunettede fettet som er sunt for hjerte og kolosterol. Det er også en kraftig antioksidantbombe: vitamin C, vitamin E og aminosyren glutation som beskytter kroppen mot frie radikaler som kan skade arvematerialet og kroppens celler. Avokadoen inneholder også det vannløselige B-vitaminet folat som er viktig for dannelsen av friske blodceller og normalt DNA. Som mange andre frukter og grønnsaker er avokadoen også rik på kalium, ett mineral som virker blodtrykksenkande og er med på å regulere vannbalansen i kroppen.

Sjokadoen på toppen av pannekakene lagde eg av:
? 1/2 avokado, ca 70 g innmat ? 1 ss yoghurt ? 15 g ekte kakao ? 5 g sukrin gold ? 15 g sukrinmelis ? en klype salt ?
Most sammen med en stavmikser til en jevn, klumpfri mos. Smak gjerne til med meir/mindre kakao og søtning.
Desse søtpotetpannekakene er jo da uten sukker, gluten og melk! Alle tomler opp 🙂

Du kan selfølgelig toppe med akkurat det du måtte ønske. Cottage cheese, sukkerfritt syltetøy, kesam, yoghurt, kokosmelk, frisk frukt og bær, kanel og sukrin, peanøttsmør eller anna nøttesmør, PB2 – mulighetane og kombinasjonane er fleire og mange!

Ha en super Mandag!
PS! Giveawayen avslutta eg i går, og vinnaren får en mail ikveld.

24 kommentarer

 1. Kaisa Elise

  Det ser alt for godt ut !

 2. Hanne Elizabeth

  Nam! Det så utrolig deilig ut 😀 Guud, har så masse jeg må teste ut nå!

 3. du imponerer virkelig hele tiden! 🙂 på fredag lagde jeg ostekaken, lørdag glutenfrie lomper og i går sjokoladepudding, haha, jeg elsker virkelig bloggen din linda 😀 det beste er at alt er så godt på smak og i tillegg sunt og allergivennlig!

 4. maren sørum

  hva blir næringsinnholdet :-)? Kan jeg bruke kokosmel og 2 eggehvitter isteden for?

 5. Julie @ WolfItDown

  Så gøyt med artikkel da, det var et skjønt bilde av deg Linda 😀 Gode oppskrifter og råd. Trenger selv av og til to «middager» om jeg har vært og trent etter jobb, kvelds er viktig 😀 x

 6. Hei! Eg lurte på kva du brukar som «steikefeitt» når du steiker pannekaker, vaffler, omelett osv.. Har hørt at det finst kalorifattig steikefett. Veit du kor enn kan kjøpe de? Mykje gode og inspirerande oppskrifter. Stå på 🙂

 7. Linda Marie Stuhaug

  Andrea: Heisann 🙂 Eg bruker ingenting på panna når eg steiker pannekaker, omelett osv. Av og til bruker eg 1kcal fettspray når eg steiker vafler, og det får man kjøpt på nokre dagligvarebutikker med godt utvalg 🙂 Takk for det!

 8. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Haha! Eg var ikkje særlig fornøgd med bildet sjølv, for å sei det sånn 😉 Men pyttsann, ikkje det som betyr! Kvelds er viktig ja – og «middagsmat» som kvelds er jo berre supert 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  maren sørum: Eg rekner ikkje kalorier. Eg ville brukt heile egget, dei kan bli litt tørre med kun eggekvitter 😉 Men du må berre lage dei med det 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  Marie: Tusen takk, Marie! Du har no virkelig slått på stortromma du, så kjekt 🙂 Eg er opptatt av smak og legger kun ut oppskrifter eg er heilt fornøgd med, og det er jo så masse godt man kan lage som både er allergivennlig og sukkerfritt 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  Hanne Elizabeth: Tusen takk, Hanne! Hehe – da er det berre å sette i gang en plass 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Absolutt fantastisk 🙂

 13. Karoline

  Hei:) jeg bare lurer på hvorfor du aldri bruker Natreen som søtning? det er jo mye billigere.

 14. Katrine

  Heia 🙂 eg har lyst å prøve søtpotet, men kva er eigentleg forskjellen mellom det, og vanleg potet? Er søtpotet veldig dyrt, kva er ca pris pr kilo f. Eks? Lurer også på korleis det smaker, kan du prøve å beskriva det, hehe? 🙂

 15. Hei igjen:) Leste reportasjen i VG i går; veldig bra, du har all grunn til å være fornøyd:) Prøvde forresten omelettwraps i dag; genialt & godt:):)

 16. Lene Boltland

  Endeli….. har hatt problemer med å komme inn på bloggen din. Tregt nett 🙁 Krise når jeg ikke kommee inn hehe. Dette må jeg snart prøve, ser såååå godt ut.

 17. Camilla T

  hvordan går det med treningen? synes det blir få innlegg om det for tiden! vet at du hovedsaklig fokuserer på mat da, men jeg synes det er spennende å lese om trening også!

 18. Linda Marie Stuhaug

  Camilla T: Eg har i grunn aldri skrevet så masse om treninga mi. Det går heilt supert på treningsfronten, men eg har verken behov eller tid til å skrive om det på bloggen 🙂 Kanskje det kommer nokre treningsrelaterte innlegg etterkvart, men ikkje om mi eiga trening 🙂

 19. Linda Marie Stuhaug

  Lene Boltland: Såpass, godt du fikk deg inn til slutt 🙂 Desse pannekakene er knallgode, heilt sikker på at dei hadde falt i smak hos deg! Håper du får en super dag, Lene 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  Siv: Tusen takk Siv, så hyggelig å høre! Ikkje sant, omelettwraps er berre heilt genialt 🙂 Med meg i en av dagens lunsjbokser, fylt med avokado og litt røykelaks

 21. Linda Marie Stuhaug

  Katrine: Søtpotet er i bunn og grunn en grønnsak, og minner litt om gulrot. Den har en søtere smak, i motsetning i potet som ikkje smaker så masse. Den er utrulig god, anbefaler deg å prøve 🙂 Prisen aner eg ikkje.

 22. Linda Marie Stuhaug

  Karoline: Natreen er kunstig framstilt, smaker ikkje like bra og egner seg ikkje like godt i oppskriftene mine.Sukrin er heilt naturlig 🙂

 23. Hei Elsker pannekakene Men du burde skrive hvor mange pannekaker den strekker til og ta flere bilder underveis spess røra så vet man hvordan den skal se ut. Ellers super oppskrift ?

 24. Linda Marie Stuhaug

  Helen: Det står jo i innlegget at pannekakene varierer etter vannmengden du bruker – tynne, store, fyldige, små. Så det er ingen fasit på det, det må vere opp til kvar enkelt korleis konsistens man vil ha 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *