Smakfull søtpotetsalat- pefekt til grillmaten!

Hei, og god solskinnssøndag!

Her på Vestlandet stråler sola om dagane, og det nytes til det fulle. Er det en ting som virkelig hører sommeren til, så er det grilling – det rekner eg med fleire seier seg enig i? Her for nokre dager siden lagde eg en smakfull søtpotetsalat som tilbehør til grillmaten, og oppskriften må berre deles. Den er veldig enkel og man kan i utgangspunktet mikse&trikse med dei ingrediensene man har tilgjengelig. Min versjon blei søtpotetsalat med mango&valnøtter, en deilig kombinasjon –

Søtpotetsalat med mango&valnøtter
500 g søtpotet (+/-)
Valgfrie grønnsaker
Fersk mango
Valnøtter
~
Vinaigrette av 1 ss limesaft, 1 ss olivenolje og 2 ss vatn
Det er ikkje nødvendig med vinaigrette, du kan også lage en egen verjson

Vask og skrell søtpotet(ene) og del i biter. Bre over bakepapirkledd langpanne og steik midt i ovnen på 180 grader til dei er møre, ca. 15-25 minutter alt ettersom størrelse og ovn. Av grønnsaker brukte eg ruccola, agurk, purreløk, rødløk, paprika og cherrytomater som eg kutta i en glassskål. Bruk det du liker og juster mengden etter kor mange som skal spise. Bland sammen ingrediensene til vinaigretten og vend inn i salatblandinga. Deretter blander du inn avkjøle søtpoteter og topper med ferske mangobiter og hakka valnøtter. Server!

Mango og valnøtter gjorde søtpotetsalaten frisk og crunchy. Det er ikkje nødvendig, men var veldig godt! Tenk deg gjerne til andre kombinasjoner: jordbær, eple, druer, ananas, melon, fetaost, pinjekjerner, mandler, pistasjenøtter…

Så er det berre å nyte til grillmaten, middagen, lunsjen eller kva det måtte vere! Salaten vil passe til både kvit kjøtt, rødt kjøtt, fisk, skalldyr, egg. Her servert med grilla kalkunfilet –

Tips gjerne om andre smakfulle, ulike salater!

Håper alle får en strålende Søndag. Nyt dagen, nyt sola, nyt maten!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

 1. Lisbeth

  Hei:) korleis er den sjokolade kokoskremen din å ete til kvelds kvar dag:)? Bør ein holde seg til den som «kosemat» i staden? Eg syns den er heilt fantastisk god, og kunne ete den fleire gongar til dagen, men er kanskje ikkje det sunneste det med tanke på feitet i kokosmelka? Du har ein fantastisk inspirerande blogg??

 2. Julie @ WolfItDown

  Mmm så spennende! Masse fine farger, elsker når en har litt nøtter i salater også for litt ekstra knas *smiler* Brokkoli og druesalatene så også utrolig gode ut 😀 Vil grilleeee, men det regner i dag, sukk! Grillet litt i parken i går da, det var koselig 🙂 Håper du har hatt en finfin helg! x

 3. Hei! Eg er ei jente som går på videregåande og begynne eksamensperioden min denne veka, lurte på om du kan laga eit innlegg om rask,god, enkel og sunn mat i eksamenstida. Håpe du kan gjera det! Det ville vore til stor hjelp og inspirasjon for meg! Mvh Sofie

 4. Nina Bakke

  Så frisk og fin salat 🙂

 5. Karoline

  spiser du egentlig noe usunt? 😀 altså har du ikke en dag i uka der du kan spise en saftig hamburger med pommes frittes? 😀

 6. Sunnere hverdag

  Her var det mange gode tips til grilltilbehør 🙂 Takk for at du deler <3

 7. Linda Marie Stuhaug

  Sunnere hverdag: Så kjekt å høre at tipsa falt i smak 🙂 Berre hyggelig å dele veit du! Ha en fin dag 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Karoline: Hamburger og pommes frittes har eg ikkje ete sida eg var ti år gammal, og kommer heller aldri til å ete det 😉

 9. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: Og ikkje minst veldig god på smak 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Ja, nøtter eller kjerner i salaten gjer seg virkelig 🙂 Grille gjer man når finveiret kommer, og det kommer nok tilbake skal du sjå! Ha en super veke, Julie 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  Lisbeth: Eg ser ingenting i veien for å spise sjokolade-kokoskremen daglig 🙂 No veit eg ingenting om deg som person og eg liker ikkje svare på slike spørsmål, så du må nesten ta vurderinga sjølv. Tusen takk for det, Lisbeth 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Sofie: Bloggen min kryr jo av slike innlegg, du finner stort sett både raske, gode, enkle og sunne retter her inne 🙂 Supert tips, men eg trur dessverre ikkje eg har tid å lage ett slikt innlegg denne veka. Det tar lang tid og eg har fleire andre lange, krevande innlegg som henger over meg fra før. Håper du forstår det 🙂

 13. Ja, det forstår eg 🙂 Eg får berre lese igjennom innlegga du allerede har laga og sjå om eg finn nokon gode tips 🙂 Ha ein fin dag 😉

 14. Elisabeth

  DU er min absolutte favorittblogg!!!! Elsker oppskriftene dine. spesielt siden de er uten sukker og melk! er SÅ glad for at jeg fant denne bloggen! Stå på videre! Du er veldig unik 🙂

 15. Linda Marie Stuhaug

  Elisabeth: Oi, for en hyggelig kommentar å få! Tusen hjertelig, Elisabeth – det setter eg stor pris på 🙂 Håper eg kan forsette å inspirere deg!

 16. Linda Marie Stuhaug

  Sofie: Supert 🙂 Lykke til med eksamenslesinga, og ha en fin veke!

 17. Audhild :) Mamma til lille William <3

  Nam 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  Audhild Mamma til lille Willi: Sunt og godt 🙂