Sunn sjokoladekake med peanøttfyll & kremfrosting

God Fredag alle sammen !
Idag vil eg dele oppskriften på den saftige, smakfulle og sunne kaka eg lagde til 17.Mai i år. Som eg skreiv en gang tidligere; denne er bokstavligtalt nesten for god til å vere sunn! Men den er jo faktisk både sunn og sann, for å ikkje snakke om melkefri, glutenfri og såogsei sukkerfri (det er bittelitt sukker i PB2 som står under). Eg tok utgangspunkt i den populære oppskrifta på saftig sjokoladekake eg har laga tidligere i mange varianter, miksa sammen ingredienser og mine tidligere oppskrifter, og lagde en ny vri på heile kaka:

Sunn sjokoladekake med peanøttfyll & kremfrosting –

Saftig sjokoladekake
3 egg
100 g kokoskrem og 120 g søtpotetmos eller 220 g kesam
50 g sukringold
45 g sukrin pluss
1 ts bakepulver
40-50 g kakao
60 g valgfri tørrvare – eg brukte havremel og peanøttmel
1 ts ekte vaniljepulver, om du har
en klype salt
evt. en skvett melk/vatn

Tips og alternativer
* Du kan bruke anna søtning tilsvarande ca. 140 g sukker, men ikkje bruk kun vanlig sukrin.
* Av tørrvare kan du bruke det du har og foretrekker – ulike typer nøttemel, glutenfri mel eller spelt fungerer fint.

Framgangsmetode
1. Pisk egg, sukrin gold og sukrin pluss til en luftig eggedosis. Miks deretter inn søtpotetmos og kokosmelk eller kesam, etterfulgt av resten av tørrvarene.

2. Røra skal vere glatt og jevn, juster evt. med en skvett vatn eller melk om det er behov. Hell røra i bakepapirkledd form, min var 20 cm i diameter, men du kan også bruke 22 cm i diameter.

3. Steik sjokoladekaka midt i ovnen på 180 grader til den akkurat er gjennomstekt, ca. 15-25 minutter. Følg med og sjekk underveis, for det vil variere litt fra ovn til ovn. Avkjøl kaka før du du tar på peanøttfyll og kremfrosting.

Peanøttfyll
Her miksa eg sammen PB2 peanøttpulver, sukrinmelis, litt salt og vatn til passelig konsistens. Andre alternativer kan vere peanøttmel brukt på samme måten, peanøttsmør som man får kjøpt på dagligvarebutikk eller bruke sjokolade-kokoskremen også inni kaka. Del kaka på midten og fordel over bunnen. Strø gjerne over litt peanøtter også!

Kremfrosting
200 g kokoskrem*
20-30 g kakao
30 g sukrinmelis
10 g sukrin gold
en god klype salt

Ha alle ingrediensene i en bolle, men juster gjerne ned mengden søtning så du heller kan smake til etterkvart. Miks sammen med en miksmaster til en jevn og klumpfri glasur, smak til, deretter brer du over den avkjølte kaka.

Server gjerne med litt friske bær, jordbær passa heilt ypperlig.

Å lage denne kaka ser kanskje avansert ut, men det går utrulig fort og den er veldig enkel når man setter i gang. Eg er superfornøgd med oppskrifta fra topp til bunn, og håper fleire vil prøve seg 🙂 Helga er jo perfekt tid å bake, for å ikkje snakke om å nyte ?

God helg alle sammen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

30 kommentarer

  1. SYDETSELV

    Den så utrolig god ut! 🙂

  2. Peanøttfyll hørtes veldig godt ut, så nydelig ut også.

  3. Åh, den så sikkelig god ut 😀

  4. PinkLadyXoXo

    Å herlighet så god den så ut 😀

  5. Lisbeth

    Nam! Må absolutt prøvast ut! Korleis fordele du mellom havremel og peanøttmel? 🙂

  6. Kaisa Elise

    Den ser alt for god ut !

  7. Denne skal prøves til uka! 😀

  8. Linda Marie Stuhaug

    Berit: Perfekt kvardagskos! Håper den faller i smak 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    Kaisa Elise: Den var alt for god! Haha 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    Lisbeth: Eg brukte vell ca. 40 g peanøttmel og 20 g havremel 🙂 Er så glad i smaken som peanøttmelet gir!

  11. Linda Marie Stuhaug

    PinkLadyXoXo: Det var den så absolutt altså 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Irene: Knallgod! Blir ikkje lenge til neste gang 😉

  13. Linda Marie Stuhaug

    annebe: Peanøtt og sjokolade er jo en kjempegod kombinasjon, og passa heilt utmerket i kaka 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    SYDETSELV: Takk for det, den var over all forventing!

  15. Jenny Gaastjønn

    Kan man erstatte kokosmelk med vanlig melk?

  16. Linda Marie Stuhaug

    Jenny Gaastjønn: Nei, det ville eg ikkje gjort. Du kan erstatte med naturellyoghurt/gresk yoghurt/ kesam som det står i innlegget 🙂 Du kan prøve med melk, men da må du bruke en ekstra gelatinplate, og vær obs på eit anneleis resultat.

  17. Hei Linda! Denne ser veldig god ut, og jeg tenker å prøve å lage den idag 🙂 Det jeg lurer på er om du anbefaler å bruke 50/50 kokosmelk og gresk yoghurt på frostingen, eller om det vil bli bedre å bruke kun kokosmelk? Kanskje resultatet blir omtrent det samme i forhold til smak og konsistens?

  18. Linda Marie Stuhaug

    Anine: Du kan fint bruke 50/50 med kokosmelk og gresk yoghurt, det milder ut kokossmaken litt og gjer ikkje frostingen så mektig – men smaken og konsistensen blir masse av det samme 🙂

  19. Bakte denne kaka idag , med skeptisk. Søtpotet i kake hørtes ikke godt ut. Men du verden for en oppdagelse det var å smake på kaka. Den var fantastisk god. Tusen takk for en flott blogg. Har prøvd flere andre oppskrifter og de er alle veldig gode. ps. ikke siste gang jeg lager noe med søtpotet

  20. Linda Marie Stuhaug

    Lise: For en hyggelig tilbakemelding å få, Lise! Det gleder meg virkelig 🙂 Da er det berre å starte på søtpotet-oppskriftene mine, du kommer til å få mange gode smaksopplevelser!

  21. Hei Linda! Stemmer mengden søtning som står i ingredienslista? 50 g sukringold 45 g sukrin pluss* La berre merke til at du skreiv det går an å bytte dette ut med søtning som tilsvarer 140 g sukker under, så blei litt usikker på kva mengde eg skulle bruke.

  22. Linda Marie Stuhaug

    Tone: Ja, det stemmer 🙂 45 g sukrin+ tilsvarer 90 g sukker, da sukrin+ er dobbelt så søtt.

  23. Går det an å bruke vanlig sukrin i steden for sukrin + sammen med sukrin gold? 🙂 Dette så utrolig godt ut, må prøves med en gang, hehe! 🙂

    1. Hei! Da vil eg heller anbefale å kun bruke sukrin gold 🙂 Men vær obs på at i glasurene må du bruke sukrinmelis for at det skal løyse seg opp!

  24. Har du forslag til annen frosting man kan bruke?
    kanskje med kremost og sukrinmelis?

    1. Ja, det går fint an å bruke 🙂

  25. BTW
    hvor kam man kjøpe peanøttpulver i norge?

    1. Eg trur dessverre ikkje man får tak i det i Norge :/

  26. Hvor lenge holder denne seg?

    1. Holder seg nok fint nokre dager kaldt 🙂