Heimelaga, super søtpotetlasagne!

God Lørdag, godtfolk!

Lurer du på kva du skal ha til middag ikveld?
Då har eg nemlig forslaget og oppskrifta til deg, nemlig søtpotetlasagne! Denne har eg gleda meg ei stund til å dele, for den blei laga først for noken veker tilbake. Dårlige bilder og svolten, utålmodig frøken førte til at den måtte lagast på nytt for å kunne dele, og det passa jo perfekt på en Lørdag. Å lage heimelaga lasagne er utrulig raskt og enkelt, maks 15-20 minutt forberedelser før den lager seg sjølv i ovnen.

Mange av dere kjenner til den heimelaga speltlompe- lasagnen, ei av mine mest populære middagsoppskrifter. Dette er akkurat den samme oppskrifta, men eg har bytta speltlompene med søtpotetskiver – noke som fungerte heilt ypperlig! Å bytte pastaplatene med andre alternativ gjer lasagnen også glutenfri, i tillegg får man lurt inn fleire grønnsaker i måltidet. Eg har prøvd med både squash, sopp, aubergine og speltlomper som erstaning – og andre alternativer kan også vere potetskiver, heimelaga lomper – enten potetlomper eller søtpotetlomper, gulrot, kåltot… kun fantasien setter grenser!

Søtpotetlasagne, ca. 3 personer
400 g karbonadedeig
3 ss tomatpure
3-4 ss hakkede tomater på boks
1 løk og 1-2 fedd kvitløk
2-2,5 dl vatn
Krydder – eg brukte chilli, urtesalt, pepper, paprika
Evt. litt finhakka chilli, er ikkje nødvendig
~
1 middels søtpotet (ca 400 g)
1 boks, 250 g cottage cheese
OstFramgangsmetode
1. Sett steikeovnen på 175 grader. Steik karbonadedeig, løk, kvitløk og masse krydder. TIlsett tomatpure og vatn og la det koke inn til en kjøttsaus. Smak til med meir krydder.
2. Vask og skrell søtpoteta, og del i 3-4 mm tjukke skiver.
3. Legg kjøttsaus i bunnen av en ildfast form. Størrelsen er opp til deg, jo mindre form, jo høgere lasagne.
4. Eg la lagvis slik: kjøttsaus, søtpotetsiver, cottage ceese, kjøttsaus, søtpotetskiver, cottagecheese, kjøttsaus og avslutta med ost.
5. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, ca. 30- 40 minutter.

Min blei litt godt steikt, men det er då den er best etter min smak. Server gjerne med en frisk salat til ?Kor mange personer lasagnen passer til vil variere veldig etter kva typer som spiser, og kva tilbehør man har til. Vi var fire stykker om en form og det var nok, men eg hadde også masse Quesedillas som tilbehør i tillegg til salat.

Lasagne med søtpotet gav virkelig ett nydelig og smakfullt resultat, søtpotet er jo en supernæringsrik grønnsak som gav en superkonsistens og resulterte i supersunn superlasagne! Alt er berre supert folkens, og eg vil vikelig at fleire skal prøve denne 🙂 Kva du trur?

Grunnen til at eg bruker cottage cheese og ost i denne oppskrifta er fordi eg skal prøve å sjå korleis kroppen min reagerer. På intoleransetesten min hadde eg NULL utslag på KUN to typer melkeprodukter: nemlig cottage cheese og mozarella. Så det er ett lite prøveprosjekt, men eg kan inkludere der i små mengder uten at kroppen blir "brutt ned". En større oppdatering på den fronten kommer seinare, eg ville berre nevne det for eg veit det hadde komt spørsmål om det visst ikkje.

Ha en strålande Lørdag og pinsehelg, alle sammen! Nyt den ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

40 kommentarer

 1. Rikke Næss

  Såg utrulig godt ut! 🙂

 2. Marte Hopstad

  Smart! Den så virkelig herlig ut 🙂

 3. Katrine

  Mmmm såg nydeligt ut! Men eg har eit spørsmål, har du prøvd Erythritol, ein anna variant av sunt sukker som eg fant på Iherb, er den trygg å bruke, og er den så og sei lik sukrin? 🙂 veit du om dei sel ein annan for for sukrin gold på Iherb?

 4. Julie @ WolfItDown

  Søtpotet er helt fantastisk, også kan den brukes til så masse godt 😀 Trenger ikke og gjøre mange endringene på en gammel slager for og gi den en spennende tvist! Håper du nyter helgen frøken 🙂 x

 5. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Ja, ikkje sant? Eg har enda fleire spennande oppskrifter på lur der eg har klart å lure inn søtpoteta 😉 En gammel favoritt blir plutselig til en ny smaksopplevelse! Takk det samme, Julie – ha en strålande helg 🙂

 6. Linda Marie Stuhaug

  Katrine: Erythirol er jo en erstaning for vanlig sukrin, og det bruker eg aldri (sjelden) – så eg har ikkje prøvd den nei. Eg trur ikkje det er noke lignende sukrin gold på Iherb, dessverre!

 7. Linda Marie Stuhaug

  Marte Hopstad: Ja, det var supergodt! Kommer definitivt til å blir masse laga framover 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Rikke Næss: Det var det absolutt 🙂

 9. prinsessen

  Utrolig deilig det ser ut! Tusen takk for herlig kommentar på bloggen min <3

 10. Skal lage denne lasagnen til familien i morgen. Alle fikk skikkelig lyst på denne retten etter at jeg viste dem bloggen din. Ser jo så deilig og delikat ut! Lurte bare på hva du personlig syntes er best, speltlompe lasagne eller søtpotet lasagne? <3 Ha en fin kveld, og takk for tipset!

 11. Linda Marie Stuhaug

  Emilie: Så kjekt å lese! Eg trur faktisk eg må sei at denne varianten med søtpotet er favoritten 🙂 Men no er eg alvorlig hekta på søtpotet om dagane, så det har nok en sammenheng – hehe! Håper middagen faller i smak hos deg og familien 🙂 Ha en super kveld!

 12. Linda Marie Stuhaug

  prinsessen: Berre hyggelig veit du 🙂 Ha en fin kveld!

 13. Takk for inspirasjon og tips til mange gode matretter. Kjekt for oss med intoleranser! Søtpotetlasagne ble testet i helga, super på smak. Har et spørsmål i den anledning: Da min var ferdig stekt var det veldig mye væske i lasagnen? Ble din også slik? Resten var forsåvidt stekt sånn at den ble «fast i fisken» altså, men var en del overflødig væske. Måtte helle av en del, og da ble lasagnen som vanlig. Bare lurte på om du opplevde det samme, eller om det er noe jeg ikke har tenkt på 🙂 H

 14. Linda Marie Stuhaug

  Heidi: Heisann 🙂 Så kjekt den falt i smak! Min lasagne blei ikkje masse væske i nei. Lot du kjøttsausen koke såpass lenge at den var heilt fri for væske? Der veit eg mange har dårlig tålmodighet nemlig 🙂

 15. Aleksandra

  Hei! Fantastiske oppskrifter du har! Jeg prøvde denne lasagnen og jeg fikk også en del væske når den var ferdig i ovnen.. jeg hadde nesten ikke noe vann i kjøttdeig-sausen i panna så den var ikke overhodet ikke flytende, men jeg lurer på om det er søtpotetene som slipper så mye væske? Litt merkelig at det skulle komme så mye… da jeg tok ut lasagnen etter 35 min i ovnen trodde jeg bare den ikke var stekt ferdig, så ga jeg den nye 10 min i ovnen (nesten så osten ble brent) og det var like mye væske… ser over her at «Heidi» også skriver dette. Kanskje det bare er «forskjellige» søtpoteter? Ellers var smaken himmelsk…………….. 🙂

 16. Aleksandra

  … og jeg liker spesielt at du tar bilder av ingrediensene du velger å bruke!

 17. Linda Marie Stuhaug

  Aleksandra: Så bra, da gjer eg noke riktig iallefall 😀

 18. Linda Marie Stuhaug

  Aleksandra: Heisann Aleksandra 🙂 Tusen takk! Når det gjelder lasagnen er det nok ikkje søtpotetene som er feilen til væska, men ovnen. Ovner er forskjellige med ulike egenskaper, og for å unngå væska kan det hende lavere temperatur og/eller nederste rille i ovnen vil gjere lasagnen fastere for dere. Så det kan dere prøve neste gang, da vil steiketida bli litt lenger og lasagnen får bedre tid på å sette seg 🙂 Osten kan dere kanskje vente med, og heller ta på litt ut i steiketida så den ikkje blir brent. Prøv gjerne dette tipset om du skal lage den igjen, og gi meg en tilbakemelding om resultatet blei bedre 🙂

 19. Lagde denne til jentemiddag nå på lørdag, og det var stor suksess!! 🙂 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  Ruth: Alle tomler opp 😀 Det gleder meg å høyre!

 21. Aleksandra

  Ja – det hørtes logisk ut! Jeg skal nok lage den igjen – skal prøve å huske å gi tilbakemelding 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  Aleksandra: Heilt supert 😀

 23. Smakte super godt!!!

 24. Linda Marie Stuhaug

  Tran: Heilt knall 🙂

 25. Katrine

  Lagde denne idag, og fikk likt resultat som flere over her 🙁 formen var full av væske da jeg tok den ut, og virker som all smaken forsvant ut i væsken.. Kjipt! Men får prøve å sette den nederst neste gang da.. :/

 26. Linda Marie Stuhaug

  Katrine: Da må det enten vere at kjøttsausen ikkje var godt nok kokt inn, eller så er det ovnen som er annerledes. Alle ovner er forskjellige – så om du vil prøve igjen – steik på lavere temperatur, litt lengre nede i ovnen, litt lengre. Da burde den sette seg 🙂

 27. Camilla

  Jeg så etter denne oppskriften:D Det så skikkelig godt ut!Jeg ble virkelig fristet.Jeg skal skrive ned oppskriften.Jeg er veldig glad i søtpotet<3For noen uker siden lagde jeg tacogeateng med søtpotet<3Det ble kjempegodt!

 28. Linda Marie Stuhaug

  CAMILLA SØRSETH: Så bra, vi er fleire som er glad i søtpotet 🙂

 29. Dette blir søndagsmiddagen på søndag 🙂 namnam

 30. Linda Marie Stuhaug

  Anna: Då har du noke å sjå fram til! Så god 😀

 31. Dere som synes det ble for mye væske i denne kan jo evt tilsette litt maisenna i kjøttsausen. Synes denne var kjempegod, men jeg valgte å bytte ut mesteparten av vannet med en boks hakkede tomater da. Og det stemmer forresten det du skriver om forskjellige ovner, min måtte stå i 55 min før den var ferdig.

 32. Linda Marie Stuhaug

  Helene: Når eg lager denne lasagnen no bruker eg også hakkede tomater, men vatn i tillegg 🙂 Alle ovner er forskjellige, sånn er det berre!

 33. Mathilde

  Har tenkt å lage denne imorgen, men til 5 voksne personer. Hvor mye bør jeg lage da? Må jeg bruke to former, eller skal jeg bare legge til ekstra kjøttdeig og søtpotet osv i en form? Skal også ha salat ved siden av 🙂

 34. Linda Marie Stuhaug

  Mathilde: Ville ha laga dobbel porsjon og brukt to former, eller evt. en mykje større form 🙂 God middag!

 35. Ann Kristin Austarheim

  Jeg lagde den i dag, og gledet meg veldig da søtpotet er favoritten for tiden..ble dessverre litt skuffet. Mitt problem var ikke væsken, men at alle søtpotetene var rå. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke..Mulig de burde forkokes litt? Rart ingen andre har kommentert noe lignende..hva gjør jeg feil? La også over skiver med squash før ost. Det var godt 🙂

 36. Linda Marie Stuhaug

  Ann Kristin Austarheim: Du har enten skjært for tjukke skiver med søtpotet, eller så er steiketida annleis på ovnen din. Alle ovner er forskjellige, så det kan hende du skulle steikt den 15-20 minutter før du tok på osten 🙂

 37. Ser veldig godt :D, dette skal prøves. lurer på hvor stor form bruker du når du lager den, blir den ikke veldig tørr og seig om du har for stor form.

 38. Linda Marie Stuhaug

  Maiken: Kva meiner du? Eg er fornøgd med formen min, og lasagnen blir perfekt 😉

 39. Lasagnen smakte veldig godt. Jeg byttet ut cottage cheesen mot vanlig ostesaus, som også ble nokså fast. Jeg hadde det samme problemet at den var veldig full av vann og ville stivne. Dette selv om jeg hadde en litt tør kjøttsaus og stekte den litt lenger enn nevnt her i artikkelen. Det var litt dumt.

 40. Linda Marie Stuhaug

  Lise E: Dette er forskjellig fra ovn til ovn, så prøv nederste rille neste gang 🙂