Grillmat & sunn, glutenfri focaccia

Focaccia passer veldig godt som tilbehør til middag eller grillmaten.
For ei god stund tilbake, ved årets første grilling, fekk eg veldig lyst på nettopp focaccia til grillmaten. Eg hadde liggande en sunnere brødmiks som eg tenkte passa ypperlig å mikse sammen en focaccia med. Brødmiksen er proteinrik og uten gluten, gjær, soya og melk – i tillegg til at den er uten heile frø og kjerner.

Brødmiksen kan du kjøpe HER. Man kan lage både brød, rundstykker, scones, pizzabunn, wraps, hamburgerbrød, pølsebrød, kvitløksbaguett, matmuffins, søte boller med meir! Miksen skal kun blandes med 4 dl vatn, kvile litt før du former dei slik du ønsker og steiker på 175 grader. Ferdig resultat holder seg lenge i kjøleskap og kan fryses. Tipp topp genial er den, med andre ord! Du får også en variant med frø og kjerner HER. Den kan brukes på samme måte! (innlegget inneholder adlinks)

Sunn, glutenfri focaccia
? 1 brødmiks uten frø og kjerner
? 4 dl vatn
? Ett par ss olje
? Maldonsalt
? Friske eller tørka urter, gjerne rosmarin
? Fetaoast

Sett ovnen på 175 grader. Bland sammen brødmiksen med vatn, og la røra svelle 5 minutter. Ha røra over i en form, størrelsen på formen avgjer tjukkelsen på focacciaen. Eg brukte en som var xxx stor, men fekk ett tynt resultat. Prikk med fingrane på toppen av deiga, hell over litt olje, maldonsalt, urter og press nedi fetaost. Steik midt i ovnen til den er gjennomstekt, min stod ca. 35 minutt.

Istedenfor eller i tillegg til fetaost kan du også bruke soltørka tomater, oliven, chorizo, parmesan eller andre gode smaker som passer til focaccia.

Focaccia kan nytes som som tapas, på koldtbordet, tilbehør til salat, suppe eller anna type lunsj/middag, som snacks eller som sagt i mitt tilfelle: tilbehør til grillmaten –

~ Indrefilet av svin i heimelaga marinade, stor og frisk salat med fetaost, mager kesam og focaccia ~

Eg er generelt ikkje noke glad i brødmat og spiser det alvorlig sjelden, med mindre det blir laga på denne måten med gode smaker. Favoritten min er likevell den med frø og kjerner, og for den har masse smak og en god konsistens, full av frø og kjerner. En stor bonus at det er såpass sunne og allergivennlige, men likevell gode på smak!

Har du prøvd desse brødmiksene før?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

 1. Pernille

  Mmm! Fristende 🙂 Kunne du lagt ut fremgangsmåte på marinaden? Ha en fin søndag 🙂

 2. Julie @ WolfItDown

  Haar ikke brødmiks her borte, hmmm men er forhåpentligvis lett og lage selv, så iallefall utrolig godt ut 😀 Jeg elsker hjemmelaget brødmat, men i går gikk det litt skeis med noen parmesan rundstykker som jeg skulle lage glutenfrie (fant ut at en kan ikke erstatte potetmel med moste poteter…burde visst bedre!) Ellers håper jeg du har en aldeles fin søndag Linda! Klem ifra over dammen 😀 x

 3. TheVanillaMonologues.

  Ikke dumt, det fikk jeg nesten lyst til å prøve!

 4. Victoria

  Åå nam! 🙂

 5. Linda Marie Stuhaug

  Victoria: Så absolutt 🙂

 6. Linda Marie Stuhaug

  TheVanillaMonologues.: Det er så greit med slike ferdigmikser innimellom! Maten er jo klar på null tid 😀

 7. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Var det noke eg virkelig savna når eg var i USA, så var det faktisk funksjonellmat sine produkter! USA leverer ikkje på alle steder, hehe 😉 Høres absolutt deilig ut 🙂 Ha en strålande Søndagskveld du også, Julie 😀

 8. Linda Marie Stuhaug

  Pernille: Marinaden bestod av, slik som eg husker det, desse ingrediensene: Soyasaus, olje, finhakka chilli, pressa kvitløk, pepper. En av mine favoritter 🙂

 9. GoForFit

  That looks really delicious! 🙂

 10. Aldri prøvd, men det så godt ut 🙂

 11. Rita Myklebust

  Er det noko eg ikkje har skjønt? Koffor anbefaler du å lage focacca uten frø og kjerner?

 12. Linda Marie Stuhaug

  Rita Myklebust: Hehe, man kan jo selfølgelig lage den med den andre varianten – med frø og kjerner. Det er trossalt den eg anbefaler på slutten av innlegget 😉 Eg hadde kun miksen uten frø og kjerner da eg lagde den, så det blei sånn 🙂 Den er nok knallgod som focaccia når den er ekstra grov også!

 13. Linda Marie Stuhaug

  Nina: Det anbefales! Så raskt, godt og enkelt 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  GoForFit: So good 🙂