Linda Stuhaug

Annonse

30. mai 2014

Sunn sjokoladekake med peanøttfyll & kremfrosting

Sunn sjokoladekake med peanøttfyll & kremfrosting
God Fredag alle sammen ! Idag vil eg dele oppskriften på den saftige, smakfulle og sunne kaka eg lagde til 17.Mai i år. Som eg skreiv en gang tidligere; denne er bokstavligtalt nesten for god til å vere sunn! Men den er jo faktisk både sunn og sann, for å ikkje snakke om melkefri, glutenfri og såogsei sukkerfri (det er bittelitt sukker i PB2 som står under). Eg tok utgangspunkt i den populære oppskrifta på saftig sjokoladekake eg har laga tidligere i mange varianter, miksa sammen ingredienser og mine tidligere oppskrifter, og lagde en ny vri på heile kaka:
Sunn sjokoladekake med peanøttfyll & kremfrosting –
Saftig sjokoladekake 3 egg 100 g kokoskrem og 120 g søtpotetmos eller 220 g kesam 50 g sukringold 45 g sukrin pluss 1 ts bakepulver 40-50 g kakao 60 g valgfri tørrvare – eg brukte havremel og peanøttmel 1 ts ekte vaniljepulver, om du har en klype salt evt. en skvett melk/vatn
Tips og alternativer * Du kan bruke anna søtning tilsvarande ca. 140 g sukker, men ikkje bruk kun vanlig sukrin. * Av tørrvare kan du bruke det du har og foretrekker – ulike typer nøttemel, glutenfri mel eller spelt fungerer fint.
Framgangsmetode 1. Pisk egg, sukrin gold og sukrin pluss til en luftig eggedosis. Miks deretter inn søtpotetmos og kokosmelk eller kesam, etterfulgt av resten av tørrvarene.
2. Røra skal vere glatt og jevn, juster evt. med en skvett vatn eller melk om det er behov. Hell røra i bakepapirkledd form, min var 20 cm i diameter, men du kan også bruke 22 cm i diameter.
3. Steik sjokoladekaka midt i ovnen på 180 grader til den akkurat er gjennomstekt, ca. 15-25 minutter. Følg med og sjekk underveis, for det vil variere litt fra ovn til ovn. Avkjøl kaka før du du tar på peanøttfyll og kremfrosting.
Peanøttfyll Her miksa eg sammen PB2 peanøttpulver, sukrinmelis, litt salt og vatn til passelig konsistens. Andre alternativer kan vere peanøttmel brukt på samme måten, peanøttsmør som man får kjøpt på dagligvarebutikk eller bruke sjokolade-kokoskremen også inni kaka. Del kaka på midten og fordel over bunnen. Strø gjerne over litt peanøtter også!
Kremfrosting 200 g kokoskrem* 20-30 g kakao 30 g sukrinmelis 10 g sukrin gold en god klype salt
Ha alle ingrediensene i en bolle, men juster gjerne ned mengden søtning så du heller kan smake til etterkvart. Miks sammen med en miksmaster til en jevn og klumpfri glasur, smak til, deretter brer du over den avkjølte kaka.
Server gjerne med litt friske bær, jordbær passa heilt ypperlig.
Å lage denne kaka ser kanskje avansert ut, men det går utrulig fort og den er veldig enkel når man setter i gang. Eg er superfornøgd med oppskrifta fra topp til bunn, og håper fleire vil prøve seg 🙂 Helga er jo perfekt tid å bake, for å ikkje snakke om å nyte ?
God helg alle sammen 🙂

God Fredag alle sammen !
Idag vil eg dele oppskriften på den saftige, smakfulle og sunne kaka eg lagde til 17.Mai i år. Som eg skreiv en gang tidligere; denne er bokstavligtalt nesten for god til å vere sunn! Men den er jo faktisk både sunn og sann, for å ikkje snakke om melkefri, glutenfri og såogsei sukkerfri (det er bittelitt sukker i PB2 som står under). Eg tok utgangspunkt i den populære oppskrifta på saftig sjokoladekake eg har laga tidligere i mange varianter, miksa sammen ingredienser og mine tidligere oppskrifter, og lagde en ny vri på heile kaka:

Sunn sjokoladekake med peanøttfyll & kremfrosting –

Saftig sjokoladekake
3 egg
100 g kokoskrem og 120 g søtpotetmos eller 220 g kesam
50 g sukringold
45 g sukrin pluss
1 ts bakepulver
40-50 g kakao
60 g valgfri tørrvare – eg brukte havremel og peanøttmel
1 ts ekte vaniljepulver, om du har
en klype salt
evt. en skvett melk/vatn

Tips og alternativer
* Du kan bruke anna søtning tilsvarande ca. 140 g sukker, men ikkje bruk kun vanlig sukrin.
* Av tørrvare kan du bruke det du har og foretrekker – ulike typer nøttemel, glutenfri mel eller spelt fungerer fint.

Framgangsmetode
1. Pisk egg, sukrin gold og sukrin pluss til en luftig eggedosis. Miks deretter inn søtpotetmos og kokosmelk eller kesam, etterfulgt av resten av tørrvarene.

2. Røra skal vere glatt og jevn, juster evt. med en skvett vatn eller melk om det er behov. Hell røra i bakepapirkledd form, min var 20 cm i diameter, men du kan også bruke 22 cm i diameter.

3. Steik sjokoladekaka midt i ovnen på 180 grader til den akkurat er gjennomstekt, ca. 15-25 minutter. Følg med og sjekk underveis, for det vil variere litt fra ovn til ovn. Avkjøl kaka før du du tar på peanøttfyll og kremfrosting.

Peanøttfyll
Her miksa eg sammen PB2 peanøttpulver, sukrinmelis, litt salt og vatn til passelig konsistens. Andre alternativer kan vere peanøttmel brukt på samme måten, peanøttsmør som man får kjøpt på dagligvarebutikk eller bruke sjokolade-kokoskremen også inni kaka. Del kaka på midten og fordel over bunnen. Strø gjerne over litt peanøtter også!

Kremfrosting
200 g kokoskrem*
20-30 g kakao
30 g  sukrinmelis
10 g  sukrin gold
en god klype salt

Ha alle ingrediensene i en bolle, men juster gjerne ned mengden søtning så du heller kan smake til etterkvart. Miks sammen med en miksmaster til en jevn og klumpfri glasur, smak til, deretter brer du over den avkjølte kaka.

Server gjerne med litt friske bær, jordbær passa heilt ypperlig.

Å lage denne kaka ser kanskje avansert ut, men det går utrulig fort og den er veldig enkel når man setter i gang. Eg er superfornøgd med oppskrifta fra topp til bunn, og håper fleire vil prøve seg 🙂 Helga er jo perfekt tid å bake, for å ikkje snakke om å nyte ?

God helg alle sammen 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg