Suksess med sukkerfri suksessterte!

Hei igjen, alle!
Vips så var det Torsdag igjen, og helga er rett rundt hjørnet. Dere har nok ikkje tenkt så masse over det, men Torsdager er såogsei blitt fast dessert/kakedag her på bloggen. Idag er ingen unntak, det er på tide å dele oppskrift på sukkerfri suksessterte som eg lagde som gul påskekake til påske i år! Men uansett passer den like godt som sunn helgekake eller bursdagskake nårtid som helst på året 🙂

Kaka er uten sukker og gluten. Ønsker du den uten nøtter kan du erstatte mandler med solsikkekjerner. Den kan også lages melkefri ved å bytte vikingmelk med f.eks soyafløte, og smør med melkefri margarin. Det gjelder å fokusere på mulighetene man har, veit dere!

Suksessterte bunn
? 120 g mandler
? 3 eggekvitter
? 40 g sukrin gold*
? 60 g sukrinmelis*

Stivpisk eggekvittene med en miksmaster og sett bollen til side. Finhakk mandlene – du kan gjerne bruke en foodprosessor – og bland sammen med søtning. Vend blandinga godt inn i dei stivpiska eggekvittene, ha røra i en smurt form (min hadde diameter på 20 cm), og steik på 160 grader i ca. 25 minutter midt i ovnen. Følg med underveis! Avkjøl.
* Bruk den søtningen du har og foretrekker. Vil ikkje anbefale å bruke kun vanlig sukrin (innlegget inneholder sponsede produkter).

Gul krem
? 4 eggeplommer
? 1 dl vikingmelk
? 40 g sukrin gold*
? 40 g sukrinmelis*
? Frøene fra 1/2 vaniljestang eller 1/2 ts ekte vaniljepulver, kan droppes
? 50 g ekte smør

Skrap ut frøene fra vaniljestangen og ha i en kjele sammen med eggeplommer, vikingmelk og søtning. Varm opp på svak varme under omrøring, så vil den sakte med sikkert bli tjukkere. Ta kremen straks av plata og pisk inn smøret litt etter litt. Bre kremen over den avkjølte kakebunnen og sett kjølig minst noken timer før servering. Topp gjerne med litt revet, sukkerfri sjokolade!
* Bruk den søtningen du har og foretrekker. Vil ikkje anbefale å bruke kun vanlig sukrin.

Suksess med sukkerfri suksessterte!
Nyt ett kakestykke eller to med den beste samvittighet ?

Så over til noke anna!
Det er mange som har spurt meg om eg merker noken forskjell etter eg la om kostholdet mitt for ca. 7 veker siden. Per idag ete eg glutenfritt og nesten melkefritt, og trives veldig godt med det! Eg fokuserer på alle dei supre alternativene eg har, og legger fra meg tankene og lysten på det eg ikkje lenger kan ete. Når det er sagt så spiller ikkje kroppen heilt på lag enda, slik som eg gjerne hadde håpa. Magen slår seg ofte vrang og eg prøver å finne ut kva som slår ut. Ekstremt oppblåsthet, luft, mageknipe, magekramper og kvalme er det kroppen reagerer med (ikkje alt, men fleire av dei på samme tid, varierer litt) er det kroppen reagerer med. Eg må berre ta tida til hjelp og ser lyst på at vi snart finner ut av problemene 🙂

Eg skal prøve på å inkludere cottage cheese og mozarella litt igjen, og har prøvd meg litt fram den siste veka. Det er fordi eg ikkje hadde utslag på akkurat desse to ostene, og skal sjå korleis kroppen reagerer . Får eg reaksjon uteblir det, men går det fint kan det spisast innimellom uten at kroppen blir "brutt ned". Eg har prøvd 2-3 ganger no og det har gått veldig bra, noke som virkelig gleder meg. Eg trenger heller ikkje leve glutenfritt, men uten kveite – så det blir også en prøvesak. Gluten er absolutt ikkje noke eg savner eller har behov for, så eg kommer nok uansett til å leve så og sei glutenfrit uten å være fanatisk.

Det var en liten oppdatering fra denne kanten, til dei som er interesserte!

Håper alle får en fin dag videre 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

56 kommentarer

  1. Vet du hvor mange karbohydrater det er i denne?