Laksemiddag med krema, (melkefri) fiskesaus

Klar for middagsoppskrift idag?

Laks er en av dei beste råvarene eg veit om, og eg lager det opp til fleire ganger i veka. Måten eg lager laksen på og tilbehøret varierer eg fra gang til gang for å få variasjon. Det gjelder det å mikse og trikse med tilbehøret, og her kommer eg med en kombinasjon eg synes var knallgod! Ikkje minst får man en god fordeling mellom protein, karbohydrat og fett.

Soyabakt laks, ovnsbakte potetbåter, frisk mangosalat, krema fiskesaus som kan lages melkefri: 

Laksen er krydra med grovkverna chilli og pepper, før eg tok over en god dæsj soyasaus. Inn i ovnen på 180-200 grader i 15 minutter.

Potetbåtene er poteter delt i båter, krydra med masse godt krydder. Chili, pepper, kvitløk, grillkrydder, paprikakrydder, urtesalt brukte eg, men bruk det du har og foretrekker. Inn i ovnen på 180-200 grader i 30-40 minutter til dei er ferdige, det vil variere fra ovn til ovn,

Salaten er miksa sammen av diverse grønnsaker og toppa med fersk mango, som virkelig setter prikken over I-en. Eg har alltid mango i salaten for tida, uansett kva eg ete!

Fiskesausen kan lages på to måter, der eine versjonen er med kokosmelk, og dermed melkefri:Melkefri fiskesaus

1 boks kokosmelk
1 dl fiskekraft, gjerne jacobs utvalgte –
(evt. 1 dl alternativ melk og 1 fiskebuljong)
En dæsj soyasaus
2-3 ss soyasaus
salt og pepper

Ha alle ingrediensene i en liten kjele, kok opp på svak varme. Smak til med soyasaus, salt og pepper. Juster med meir kraft/melk om nødvendig.

Vanlig fiskesaus
1 beger creme fraiche, lett
1 dl fiskekraft, gjerne jacobs utvalgte –
(evt. 1 dl melk og 1 fiskebuljong)
2-3 ss soyasaus
salt og pepper

Ha alle ingrediensene i en liten kjele, kok opp på svak varme. Smak til med soyasaus, salt og pepper. Juster med meir kraft/melk om nødvendig.

 Nydelig kombinasjon mellom smaker!Håper alle har hatt en fin dag i sola – no skal eg komme meg heim å nyte den i godt selskap 🙂

23 kommentarer

 1. Camilla

  Vi spiser laks hver kveld, så med soya må jeg virkelig prøve ut 🙂 Aah, sorbet på varme sommerdager, luksus 🙂

 2. Sol Jensen

  Har også dilla på mango i salat (og egentlig i alt annet også) for tiden. Det er så godt! Skal prøve meg på sorbeten i kveld, såklart med mango!

 3. Deilig! 🙂

 4. Herlig! Det ble søtpotetpannekaker til middag på meg i dag, snart blir det søtpotet-mikrokake til dessert, også har jeg en røre til søtpotetvafler i kjøleskapet til kveldsmat etter trening i kveld! 😀 Haha, det ble bare sånn når det var igjen så mye søtpotetmos fra middagen i helgen 🙂 Og alt er så klart dine oppskrifter, du er så utrolig flink Linda!

 5. Karoline

  Mango i salat er jo heilt genialt! Har kun prøvd nektarin og det er veldig godt 🙂 Eg har eit spørsmål ang sukrin. Tenkte eg skulle prøve meg på oppskriftene dine i sommer og du bruker jo ein del sukrin. Eg har lyst å prøve ein type først og sjekke det ut før eg går til innkjøp av fleire. Kva for ein type bør eg prøve meg på? Hat vurdert sukrin gold, men eg veit ikkje om det er eit godt valg! Har du forresten prøvd palmesukker? Håper du får ein strålande kveld 🙂

 6. theresekristina

  Mmm 🙂

 7. Heihei 🙂 Dette så deilig ut og må prøves!! Stusser på at du bruker vanlig soyasaus? Trodde du måtte ha glutenfritt? God kveld ønskes deg, med takk for hærlig middagstips 🙂

 8. Heihei 🙂 Dette så deilig ut og må prøves!! Stusser på at du bruker vanlig soyasaus? Trodde du måtte ha glutenfritt? God kveld ønskes deg, med takk for hærlig middagstips 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  Navn: Så kjekt å høre, takk for det 🙂 Eg må ikkje ha glutenfritt nei, som det stod i innlegget har eg i grunn ikkje glutenintoleranse. Eg har holdt meg unna 5 veker og skal inkludere litt gluten i kostholdet igjen, men eg velger så langt det lar seg gjere glutenfritt, for eg har i bunn og grunn ikkje behov for gluten. Det er kveitemjøl eg ikkje tåler, men soyasaus går greit for magen sin del 😉

 10. Linda Marie Stuhaug

  theresekristina: Absoutt 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  Karoline: Mango i salaten er nydelig! Ingen salat uten mango på meg om dagane 😉 Eg ville prioritert sukrin gold eller sukrin+, litt ettersom kva du tenker å bruke det til. Dei har jo gjerne litt forskjellige bruksområder og egner seg til forskjellige ting 🙂 Har du mulighet ville eg absolutt kjøpt dei begge to, dei varer veldig lenge! Palmesukker har eg ikkje prøvd nei. Håper du får e fin dag 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Marie: Søtpotetfest på din meny idag, ja! Det høres nydelig ut, det er jo så masse godt man kan lage med søtpotet som hovedingrediens 🙂 Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, det setter eg stor pris på! Håper eg kan fortsette å inspirere deg 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  Ida: Så absolutt 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  Sol Jensen: Mangosorbet er favoritt nr. 2 hos meg, frisk, søt og nydelig god 🙂

 15. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Knallgodt med soyasaus over, det må du prøve! Håper du får en fin dag 🙂

 16. Travelista

  Dette så helt fantastisk godt ut <3

 17. Audhild :) Mamma til lille William <3

  Nam 🙂

 18. Dette så bra deilig ut! Laks er jo supermat!! 🙂

 19. Linda Marie Stuhaug

  Hanne: Det var virkelig nydelig! Laks både gjer og smaker godt 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  Audhild Mamma til lille Willi: Absolutt nydelig ja 🙂

 21. Linda Marie Stuhaug

  Travelista: Så hyggelig å høre! En sunn, smakfull middag som kroppen bir glad av 🙂

 22. Hei eg berre lurer på noko anngåande isen. derso du lager ein stor posjon og har i frysen som du berre tat opp korleis tine du den då. eg prøvde det no men fekk ikkje til å tine den, no har den stått på kjøkkenbenken i 20 min og er like hard. har du nokon gode råd?

 23. Linda Marie Stuhaug

  sofie: Eg pleier aldri å gjere det, eg ete den med en gang 😉 Men du må berre la den stå lenge nok i kjøleskap/romtemperatur, for den vil nok bli ganske hard etter lang tid i fryseren.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *