Fredagsmeny med rask&sunn sjokoladefondant

Fredag og helg!

Idag serverer eg dere en liten meny, der vi starter med desserten: Sunn sjokoladadefondant på 2 minutter.
Det er utallige mange oppskrifter på såkalte "mikrokaker" der ute – men denne er utrulig enkel og krever heller ikkje for mange ingredienser. I tillegg er den sukkerfri, glutenfri, melkefri og uten egg. Eg har brukt den geniale kakemiksen fra funksjonellmat, som virkelig gav ett saftig og smakfullt resultat –

Sunn sjokoladefondant
? 30 g kakemiks
? 10 g valgfri tørrvare, eg brukte havremel
? 10 g sukrin gold, evt. anna søtning
? 12 g ekte kakao
? En klype bakepulver
? En klype salt
? Vatn

Ha tørrvarene i en skål og juster med vatn til passe konsistens. Sett i mikroen i ca. 30 sekunder for å få sjokoladefondant med blaut kjerne. Tida vil variere, så følg med underveis! Du kan også la den stå lenger så du får gjennomstekt sjokoladekake. Server gjerne varm.

Har du ikkje kakemiks kan du prøve deg fram med andre tørrvarer og meir søtning, men resultatet vil bli noke annleis. Søk på mikrokake i søkefelter så får du opp ulike varianter der eg ikkje har brukt kakemiksen. Ett anna alternativ er "Cake in a cup" – som er en ferdigmiks man blander med vatn. Smaken "Dark chocolate" synes eg er veldig god, du får den også i "Chocolate & Caramel".
// innlegget inneholder adlinks

Fondant er søtt og mektig, men utrulig godt. Heile skåla inneholder 150 kalorier som kan nytes med god samvittighet 🙂

Topp gjerne med frukt, bær, nøtter, kesam, vaniljekesam, yoghurt, peanøttsmør, PB2… Eg hadde en dæsj kokosmelk –

Så over til hovedmåltidet, altså middagen. Eg tar en reprise på en utrulig populær oppskrift –



Heimelaga, sunn speltlompelasagne som du finner oppskrift på HER.

Den passer jo perfekt på en Fredagskveld! Har fått så utrulig mange gode tilbakemeldinger på denne – det er for mange som er skeptiske til lomper og cottage cheese i lasagnen, men prøv sjølv og bli overbevist! Minst like rask og enkel å lage som ferdigpakke, men er i det minste sunn, næringsrik og uten unødvendige tilsetningsstoffer. Toro kan berre gå å legge seg 😉

Med denne menyen ønsker eg alle en god helg!
Eg kommer nok med ett par nye oppskrifter i løpet av Pinsedagane 🙂


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

  1. Thea Jolina Olsen

    Ååå, du er så utrolig flink!!

  2. Andrea Ramstad Aatlo

    Det så utrolig godt og delikat ut!

  3. Madeleine

    åh d så skikkelig godt ut! =)

  4. Julie @ WolfItDown

    Så godt 😀 Fondant er noe jeg enda ikke har laget, men har en boks med kakemix som venter på og bli brukt *lyspære* God helg! 😀 x

  5. Tattavkvinnene

    Åh, nam! Denne så god ut 🙂 Tror jeg må prøve den enten i dag eller i morgen ^^

  6. Ine Cecilie

    Så flink du er, ser himmelsk godt ut 🙂

  7. lovelyliller.com sunne oppskrifter

    Alt så kjempegodt ut! 😀 Gooood helg til deg!

  8. Susanne Nesse

    Åh, nam! Nå ble jeg sjokoladesyk her jeg satt! God helg, Linda! 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    Susanne Nesse: Slike mikrokaker er supre når man plutselig blir sjokoladesjuk 😉 Det dekker vertfall mitt behov! God helg til deg også, Susanne 🙂

  10. Linda Marie Stuhaug

    lovelyliller.com sunne oppskri: Takk for det, og god helg til deg også Liller 😀

  11. Linda Marie Stuhaug

    Ine Cecilie: Tusen takk, Ine Cecilie! God helg 🙂

  12. Linda Marie Stuhaug

    Tattavkvinnene: Prøvprøv, den er nydelig god 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Ja, da må du berre prøve Julie! Den er så god, og kan bli brukt til så masse 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    tiggerlilly: Uten tvil en god Fredagsmeny 🙂

  15. Linda Marie Stuhaug

    Andrea Ramstad Aatlo: Så hyggelig! Det var uten tvil veldig godt 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    Thea Jolina Olsen: Tusen takk, Thea 🙂 God helg til deg!

  17. Kan du spise speltlomper når du skal holde deg unna gluten? 🙂

  18. Linda Marie Stuhaug

    Lene: Nei, det kan eg ikkje 🙂

  19. Åååå blir så sulten her jeg sitter og ser igjennom bloggen din! Denne desserten skal lages med en gang! Vet du noe som kan erstattes med cottage cheese for å få den uten melk? Kan en bruke soya-smørkrem? Det er det eneste alternativet jeg har funnet i butikken ihvertfall..

  20. Linda Marie Stuhaug

    Julie: Denne er en gjenganger om dagane, eg er SÅ hekta! Du trenger ikkje toppe med cottage cheese, eg berre gjorde det 😉 Du kan evt. brukt litt kokosmelk (den stive delen) eller soya-smørkrem som du skriver 🙂

  21. Hanne Storsve

    Lagde den akkurat og den falt i smak?

  22. Linda Marie Stuhaug

    Hanne Storsve: Fantastisk! Perfekt Fredagskos 🙂