Frisk, smakfull sommersalat & sommerdessert

Når temperaturen stiger og sommeren nærmer seg, frister det med lette måltider.

Eg er en salatelsker, og synes det er fantastisk å kombinere mange ulike smaker som danner måltidet. Mange tenker at salat er tørt og kjedelig, og at man blir ikkje mett av det. Med dei riktige ingrediensane og en god fordeling mellom næringsstoffer, blir salaten både smakfull og mektig – og fungerer heilt ypperlig til lunsj, middag eller kveldsmat.

En salat kan man kombinerast på ufattelig mange måter. Eg pleier som regel berre å bruke det eg har tilgjengelig og liker, og tenker meg til smakfulle kombinasjoner. Det gjelder å komme seg litt ut av komfortsonen for å kunne få nye smaksopplevelser, og ikkje vere redd for å prøve noke nytt! Forrige veke når eg skulle til Bergen, hadde eg ei hylle i kjøleskapet som måtte tømmast, og ut fra dei ingrediensene lagde eg en smakfull sommersalat:

Elsker fargekombinasjonen!

Frisk, smakfull sommersalat
– Diverse grønnsaker –
eg brukte salat, agurk, rødløk, piccolotomater
– Kyllingfilet – kutta i biter, stekt med salt, pepper, kyllingkrydder og chilli
– Serrasnoskinke, avokado, fersk mango og jordbær
– Toppa med 1 ss kokosmelk som «dressing» og krema balsamico

Krema balsamico får man kjøpt på dagligvarebutikk, det er nydelig over salater eller middager! Den passa også godt til diverse frukt og bær som jordbær, melon, mango, eple… Satte virkelig prikken over I-en i denne salatkombinasjonen ?


Salaten har en god fordeling mellom proteiner fra kylling og serranoskinke, karbohydrater fra grønnsakene og frukta, og fett fra avokado og kokosmelk. Ikkje minst er smakane mellom dei ulike ingrediensane heilt nydelige! Frukt og bær i salaten er noke eg anbefaler å prøve 🙂

Så over til en lett sommerdessert som lages på få minutter, og verken trenger tid til avkjøling, i ovnen eller venting. Det er ikkje alltid tålmodigheten er der den skal vere!

~ Bærsalat med kokos-vaniljesaus ~

Kokos-vaniljesaus er kokosmelk light smakt til med søtning. Den er rennande, men fyldig – og passer veldig godt som saus! Av søtning brukte eg sukrinmelis, ekte vaniljepulver og ett par dråper stevia vanilje. En hurtigversjon av min heimelaga, sukkerfri vaniljesaus.Ta med deg sommermaten ut i sola og nyt Fridagen da, alle sammen!
Eg har helg fra klokka 15 idag – og da blir det grilling og nyting av finværet.

Ha en strålande dag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

 1. Liv Solveig

  nam nam nam!

 2. Nam, deilig! 😀

 3. Julie @ WolfItDown

  Så kjekt med en langhelg da du, men så er det jo tross alt feriedag der borte i Norge 😀 Den salaten så fantastisk ut, of balsamico er helt ypperlig som dressing i enhver anledning når du ikke har tid, eller ingredienser nok til og lage det. Kjekt med «wildcard» mat før en skal reise, har blitt en del «impromptu» oppskrifter her i det siste, og har lagret de til jeg kan komme meg på nett hjemme igjen. Har gjort litt mer kokkelering i Linda or Kriweb-stil og bare mekket mat av det jeg har liggende 🙂 Bare et par timer igjen for deg i dag, så jeg får ønske deg god helg 😀 x

 4. Den sausen skal jeg prøve 🙂 Tusen takk for alt du deler, blir kjempe inspirert!

 5. Linda Marie Stuhaug

  asta: Den er virkelig god, altså! Så passer den til både søtt og salt 🙂 Tusen takk, så hyggelig å høre Asta!

 6. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Feriedag er det, men jobb likevell! Treningssenteret holder jo selfølgelig åpent 🙂 Heilt sant det du skriver med balsamico, den passer virkelig til alt! Trenger ikkje fylle skap og kjøleskap med masse ingredienser for å få en smakfull finish’ på salaten 🙂 Virkelig kjekt å inspirere deg, Julie! Gleder meg til å sjå kommende oppskrifter på bloggen din 🙂 Ha en fin dag!

 7. Linda Marie Stuhaug

  Ida: Så absolutt 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Liv Solveig: Nydelig 🙂

 9. Super lekkert 🙂

 10. Lise :)

  Men hva er den hvite dotten på salaten? 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  Lise: Det står jo i innlegget, kokosmelk 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Nina: Og veldig godt! 🙂

 13. Hei:) Du har ein fantastisk bra blogg må eg sei:)! Eg er blitt heilt hekta på sjokolade-kokoskremen din, og lurer på korleis det er å ete dobbel porsjon nesten kvar dag? Blr ein begrense seg litt om ein ønsker å holde vekta med tanke på feitet som er i kokosmelka? Ha ein strålande dag:)

 14. Audhild :) Mamma til lille William <3

  Så veldig godt ut 🙂

 15. Camilla

  Jeg liker faktisk ikke den balamico oppå, har fått det på restaurant før, men syns den har en veldig spesiell smak. farger på salaten gjør at man nesten vil la det stå til pynt, men vil også spise den for det ser så urolege godt ut

 16. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Smak og behag! Eg synes den er veldig god 🙂

 17. Linda Marie Stuhaug

  Audhild Mamma til lille Willi: Det var det absolutt 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  Navn: Hei, og tusen takk for det 🙂 Slike spørsmål liker eg ikkje svare på, for eg veit ingenting om deg som person mtp. forbrenning, aktivtietsnivå, høgde, trening osv. Du må nesten ta vurderinga sjølv der altså. Ha en fin dag du også 🙂