Linda Stuhaug

Annonse

17. juni 2014

Oppskrift på heimelaga pesto & bruksområder!

Oppskrift på heimelaga pesto & bruksområder!
Heisann alle!
Å lage sin egen, heimelaga pesto er utrulig raskt og enkelt. Den smaker også masse bedre enn ferdigkjøpt, holder seg lengre, er uten unødvendige tilsetningstoffer og man kan smake den til og tilpasse som man sjølv ønsker. Av en eller anna grunn så har eg alltid kjøpt grønn pesto, men kunne ikkje lenger spise den når eg fekk melkeintoleranse (parmesan). Derfor slo eg til å laga min egen variant som er melkefri – men den kan lages på "vanlig" måte også!
Eg er veldig glad i pestosmaken og for min del blir det brukt masse som smaktilsetning i oppskrifter. Smaken er ganske dominerande, og man trenger heller ikkje så masse før det er nok – men uansett passer det til utrulig masse! Lengre ned i innlegget har eg både mange tips til kva pesto kan brukes til, og oppskrifter med pesto! Bli inspirert –
Heimelaga pesto 1 plante basillikum 40 g rista pinjekjerner 1 dl (+/-) olivenolje 1-2 kvitløkdfedd Salt, pepper 1 ss (+/-) finrevet parmesanost/næringsgjær
? Rist pinjekjernene i ei tørr panne på middels varme. Da blir oljen frigitt og smaken kommer bedre fram. Pass på og rør underveis, dei skal bli litt meir gylne i fargen. ? Ha pinjerkjernene, bladene fra basillukumplanta og pressa kvitløk i en foodprosessor. Kjør til en jevn masse. ? Spe på med olje mens foodprosessoren går, til du får den konsistensen du ønsker. Bruk gjerne mindre, bruk gjerne meir. ? Tilsett parmesanost / næringsgjær på slutten, her kan du også prøve deg litt fram om mengdene. ? Smak til med salt og pepper til slutt! ? Oppbevar pestoen i glasskrukke i kjøleskap.
Lurer du på kva næringsgjær er kan du lese innlegget mitt om det HER!
Kva kan du bruke pesto til? ? Bruk pesto som eget pålegg, eller smør ett tynt lag pesto under pålegget. Passer veldig godt til skinke, ost, spekeskinke, bacon, røkt laks, egg – både på knekkebrød, brød eller lomper. ? Smør ett lag pesto på proteinkilda til middagen! Passer ypperlig over laks, torsk, svin, kyllngfilet som skal ovnsbakes eller steikast. ? Bruk som tilbebør til middagen eller lunsjen. Kan fungere som en dressing, for eksempel for å piffe opp en kyllingsalat! ? Smør på wraps, ostesmørbrødet, på pizzabunnen. ? Smaktilsett ulike pastaretter, supper, eggretter eller risretter med pesto. ? Smaktilsett dressing, dipper eller den tradisjonelle, krema sausen med litt pesto!
Så til noken oppskirfter der eg har brukt pesto. Eg synes det er kjemoegodt og det løfter virkelig måltider!
1 ? Heimelaga kvit pizza med pesto som pizzasaus HER. 2 ? Gratinert speltlompewraps med tynt lag pesto i tillegg til pålegg HER. 3 ? Ovnsbakt torsk med pestotopping HER. 4 ? Gratinert kyllingfilet med pesto & pepperoni HER. 5 ? Kyllingfilet med pestokrema grønnsaker HER. 6 ? Kyllingsalat med pestodressing HER. 7 ? Spekeskinke-surra kyllingfilet med pesto HER. 8 ? Lompe-Quesedillas med tynt lag pesto HER. 9 ? Lompewraps med pesto som basis HER.
Kva pleier du å bruke pesto til? Har du fleire tips til smarte bruksområder tar eg gjerne imot!

Heisann alle!

Å lage sin egen, heimelaga pesto er utrulig raskt og enkelt. Den smaker også masse bedre enn ferdigkjøpt, holder seg lengre, er uten unødvendige tilsetningstoffer og man kan smake den til og tilpasse som man sjølv ønsker. Av en eller anna grunn så har eg alltid kjøpt grønn pesto, men kunne ikkje lenger spise den når eg fekk melkeintoleranse (parmesan). Derfor slo eg til å laga min egen variant som er melkefri – men den kan lages på "vanlig" måte også!

Eg er veldig glad i pestosmaken og for min del blir det brukt masse som smaktilsetning i oppskrifter. Smaken er ganske dominerande, og man trenger heller ikkje så masse før det er nok – men uansett passer det til utrulig masse! Lengre ned i innlegget har eg både mange tips til kva pesto kan brukes til, og oppskrifter med pesto! Bli inspirert –

Heimelaga pesto
1 plante basillikum
40 g rista pinjekjerner
1 dl (+/-) olivenolje
1-2 kvitløkdfedd
Salt, pepper
1 ss (+/-) finrevet parmesanost/næringsgjær

? Rist pinjekjernene i ei tørr panne på middels varme. Da blir oljen frigitt og smaken kommer bedre fram. Pass på og rør underveis, dei skal bli litt meir gylne i fargen.
? Ha pinjerkjernene, bladene fra basillukumplanta og pressa kvitløk i en foodprosessor. Kjør til en jevn masse.
? Spe på med olje mens foodprosessoren går, til du får den konsistensen du ønsker. Bruk gjerne mindre, bruk gjerne meir.
? Tilsett parmesanost / næringsgjær på slutten, her kan du også prøve deg litt fram om mengdene.
? Smak til med salt og pepper til slutt!
? Oppbevar pestoen i glasskrukke i kjøleskap.

Lurer du på kva næringsgjær er kan du lese innlegget mitt om det HER!

Kva kan du bruke pesto til?
? Bruk pesto som eget pålegg, eller smør ett tynt lag pesto under pålegget. Passer veldig godt til skinke, ost, spekeskinke, bacon, røkt laks, egg – både på knekkebrød, brød eller lomper.
? Smør ett lag pesto på proteinkilda til middagen! Passer ypperlig over laks, torsk, svin, kyllngfilet som skal ovnsbakes eller steikast.
? Bruk som tilbebør til middagen eller lunsjen. Kan fungere som en dressing, for eksempel for å piffe opp en kyllingsalat!
? Smør på wraps, ostesmørbrødet, på pizzabunnen.
? Smaktilsett ulike pastaretter, supper, eggretter eller risretter med pesto.
? Smaktilsett dressing, dipper eller den tradisjonelle, krema sausen med litt pesto!

Så til noken oppskirfter der eg har brukt pesto.
Eg synes det er kjemoegodt og det løfter virkelig måltider!

1 ? Heimelaga kvit pizza med pesto som pizzasaus HER.
2 ? Gratinert speltlompewraps med tynt lag pesto i tillegg til pålegg HER.
3 ? Ovnsbakt torsk med pestotopping HER.
4 ? Gratinert kyllingfilet med pesto & pepperoni HER.
5 ? Kyllingfilet med pestokrema grønnsaker HER.
6 ? Kyllingsalat med pestodressing HER.
7 ? Spekeskinke-surra kyllingfilet med pesto HER.
8 ? Lompe-Quesedillas med tynt lag pesto HER.
9 ? Lompewraps med pesto som basis HER.

Kva pleier du å bruke pesto til? Har du fleire tips til smarte bruksområder tar eg gjerne imot!


Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg