Peanøtt proteinbarer med sjokolade

Siden det er lillelørdag tenkte eg å dele desse fantastisk gode peanøtt proteinbarene med dere!

Dei blei for ett par veker siden og har blitt laga i fleire varianter i ettertid. Kombinasjonen mellom sjokolade&peanøtt, salt&søtt er jo berre nydelig, og det heilt fantastisk at man kan lage sunne varianter som man kan nye med god samvittighet, kvardag som helg. I tillegg til at dei er proteinrike er dei sukkerfri, glutenfri og melkefri – gi meg alle tomler opp!

Proteinbarene er perfekte som mellommåltid, dessert, kveldskos, før/etter trening eller som snacks –

I oppskrifta har eg brukt peanøttmel. Det får du kjøpt HER hos x-life, og er det sunne melet eg bruker mest og får best bakeresultat med. Peanøttmelet er glutenfritt, og er laga av ristede, fettreduserte peanøtter som blir malt til mel. Det har ett høgt innhold av sink, magnesium, vitamin B og vitamin E. Peanøttmel har ett proteininnhold på heile 50% – som gjer sluttresultatet veldig proteinrikt. Det er en ingrediens med en fyldig, smakfull og aromatisk peanøttsmak som kan brukes til pannekaker, glasurer, smoothier, kaker, småkjekt, muffins, proteinbarer, lage peanøttsmør, peanøttsaus ogsåvidere. Er det ETT sunt mel eg anbefaler så er det definitivt dette! Innlegget inneholder sponsede produkter.

Alternativer til peanøttmel kan vere PB2 peanøttpulver man får kjøpt hos Iherb, eller proteinpulver i peanøttsmak. Har man igen av delene anbefaler eg å kjøpe peanøttmel (det kan brukes til SÅ masse), eller eventuelt kan man prøve seg fram med meir peanøttsmør og en anna meltype, som f.eks mandelmel, havremel, kokosmel eller proteinpulver i vanilje/sjokolade. Du kan også male peanøtter til mel sjølv i en foodprosessor.

Peanøtt proteinbarer
50 g peanøttmel
20 g sukrinmelis
1/4 ts salt
1-2 ss vatn
sukkerfri sjokolade
15 g crunchy peanøttsmør*
10 g smelta cocosa – evt. ekte smør*

Bland sammen peanøttmel, sukrinmelis og salt. Smelt peanøttsmør og cocosa i en liten kopp i mikroen. Tilsett i det tørre og vend godt.

Juster med bittelitt vatn til du får passelig konsistens. «Deiga» skal ikkje vere blaut, den skal heller vere litt tørr – akkurat så man kan forme dei med hendene når man kniper deiga mellom fingrane.

Del opp i ønska størrelse og form. Eg fikk lagde tre mellomstore barer på desse bildene. Smelt sukkerfri sjokolade og bre over proteinbarene. Eg brukte sukkerfri og melkefri mørk sjokolade, men lys sjokolade er faktisk best. La dei stå kaldt, gjerne minst en times tid før servering – så smakene får satt seg.

Nyt!

Som topping og pynt på proteinbarene miksa eg sammen peanøttmel, sukrinmelis, litt salt og vatn som eg tok i en liten plastpose. Klipte ett lite hull i enden og spruta mønster på, etterfulgt av finhakka peanøtter.

Man kan lage små konfekter, en stor proteinbar eller rulle til proteinkuler slik som eg har gjort her i ettertid :

På denne varianter tilsatte eg 2 ts kakao i deiga, og droppa sjokoladetrekket rundt. Man får kombinasjonen mellom sjokolade&peanøtt også på denne måten! Perfekt som snacks!

Håper alle får en strålande dag vidare!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

41 kommentarer

  1. Det så helt fantastisk ut! Nydelig resultat.

  2. Liv Judit

    Disse så utrolig gode ut! montro om dette er noe for en gravid dame med søtsug til tusen

  3. Karina Dale

    NAM! E det stor forskjell på peanøttmelet som iherb he vs x-life sitt? 🙂

  4. NAM, det så kjempegodt ut! dette må jeg absolutt prøve:) Veldig fin bogg du har forresten!

  5. Julie @ WolfItDown

    Så lurt og bruke peanøttmel istedenfor proteinpulver 😀 Dette så fantastisk ut, du er så flink til og ta matbilder! Vet jeg nevnte det i går også, men en god ting (som denne) kan ikke sies for meget som de sa i gamle dager 😛 God onsdag! x

  6. Julie @ WolfItDown

    Rettelse: MENTE/tenkte for meg selv når jeg så bildene i går «wow!» men glemte og skrive det, dang! Haha, det er tanken som teller, og tanken var imponert! 😛 x

  7. Nam, de der så bare så lekre ut… er de sunne også sier du? 😀 Disse må jeg prøve. Takk for tips 🙂

  8. Nina Bakke

    Utrolig lekkert 🙂

  9. Anette Sørland

    De så himmelsk gode ut. Mp få handlet inn sukkerfri sjokolade så skal de prøves ut! NAM!!

  10. NAM! Det så utrolig godt ut!

  11. mariann

    Hei!dette må jo bare prøves!! Hvaslags peanøtt smør brukte du?:-) Takk for en fantastisk blogg!

  12. Asbjörnsdottir -

    Har faktisk fler av ingrediensene her, og sukkerfri sjokolade er ikke akkurat vanskelig å finne, men finnes ikke peanøttmel på Life eller andre kostholdsbutikker slik at man slipper å bestille?

  13. Kristine

    De så fantastisk gode ut! Vet du hvor mye kalorier det bli i hver bar når du deler deigen i tre? 🙂

  14. Fru Uteng

    Laget disse i går (@emmeliss på instagram :D) og de ble kjempegode. Neste gang skal jeg prøve med litt kakao i, blir nok digg det også! 🙂

  15. Linda Marie Stuhaug

    Fru Uteng: Så kjekt med tilbakemelding så fort! Såg resultatet ditt og det såg magisk godt ut 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    Kristine: Nei, det veit eg ikkje 🙂

  17. Linda Marie Stuhaug

    Asbjörnsdottir: Ja, eg vil tru man får tak i peaøttmel på fleire typer helsekostbutikker / life 🙂

  18. Linda Marie Stuhaug

    mariann: Så hyggelig! Eg bruker økologisk, crunchy peanøttsmør fra Green Choice. Den finnes på helsekostbutikk, men også dagligvarebutikk 🙂 Håper det smaker!

  19. Linda Marie Stuhaug

    Maria: Heilt fantastisk gode og en ny favoritt 🙂

  20. Linda Marie Stuhaug

    Anette Sørland: Sukkerfri sjokolade finner man overalt, så det er berre å handle inn og sette i gang! Hihi 😀

  21. Linda Marie Stuhaug

    Nina Bakke: Tusen takk, Nina 🙂

  22. Linda Marie Stuhaug

    Sølvi: Versegod 🙂 Nyt med god samvittighet!

  23. Linda Marie Stuhaug

    Julie @ WolfItDown: Hehe, tusen takk for begge kommentarane! Tar det som ett kompliment eg 😀 Ha en strålande dag, Julie 🙂

  24. Linda Marie Stuhaug

    Frida Elise: Tusen takk, Frida 🙂 Desse anbefales på det sterkaste!

  25. Linda Marie Stuhaug

    Karina Dale: Peanøttmelet fra iherb kan fint brukes 🙂 Forskjellen er ikkje så stor, men eg synes faktisk peanøttmelet fra iherb er enda rikere og fyldigere på smak. Dei begge to fungerer heilt ypperlig 😀

  26. Linda Marie Stuhaug

    livjudit: Det vil eg absolutt tru 🙂

  27. Linda Marie Stuhaug

    Mari: Tusen takk, Mari 🙂 Nydelige på smak og konsistens!

  28. Djises! Hold opp! 😛

  29. Linda Marie Stuhaug

    Chassi: Haha, *Gliiiiis* 😀

  30. prinsessen

    Jeg blir så glad av dine skjønne kommentarer! Og jeg er sååå imponert av dine matretter, denne må jeg lage imorgen. Kanskje jeg får mamma med på litt matlaging <3

  31. Linda Marie Stuhaug

    prinsessen: Så hyggelig da, kjære deg 🙂 Tusen takk for fine ord! Å kombinere matlaging med kvalitetstid er jo heilt supert 🙂

  32. Linda-Mari

    Hvor mange barer er det ut fra denne oppskriften ? 🙂

  33. Veldig gode! Ordna kuler med kakao (og smør)..med en mandel i midten så perfekt til kaffen! tusen takk for fin oppskrift..liker det enkelt 🙂

  34. Linda Marie Stuhaug

    anita: Høres deilig ut! Perfekt til en kopp kaffi 🙂 Vi liker det sunt, godt og enkelt!

  35. Linda Marie Stuhaug

    Linda: Det står i innlegget. Eg fikk tre mellomstore barer 😉 Men man kan jo lage dei i kuler, mindre barer, større barer osv 🙂

  36. Tonje bs

    Åh hørtes godt ut! Vet du hvor mye kcal, proteiner, karbohydrater og fett de inneholder?:)

  37. Linda Marie Stuhaug

    Tonje bs: Absolutt nydelige! Nei, det veit eg ikkje 🙂

  38. Kan man erstatte sukrinmelisen med noe annet? 🙂

  39. Linda Marie Stuhaug

    Sophie: Stevia eller sukin+ vil eg anbefale då i tilfelle 🙂

  40. kan man bruke kokosmel trur du?

  41. Linda Marie Stuhaug

    mari: Istedenfor peanøttmel tenker du? Det blir jo en heilt anna smak, men du kan jo prøve 🙂