Linda Stuhaug

Annonse

Havre- og valnøttkjeks

Havre- og valnøttkjeks
Hei! Idag kommer eg med oppskrift på havre- og valnøttkjeks, med utgangspunkt i den tidligere oppskrifta på havre- og mandelkjeks. Desse er kjempegode både med og uten pålegg – som snacks, mellommåltid, dessert, lett kveldsmat, på ostefatet eller som tilbehør. Dei kan også lett varieres med å smaktilsette dei forskjellig fra gang til gang, eller bruke ulike nøtter og frø.
Kjeksene er uten både sukker, gluten og melk. Fulle av proteiner, sunt fett og langsomme karbohydrater. Perfekt å ha med i en liten boks i veska, og ha som mellommåltid. Passer til både salt&søtt pålegg. Holder seg månedsvis i tett boks i romtemperatur. Er raske og enkle å lage:
Havre- og valnøttkjeks 1 dl finhakkede valnøtter 1 dl sesamfrø 1 dl havregryn 2 eggekvitter 1/2 ts salt 1 ts sukrin pluss, evt. anna søtning 2 ts fiberhusk, kan droppes – men bruk gjerne litt meir tørrvare Evt. litt vatn
Sett ovnen på 180 grader. Du kan kjøre både valnøtter og havregryn grovt i en foodprosessor eller blender. Bland sammen ingrediensane og la røra svelle stå 10 minutter – juster da med et par ss vann om den er veldig tørr. Kle en langpanne med bakepapir, rull kuler av deiga og press dei flate med ca. 0,5 cm tjukkelse. Eg forma mine i hjerteformer, men lag gjerne runde kjeks. Om det kleber veldig, bruk litt vatn på fingrene for å gjere det enklare å forme dei. Smaksett evt. kjeksa (sjå under) – og steik kjeksa ca. 15 minutter midt i ovnen, men følg med underveis. Slå av ovnen, slipp ut litt luft og la dei deretter stå i ettervarmen så dei blir sprø og cruncy.
Tips: Kjeksa er veldig gode naturelle, då du kan variere pålegget både salt&søtt. Om du ønsker kan du smaksette kjeksa med å drysse det over før du steiker dei. Eg pleier å ha maldonsalt på halvparten, salte kjekt er kanongodt med forskjellige typer ost. Då trykker eg saltflakene litt ned i kjeksa så det ikkje drysser av under oppbevaringen. Du kan også bruke ulike typer frø, urter eller krydder – prøv gjerne litt forskjellig på en oppskrift og finn din favoritt!
Havre- og valnøttkjeksene er spesielt gode med ulike typer ost. Brunost eller cottage cheese med sukkerfritt syltetøy er veldig gode på dei naturelle kjeksene. Kremost og/eller varianter av kvitost er spesielt gode på maldonsalte kjeks, gjerne med litt grønt.
Her med skinke, grønnsaker og litt snacks som en lett kveldsmat i går kveld –
Kjeksene er jo supre å lage opp å ha tilgjengelig, for innimellom er det greit med «noke å ha pålegget på» som heller ikkje er for masse. Heimelaga (søt)potetlomper er jo en storfavoritt om dagane, for å ikkje snakke om noken knasande gode knekkebrød eg gleder meg til å dele med dere!
Sukkerfri, sprø havrekjeks er også en variant som er nydelig, den er også litt søtere i smak og har en anna konsistens.Ei oppskrift har eg fått mange gode tilbakemeldinger på 🙂

Hei!
Idag kommer eg med oppskrift på havre- og valnøttkjeks, med utgangspunkt i den tidligere oppskrifta på havre- og mandelkjeks. Desse er kjempegode både med og uten pålegg – som snacks, mellommåltid, dessert, lett kveldsmat, på ostefatet eller som tilbehør. Dei kan også lett varieres med å smaktilsette dei forskjellig fra gang til gang, eller bruke ulike nøtter og frø.

Kjeksene er uten både sukker, gluten og melk.
Fulle av proteiner, sunt fett og langsomme karbohydrater.
Perfekt å ha med i en liten boks i veska, og ha som mellommåltid.
Passer til både salt&søtt pålegg.
Holder seg månedsvis i tett boks i romtemperatur.
Er raske og enkle å lage:

Havre- og valnøttkjeks
1 dl finhakkede valnøtter
1 dl sesamfrø
1 dl havregryn
2 eggekvitter
1/2 ts salt
1 ts sukrin pluss, evt. anna søtning
2 ts fiberhusk, kan droppes – men bruk gjerne litt meir tørrvare
Evt. litt vatn

Sett ovnen på 180 grader. Du kan kjøre både valnøtter og havregryn grovt i en foodprosessor eller blender. Bland sammen ingrediensane og la røra svelle stå 10 minutter – juster da med et par ss vann om den er veldig tørr. Kle en langpanne med bakepapir, rull kuler av deiga og press dei flate med ca. 0,5 cm tjukkelse. Eg forma mine i hjerteformer, men lag gjerne runde kjeks. Om det kleber veldig, bruk litt vatn på fingrene for å gjere det enklare å forme dei. Smaksett evt. kjeksa (sjå under) – og steik kjeksa ca. 15 minutter midt i ovnen, men følg med underveis. Slå av ovnen, slipp ut litt luft og la dei deretter stå i ettervarmen så dei blir sprø og cruncy.

Tips:
Kjeksa er veldig gode naturelle, då du kan variere pålegget både salt&søtt. Om du ønsker kan du smaksette kjeksa med å drysse det over før du steiker dei. Eg pleier å ha maldonsalt på halvparten, salte kjekt er kanongodt med forskjellige typer ost. Då trykker eg saltflakene litt ned i kjeksa så det ikkje drysser av under oppbevaringen. Du kan også bruke ulike typer frø, urter eller krydder – prøv gjerne litt forskjellig på en oppskrift og finn din favoritt!

Havre- og valnøttkjeksene er spesielt gode med ulike typer ost.
Brunost eller cottage cheese med sukkerfritt syltetøy er veldig gode på dei naturelle kjeksene.
Kremost og/eller varianter av kvitost er spesielt gode på maldonsalte kjeks, gjerne med litt grønt.

Her med skinke, grønnsaker og litt snacks som en lett kveldsmat i går kveld –

Kjeksene er jo supre å lage opp å ha tilgjengelig, for innimellom er det greit med «noke å ha pålegget på» som heller ikkje er for masse. Heimelaga (søt)potetlomper er jo en storfavoritt om dagane, for å ikkje snakke om noken knasande gode knekkebrød eg gleder meg til å dele med dere!

Sukkerfri, sprø havrekjeks er også en variant som er nydelig, den er også litt søtere i smak og har en anna konsistens.Ei oppskrift har eg fått mange gode tilbakemeldinger på 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg