Linda Stuhaug

Annonse

29. mai 2014

Frisk, smakfull sommersalat & sommerdessert

Frisk, smakfull sommersalat & sommerdessert
Når temperaturen stiger og sommeren nærmer seg, frister det med lette måltider.
Eg er en salatelsker, og synes det er fantastisk å kombinere mange ulike smaker som danner måltidet. Mange tenker at salat er tørt og kjedelig, og at man blir ikkje mett av det. Med dei riktige ingrediensane og en god fordeling mellom næringsstoffer, blir salaten både smakfull og mektig – og fungerer heilt ypperlig til lunsj, middag eller kveldsmat.
En salat kan man kombinerast på ufattelig mange måter. Eg pleier som regel berre å bruke det eg har tilgjengelig og liker, og tenker meg til smakfulle kombinasjoner. Det gjelder å komme seg litt ut av komfortsonen for å kunne få nye smaksopplevelser, og ikkje vere redd for å prøve noke nytt! Forrige veke når eg skulle til Bergen, hadde eg ei hylle i kjøleskapet som måtte tømmast, og ut fra dei ingrediensene lagde eg en smakfull sommersalat:
Elsker fargekombinasjonen!
Frisk, smakfull sommersalat – Diverse grønnsaker – eg brukte salat, agurk, rødløk, piccolotomater – Kyllingfilet – kutta i biter, stekt med salt, pepper, kyllingkrydder og chilli – Serrasnoskinke, avokado, fersk mango og jordbær – Toppa med 1 ss kokosmelk som «dressing» og krema balsamico Krema balsamico får man kjøpt på dagligvarebutikk, det er nydelig over salater eller middager! Den passa også godt til diverse frukt og bær som jordbær, melon, mango, eple… Satte virkelig prikken over I-en i denne salatkombinasjonen ?
Salaten har en god fordeling mellom proteiner fra kylling og serranoskinke, karbohydrater fra grønnsakene og frukta, og fett fra avokado og kokosmelk. Ikkje minst er smakane mellom dei ulike ingrediensane heilt nydelige! Frukt og bær i salaten er noke eg anbefaler å prøve 🙂
Så over til en lett sommerdessert som lages på få minutter, og verken trenger tid til avkjøling, i ovnen eller venting. Det er ikkje alltid tålmodigheten er der den skal vere!
~ Bærsalat med kokos-vaniljesaus ~
Kokos-vaniljesaus er kokosmelk light smakt til med søtning. Den er rennande, men fyldig – og passer veldig godt som saus! Av søtning brukte eg sukrinmelis, ekte vaniljepulver og ett par dråper stevia vanilje. En hurtigversjon av min heimelaga, sukkerfri vaniljesaus.
Ta med deg sommermaten ut i sola og nyt Fridagen da, alle sammen! Eg har helg fra klokka 15 idag – og da blir det grilling og nyting av finværet. Ha en strålande dag!

Når temperaturen stiger og sommeren nærmer seg, frister det med lette måltider.

Eg er en salatelsker, og synes det er fantastisk å kombinere mange ulike smaker som danner måltidet. Mange tenker at salat er tørt og kjedelig, og at man blir ikkje mett av det. Med dei riktige ingrediensane og en god fordeling mellom næringsstoffer, blir salaten både smakfull og mektig – og fungerer heilt ypperlig til lunsj, middag eller kveldsmat.

En salat kan man kombinerast på ufattelig mange måter. Eg pleier som regel berre å bruke det eg har tilgjengelig og liker, og tenker meg til smakfulle kombinasjoner. Det gjelder å komme seg litt ut av komfortsonen for å kunne få nye smaksopplevelser, og ikkje vere redd for å prøve noke nytt! Forrige veke når eg skulle til Bergen, hadde eg ei hylle i kjøleskapet som måtte tømmast, og ut fra dei ingrediensene lagde eg en smakfull sommersalat:

Elsker fargekombinasjonen!

Frisk, smakfull sommersalat
– Diverse grønnsaker – eg brukte salat, agurk, rødløk, piccolotomater
– Kyllingfilet – kutta i biter, stekt med salt, pepper, kyllingkrydder og chilli
– Serrasnoskinke, avokado, fersk mango og jordbær
– Toppa med 1 ss kokosmelk som «dressing» og krema balsamico

Krema balsamico får man kjøpt på dagligvarebutikk, det er nydelig over salater eller middager! Den passa også godt til diverse frukt og bær som jordbær, melon, mango, eple… Satte virkelig prikken over I-en i denne salatkombinasjonen ?


Salaten har en god fordeling mellom proteiner fra kylling og serranoskinke, karbohydrater fra grønnsakene og frukta, og fett fra avokado og kokosmelk. Ikkje minst er smakane mellom dei ulike ingrediensane heilt nydelige! Frukt og bær i salaten er noke eg anbefaler å prøve 🙂

Så over til en lett sommerdessert som lages på få minutter, og verken trenger tid til avkjøling, i ovnen eller venting. Det er ikkje alltid tålmodigheten er der den skal vere!

~ Bærsalat med kokos-vaniljesaus ~

Kokos-vaniljesaus er kokosmelk light smakt til med søtning. Den er rennande, men fyldig – og passer veldig godt som saus! Av søtning brukte eg sukrinmelis, ekte vaniljepulver og ett par dråper stevia vanilje. En hurtigversjon av min heimelaga, sukkerfri vaniljesaus.



Ta med deg sommermaten ut i sola og nyt Fridagen da, alle sammen!
Eg har helg fra klokka 15 idag – og da blir det grilling og nyting av finværet.
Ha en strålande dag!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg