Sunn kokos-sjokolademousse

God Lillelørdag alle sammen!
En god grunn for å kose seg litt ekstra, eller kva?

Utallige mange ganger før har eg posta oppskrift på sukkerfri og proteinrik sjokolademousse, ei oppskrift eg har fått mange gode tilbakemeldinger på- den finner du blant anna i DETTE innlegget. Eg har bytta ut gresk yoghurt med kokosmelk og fått en ny vri på oppskrifta: kokos-sjokolademousse! Eg har sagt det før og seier det igjen, eg er blitt så glad i kokossmaken på kokosmelka, og bruker det daglig for tida. sjokolade-kokoskremen er jo en slager, og smaken er ganske lik denne moussen – berre at den er meir luftig. I tillegg har eg brukt light varianten av kokosmelk, som gjer desserten svært kalorilett. Enda en dessert uten melk, gluten og sukker, samtidig som den er proteinrik –

Kokos-sjokolademousse
200 g kokosmelk light
35 g kakao, eg bruker freia originalkakao
Evt.15 g proteinpulver sjokoadesmak, kun om du vil og har
45 g sukrinmelis *
15 g sukringold*, evt. meir sukrinmelis
En klype salt
2,5 gelatinplater
2 små eggekvitter/ 1 stor
2-3 ss vatn


OBS! For at kokosmelka skal kreme seg og bli litt fyldigere, la boksen stå i kjølesakapet minst natta over. Hurtigløsning ett par timer i fryseren. Da blir resultatet på moussen masse bedre.

Framgangsmetode
1. Stivpisk eggekvittene. Du skal kunne snu bollen opp ned uten at dei faller ut.
2. Legg gelatinplatene i vatn i 5 minutter så dei blir mjuke.
3. Bland sammen kokosmelk, kakao, sukrinmelis, sukrin gold, en klype salt, gjerne med miksmaster.
4. Smelt dei mjuke gelatinplatene i 2-3 ss kokande vatn. Rør godt så det løyser seg opp, og hell i kokosmelk-blandinga mens miksmasteren går.
5. Vend deretter inn dei to stivpiska eggekvittene med en slikkepott. Vend godt, men forsiktig så alle små eggekvitte-"klumper" jevner seg ut, men likevell skal ikkje moussen mista for masse luft. Bruk en visp om moussen ikkje jevner seg skikkelig.
6. Hell over i 3-4 porsjonsformer eller ei større skål, og sett i kjøleskap i minst 3 timer før den er spiseklar (fryseren 1 time og kjøleskap 1/2 time for hurtigavkjøling!) Oppbevar i kjøleskap til servering.

Eg serverte moussen med friske bær ?
Du kan lage heimelaga, sukkerfri vaniljesaus til desserten med eggeplommene som er til overs! Oppskrift finner du HER – det er berre å bruke alternativ melk for å få melkefri versjon, smaker like godt! Fyldig med en ekte, djup vaniljesmak.Nyt, og del gjerne sjokoladelykken ?

Noken etterpurte vinnaren av giveawayen av Questbarer, og det blei Jan Erik! Gratulerer, du har fått en mail 🙂 Det blir nok fleire framover, det er jo så kjekt å gi noke tilbake til dere!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

24 kommentarer

 1. Det så himmelsk godt ut 😀

 2. Silje C

  Så kjempe godt ut! Har ikke kokosmelk, går det an å bruke vanlig melk tror du? 🙂

 3. Camilla

  Nam, så kjempegodt ut, og med jordbær til da, aah<3

 4. Såg kjempegodt ut! Har bare vanlig sukrin, går det med dette, eller trenger jeg sukrin melis? 🙂

 5. Da står denne i kjøleskapet og venter på meg til i morgen 😀 *gledes* Forresten, så fint det ble med nytt bilde av deg, og ny layout 😀 Den andre var også veldig fin! Men stilig med en forandring :))

 6. Nina Bakke

  Nam, ser helt nydelig ut 🙂

 7. royalzinthecity

  Takk for oppskrift! Skal teste ut denne forfriskende desserten i morgen ? Ha en fantastisk fin dag, skjønna!

 8. Linda Marie Stuhaug

  royalzinthecity: Så hyggelig å høre! Da håper eg virkelig den faller i smak 🙂 Ha en strålende dag 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: Det var det absolutt 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  Monika: Satser på den faller i smak hos deg også, Monika! Som du skreiv på instagram: sjokolade og kokos er jo berre nydelig kombinasjon 🙂 Takk for det, eg merka eg trengt eg forandring no. Headeren skifter bilde etter noken sekunder, så no skal det litt tid til før eg blir lei 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  Tina: Tusen takk 🙂 Eg ville ikkje brukt vanlig sukrin, den vil ikkje «smelte» inn i moussen, og det er ikkje godt å «tygge» på sukker. Du kan jo prøve å male sukrin til sukrinmelis sjølv med foodprosessor 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Ja, sjokolade og bær er jo nydelig godt! Spesielt jordbær 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  Silje C: Nei, vanlig melk går ikkje. Du kan bruke gresk yoghurt, kesam eller anna naturellyoghurt 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  Irene: Takk for det 🙂

 15. Lagde denne, men helt nederst og i midten ble den blaut!!? Ka har æ gjort galt!!? Smaken var nydelig, så den satt, det var bare på toppen og ytterkantene den ble luftig og stivnet 🙁 hadde den i kjøleskapet ett døgn.

 16. Linda Marie Stuhaug

  Silje: Det kan høres ut som gelatinen ikkje har fått spredd seg nok i moussen før du helte den over i glassene.. Vendte du gelatinen inn før eggekvitten?

 17. Det kan godt være! Får gjøre ett nytt forsøk en annen gang, for smaken var jo himmelsk!! Ja først gelatin, så vendte æ eggekvita.

 18. Linda Marie Stuhaug

  Silje: Ja, prøv på nytt – kan hende resultatet blir bedre neste gang 🙂

 19. Camilla

  Hei! Denne var fantastisk god, har laget den to ganger på to dager 😀 reduserte mengden sukrin og tilsatte et par dråper stevia. Kommer til å prøve flere av oppskriftene dine. Men -jeg har problemer med at siden laster så sent, og ofte låser alt seg mens jeg venter på å få opp en side.. Er det store bildefiler eller noe som gjør dette? Har ikke samme problem på andre blogger.

 20. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Hei Camilla! Så hyggelig at moussen falt i smak 🙂 Bra du seier ifra angående sida mi. Det er nok den roterende headeren som er problemet, som eg fekk for ett par veker siden. Skal sei ifra til designeren angående det 🙂 Eller har problemet vart lenger enn to veker? For da er det i tilfelle noke anna!

 21. Camilla

  Hei, Har nettopp funnet bloggen din så vet ikke hvordan det har vært før 🙂 men hos meg tar det iallefall uendelig lang tid å få opp siden..

 22. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Okei, eg har sagt ifra til designeren så eg håper det ordner seg 🙂

 23. Camilla f

  Hei Linda! Hvor mye vanlig sukker ville du brukt i stedet for sukrin?

 24. Linda Marie Stuhaug

  Camilla f: Hei 🙂 Som du ser har eg ikkje brukt sukrin, men i hovedsak sukrinmelis. Da ville eg brukt melis i tilfelle, samme mengde 😉