Linda Stuhaug

Annonse

16. juni 2014

Fylt og ovnsbakt søtpotet med egg

Fylt og ovnsbakt søtpotet med egg
Det er strålande sol og kjøttfri middag på menyen! Idag gir eg dere oppskrift på eggebakt søtpotet. Ja, eg er utrulig hekta på søtpotet om dagane og det gjenspeiler seg i bloggen og oppskriftene mine. Etter eg lagde middagspai med søtpotetbunn forrige veke fikk eg virkelig en ny favorittkombinasjon – søtpotet og egg! Smak og konsistens av desse to sammen er virkelig uslåelig, og eg ser for meg at det blir mange varianter med desse to ingrediensane framover.
Så, idag kjem en ny variant av lunsj/middag som eg sjølv har prøvd for første gang. Det er heilt supert å lage som en porsjon om man er aleine, men også heilt supert å lage til fleire: eggebakt søtpotet, frisk salat og guacamole:
Ingredienslista er kort og det er veldig raskt og enkelt å lage til! Bildene taler jo egentlig masse for seg sjølv 😉
Fylt og ovnsbakt søtpotet med egg, I utgangspunktet til en person, men juster etter dine behov og kor mange som evt. skal ete 1/2 stor søtpotet 1 egg + en eggekvitte krydder grønnsaker
1. Sett ovnen på 200 grader. Del søtpoteta på tvers og bak den til den er mjuk. Eg gjer det i hurtigversjon i mikrobølgeovnen: deler søtpoteta på tvers og mikrobaker til den er mør, 5-10 minutter.
2. Ta av skallet, grav ut innmaten med ei skei så du får ett tomrom du kan fylle.
3. Miks sammen egg og krydder – eg brukte salt, pepper, chillikrydder og kvitløkskrydder – og hell i søtpoteta. Topp gjerne med litt hakkede grønnsaker.
4. Bak midt i ovnen til eggeblandinga har satt seg. Tida vil variere så følg med! Denne gangen tok det meg 20 minutter.
Kanongodt når det blei servert med frisk salat og guacamole! Guacamole lagde eg av 1/2 moden avokado, salt, pepper og grovkverna chili.
Neste gang skal eg lage dobbel eller trippel porsjon, så eg kan ete restemat dagen etterpå. Dette er type mat som smaker enda bedre etter ei natt i kjøleskapet 🙂 Dette er jo perfekt i lunsjboksen også, den fylte søtpoteta kan spises som en «sandwich»!
Har du innført kjøttfri Mandag?

Det er strålande sol og kjøttfri middag på menyen!
Idag gir eg dere oppskrift på eggebakt søtpotet. Ja, eg er utrulig hekta på søtpotet om dagane og det gjenspeiler seg i bloggen og oppskriftene mine. Etter eg lagde middagspai med søtpotetbunn forrige veke fikk eg virkelig en ny favorittkombinasjon – søtpotet og egg! Smak og konsistens av desse to sammen er virkelig uslåelig, og eg ser for meg at det blir mange varianter med desse to ingrediensane framover.

Så, idag kjem en ny variant av lunsj/middag som eg sjølv har prøvd for første gang. Det er heilt supert å lage som en porsjon om man er aleine, men også heilt supert å lage til fleire: eggebakt søtpotet, frisk salat og guacamole:

Ingredienslista er kort og det er veldig raskt og enkelt å lage til! Bildene taler jo egentlig masse for seg sjølv 😉

Fylt og ovnsbakt søtpotet med egg,
I utgangspunktet til en person, men juster etter dine behov og kor mange som evt. skal ete
1/2 stor søtpotet
1 egg + en eggekvitte
krydder
grønnsaker

1. Sett ovnen på 200 grader. Del søtpoteta på tvers og bak den til den er mjuk. Eg gjer det i hurtigversjon i mikrobølgeovnen: deler søtpoteta på tvers og mikrobaker til den er mør, 5-10 minutter.

2. Ta av skallet, grav ut innmaten med ei skei så du får ett tomrom du kan fylle.

3. Miks sammen egg og krydder – eg brukte salt, pepper, chillikrydder og kvitløkskrydder – og hell i søtpoteta. Topp gjerne med litt hakkede grønnsaker.

4. Bak midt i ovnen til eggeblandinga har satt seg. Tida vil variere så følg med! Denne gangen tok det meg 20 minutter.

Kanongodt når det blei servert med frisk salat og guacamole! Guacamole lagde eg av 1/2 moden avokado, salt, pepper og grovkverna chili.

Neste gang skal eg lage dobbel eller trippel porsjon, så eg kan ete restemat dagen etterpå. Dette er type mat som smaker enda bedre etter ei natt i kjøleskapet 🙂 Dette er jo perfekt i lunsjboksen også, den fylte søtpoteta kan spises som en «sandwich»!

Har du innført kjøttfri Mandag?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg