Linda Stuhaug

Annonse

28. mai 2014

Sunn kokos-sjokolademousse

Sunn kokos-sjokolademousse
God Lillelørdag alle sammen! En god grunn for å kose seg litt ekstra, eller kva?
Utallige mange ganger før har eg posta oppskrift på sukkerfri og proteinrik sjokolademousse, ei oppskrift eg har fått mange gode tilbakemeldinger på- den finner du blant anna i DETTE innlegget. Eg har bytta ut gresk yoghurt med kokosmelk og fått en ny vri på oppskrifta: kokos-sjokolademousse! Eg har sagt det før og seier det igjen, eg er blitt så glad i kokossmaken på kokosmelka, og bruker det daglig for tida. sjokolade-kokoskremen er jo en slager, og smaken er ganske lik denne moussen – berre at den er meir luftig. I tillegg har eg brukt light varianten av kokosmelk, som gjer desserten svært kalorilett. Enda en dessert uten melk, gluten og sukker, samtidig som den er proteinrik –
Kokos-sjokolademousse 200 g kokosmelk light 35 g kakao, eg bruker freia originalkakao Evt.15 g proteinpulver sjokoadesmak, kun om du vil og har 45 g sukrinmelis * 15 g sukringold*, evt. meir sukrinmelis En klype salt 2,5 gelatinplater 2 små eggekvitter/ 1 stor 2-3 ss vatn
OBS! For at kokosmelka skal kreme seg og bli litt fyldigere, la boksen stå i kjølesakapet minst natta over. Hurtigløsning ett par timer i fryseren. Da blir resultatet på moussen masse bedre.
Framgangsmetode 1. Stivpisk eggekvittene. Du skal kunne snu bollen opp ned uten at dei faller ut. 2. Legg gelatinplatene i vatn i 5 minutter så dei blir mjuke. 3. Bland sammen kokosmelk, kakao, sukrinmelis, sukrin gold, en klype salt, gjerne med miksmaster. 4. Smelt dei mjuke gelatinplatene i 2-3 ss kokande vatn. Rør godt så det løyser seg opp, og hell i kokosmelk-blandinga mens miksmasteren går. 5. Vend deretter inn dei to stivpiska eggekvittene med en slikkepott. Vend godt, men forsiktig så alle små eggekvitte-"klumper" jevner seg ut, men likevell skal ikkje moussen mista for masse luft. Bruk en visp om moussen ikkje jevner seg skikkelig. 6. Hell over i 3-4 porsjonsformer eller ei større skål, og sett i kjøleskap i minst 3 timer før den er spiseklar (fryseren 1 time og kjøleskap 1/2 time for hurtigavkjøling!) Oppbevar i kjøleskap til servering.
Eg serverte moussen med friske bær ? Du kan lage heimelaga, sukkerfri vaniljesaus til desserten med eggeplommene som er til overs! Oppskrift finner du HER – det er berre å bruke alternativ melk for å få melkefri versjon, smaker like godt! Fyldig med en ekte, djup vaniljesmak.
Nyt, og del gjerne sjokoladelykken ?
Noken etterpurte vinnaren av giveawayen av Questbarer, og det blei Jan Erik! Gratulerer, du har fått en mail 🙂 Det blir nok fleire framover, det er jo så kjekt å gi noke tilbake til dere!

God Lillelørdag alle sammen!
En god grunn for å kose seg litt ekstra, eller kva?

Utallige mange ganger før har eg posta oppskrift på sukkerfri og proteinrik sjokolademousse, ei oppskrift eg har fått mange gode tilbakemeldinger på- den finner du blant anna i DETTE innlegget. Eg har bytta ut gresk yoghurt med kokosmelk og fått en ny vri på oppskrifta: kokos-sjokolademousse! Eg har sagt det før og seier det igjen, eg er blitt så glad i kokossmaken på kokosmelka, og bruker det daglig for tida. sjokolade-kokoskremen er jo en slager, og smaken er ganske lik denne moussen – berre at den er meir luftig. I tillegg har eg brukt light varianten av kokosmelk, som gjer desserten svært kalorilett. Enda en dessert uten melk, gluten og sukker, samtidig som den er proteinrik –

Kokos-sjokolademousse
200 g kokosmelk light
35 g kakao, eg bruker freia originalkakao
Evt.15 g proteinpulver sjokoadesmak, kun om du vil og har
45 g sukrinmelis *
15 g sukringold*, evt. meir sukrinmelis
En klype salt
2,5 gelatinplater
2 små eggekvitter/ 1 stor
2-3 ss vatn


OBS! For at kokosmelka skal kreme seg og bli litt fyldigere, la boksen stå i kjølesakapet minst natta over. Hurtigløsning ett par timer i fryseren. Da blir resultatet på moussen masse bedre.

Framgangsmetode
1. Stivpisk eggekvittene. Du skal kunne snu bollen opp ned uten at dei faller ut.
2. Legg gelatinplatene i vatn i 5 minutter så dei blir mjuke.
3. Bland sammen kokosmelk, kakao, sukrinmelis, sukrin gold, en klype salt, gjerne med miksmaster.
4. Smelt dei mjuke gelatinplatene i 2-3 ss kokande vatn. Rør godt så det løyser seg opp, og hell i kokosmelk-blandinga mens miksmasteren går.
5. Vend deretter inn dei to stivpiska eggekvittene med en slikkepott. Vend godt, men forsiktig så alle små eggekvitte-"klumper" jevner seg ut, men likevell skal ikkje moussen mista for masse luft. Bruk en visp om moussen ikkje jevner seg skikkelig.
6. Hell over i 3-4 porsjonsformer eller ei større skål, og sett i kjøleskap i minst 3 timer før den er spiseklar (fryseren 1 time og kjøleskap 1/2 time for hurtigavkjøling!) Oppbevar i kjøleskap til servering.

Eg serverte moussen med friske bær ?
Du kan lage heimelaga, sukkerfri vaniljesaus til desserten med eggeplommene som er til overs! Oppskrift finner du HER – det er berre å bruke alternativ melk for å få melkefri versjon, smaker like godt! Fyldig med en ekte, djup vaniljesmak.



Nyt, og del gjerne sjokoladelykken ?

Noken etterpurte vinnaren av giveawayen av Questbarer, og det blei Jan Erik! Gratulerer, du har fått en mail 🙂 Det blir nok fleire framover, det er jo så kjekt å gi noke tilbake til dere!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg