Middagspai med søtpotetbunn

God Fredag!

Når eg lager noke nytt tar det gjerne dager, veker og måneder før det havner her på bloggen. Denne søtpotetpaien lagde eg til middag igår – og det seier litt om kor gira eg er på å dele oppskrifta, for denne var F.A.N.T.A.S.T.I.S.K! Etter eg lagde middagspai med grov bunn for ei stund tilbake, funderte eg litt på korleis eg skulle få til å lage en paibunn som både skulle evre glutenfri og melkefri – og her er løsninga! Kombinasjonen mellom den møre og bakte søtpotetbunnen med eggeblandinga på toppen var virkelig magisk god altså, og ikkje minst blir paien enda enklere og raskere å lage. Det tok ikkje lange tida med forberedelser før den lagde seg sjølv i ovnen 🙂 Ideen om søtpotetbunn fekk eg fra ett bilde eg kom over på instagram under navnet @kvardagsmat 🙂

En virkelig sunn, næringsrik, smakfull, enkel og nydelig middag! Paien passer like godt som kvardagsmiddag, helgemiddag, på koldtbordet, tapasbordet eller til lunsj.


Middagspai med søtpotetbunn, 3-4 porsjoner
1 stor eller 2 små søtpoteter
8 egg
3 dl valgfri melk
150 g skinke
1 ts salt
1 ts oregano
Valgfri grønnsaker

1. Sett ovnen på 200 grader. Vask og skrell søtpoteta, del i 2-3 mm tjukke skiver. Fordel over paiformen (min var stor, ca. 30 cm i diameter)
2. Strø skinke over søtpotetene. Du kan selfølgelig bruke andre typer kjøtt – bacon, spekeskinke, kylling, restemiddag eller en blanding passer ypperlig!
3. Miks sammen egg, melk og krydder og fordel over søtpotetbunnen.
4. Topp med valgfrie grønnsaker. Eg bruke paprika, rødløk og spinat.
5.  Steik midt i ovnen til eggene har satt seg. Dette tok meg 40 minutter. La den stå noken minutter før servering.Du kan bruke det kjøttet, grønnsakene og tilbehøret i paiskallet som du vil ha.

Her er det mange muligheter!

Med en frisk salat som tilbehør var middagen absolutt komplett!

Så, det var dagens og helgas middagstips til dere!  Eg er sikker på den vil falle i smak hos både liten og stor – pai er jo en perfekt middag som heile familien kan ete 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

38 kommentarer

 1. En kjempe kul ide 🙂

 2. jenny margrethe goss dikkanen

  Så godt ut!

 3. Hipp hurra, enda mer godt & fristende:) Ha en super helg:)

 4. Julie @ WolfItDown

  Åhh, slutt og friste meg sånn! Har lyst og lage alt knasket ditt! Men skal kanskje prøve meg på Kriweb biscotti til helgen, så må vente litt (skulle gjerne laget ALT sammen, men tiden strekker ikke til) De hjerteeggene VET jeg iallefall er gode, NAM! 🙂 Den paien så lekker ut altså! De-komponert bakt potet med luksusfyll? Hihi 😀 Ønsker deg en goooood helg! x

 5. Den så helt nydelig ut 🙂

 6. tovepia

  Denne så aldeles nydelig ut!!

 7. Linda Marie Stuhaug

  tovepia: Det var den absolutt! Eg har virkelig fått en ny middagsfavoritt 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Nina: Så kjekt å høre, den var kanongod 🙂 God helg, Nina!

 9. Linda Marie Stuhaug

  Julie @ WolfItDown: Kjenner til situasjonen din, skulle så gjerne hatt meir tid til overs så eg kunne lage enda meir mat og knask! Men man på berre prioritere 🙂 Absolutt en De-komponert bakt potet med luksusfyll. Smaken mellom egg og søtpotet er heilt fantastisk 🙂 God helg til deg også, Julie!

 10. Linda Marie Stuhaug

  Navn: Ja, må friste litt.. 🙂 Ha en strålande kveld!

 11. Linda Marie Stuhaug

  jenny margrethe goss dikkanen: Ingen tvil om at den var det 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  deveny: Takk for det 🙂

 13. Rebecca Askildsen

  ÅÅ det så super godt ut!! jeg syns faktisk søtpotet er overraskende godt!!

 14. Linda Marie Stuhaug

  Rebecca Askildsen: Søtpotet er fantastisk 🙂 Denne kommer du til å like!

 15. er det sunnere enn vanlig pai? og har den færre kalorier? den så utrolig god ut!:)

 16. Hei! Digger bloggen din! Men det er en ting som har plaget meg litt.. Usikker på om det bare er meg som har problemet, men når jeg leser bloggen din (på en mac med bra nett), så virker det som den er veldig treig til å lastes opp, og det å scrolle nedover blir slitsomt fordi det hakker, fordi den har problemer med å oppfatte hva jeg gjør. Håper dette ga mening, haha. Kan hende det er fordi du har sånn «animasjon» på headeren din, som gjør det tungt? Tenkte bare jeg skulle si ifra, i tilfelle du ikke visste det, siden for meg ødelegger det leseropplevelsen litt… Ha en fin kveld!

 17. Linda Marie Stuhaug

  Malene: Heisann Malene 🙂 Tusen takk for at du seier ifra! Slike ting er veldig vanskelig for meg å vite, for her er det ikkje sånn – og da er det supert med dere lesere som legger igjen slike kommentarer 🙂 Eg fikk en kommentar tidligere i veka av ei som hadde samme problemet, så eg har snakka med designeren min om det. Ho holder på å fikse det no, så det blir litt justeringer i headeren 🙂 Gi meg gjerne en lyd om det ikkje er blitt bedre når det er blitt gjort! Lurer forresten på om det «alltid» har vert sånn no dei siste månedene? Eller er blei det slik etter eg fikk ny, roterende header for ca. 2 veker siden? 🙂 Takk for svar på forhånd! Ha en super Søndag 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  Helene: Spørst kva du meiner med «vanlig pai». Denne inneholder jo ikkje kveitemjøl og smør som er hovedingredienensene i en paibunn, så eg vil sei den blir sunnere ja 🙂 Og mindre kalorier i.

 19. Den instagram brukeren du fant inspirasjon fra var nok @kvardagsmat. Hun har også en matblogg, kvardagsmat.no. Mye god mat med fine, fristende bilder. Ta en titt!

 20. Linda Marie Stuhaug

  Navn: Snakk om sola 😉 Eg snakka faktisk med Anita bak bloggen tidligere idag og fant ut at det var ho – så innelgget er endra 🙂

 21. Jeg prøvde denne igår, og den var fantastisk!! 🙂 Den falt virkelig i smak hos oss, og samboeren tok rester med seg på jobb med stor glede! 🙂 Jeg la ut oppskriften på bloggen min og linket til deg, håper det går fint! 🙂 Fortsett med den gode matinspirasjonen du gir oss <3

 22. Linda Marie Stuhaug

  Anne: Så hyggelig, Anne! Virkelig kjekt å lese at den falt i smak 🙂 Skal innpå bloggen din å ta en titt med en gang! Skal absolutt fortsette sånn med alle gode tilbakemeldinger eg får, så takk for det <3

 23. Liv Hagen

  Følger deg på Facebook og har fått mange gode tips av deg. Denne paien er F.A.N.T.A.S.T.I.S.K !!!!!!! Nydelig smak. Elsker søtpotet. Blandet egg med vann istedet for melk, og dryssa litt mozarellaost over de siste minuttene. Takk for at du deler. 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  Liv Hagen: Så utrulig hyggelig tilbakemelding, Liv! Tusen takk for det 🙂 Middagspaien er blitt en storfavoritt og eg lager no fleire oppskrifter med denne som utgangspunk. Håper eg kan fortsette å inspierere deg framover 🙂 Ha en super Mandag!

 25. Linn Engan

  Wow – denne må prøves ut !!! 🙂

 26. Linda Marie Stuhaug

  Linn Engan: Anbefalast virkelig, kombinasjonen mellom egg&søtpotet er magisk 🙂

 27. Camilla

  Nam!Dette må prøves!:D

 28. Linda Marie Stuhaug

  CAMILLA SØRSETH: Så bra 🙂

 29. Nam, så veldig god ut! Skal prøve meg på denne i morgen 🙂

 30. Linda Marie Stuhaug

  mari: Håper det smaker 🙂

 31. Hei! Har laget denne, og den er fantastisk 🙂 men lurer bare på om den kan fryses?

 32. Linda Marie Stuhaug

  Selma: Så bra den falt i smak 🙂 Eg trur det skal gå greit å fryse den ja!

 33. Hei. Dette her ser jo så utrolig godt ut. Håper det er ok at jeg tar noen av ideen dine;). elsker variasjon i middagene i heimen. Tusen takk du inspirerer meg virkelig.

 34. Linda Marie Stuhaug

  Lasse: Selfølgelig – bloggen er jo til for å inspirere på matfronten 🙂 Håper det smaker!

 35. bedrekosthold.blogg.no

  Pai blir det den kommende uke. Hadde allerede planlagt å lage pai med søtpotetbunn. Denne bunnen er jo genial da jeg ikke trenger å tenke på å finne noe melkefritt alternativ til smør og slikt. Melken byttes jo enkelt med en allergivennlig versjon 🙂 Elsker oppskriftene dine. Stå på videre 🙂

  1. Ikkje sant! Det er så greit å slippe deig, forsteiking, meltyper og masse ingredienser. Like greit å gjere det superenkelt, så er jo det så godt 🙂
   Takk for hyggelige ord, det blir eg veldig glad for 🙂 Ha en super kveld!

 36. Hei! Går det an å fryse paien med bra resultat?

  1. Hei!
   Eg har dessverre ikkje noke erfaring med å fryse egg, så det kan eg ikkje svare på. Men trur nok den er best før frysing 🙂